Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 290596

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 29/05/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Αναβάλλεται η συνατηση Πάγκαλου Γκιόνενσάι. Η ελληνική κυβέρνηση δεν κρίνει ότι είναι χρήμιμη στη σημερινή συγκυρία
  • 32 φοροαπαλλαγές καταργούνται. Τα επιδόματα εντασσονται στους μισθούς. Δεν φορολογούνται οι τίτλοι του δημοσίου.
  • Χιόνι στη Φλώρινα. Καταιγίδες στην υπόλοιπη Ελλάδα.


ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αναβαλλεται επ αοριστον η συναντηση Παγκαλου Γκινενσαι που επροκειτο να γινει τη Δευτερα στο Βερολινο.

Το ελληνικο υπουργειο Εξωτερικων επισημαινει σε ανακοινωση του οτι λογω της κυβερνητικης ασταθειας που ανεκυψε στη Τουρκια και των συνεχιζομενων εδαφικων διεκδικησεων η ελληνικη κυβερνηση κρινει οτι δεν θα ηταν χρησιμη μια νεα συναντηση των υπουργων Εξωτερικων μεχρις οτου δημιουργηθουν οι προυποθεσεις για μια νεα επαφη μεταξυ των δυο χωρων.

Στην ανακοινωση υπογραμμιζεται οτι μετα την συναντηση στο Βουκουρεστι τοσο ο πρωθυπουργος Μεσουτ Γκιλμαζ οσο και ο υπουργος Εξωτερικων Γκιονενσαι με δηλωσεις τους επαναφερουν στο προσκηνιο παγιες τουρκικες επιδιωξεις διερυνοντας μαλιστα και επιδεινωνοντας την εδαφικη διεκδικηση που διατυπωθηκε εκ μερους της Τουρκιας μετα την κριση στα Ιμια.

Η ανακοινωση καταληγει οτι η Ελλαδα επαναλαμβανει την εμμονη της σε οτι αφορα την αναγκη εφαρμογης της συμφωνιας Παπουλιο Γκιλμαζ του 1988 και καλει την Τουρκια να πραξει το ιδιο για να αποφευχθουν οι επικινδυνες για την ειρηνη καταστασεις στο Αιγαιο.

ΞΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ

Οι τίτλοι σπουδών που προέρχονται από ξένα πανεπιστήμια μετά από φοίτηση σε κεντρα ελευθέρων σπουδών στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται, δηλώνει σήμερα κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κύριος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό εξετάζοντας και το θέμα που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη απόφαη του συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωνε προσφυγή σπουδάστριας κατά απόφασης του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Η απόφαση του συμβουλίου επικρατείας αφορούσε εσωτερικό διοικητικό θέμα του ΔΙΚΑΤΣΑ δήλωσε ο κύριος Παπανδρέου που υπογράμμισε ότι επί της ουσίας του θέματος ισχύει προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας που δεν αναγνώριζε τις σπουδές σε κέντρα ελευθέρων σπουδών.

Στη συναντησή τους οι κύριοι Σημίτης και Παπανδρέου ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της επίσκεψης αύριο του πρωθυπουργού στο υπουργείο, όπου ο κύριος Σημίτης αναμένεται να εξαγγείλει τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την παιδεία, αναμεσά τους και το νέο σύστημα των γενικών εξετάσεων.

Εξετάστηκε επίσης το θέμα των υπαλλήλων του υπουργείου πΑιδείας που σήμερα σε συγκέντρωσή τους αποφασίζουν αν θα προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των γενικών εξετάσεων ζητώντας το πριμ παραγωγικότητας.

Είναι αναγκαίο να θωρακιστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση και να αποτραπεί η είσοδος των ιδιωτικών πανεπιστημίων από το παράθυρο υπογραμμίζει σε σημερινή ανακοινωσή του ο Συνασπισμός.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Την αμεση καταργηση 32 φοροαπαλλαγων προτεινει η Οικονομικη και Κοινωνικη Επιτροπη που παρεδωσε το πορισμα της στον υπουργο Οικονομικων.

Μεταξυ αλλων προτεινει την ενσωματωση των επιδοματων στον μισθο και την φορολογηση τους, περικοπη των φοροαπαλλαγων για ιπταμενους και ξενους καλλιτεχνες και να τεθει πλαφον στο εισοδημα για δαπανες ενοικιου και ασφαλιστρων.

Προτεινεται και η φορολογηση των ομολογων ομως το υπουργειο Οικονομικων το απορριπτει τουλαχιστον για το προσεχες μελλον.

ΠΑΣΟΚ

Συναντηση στις 9 το βραδυ στην Εκαλη του προεδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρεα Παπανδρεου με το προεδρειο της κοινοβουλευτικης Ομαδας.

Εν τω μεταξυ τις αντιδρασεις στελεχων που προσκεινται στον κ. Τσοχατζοπουλου προκαλεσε η προχθεσινη ομιλια της κας Βασως Παπανδρεου στη Νεα Σμυρνη.

Ο κ. Γιωργος Κατσιμπαρδης δηλωσε οτι οσα ειπε η υπουργος δεν βοηθουν την ενοτητα ενω ο υφυπουργος μεταφορων Γιωργος Δασκαλακης ταχθηκε κατα της διεκδικησης της θεσης του αντιπροεδρου στο συνεδριο απο τον κ. Σημιτη.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Θα συνεχιστουν και τις επομενες ωρες οι καταιγιδες στην Αττικη αλλα και στην υπολοιπη Ελλαδα. Θα επεκταθουν μαλιστα και προς τις νοτιες και νησιωτικες περιοχες.

Προς το βραδυ παντως θα εξασθενησουν , ενω ο αστατος καιρος θα συνεχιστει και αυριο. Το τριημερο του Αγιου Πνευματος θα υπαρξει καλοκαιρια.

Στην Αθηνα η καταρρακτωδης βροχη προκαλεσε κυκλοφοριακα προβληματα αλλα και μικροπλημμυρες κυριως σε υπογεια .

Η πυροσβεστικη υπηρεσια εχει δεχθει μεχρι στιγμης περισσοτερες απο 45 κλησεις για πλημμυρισμενα υπογεια κυριως σε Νεα Φιλαδελφεια, Νεα Ιωνια, Περισσο, Νεο Ψυχικο , Αγια Παρασκευη και Πατησια.

Στις 11 και 15 σε τροχαιο δυστηχημα που εγινε στη νεα εθνικη οδο Αθηνων λαμιας στο υψος της Αχαρνων οταν ανατραπηκε νταλικα και καταπλακωσε διερχομενο ταξι, σκοτωθηκε μια γυναικα που επεβαινε στο ταξι και σοβαρα τραυματιστηκε ο οδηγος που μεταφερθηκε στο ΚΑΤ.

Λιγο νωριτερα επιβατικη αμαξοστοιχια συγκρουστηκε με φορτηγο στη λεωφορο Ασπροπυργου στα Ανω Λιοσια με αποτελεσμα να τραυματιστει ελαφρα ο συνοδηγος στο Φορτηγο.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Τη δολοφονία χθες τη νύκτα ενός από τα μέλη του που έλαβαν μέρος στις χθεσινές διαδηλώσεις στο κέντρο των Τιράνων κατήγγειλε το Σοσιαλιστικό κόμμα της Αλβανικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για έναν 24χρονο που σύμφωνα με την καταγγελία πυροβολήθηκε χθες τη νύκτα και πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Οι Σοσιαλιστές καταγγέλλουν ακόμη τον ξυλοδαρμό από την αστυνομία στη διάρκεια της νύκτας 28 μελών του κόμματός τους.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 29 May 1996 - 8:47:28