Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2002

Αλλαγή πορείας για Αβραμόπουλο
Υποστέλλει τη σημαία το Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών, αφού ο πρόεδρός του, δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε πως το ΚΕΠ παύει να λειτουργεί ως πολιτικό κόμμα και μετατρέπεται σε Κίνηση Πολιτικού Προβληματισμού και Παρέμβασης. Ο κ. Αβραμόπουλος απέδωσε την απόφασή του στο "δικομματισμό, που δεν αφήνει ανοικτό πεδίο για την ανάπτυξη ζωτικού χώρου στη νέα πολιτική πρόταση, στις υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις αλλά και στην άρνηση να στηριχθούμε σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα"· απέφυγε ωστόσο να διευκρινήσει τα επόμενα πολιτικά του βήματα. Η είδηση της αναστολής της λειτουργίας του ΚΕΠ έδωσε εκ νέου τροφή στα σενάρια για συνεργασία του δημάρχου Αθηναίων με τη ΝΔ. Σημειώνεται, ότι σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα ο αρχηγός τη αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επανεντάξεως του κ. Αβραμόπουλου στο κόμμα του, υπό τον όρον ότι θα διακόψει τη λειτουργία του το ΚΕΠ.

Ισπανική μεσολάβηση για Ευρωστρατό
"Δεν υπάρχει θέμα χωρίς λύση", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό ομόλογό του και προεδρεύοντα της ΕΕ Χοσέ Μαρία Αθνάρ στην Αθήνα, η οποία είχε ως κύριο αντικείμενο το επίμαχο ζήτημα του Ευρωστρατού. Ο κ. Αθνάρ, που μετέφερε στην ελληνική πλευρά συμβιβαστικές προτάσεις της ισπανικής προεδρίας, δήλωσε ότι αναζητεί λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Καραμανλής με Μπους, Τσέινι, Πάουελ
Το κυπριακό και τα ζητήματα της τρομοκρατίας και του Ευρωστρατού συζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι και τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, σε συναντήσεις που είχε με τους Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον. Εξ άλλου, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο κ. Καραμανλής τον διαβεβαίωσε για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. "Εάν το λέτε εσείς -του απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος- τότε οι Αγώνες θα είναι ασφαλείς και θα έλθω".

Αποζημιώσεις για αντισυνταγματικούς νόμους
Αποζημίωση από το δημόσιο για ζημίες που απορρέουν από νόμους οι οποίοι κρίθηκαν αντισυνταγματικοί θα μπορούν στο εξής να διεκδικούν οι πολίτες μέσω των διοικητικών δικαστηρίων. Αυτό έκρινε το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, επικυρώνοντας πρωτόδικη απόφαση που υποχρέωνε το δημόσιο να καταβάλει σε πολίτη αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη όταν κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος βάσει του οποίου είχε εκδοθεί οικοδομική άδεια.

Το θέμα Παπαδόπουλου στο ΕΓ
Το θέμα της αποπομπής από το υπουργικό συμβούλιο του πρώην υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου, που προκάλεσε αναταραχή στους κύκλους της κυβέρνησης το τελευταίο δεκαήμερο, αναμένεται να συζητηθεί στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ σήμερα το απόγευμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας επεχείρησε να "ρίξει τους τόνους" μετά την έντονη αντιπαράθεση του κ. Παπαδόπουλου με κύκλους του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι οφείλεται σε παρεξήγηση. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με το Γενικό Γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος Κώστα Λαλιώτη και συζήτησε μαζί του τα θέματα που θα απασχολήσουν το ΕΓ, αλλά και τη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την ερχομένη Παρασκευή και το Σάββατο.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.