Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 200896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 20/08/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΕΚΛΟΓΕΣ
  • Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
  • ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • ΩΝΑΣΗ/ΡΟΥΣΕΛ


ΕΚΛΟΓΕΣ

Πιθανότατα την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφώνου του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ο πρωθυπουργός θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατα τη διάρκεια της οποίας ζητήσει τις παραιτήσεις των υπουργών ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ατζέντα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει μέχρι την Παρασκευή σειρά επαφών με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη. Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθεί με τον γραμματέα του κόμματος Κ.Σκανδαλίδη. Ενω αύριο συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή και μεθαύριο Πέμπτη το Εκτελεστικό Γραφείο.

Προσχημα θεωρουν τα κομματα της αντιπολιτευσης την ενδεχόμενη επικληση εθνικου θεματος εκ μερους της κυβερνησης για την προσφυγη στις καλπες.

Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινοβουλευτική ομάδας του ΠΑΣΟΚ, για το αν θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Ο βουλευτης Δημόσθενης Δημοσθενόπουλος τάχθηκε κατά των εκλογών γιατί όπως είπε η κυβέρνηση δεν έχει επιδείξει κατα την τριετία κυβερνητικό εργο.

Το ΠΑΣΟΚ είπε ο κύριος Δημοσθενόπουλος θα κερδίσει τις εκλογές αλλά θα χάσει την αξιοπιστία του.

Ο Ντίνος Βρεττός είπε ότι το συμφέρον της χώρας μπορεί και να επιβάλλει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Αντίθετος εμφανίστηκε ο κύριος Γιάννης Διαμαντίδης που τόνισε ότι θα πρέπει κάποτε οι κυβερνήσεις να σέβονται τις διαδικασίες και το συνταγμα, που επιβαλλει να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια.

Αντιθετος στη διεξαγωγη προωρων εκλογων ταχθηκε και ο βουλευτης Γιαννης Παπασπυρου.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Τη στρατηγικη της κυπριακης πολιτικης ηγεσιας, μετα τα τελευταια γεγονοτα, θα καθορισει σημερα το Εθνικό Συμβουλιο, που συνεδριάζει σημερα.

Ο προεδρος της Κυπρου Γλαυκος Κληριδης και οι αρχηγοι των κομματων απερριψαν χθες τη προταση του ειδικου αντιπροσωπου του ΟΗΕ στην Κύπρο Γκουστάβ Φεϋζέλ για συναντηση Κληριδη- Ντεκτας.

Το εθνικο Συμβουλιο θα συζητησει επισης προταση που συμφωνα με πληροφοριες εχουν υποβαλει οι ΗΠΑ για εναρξη του στρατιωτικου διαλογου σε πρωτη φαση με την ηγεσια των Τουρκικων δυναμεων κατοχης και τη συμμετοχη , σε δευτερο σταδιο και των Τουρκοκυπριων.

Πρωτοβουλία για το κυπριακό αναλαμβανει ο προεδρος της Νεας Δημοκρατίας Μιλτιαδης Εβερτ, ο οποιος στις 3 μετα το μεσημερι θα συναντηθει με τον προεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Ζακ Σαντερ στις Βρυξελλες. Το απογευμα θα μεταβεί στη Λευκωσία και θα ενημερωσει τον προεδρο της Κυπρου Γλαυκο Κληριδη για τις θεσεις της Ευρωπιακής Ενωσης ενώ αυριο θα επισκεφθεί στο Παραλιμνι τις ολικογενειες των δυο Ελληνοκυπριων που σκοτωθηκαν από τις δυναμεις του Αττίλα.

Στο μεταξύ τεκμήρια από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ γιά επιστημονικές αναλύσεις στάλθηκαν σε εργαστήρια του Λονδίνου, προκειμένου να διαπιστωθεί και επιστημονικά αν σχετίζονται με το δολοφονηθέντα, ενώ προχωρούν με γοργό ρυθμό και οι διαδικασίες αναγνώρισης των δολοφόνων του.

ΩΝΑΣΗ-ΡΟΥΣΕΛ

Απολογηθηκε με υπομνημα το προεδρειο του ιδρυματος Ωναση που εμφανιστηκε σημερα στον 2ο Πταισματοδικη Αθηνων, κατηγορουμενο για απιστία μετα απο μηνυση του Τιερι Ρουσελ.

Στο υπομνημα περιεχεται επιστολή της Χριστινας Ωναση προς τον προεδρο τηου Ιδρυματος Στελιο Παπαδημητριου, που ειχε γραφτεί απο τη Χριστινα το 1987 και στην οποια ζητεί συμπαρασταση για τη διαφυλαξη της περιουσίας της και για το κληροδοτημα της μικρης Αθηνας. Παραλληλα παραδεχεται οτι ειναι υποκειμενο εκμεταλλευσεως από τον Ρουσελ.

Εν τω μεταξύ ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Ρουσελ, Νεστορας Κουράκης εδωσε στη δημοσιοτητα άλλη επιστολή της Χριστινας στην οποια η ιδια δειχνει πληρη εμπιστοσυνη στο προσωπο του Ρουσελ και μετα του διαζυγιο τους και τον καθιστα υπευθυνο για την επιμελεια της μικρης Αθηνας σε περιπτωση θανατου της ιδιας.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Νεα σεισμική δονηση 4, 8 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε στις 4 και μισή τα ξημερωματα στην Κόνιτσα.

Το επίκεντρο τού σεισμού εντοπίζεται δυτικά τής Κόνιτσας κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα, και είναι ίδιο με το σεισμό των 5, 6 ρίχτερ, που έγινε στις 6 Αυγούστου.

ΔΙΕΘΝΗ

Σε μπουκάλια χλωρίου για τον καθαρισμό των πισίνων ή λεμονάδας μεταφέρονται απο την Ινδία, την Κίνα, τη Λευκορωσία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία οι μεγαλύτερες ποσότητες των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του ναρκωτικού χαπιού έκσταση στα παράνομα εργοστάσια της Ολλανδίας.

Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Οικονομικής Υπηρεσίας Ελέγχου που δημοσιευτηκε χθες στην Ολλανδία.

Χιλιάδες κάτοικοι του Γκρόζνι εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πόλη μετά την 48ωρη προθεσμία που έδωσε ο ρώσος στρατιωτικός διοικητής, στρατηγός Κονσταντίν Πουλικόφσκι και πολλοί δηλώνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αρχίσει ήδη να σφυροκοπούν την πρωτεύουσα της Τσετσενίας.

Οπως πάντως μετέδωσε πριν από λίγο το Ιντερφαξ, η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στην Τσετσενία πέρασε και πάλι στον έλεγχο του στρατηγού Βιατσεσλάβ Τιχομίρωφ, που είχε αντικατασταθεί προσωρινά από τον Πουλικόφσκι.

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Οικονομικών της αυτόνομης δημοκρατίας, σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας στο Νταγκεστάν, στη νότιο Ρωσία και πολύ κοντά στην Τσετσενία.

Χιλιάδες νοτιοκορεάτες αστυνομικοί και στρατιώτες με την κάλυψη ελικοπτέρων εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο πανεπιστήμιο Γιονσάι της Σεούλ βάζοντας τέρμα στην επταήμερη κατάληψή του από χιλιάδες φοιτητές, που ζητούσαν την ενοποίηση της χώρας με τη Βόρεια Κορέα.

Τούρκοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο άτομα στη διάρκεια εισβολής σε κρησφύγετο ανταρτών πόλεων στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε πως δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι δύο ετών έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια χθεσινοβραδυνής επίθεσης κούρδων ανταρτών στην περιοχή της Σεβάστειας, στην κεντρική Τουρκία.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Tuesday, 20 August 1996 - 10:12:01