Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 020996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 02/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΑΣΟΚ
  • Ν.Δ.
  • AΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


ΠΑΣΟΚ

Το προγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αναπτυξη των νησιων του Αιγαιου ανακοινωσε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης σε ομιλια του στη Χιο απο οπου εγκαινιασε την προεκλογικη εκστρατεια του κομματος του και εξεφρασε την πιστη του για νικη του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξυ το Εκτελεστικο Γραφειο και θα ασχοληθει με την συνθεση των ψηφοδελτιων στις περιοχες οπου υπαρχει προβλημα.

Κατα την αφιξη του στο αεροδρομιο του νησιου απηυθυνε αυστηρη προειδοποιηση προς την Τουρκια οτι η Ελλαδα εχει ισχυρες ενοπλες δυναμεις και μπορει να αποτρεψει οποιαδηποτε επιβουλη.

Ακομη ανεφερε οτι το Αιγαιο ειναι η ραχοκοκαλλια της χωρας με προμαχωνες τον Εβρο και την Κυπρο.

To απογευμα ο κ. Σημιτης θα επισκεφτει τη Μυτιληνη.

Ο πρωθυπουργος στο δευτερο μερος της συνεντευξης του που δημοσιευεται σημερα στην Ελευθεροτυπια χαρακτηριζει αναγκαιο το διαλογο των δυναμεων της αριστερας και της κεντροαριστερας και δηλωνει οτι θα γινουν και στο μελλον προτασεις σε προσωπα εκτος ΠΑΣΟΚ να βοηθησουν το εργο της κυβερνησης.

Παραμυθια της Χαλιμας χαρακτηρισε ο Ευαγγελος Γιανοπουλος τις εξαγγελιες Εβερτ για αυξηση των αγροτικων συνταξεων κατα 10. 000 δραχμες.

Ν.Δ.

Στη Νεα Δημοκρατια ο Μιλτιαδης Εβερτ συναντηθηκε με εκπροσωπους των ξενοδοχων και δηλωσε οτι η ανατιμηση της δραχμης κατα 5% ειχε επιπτωσεις στα αγροτικα προιοντα και τον τουρισμο, ταχθηκε ομως υπερ της ισχυρης δραχμης.

Ο κ. Εβερτ θα δωσει αυριο το απογευμα συνεντευξη τυπου στο Ζαππειο.

ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Στα αλλα κομματα της αντιπολιτευσης.

Ο Αντωνης Σαμαρας που επισκεφτηκε τη Λαμια επιτεθηκε κατα Σημιτη και Εβερτ λεγοντας οτι σαν διδυμο στηνουν ενα ακομη παιγνιδι προσφορων και εκπτωσεων ενω ετοιμαζουν νεα λιτοτητα.

Η Αλεκα Παπαρηγα επισκεφτηκε το Γενικο Κρατικο Νοσοκομειο οπου τονισε οτι μετεκλογικος στοχος της κυβερνησης ειναι να μετατρεψει τα νοσοκομεια σε εμπορικα καταστηματα. Το απογευμα θα μιλησει στον Ταυρο.

Ο Νικος Κωνσταντοπουλος για το ενδεχομενο μετεκλογικης συνεργασιας με το ΠΑΣΟΚ δηλωσε οτι κομματικη αυτοδυναμια και κυβερνησεις συνεργασιας δεν συμβιβαζονται.

ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εν τω μεταξυ ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος σε δηλωσεις του εξαπολυει επιθεση κατα του Μιλτιαδη Εβερτ με αφορμη τη δηλωση του οτι ο κ. Σημιτης ακολουθει νεοφυλελευθερη πολιτικη.

ΑΕΙ / ΤΕΙ

Και τα ονοματα τους μπορουν να δουν πλεον οι 42.352 εισακτεοι στα Ανωτατα και Τεχνολογικα εκπαιδευτικα Ιδρυματα, καθως οι καταλογοι αναρτηθηκαν στα Λυκεια ολης της χωρας.

Στην υπηρεσια των επιτυχοντων και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ με την ειδικη σελιδα που ηδη απο χθες εχει εισαγει το υπουργειο παιδειας στο διεθνες δικτυο.

ΔΟΥΚΑΚΗΣ

Τις εκτιμησεις του για το ιδιαιτερο ενδιαφερον της Αμερικανικης κυβερνησης για τις ελληνοτουρκικες σχεσεις αλλα και τις προτεραιοτητες που εχει θεσει ο Μπιλ Κλιντον για το κυπριακο μεσα στο 1997 εφοσον επανεκλεγει εξεφρασε ο Μαικλ Δουκακης σε συνεντευξη Τυπου που εδωσε σημερα το πρωι.

Ο κ Δουκακης ειπε οτι το αμερικανικο ενδιαφερον εστιαζεται στην διαδικασια ενταξης της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση αλλα και στην αναζωπυρωση του ισλαμικου στοιχειου στην Τουρκια.

Εξεφρασε επισης την βεβαιοτητα του το 1997 να ειναι το ετος της Κυπρου.

ΚΥΠΡΟΣ

Συνεντευξη τυπου εδωσε στην Κυπρο ο Υπουργος Εθνικης Αμυνας Γερασιμος Αρσενης, αμεσως μετα τη συναντηση του με το Γλαυκο Κληριδη.

Το πρωι ο κυριος Αρσένης επισκέφθηκε το Γενικό επιτελείο Εθνικής Φρουράς όπου ενημερώθηκε για όλα τα θέματα αμυντικής θωράκισης της Κύπρου, ενω χαιρετησε τους αποδημους Κυπριους στην εναρξη των εργασιων του συνεδριου τους.

Την Κυπρο θα επισκεφθει απο τις 10 εως τις 15 Σεπτεμβριου το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετα απο προσκληση των συντακτων της Κυπρου.

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Με τετραωρη σταση εργασιας ζητησαν οι εργαζομενοι της Χαλυβουργικης απο τη διοικηση της βιομηχανιας να ανακληθουν οι διακοσιες διαθεσιμοτητες εργαζομενων.

Το υπουργειο εργασιας ζητησε και αυτο την ανακληση των 200 διαθεσιμοτητων, αλλα συναντησε την αρνηση της Βιομηχανιας που επικαλειται μειωση της παραγωγης .

AΓΡΙΝΙΟ

Κλειστες σημερα και αυριο οι υπηρεσιες του Δημου Αγρινιου και τα καταστηματα της πολης, με αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου, σε ενδειξη διαμαρτυριας για τη μεταφορα του τμηματος των Οικονομικων Επιστημων, απο το Αγρινιο, στην Πατρα.

ΑΛΚΟΤΕΣΤ

Ενας στους 7 που υποβληθηκαν σε αλκοτεστ την προηγούμενη εβδομαδα στο λεκανοπεδιο Αττικής, βρεθηκε να οδηγεί μεθυσμενος.

Συγκεκριμενα σε υποβληθηκαν σε ελετχους 393 οδηγοί και διαπιστωθηκε ότι οι 134 οδηγούσαν μεθυσμενοι.

Ακομη διαπιστωθηκαν 353 περιβιάσεις για υπερβολική ταχυτητα, 165 μη χρησης ζωνης ασφαλείας, 575 μη χρησης κρανους, 47 περιπτωσεις βραδυπορείας και 145 παραβιάσεις για κινηση στην αριστερη λωριδα κυκλοφορίας.

ΚΟΤΣΩΝΗΣ

Το 75 % των κακοποιησεων παιδιών εχουν γινει σε ενδοοικογενειακό περιβαλλον.

Αυτό προκυπτει από συμφωνα με στοιχεία που εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα ο υφυπουργός Προνοιας Θόδωρος Κοτσωνης

Γι αυτό το λόγο τονισε ότι μεσα στις αμεσες προτεραιότητες του υπουργείου ειναι να κινητοποιηθούν όλες οι κοινωνικές υπηρεσίας και να ενεργοποιηθεί κατά το δυνατοτερο ο θεσμός της αναδοχης, όταν το οικογενειακο περιβαλλον κρινεται ακαταλληλο.

Ο κυριος Κοτσωνης δεν απεκλεισε ακομη και την ποινή του θανατου ως μετρο, το οποιο σκοπευει να προτεινει προσωπικά στη βουλή για τις περιπτωσεις που η σεξουσαλική κατακοποιηση οδηγεί στο θανατο των μικρων οπαιδιών.

© ANT1-Radio 1996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 2 September 1996 - 8:31:42