Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 050796

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 05/07/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Το ΠΑΣΟΚ είναι η εγγύηση, η Νέα Δημοκρατία αυτογελοιοποιείται, οι εκλογές το 1997 δηλωσε ο πρωθυπουργός.
  • Ανάσα για τους αθηναίους σήμερα το ελαφρύ αεράκι Εκτακτα μέτρα ισχυουν έως τις δύο.
  • Στυλιανός Ματθίας ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου.


ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ

Το νεο Εκτελεστικο Γραφειο και το γραμματεα εκλεγει η Κεντρικη Επιτροπη του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλια του ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης τονισε οτι το εκτελεστικο γραφειο θα γινει κεντρο διαμορφωσης πολιτικης ανεφερε ομως οτι δεν θα δεχθει την υπαρξη αλλων κεντρων ληψης αποφασεων.

ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Παρεμβαση του προεδρου της Δημοκρατιας στα Ελληνοτουρκικά.

Ο Κωστης Στεφανόπουλος σε δηλώσεις του μετα από το τελος της επιθεωρηση του στολου που πραγματοποιησε σημερα στα πλαίσια της Ναυτικης Εβδομαδος, δηλωσε ότι "η υφεση στις ελληνοτουρκικές σχεσεις μπορεί να είναι και θα είναι οριστική εαν η Τουρκια αποδεχθεί την διαδικασία της Χαγης".

ΤΟΥΡΚΙΚΟ

Πρωτο βημα για την αποκλιμακωση της εντασης στο Αιγαιο αποτελει η επισημη αποδοχη και απο την Αγκυρα της προτασης του γενικου γραμματεα του ΝΑΤΟ για τη διακοπη των στρατιωτικων ασκησεων τον Ιουλιο και τον Αυγουστο.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δεν προκειται να αλλαξει το καθεστως που ισχυει σημερα για την προσληψη στο δημοσιο των αποφοιτων των Γενικων Λυκειων.

Ο υπουργος Δημοσιας Διοικησης Ακης Τσοχατζοπουλος δηλωσε οτι σε συνεργασια με το υπουργειο Παιδειας θα κατατεθει στη Βουλη τροπολογια με την οποια θα καταργειται η διαταξη νομου που προβλεπει οτι απο την 1η Απριλιου του 1996 θα προσλαμβανονται στις διοικητικες υπηρεσιες του δημοσιου,μονον αποφοιτοι τεχνικων και επαγγελματικων λυκειων και οχι των γενικων λυκειων.

Με το διαχωρισμο των αποφοιτων λυκειων δεν συμφωνει και το υπουργειο Παιδειας οπως δηλωσε ο Γενικος Γραμματεας του Yπουργειου Γιαννης Παναρετος.

ΓΕΣΕΒΕ

Τρεις στους επτα καταστηματαρχες θα αναγκαστουν ειτε να δεχθουν το ελευθερο ενοικιο ειτε την εξωση .

Αυτο επισημανε σημερα η γενικη συνομοσπονδια επαγγελματοβιοτεχνων καθως 31 αυγουστου ληγουν οι μισθωσεις που εχουν συμπληρωσει 20 χρονια.

Οι επαγγελματοβιοτεχνες ζητουν αναστολη της εφαρμογης του νομου εως τις 2.000 και αποζημειωση 36 μισθωματων αντι των 12 που ισχυουν τωρα.

ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ-ΖΕΣΤΗ

Καλλιτερα απο χθες διαμορφωθηκε η κατασταση σημερα στο Λεκανοπεδιο,παρα τις υψηλες θερμοκρασιες. Το ελαφρυ βορειαδακι βοηθησε και να πεσουν οι τιμες των ατμοσφαιρικων ρυπων.

Συμφωνα με την τελευταια μετρηση του ΠΕΡΠΑ το διοξειδιο του αζωτου μετραται πλεον κατω απο το οριο επιφυλακης, φθανοντας στην Αθηνας στα 149 μικρογραμμαρια.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Τη νέα ηγεσια του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο πήρε τις σχετικές αποφάσεις ομόφωνα.

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι ο Στυλιανός Ματθίας, και νέος εισαγγελέας ο Παναγιώτης Δημόπουλος.

Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου οι Αγησίλαος Μπακόπουλος, Δημήτριος Κουντουράκης και Γεώργιος Βελής.

Για το Συμβουλιο της Επικρατειας το Υπουργικο Συμβουλιο ορισε δυο νεουςαντιπροεδρους. Προκειται για τους κυριους Τίτο Κούνδουρο και Κίμωνα Χαλαζωνίτη.

Παρεμβαση υπηρξε απο τον Κωνσταντινο Μητσοτακη. Ο επιτιμος Προεδρος της ΝΔ με δηλωση του για τη σημερινη επιλογη της ηγεσιας του Αρειου Παγου τονιζει οτι αποκλειστηκαν απο τις θεσεις των αντιπροεδρων εξαιρετοι δικαστες οπως οι κυριοι Κονδυλης και Κατσιρεας.

Ως μονη αιτια ο κ.Μητσοτακης αναφερει πως σταθηκε το γεγονος οτι στην υποθεση της βασιλικης περιουσιας ψηφισαν συμφωνα με τη συνειδηση τους και το Συνταγμα και οχι συμφωνα με τις επιθυμιες του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ανησυχητικα τα συμπερασματα των επιστημονων για τον καρκινο του πνευμονα στη χωρα μας.

Οπως τονιστηκε στο 1ο διεθνες ιατρικο συνεδριο που διοργανωσε η ελληνοαμερικανικη ιετρικη εταιρια στο Λαγονησι,τα κρουσματα καρκινου του πνευμονος αυξανονται κατα 3% καθε χρονο ενω μολις 1% των περιπτωσεων επιβιωνει για πεντε χρονια μετα απο την διαγνωση της νοσου.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα του καρκίνου του πνεύμονος, φτάνουν τα 4500 χιλιάδες ,με τις γυναίκες να πλησιάζουν πια τους άνδρες στην ποσόστωση.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Επεσε σημερα η αυλαια των γενικων εξετασεων,με την εξεταση στο ειδικο μαθημα της υπαγορευσης μουσικου κειμενου.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η ελληνική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο άθλημα της πάλης, επειδή δεν έξη από τα μέλη της δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα.

Η εισαγγελέας κυρία Αικατερίνη Πιστόλη, ζητησε από την Ομοσπονδία Πάλης να προσκομίσει εντός 48 ωρών τα έγγραφα και τα αθλητικά δελτία που αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές είναι Ελληνες. Το 48ωρο όμως έληξε και κανένα τέτοιο έγγραφο δεν προσκομίσθηκε.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

Την αναστολη της απελασης του τουρκου πολιτικου προσφυγα Μουρά Γκιουνχάν , ο οποιος κρατειται στο αστυνομικο τμημα Δραπετσωνας ζητει το τμημα ανθρωπινων δικαιωματων του Συνασπισμου.

Οπως τονιζεται στην ανακοινωση ο Γκουνχαν ειναι καταδικασμενος στην Τουρκια σε καθειρξη 12 χρονων για πολιτικους λογους.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 5 July 1996 - 8:24:34