Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τρίτη 28 Μαΐου 2002

Κινηματογραφική απόδραση
Αίσθηση προκάλεσε η απόδραση του 31χρονου ισοβίτη Πίτερ Σέντομ, Αμερικανού υπηκόου, από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Σέντομ βγήκε από τις φυλακές τη Δευτέρα το απόγευμα, συνοδευόμενος από ψυχολόγο του ιδρύματος, η οποία του είχε προμηθεύσει περούκα και τον σύστησε ως συνάδελφό της στους φύλακες. Ο δραπέτης, έχει καταδικασθεί για δολοφονία γυναίκας προ δεκαετίας, θεωρείται μέλος της σπείρας Γρηγοράκου και είναι ύποπτος και για πρόσφατη δολοφονία μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αναζητούν λύσεις για τις υπερβάσεις
"Δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε από το Β' ούτε από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης". Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Χρήστος Πάχτας, σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών για τα έργα που γίνονται με κοινοτική χρηματοδότηση. Μετά τη σχετική επιστολή του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, που προειδοποιεί ότι θα παρακρατηθεί μέρος της χρηματοδότησης λόγω των υπερβάσεων, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Δυσφορία Χριστόδουλου για Βαρθολομαίο
Νέα ένταση στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Μαγνησία. Ο κ. Βαρθολομαίος πρόκειται να επισκεφθεί το Βόλο στις 26 και 27 Ιουνίου με πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, του οποίου πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ. Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, με επιστολή του προς το μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, εκφράζει δυσφορία διότι δεν ερωτήθηκε η Ιερά Σύνοδος και ο τοπικός μητροπολίτης πριν προσκληθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Μέτρα για το κάπνισμα
Σειρά αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του καπνίσματος μελετά το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος στις 31 Μαΐου. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται και η πιθανότητα να απαγορευθεί το κάπνισμα στις δημόσιες υπηρεσίες και να επιβληθεί διαχωρισμός σε χώρους καπνιζόντων και μη στα εστιατόρια και τα καφενεία.

"Τρώνε και καπνίζουν..."
Τα πρωτεία κατέχουν οι Έλληνες μεταξύ των Ευρωπαίων στο κάπνισμα και την παχυσαρκία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Eurostat, αλλά, παρ' όλα αυτά, είναι πρωταθλητές στη μακροζωία. Η έρευνα δείχνει ότι πρώτη προτεραιότητα για τους Έλληνες είναι η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας, αφού το 74% των κατοίκων της χώρας διαμένει σε δικό του σπίτι.

Γκαργκάνας διοικητής της ΤτΕ
Διάδοχος του κ. Λουκά Παπαδήμου στη θέση του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος θα είναι ο μέχρι τώρα υποδιοικητής του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος Νίκος Γκαργκάνας. Ως γνωστόν, ο κ. Παπαδήμος αναλαμβάνει τον ερχόμενο μήνα τα νέα του καθήκοντα ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.