Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 290896

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 2908/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
  • ΕΚΛΟΓΕΣ


ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Ρωσικό αεροπλάνο που μεταφέρει 129 επιβάτες και 12-μελές πλήρωμα συνετρίβη σήμερα το πρωί καθώς πετούσε επάνω από το νορβηγικό αρχιπέλαγος των Σβάλμπαρντ.

Το αεροσκαφος τυπου Τουπόλεφ 154 της ρωσικής εταιρείας Βνουκοβο Αιρλαινς εξαφανίστηκε απο τα ρανταρ λίγα λεπτα μετα την απογειωση του στις 12. 00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος λίγο μετα την απογειωση του απο το αεροδρόμιο των νησιών της Αρκτικής.

Τα συντριμμια του αεροσκάφους εντοπιστηκαν σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή και δεν υπάρχουν μεχρι στιγμής πληροφορίες για την τυχη των επιβατών του αεροσκάφους.

EKΛΟΓΕΣ

Για την κατανομη του τηλεοπτικου χρονου στα κομματα συνεδριαζει αυτη την ωρα το Ραδιοτηλεοπτικο Συμβουλιο ενω το απογευμα αναμενεται να συνεδριασει εκ νεου και η διακομματικη επιτροπη προκειμενου να λαβει τις τελικες αποφασεις.

Εν τω μεταξυ ανεβαινουν οι τονοι της αντιπαραθεσης για την οικονομια ενω παραλληλα εντεινονται οι διαβουλευσεις στα κομματα για την καταρτιση των εκλογικων συνδιασμων, που θα δοθουν στη δημοσιοτητα στο τελος της Εβδομαδας.

Στο ΠΑΣΟΚ ολοκληρωθηκαν χθες οι ψηφοφοριες για τους υποψηφιους στις τοπικες οργανωσεις του κομματος .

Ο πρωθυπουργος θα αρχισει τις περιοδειες του απο τη Μυτιληνη , τη προσεχη Δευτερα.

Ο Πρωθυπουργος χαρακτηρισε επιταγες χωρις αντικρισμα τις εξαγγελιες του Μιλτιαδη Εβερτ για την οικονομικη πολιτικη και τον καλεσε να εξηγησει απο που θα βρεθουν τα 600 δισεκατομμυρια δραχμες που συνεπαγονται τα μετρα που ανακοινωσε.

Ο κ. Σημίτης ανακάλυψε τα προβλήματα του λαου μετα την παρέμβαση-Εβερτ, ήταν η απάντηση τής ΝΔ ενω ο ίδιος ο κ. Εβερτ θα απαντήσει στον πρωθυπουργό σε συνέντευξη τύπου στις 6 το απογευμα στο Ζάππειο.

Στη συνεχεια θα περιοδευσει στο Αιγάλεω και το Περιστερι και το Σαββατοκύριακο στον Εβρο.

Το βραδυ ο Κωνσταντινος Μητσοτακης , θα μιλησει σε εκδηλωση στο Αλκαλοχωρι Ηρακλειου.

Για ασυγκράτητη προεκλογική πλειοδοσία παροχών και υποσχέσεων κατηγορησε τους κυριους Σημιτη και Εβερτ ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποιος θα δωσει αυριο συνεντευξη τυπου στο Ζαππειο.

Τα κεντρικά γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας επισκεφθηκε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα. ενω το απογευμα θα πραγματοποιησει περιοδεια στη Ν. Ιωνια .

Οι αυτοδυναμιες και η εφαρμοζομενη κυβερνητικη πολιτικη δεν αφηνουν περιθωρια μετεκλογικης συνεργασιας με το ΠΑΣΟΚ, δηλωσε ο Νικος Κωνσταντοπουλος που περιοδευει σημερα σε Πρεβεζα και Θεσπρωτια και το βραδυ θα μιλησει σε ανοιχτη συγκενρωση στην Ηγουμενιτσα .

Στη Λαρισα θα μιλησει αυριο ο Δημητρης Τσοβολας .

Εν τω μεταξυ, συμφωνα με δημοσκοπηση της εταιρειας ΜΑΡΤΕΛ τις τελευταιες ημερες στην Αττικη που δημοσιευει σημερα η Απογευματινη το 52, 2% των ερωτηθεντων διαφωνει με την προοωρη προσφυγη στις καλπες, εναντι του 34, 7%. Ακομη, το 57, 1% , εναντι 37, 2%, δεν θεωρει πραγματικους τους λογους που επικαλεστηκε ο πρωθυπουργος για την προκηρυξη εκλογων .

ΟΣΥΠΑ

Κινητοποιησεις απο τις 6 Σεπτεμβριου αποφασισαν οι υπαλληλοι πολιτικης αεροποριας επειδη δεν τους εχουν καταβληθει τα δεδουλευμενα του Ιουλίου κατι που αναμενεται να δημιουργησει προβληματα στις μετακινησεις του επιβατικου κοινου και των ψηφοφορων την ημερα των εκλογων

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Βολες κατα των προκατοχων του στο υπουργειο εργασιας αφησε ο Ευαγγελος Γιαννοπουλος κανοντας λογο για κακη διαχειριση των κοινοτικων κονδυλιων στο υπουργειο εργασιας την περιοδο 93- 95 .

Μιλωντας στο εθνικο Κεντρο Πιστοποιησης Δομων Επαγγελματικης Καταρτισης ο κ. Γιαννοπουλος τονισε οτι κατεχουμε κακο ονομα στην κοινοτητα σε οτι αφορα τα κονδυλια και εξεφρασε φοβους οτι αν δεν περασουμε με αριστα το δευτερο κοινοτικο ελεχγο το Σεπτεμβριο θα υπαρχει προβλημα στην εκταμιευση των κονδυλιων

ΑΕΙ

Πτωση των βασεων για την εισαγωγη σε ανωτατα και τεχνολογικα εκπαιδευτικα ιδρυματα σε ολες τις δεσμες εχει σημειωθει φετος συμφωνα με στοιχεια της μηχανογραφικης υπηρεσιας του υπουργειου παιδειας .

Οι βασεις ανακοινωνονται αυριο ενω τη Δευτέρα, τα ονόματα των επιτυχόντων θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ

Νεες διαχωριστικες γραμμες χαραζουν οι τουρκικες κατοχικες δυναμεις στην Κύπρο, παραβιαζοντας τα χωρικά ύδατα τής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τοποθέτησαν συρμάτινο φράγμα στην ελεύθερη θαλάσσια περιοχή στο Παραλίμνι για να παρεμποδίσουν τους Ελληνοκύπριους ψαράδες.

Στην Αγκυρα η Τανσού Τσιλέρ αποκαλεσε και παλι τουρκους τους μουσουλμανους της Δυτικής Θράκης, και υποσχεθηκε οτι το τουρκικο υπουργείο Εξωτερικών θα βοηθήσει για να ξεπεράσουν, τα προβλήματά τους.

© ANT1-Radio 1996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Thursday, 29 August 1996 - 8:29:17