Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 110696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 11/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Σε εκκρεμότητα οι πανελλήνιες εξετάσεις. Δεν τα βρήκαν υπουργός και εργαζόμενοι στο υπουργείο παιδείας.
  • Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις. Κλειστή η Μητροπόλεως μέχρι τις δύο.
  • Απορρίπτει ο Κώστας Σημίτης τις προτάσεις να γίνει εκλογή αντιπροέδρου στο συνέδριο.


ΠΑΙΔΕΙΑ

Τα σύννεφα των απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας μαζεύονται πάνω από τις γενικές εξετάσεις. Ωστόσο ο υπουργός Παιδείας εγγυήθηκε σήμερα την ομαλή διεξαγωγή τους.

ΚΥΣΕΑ

Ισχυει το δογμα δεν διεκδικουμε αλλα και δεν παραχωρουμε τιποτα δηλωσε σημερα ο πρωθυπουργος αναφερομενος στα εθνικα θεματα στην ομιλια του στην κοινοβουλευτικη ομαδα του κομματος.

Εν τω μεταξυ εξοπλιστικο προγραμμα μαμουθ των Ενοπλων Δυναμεων αξιας 3 τρισεκατομμυριων δραχμων προωθει συμφωνα με πληροφοριες για την επομενη πενταετια η κυβερνηση το οποιο αναμενεται να εγκριθει απο το επομενο ΚΥΣΕΑ.

Την ιδια στιγμη το αμερικανικο πενταγωνο εκτιμα με εκθεση του οτι συμφερον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ειναι ο συνεχης εξοπλισμος Ελλαδας Τουρκιας.

Στην εκθεση που συνεταχθη τον Ιουνιο του 1995 διατυπωνεται επισης η ανησυχια των ΗΠΑ για τη διατηρηση της εντασης στο Αιγαιο και προτεινεται αμερικανικος μεσολαβητικος ρολος για να προληφθει αντιπαραθεση.

Χθες το ΚΥΣΕΑ εδωσε συμφωνα με πληροφοριες αυξημενες αρμοδιότητες στον Υπουργό Αμυνας Γεράσιμο Αρσένη, και αυτονομία κινήσεων σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Δεν συμεριζομαι την πολεμικη ατμοσφαιρα που εχει δημιουργηθει, καταστεφει τον τουρισμο μας δηλωσε ο πρωην υπουργος Μιχαλης Παπακωνσταντινου και σημειωσε ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν. Δ χρησιμοποιουν τα εθνικα θεματα λογω των εσωκομματικων προβληματων.

ΠΑΣΟΚ

Εμμενει στην υποψηφιοτητα του για την αντιπροεδρια ο πρωθυπουργός Κωστας Σημιτης.

Στην ομιλια του στην κοινοβουλευτικη ομαδα τονισε οτι χρειαζονται καθαρες και μακροπροθεσμες λυσεις και προσθεσε οτι δεν μπορουμε να αποφασιζουμε με οριζοντα μηνων και να μενουν εκκρεμη προβληματα και ερωτηματα.

Τη χαρά του για τη θέση που υιοθέτησε ο κύριος Λαλιώτης, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται αντιπρόεδρο ή αν χρειαστεί να είναι κάποιος εκτός των κυρίων Σημίτη και Τσοχατζόπουλου, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται παιδονόμους και χαρακτήρισε λεπτομέρεια το θέμα της διαρχίας μπροστά σε αυτα που λέει η βάση του κόμματος.

Αργοπορία καταλόγισε τον κύριο Λαλιώτης όσον αφορα το θέμα της αντιπροεδρίας, ο κύριος Παναγιώτης Κρητικός, α αντιπρόεδρος της Βουλής. Υπογράμμισε δε ότι όσο αναπτύσσεται η πόλωση τόσο θα βρίσκει έδαφος η τρίτη λύση.

Ακόμη και αν δεν εκλεγεί αντιπρόεδρο άλλο πεδίο αντιπαράθεσης εντός του ΠΑΣΟκ εκτίμησε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Γιαννης Σουλαδάκης

Ν. Δ

Σε εκλογική ετοιμότητα καλεί από σήμερα τις οργανώσεις του κόμματος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ.

Στη Ρηγιλλης συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή του κομματος οπου ο κυριος Εβερτ, συμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει την σύνθεση Εκλογικής Επιτροπής στην οποια θα μετασχουν και απο τους διαφωνουντες.

Εν τω μεταξυ ο κ. Κουβελας με επιστολη του στον Μιλτιαδη Εβερτ ζητα απαντηση στα οσα εχει καταγγειλει για παρακολουθηση συγκεντρωσης βουλευτων απο τον συνεργατη του Γραφειου Τυπου και μελος της ΚΕ του κομματος Τασο Ιγγλεζο.

ΔΕΛΦΙΝΙ

Ανευ σημασιας θεωρει το υπουργειο Αμυνας το πρωινο συμβαν με την τουρκικη ακταιωρο που επλεε σε παραλληλη πορεια με ιπταμενο δελφινι που εκτελουσε δρομολογιο απο Ροδο προς Κω.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με προσωπικο ασφαλειας θα λειτουργησουν εως και αυριο τα νοσοκομεια σε Αθηνα και Πειραια καθως αυριο βραδυ θα ληξει η απεργια των νοσοκομειακων γιατρων. Στα νοσοκομεια της περιφερειας η απεργια ατων γιατρων θα ληξει το βραδυ της Παρασκευης .

Αργα το απογευμα θα γινει γνωστο αν θα συνεχιστουν οι κινητοποιησεις των εργαζομενων στο Υπουργειο Γεωργιας, οι οποιοι διεκδικουν το επιδομα παραγωγικοτητας. Σημερα εκπροσωποι των υπαλληλων συναντηθηκαν με τον υπουργο Στεφανο Τζουμακα, ο οποιος προτεινε λυσεις οχι ομως για το επιδομα αλλα για δευτερευοντα οικονομικα θεματα.

Στο Βολο, αναβληθηκε για τις 18 Μαρτιου του `97, η δικη των 156 αγροτων που κατηγορουνται για παρακωλυση συγκοινωνιων κατα τις κινητοποιησεις τον Μαρτιο του `95.

Η αγωγη εχει κατατεθει απο την διοικηση του ΚΤΕΛ που ζητα αποζημιωσεις υψους περιπου εξακοσιων εκατομμυριων για διαφυγόντα κερδη απο τον αποκλεισμο των δρομων.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Συνεδριαζει το απογευμα ο Ενιαιος Συνδεσμος Δημων και Κοινοτητων Νομου Αττικης, ο οποίος αναμενεται να εγκρινει το πορισμα για τους χωρους υγειονομικης ταφης απορριματων.

Ευθυνες στο υπουργειο Περιβαλλοντος, στον Ενιαίο Συνδεσμο Δημων και Κοινοτητων και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς επερριψε για το θεμα των χωματερων ο Δημαρχος Αθηναίων Δημητρης Αβραμοπυλος.

Οι κάτοικοι του Αυλώνα παντως φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και οπως δηλωσε ο δημαρχος Δημητρης Κυριακου δεν προκειται να επιτρεψουν την δημιουργια χωματερης στην περιοχη τους.

Αυριο τό δημοτικό συμβούλιο Κερατέας θά συναντηθεί μέ τόν Κωστα Λαλιωτη.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 11 June 1996 - 8:12:23