Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 200696

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 20/06/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Η μόδα και η συμπεριφορά των εφήβων βουλευτών εκνεύρισε τους ώριμους αντιπροσώπους τους έθνους.
  • Η τύχη του εξαμήνου διακυβεύεται σε πολλές πανεπιστημιακές σχολες λόγω της αποχής
  • "Παρακαλούμε προσδεθείτε" σήμερα το απόγευμα για τους Σημίτη και Tσοχατζόπουλο που ταξιδεύουν με το ίδιο αεροπλάνο για την Φλωρεντία


ΒΟΥΛΗ

Συνεβη και αυτο στη Βουλη.

Οι μονιμως αποντες απο τη Βουλη βουλευτες τα εβαλαν με τους μαθητες που συμετειχαν στη Βουλη των Εφηβων και τους επεκριναν για την ενδυμασια τους και τη συμπεριφορα τους.

Οι ιδιοι παντως δεν ενοιωσαν την αναγκη να ειναι παροντες στη χθεσινη ψηφιση του Κανονισμου Λειτουργιας του κοινοβουλιου.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Με το μαθημα της εκθεσης για την πρωτη, δευτερη και τριτη δεσμη ανοιγει αυριο η αυλαια των γενικων εξετασεων.

Απο αυριο μεχρι και τις 5 Ιουλιου δεν θα ισχυει ο δακτυλιος για οσους συμμετεχουν στις εξετασεις.

Σοβαρα προλβηματα εχουν προκυψει εν τω μεταξυ στις εξετασεις του Εαρινου Εξαμηνου στα πανεπιστημια λογω της συνεχιζομενης αποχης των διδασκοντων σε 11 τμηματα του Πανεπιστημιου της Αθηνας και σε σχολες εξη ακομη Πανεπιστημιων της χωρας.

ΠΑΣΟΚ

Κρισιμη για τις εξελιξεις στο κυβερνων κομμα η συναντηση που θα εχουν το απογευμα οι κυριοι Σημιτης και Τσοχατζοπουλος εν πτησει προς Φλωρεντια.

Ο πρωθυπουργος θα παρει μερος στη Συνοδο Κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσης και ο κ. Τσοχατζοπουλος θα εκπροσωπησει το ΠΑΣΟΚ στη Συνοδο των Ευρωπαιων Σοσιαλιστων.

Σημαντικη θεωρειται και η δευτερη μεσα στο μηνα συναντηση του Ανδρεα Παπανδρεου με τον Κωστα Σκανδαλιδη το βραδυ στην Εκαλη. Συμφωνα με πληροφοριες ο κυριος Παπανδρεου ενδεχεται να μην συναντηθει πριν απο το Συνεδριο με τους κ. Σημιτη και Τσοχατζοπουλο.

Αυριο θα συνεδριασει εκ νεου το Εκτελεστικο Γραφειο προκειμενου να οριστικοποιησει το κειμενο απολογισμου της απερχομενης Κεντρικης Επιτροπης που θα τεθει προς εγκριση στην συνοδο που θα γινει το Σαββατοκυριακο.

ΕΘΝΙΚΑ

Το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο σε ψηφισμα του, εφιστα την προσοχη της Συνοδου Κορυφης στην ελληνοτουρκικη κριση, επισημαινοντας οτι οι συνεχεις απειλες για χρηση βίας εναντίον κράτους μέλους αποτελούν σοβαρό κινδυνο για την εδαφική ακεραιότητα του κράτους αυτού.

Η Τουρκια με μνημονιο που απεστειλε προς την Ιταλικη Προεδρια ζητα να μην υιοθετήθει η αρχή της προστασίας των εξωτερικών συνόρων και η αρχη της αλληλεγγυης.

Tη διαφωνια τους εν τω μεταξυ, με τη πολιτικη της βημα προς βημα προσεγγισης με την Αγκυρα εξεφρασαν κατα τη χθεσινη συνεδριαση του υπουργικου Συμβουλιου οι κυριοι Πεπονης και Βενιζελος, ενω αντιρρησεις διατυπωσε και ο Ακης Τσοχατζοπουλος.

ΜΠΙΚΑΣ

Η Ελλαδα θα συνεχισει την πολιτικη ειρηνης και συνεργασιας με ολες τις χωρες της περιοχης δηλωσε ο εκπροσωπος του υπουργειου Εξωτερικων Κωνσταντινος Μπικας, αναφερομενος στην αμυντικη συμφωνια με την Αρμενια.

Δεν αντιλαμβανομαστε γιατι η αναπτυξη των ελληνοαρμενικων σχεσεων γινεται αντιληπτη ως απειλη απο την Τουρκια δηλωσε ο κ. Μπικας.

Ν.Δ.

Με ομιλια του Μιλτιαδη Εβερτ αρχιζουν αυριο το βραδυ στις 7 στο Σταδιο Ειρηνης και Φιλιας οι εργασιες της Εθνικης Συνδιασκεψης της Νεας Δημοκρατιας.

Η Εθνικη Συνδιασκεψη θα αποτελεσει αφετηρια για νικη του κομματος στις εκλογες δηλωσε ο γραμματεας της κοινοβουλευτικης ομαδας Σταυρος Δημας.

Την πεποιθηση του οτι η διασκεψη θα αποτελεσει εφαλτηριο για αυτοδυναμη εκλογικη επιτυχια εξεφρασε ο Δημητρης Σιουφας.

Στη συνδιασκεψη εχουν εγγραφει να μιλησουν 267 συνεδροι.

OIKONOMIKA

Στον αερα η εισοδηματικη πολιτικη της κυβερνησης υστερα απο την αποφαση του Β τμηματος του Ελεγκτικου Συνεδριου να καταβληθουν και στους συνταξιουχους διακστικους τα αναδρομικα που καταβαλλονται εως το 2. 000 στους εν ενεργεια συναδελφους τους.

Με την ιδια αποφαση, που εκδοθηκε υστερα απο προσφυγη του συνταξιουχου δικαστικου Περικλή Παπαγιαβη, καταριζεται κατ ουσιαν νεο μισθολογιο για τους δικαστικους , καθιστανται ανενεργεις τις διαταξεις του νεου συνταξιοδοτικου νομου καθως και το προεδρικο διαταγμα με το οποιο δεν επιτρεπεται να αναγνωρισθουν σε καμια περιπτωση δικαιωματα απο συνταξεις εις βαρος του Δημοσιου περαν της τριετιας, και επιβαλλεται σημαντική αυξηση στις συνταξεις.

Η καταβολη αναδρομικων στους συνταξιουχους δικαστικους σημαινει περιπου 17 δις επιβαρυνση για το δημοσιο ενω η αποφαση , που ειναι αμεσα εκτελεστη , αποτελεσε την αφετηρια σωρειας παρομοιων προσφυγων.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 20 June 1996 - 10:08:14