Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 020796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 02/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο βλέπει η Νέα Δημοκρατία και ζητεί η Πολιτική άνοιξη
  • Το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει την τετραετία δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • Eπίθεση Κασίμη κατά Βάσως Παπανδρέου για την υπόθεση των Καζίνων
  • Σε θέση μάχης κατα της θερμοπληξίας, θέτει του πολίτες το υπουργείο Υγείας.


ΠΑΣΟΚ

Με την εκλογη του νεου Εκτελεστικου Γραφειου και του γραμματεα της Κεντρικης Επιτροπης που θα γινουν την Παρασκευη ολοκληρωνονται οι κομματικες διαδικασιες στο ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφοριες για κυβερνητικο ανασχηματισμο το φθινοπωρο και τα σεναρια προωρων εκλογων διαψευδονται επισημως.

Η κυβερνηση θα τυχει της εμπιστοσυνης του ελληνικου λαου οταν ερθει εκεινη η ωρα το 1997 δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος ενω ο Κωστας Σκανδαλιδης τονισε οτι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλησει την τετραετια.

Στη θεση του γενικου γραμματεα αναμενεται να επανεκλεγει ο Κωστας Σκανδαλιδης.

Ν. Δ.

Στη Νεα Δημοκρατια συνεδριαζει απο τις 12 η Εκλογικη Επιτροπη του κομματος με στοχο το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης να ειναι σε ετοιμοτητα , καθως εκτιμουν οτι το φθινοπωρο ενδεχεται να διεξαχθουν προωρες εκλογες.

Τη διενεργεια προωρων εκλογων ζήτησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας τον κ. Σημίτη "δοτό" πρωθυπουργό.

ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ

Αρχισαν απο σημερα οι πολυ υψηλες θερμοκρασιες, που σε συνδυασμο με την απνοια αλλα και το νεφος κανουν οχι μονο αισθητη την παρουσια τους αλλα , αν δεν προσεξουμε και επικινδυνη.

Η θερμοκρασια, που την Πεμπτη θα αγγιξει τους 40 βαθμους, θα αρχισει να πεφτει σταδιακως απο τη Δευτερα.

Οι τιμες του διοξειδιου του αζωτου ξεπερασαν το οριο επιφυλακης φθανοντας στις 12.30 στην Πατησιων στην ανωτατη τιμη στα 367 μικρογραμμαρια ανα κυβικο μετρο αερα.

Το Οζον μετρηθηκε στις 12. 30 στο Μαρουσι πανω απο τα ορια επιφυλακης, στα 260 μικρογραμμαρια.

Το Υπουργειο Υγειας και προνοιας ανακοινωσε ηδη απο χθες προληπτικα μετρα αλλα και οδηγιες, ενω το ΕΚΑΒ ειναι παντοτε σε ετοιμοτητα.

EΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στο γραμμικό σχέδιο εξετάσθηκαν σήμερα, οι υποψηφιοι για τη τριτοβαθμια εκπαιδευση .

Αυριο θα εξετασθουν στα μαθηματα των γαλλικων και των ιταλικων ενω οι εξετασεις στα ειδικα μαθηματα ολοκληρωνονται την Παρασκευη

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Οι επικειμενες αλλαγες στην ηγεσια του Αρειου Παγου ειναι το αντικειμενο της συναντησης που ειχαν ο υπουργος Δικαιοσυνης Ευαγγελος Βενιζελος με τον προεδρο της ΝΔ Μιλτιαδη Εβερτ.

Η νεα ηγεσια του ανωτατου δικαστηριου θα επιλεγει απο το υπουργικο συμβουλιο εως τις 10 Ιουλιου.

Συμφωνα με πληροφοριες συζητουνται τα ονοματα των κυριων Κωνσταντινου Δαφέρμου και Στυλιανου Ματθία.

Αλλαγες θα υπαρξουν και στο Προεδριο του Συμβουλιου της Επικρατιας.

ΤΑΡΝΟΦ

Αυριο φθανει στην Αθήνα, προερχόμενος απο την Αγκυρα, ο αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Πίτερ Ταρνόφ, που θα συναντήσει τον πρωθυπουργός Κώστα Σημίτη.

Στοχος των επισκέψεων Ταρνόφ ειναι να εξευρεθει φόρμουλα που θα ανοίξει τον δρόμο για τη μείωση της εντασης στο Αιγαίο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συναντηση με τον υπουργο Οικονομικων ζητουν οι συνδικαλιστικες Ενωσεις του προσωπικου των Σωματων Ασφαλειας σχετικα με τα οικονομικα και θεσμικα τους αιτηματα που αν και υπηρχε δεσμευση του υπουργου δεν εχουν ικανοποιηθει.

Οι Ενωσεις προσωπικου των Σωματων Ασφαλειας εχουν εξεγγελει κινητοποιησεις για τις 9 Ιουλιου.

ΟΒΙΔΑ

Βλήμα πυροβόλου όπλου διαμέτρου 75 χιλιοστών και μήκους 34 εκατοστών που παρέμενε στο βυθό του λιμανιού στον Πειραιά αποκαλύφθηκε χτες με την ανέλκυση της άγκυρας του Καταμαράν Χαρούλα.

Η οβιδα φυλασσεται στη μεγαλη δεξαμενη του Οργανισμου Λιμενος Πειραιως ενω αναμενονται πυροτεχνουργοι του στρατου προκειμενου να την εξουδετερωσουν .

ΚΑΠΝΑ

Ποσο 10 δισ δρχ ζητει απο τη χωρα μας η Κομισιον για απατες που εγιναν σε βαρος του κοινοτικου προυπολογισμου απο πέντε ελληνικές εταιρείες καπνών.

Οι εταιριες ΣΕΚΕ , Γλεούδης, Ελληνικα Φύλλα , Καμάρας και Μιχαηλίδης κατηγορουνται οτι δηλωναν εικονικες εξαγωγες καπνων προς την αλβανια και τη βουλγαρια προκειμενου να εισπρατουν παρανομα τις εξαγωγικες επιδοτησεις.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση της Βόρειας Πολιτείας της Αυστραλίας ενέκρινε σήμερα τον πρώτο νόμο στον κόσμο περί ευθανασίας, απορρίπτοντας προσφυγές οργανώσεων που μεταξύ άλλων τονίζουν ότι ο άνθρωπος πρέπει να έχει το υπέρτατο δικαίωμα στη ζωή.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Πολιτείας, που δέχεται σφοδρές επικρίσεις για το νόμο περί ευθανασίας απέρριψε την κατηγορία ότι δεν διαθέτει τη νομοθετική εξουσία για να εγκρίνει αυτόν το νόμο.

Πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες σε όλη την Αυστραλία καταδικάζουν τον νέο νόμο. Πολλές οργανώσεις και ομάδες που αντιτάσσονται στην ευθανασία και συσπειρώνουν γιατρούς, κληρικούς και πολιτικούς ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα κατά του νέου νόμου, χρησιμοποιώντας κυρίως το επιχείρημα ότι γίνεται υπέρβαση των εξουσιών που προβλέπονται ότι ανήκουν στην τοπική κυβέρνηση.

Ο νέος ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου στα θέματα ασφαλείας, στρατηγός Αλεξάντερ Λέμπεντ ζήτησε σήμερα να περιβληθεί με "υπερεξουσίες" για την επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της ασφάλειας.

"Δεν προετοιμάζομαι να πάρω την εξουσία, αλλά για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων στον τομέα της ασφάλειας χρειάζομαι υπερεξουσίες" ανέφερε ο στρατηγός Λέμπεντ σε συνέντευξη τύπου, ένα 24ωρο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία.

Δώδεκα ακροδεξιοί, μέλη ένοπλης οργάνωσης συνελήφθησαν από τις ομοσπονδιακές αρχές στην Αριζόνα με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να ανατινάξουν διάφορα κυβερνητικά κτίρια. Οι 10 άνδρες και δύο γυναίκες που συνελήφθησαν είναι μέλη της οργάνωσης ``Πολιτοφυλακή της Οχιάς``, που σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζε να ανατινάξει επτά κτίρια στα οποία στεγάζονται ομοσπονδιακές υπηρεσίες στην Πολιτεία της Αριζόνα.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 2 July 1996 - 8:35:46