Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 310596

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 31/05/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ανακοινωνεται το νεο συστημα των Γενικων Εξετασεων.
  • Ακαρπη η συναντηση πρωθυπουργου με οικονομικους υπουργους για τις συνταξεις.
  • Δεν συζητησα με τον Χελμουτ Κολ για τηλεφωνα και Ιντρακομ δηλωσε ο Κωνσταντινος Μητσοτακης.


ΠΑΙΔΕΙΑ

Ανακοινωνεται απο τον υπουργο Παοιδειας το νεο συστημα των γενικων εξετασεων που θα ισχυσει απο το 1999.

Βασικό στοιχείο του νέου συστήματος θα είναι η καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα βασίζεται σε μιά διαδικασία συνολικής αξιολόγησης του μαθητή κατά την φοίτησή του στο Λύκειο.

Θα καταργηθούν επίσης οι δέσμες και θα αντικατασταθούν απο τα μαθήματα κορμού και μαθήματα επιλογής.

Η θέσπιση του εθνικού Απολυτηρίου καθώς και το νέο σύστημα εισαγωγής στα Ανώτατα εκπαιδευτικά Ιδρύματα συναντά όμως τις αντιδράσεις του καθηγητικού κατεστημένου, επιθέσεις από το οποίο δεχεται ήδη, σύμφωνα με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Πανάρετος.

Ωστόσο σε εκκρεμότητα βρίσκεται η ομαλή διεξαγωγη των φετεινών Γενικών Εξετάσεων, καθώς οι εργαζόμενοι στο υπουργειο παιδειας εξήγγειλαν κινητοποιήσεις την περίοδο των εξετάσεων. Θα περιμένουν ωστόσο τις τελικές απαντήσεις του πρωθυπουργου στα αιτήματά τους, μεσα σε 10 ημερες, όπως τους υποσχέθηκε χθες.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στην αναμονη μια ακομη εβδομαδα οι συνταξιουχοι για τις αυξησεις των συνταξεων τους.

Στην συναντηση του πρωθυπουργου με τους οικονομικους υπουργους δεν εληφθη αποφαση και θα γινει νεα συναντηση την ερχομενη εβδομαδα. Παντως ο υπυοργος ςΕργασιας Ευαγγελος Γιαννοπουλος διεψευσε τις πληροφοριες για αυξηση 11. 600 δραχμων για συνταξεις κατω των 100 χιλιαδων δραχμων.

Σε ερωρηση εαν ειναι αισιοδοξος για την αποδοχη εκ μερους της κυβερνησης της προτασης του για σταδιακη επανασυνδεση των συνταξεων με τα 20 ημερομισθια απαντησε αυτα εις το μελλον.

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Αποφυλακιστηκε η Καλλιοπη Καλυμνιου που οδηγηθηκε χθες στις φυλακες Κορυδαλλου με την μολις δυομιση χρονων κορη της μετα απο καταδικη της για ακαλυπτη επιταγη.

Ο Ερυθρος Σταυρος ανελαβε να πληρωσει το χρεος της προκειμενου να αποφυλακιστει.

Με εντολη του Υπουργου Αιγαιου Αντωνη Κοτσακά δοθηκε ενα εκατομμυριο δρχ στην κοινοτητα Αγιας Παρασκευης Λεσβου για την περιθαλψη των δυο αγοριων της οικογενειας 17 και 19 χρονων.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ

Επεισοδια απειληθηκαν πριν απο λιγο στα γραφεια του Ενιαιου Συνδεσμου Δημων και Κοινοτητων Αττικης καθως κατοικοι του Αυλωνα επιχειρησαν να προπηλακισουν τον προεδρο του Συνδεσμου κ. Καρουτζο.

Τον φυγαδευσαν ανδρες της στυνομιας με τη βοηθεια του δημαρχου Αυλωνα Δημητρη Κυριακου.

Πρόβληματα με τα σκουπίδια θα αντιμετωπίσει η Αθήνα και την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, λόγω της 48ωρης απεργίας των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, μεοικονομικα αιτηματα .

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε καταληψη ολων των υπηρεσιων του Υπουργειου Γεωργιας στο λεκανοπεδιο προχωρησαν σημερα οι υπαλληλοι του υπουργειου.

Αφορμη σταθηκε το οτι αποσυρθηκε η τροπολογια για χορηγηση στους εργαζομενους του πριμ παραγωγικοτητας. Η τροπολογια ειχε κατατεθει στη βουλη με το νομοσχεδιο για την εξυγιανση των δεκο και ειχε υπογραφει απο τους οικονομικους υπουργους και τον υπουργο Γεωργιας αλλα τελικως απεσυρθη απο τον ιδιο τον κυριο Παπαντωνιου την Τεταρτη .

Απο την Τριτη οι υπαλληλοι θα προχωρησουν σε επαναλαμβανομενες πανελλαδικες 48ωρες απεργιας αν δεν ικανοποιηθει το αιτημα τους για επαναφορα της τροπολογιας.

Εν τω μεταξυ οπως επισημαινουν οι κτηνιατροι υπαρχουν σοβαροι κινδυνοι για τη δημοσια υγεια καθως ολα τα ζωα που θα σφαγουν αυτες τις ημερες δεν θα εχουν σφραγιδες λογω της απεργιας των κτηνιατρων και δεν γινεται κανενας ελεγχος των εισαγομενων τροφιμων και των κρεατων.

Να σημειωθει οτι 15 χιλιομετρα απο τα συνορα μας με την Αλβανια τα ζωα μαστιζει αφθωδης πυρετος τυπου αλφα. Οι κτηνιατροι δηλωνουν οτι δεν εγγυωνται τι μελλει γενεσθαι.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ

Διαψευδει ο Κωνσταντινος Μητσοτακης οτι εχει συζητησει με τον Γερμανο Καγκελλαριο Χελμουτ Κολ για την Ιντρακομ οπως υποστηριξε χθες Γερμανος Βουλευτης.

Εγω με τον κ. Κολ δεν ειχαμε ποτε συζητηση για τα τηλεφωνα η την Ιντρακομ δηλωσε σημερα απο την Αραχωβα ο κ. Μητσοτακης.

Ο βουλευτης του Σοσιαλδημοκρατικου, κόμματος και επικεφαλής της επιτροπής που ερευνά τις σχέσεις ΙΝΤΡΑΚΟΜ-Ανατολικής Γερμανίας, κύριος Μποιχερ κατηγόρησε τον Καγκελάριο Χέλμουτ Κόλ, ότι ασκησε πιέσεις για να σταματήσουν οι ανακρίσεις , καθώς και ότι δεν παραδιδει στοιχεια στην επιτροπη της Βουλης.

Εν τω μεταξυ δικαστικη συνδρομη για το ανοιγμα των επιμαχων λογαριασμών σε τραπεζες του εξωτερικου αναμενεται να ζητησουν οι ανακριτες που ανελαβαν την υποθεση για τις ψηφιακες παροχες του ΟΤΕ μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τέσσερα κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

ΠΑΣΟΚ

Το Συνεδριο θα αποτελεσει αφετηρια για τη νικη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογες δηλωσε ο Ακης Τσοχατζοπουλος μετα την συναντηση που ειχε με τον Κωστα Σκανδαλιδη.

Στις 9 και μισή το βράδι, ο Ανδρέας Παπανδρέου θα δεχθεί στην Εκάλη, την Γραμματέα της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα χρέη προς τους δήμους και τους κοινότητες θα πρέπει να χουν εξοφλήσει στο μέλλον οι πολίτες προκειμένου να εκδοθεί η φορολογική τους ενημερότητα. Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο νόμου που ποροωθεί το υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, για την Τοποική Αυτοδιοίκηση.

ΕΞΟΔΟΣ

Εκτακτα μετρα της τροχαιας απο τις 4 το απογευμα για την εξοδο των Αθηναιων λογω του τριημερου του Αγιου Πνευματος.

Εν τω μεταξυ δεν υπαρχουν εισητηρια για ορισμενα δρομολογια της Ολυμπιακης και στις πτησεις προς Μυκονο η λιστα αναμονης ξεπερνα τα 500 ατομα.

ΤΣΙΓΑΡΟ

Παγκοσμια ημερα κατα του καπνισματος σημερα και σε ολοκληρο τον πλανητη 6. 500 ανθρωποι θα πεθανουν εξαιτιας του τσιγαρου.

Ο καπνος σκοτωνει καθε χρονο 2.372.000 ανθρωπους και οι ελληνες εχουν το θλιβερο προνομιο να βρισκονται στις πρωτες θεσεις των καπνιστων.

ΦΑΡΣΑΛΑ

Σημερα με χιλια τρακτερ εκλεισαν το χωρο μπροστα από τα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ

Εξω από το εφετείο Λαρισας παραμενουν οι εργαζομενοι της βαμβακουργίας Βολου σε ενδειξη διαμαρτυριας για την αιτηση της Εθνικης Τραπεζας να κηρυχθεί πτωχευση της επιχειρησης και να γινει η εκκαθαριση.

Οι εργαζομενοι ζητουν να γινει εκκαθαριση εν λειτουργία.

ΒΙΕΤΝΑΜ και Ε.Ε.

Στην αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών του Βιετναμ επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της βιετναμέζικης κυβέρνησης.

Απόψε η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με ομάδα αξιωματούχων της Κομισιόν στο πλαίσιο σειράς επαφών σε εφαρμογή του προγραμματος τεχνικής βοήθειας ( προυπολογισμού ύψους 16 εκατομμυρίων Εκιού) από την Ευρωπαική ένωση προς την ασιατική αυτή χώρα.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Ενας νεκρος απο συγκρουση Τρενου με φορτηγο σε αφυλακτη διαβαση στους Τοξοτες Ξανθης.

Στις 9 και μιση το πρωι η αμαξοστοιχια ΙΝΤΕΡΣΙΤΙ που εκτελουσε το δρομολογιο Αλεξανδρουπολη ΑθηνΑ συγκρουστηκε με φορτηγο που οδηγουσε ο Βαγγελης Παπαδοπουλος 27 ετων πατερας δυο παιδιων ο οποιος σκοτωθηκε επι τοπου. Απο τη συγκρουση εκτροχιαστηκε η αμαξοστοιχια χωρις ομως να παθουν τιποτα οι επιβατες.

Οι επιβατες μεταφερθηκαν με πουλμαν στη Θεσσαλονικη και απο κει συνεχισαν το ταξιδι προς Αθηνα.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

Διακοπη στην κυκλοφορια του ηλεκτρικου μετα τις 10 το βραδυ του Σαββατου και της Κυριακης μεταξυ της Ομονοιας και του σταθμου των Ανω Πατησιων ανακοινωσε ο ΗΣΑΠ λογω εργων του ΜΕΤΡΟ .

Η κυκλοφορια θα διεξαγεται κανονικα στο τμημα Ανω πατησιων και Πειραια - Ομονοιας .

ΔΙΕΘΝΗ

Από ώρα σε ώρα αναμένονται τα τελικά αποτελεσματα των Ισραηλινών εκλογών. Η κεντρική εκλογική επιτροπή του Ισραήλ θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των 140000 περίπου εναπομεινάντων ψήφων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο ηγέτης του κόμματος Λικούντ Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να είναι ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν από τους πρωινούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησαν Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη κατά αποθήκης πυρομαχικών των ανταρτών Χεζμπολλά στην κοιλάδα του Μπεκάα, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.

Η επιδρομή έγινε σε αντίποινα της διπλής χθεσινής βομβιστικής επίθεσης κατά Ισραηλινής περιπόλου στο νότιο Λίβανο, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση κάλεσε σήμερα την αλβανική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επανάληψη της ψηφοφορίας σε ορισμένες περιφέρειες όπου διαπιστώθηκε πληθώρα ατασθαλιών κατά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αλβανικών εκλογών. Προειδοποίησε δε την αλβανική ηγεσία για αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις των Τιράνων με την Ενωση, εάν η εκλογική διαδικασία δεν εναρμονισθεί με τους διεθνείς δημοκρατικούς κανόνες .

Αυξήσεις μισθών και επιδομάτων αλλά και τέσσερα χρόνια σταθερότητας υποσχέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν, δυο εβδομάδες πριν διεκδικήσει την επανεκλογή του.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 31 May 1996 - 9:25:13