Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τετάρτη 29 Μαΐου 2002

Επεισόδια στο λιμάνι
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ανάμεσα σε απεργούς ναυτικούς, των οποίων η απεργία έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική, και λιμενικούς και επιβάτες που ήθελαν να ταξιδεύσουν. Οι αναχωρήσεις των πλοίων γίνονται μετ' εμποδίων, ενώ οι λιμενικοί έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις συνδικαλιστών.

Απεργία ΑΔΕΔΥ
Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η απεργία επηρεάζει τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, των συγκοινωνιών, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και εν μέρει και του ιδιωτικού τομέα.

Η οικονομία στη Βουλή
Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και η εκτέλεση των έργων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης θα απασχολήσει τους πολιτικούς αρχηγούς κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή απόψε το βράδυ. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο για τα αποτελέσματα της ιστορικής συνόδου του ΝΑΤΟ στη Ρώμη.

Φορολογικές ελαφρύνσεις
Μέτρα για την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Τα μέτρα εισάγουν φορολογικές ελαφρύνσεις ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους φόρους για τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές. Από το ίδιο βήμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής σημείωσε, ότι οι θέσεις του κόμματός του για την οικονομία επιβεβαιώνονται από τις τελευταίες σχετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος επέκρινε τόσο την κυβέρνηση όσο και την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι παρ' ότι όλοι συμφωνούν επί της ανάγκης για τολμηρές μεταρρυθμίσεις, προσαρμόζουν την πολιτική τους σε εκλογικές ή αντιπολιτευτικές σκοπιμότητες.

Δεκτό το σ/ν για το "βασικό μέτοχο"
Κατά πλειοψηφίαν εγκρίθηκε και κατ' άρθρον στη Βουλή το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο". Το επίμαχο άρθρο 3 έγινε δεκτό με 140 ψήφους υπέρ και 128 κατά. Πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απουσίασαν από την ψηφοφορία, ένας το καταψήφισε, ενώ μία βουλευτής δήλωσε "παρούσα". Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος αρνήθηκε να ψηφίσει όταν διαπίστωσε ότι το έντυπο επιστολικής ψήφου, που του απεστάλη στο εξωτερικό όπου βρισκόταν, είχε προσημειωμένο το "ναι". Στόχος του νομοσχεδίου είναι να περιορίσει τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων με πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ή συμμετέχουν σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης.

"Έπεσαν κεφάλια" για την απόδραση
Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος το διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργο Μαρινάρο, τον αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό καθώς και 6 φύλακες, μετά την απόδραση του Αμερικανού ισοβίτη Πίτερ Σέντομ. Ο Σέντομ βγήκε από τις φυλακές με τη βοήθεια της ψυχολόγου Όλγας Ατζαμόγλου, μεταμφιεσμένος σε γιατρό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.