Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 300996

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 30/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • Ν.Δ.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ
  • ΕΓΚΛΗΜΑ


N.Δ.

Η πορεια που πρεπει να ακολουθηθει εφοσον ο κ. Σουφλιας κερδισει την προεδρια του κομματος ειναι το κυριο αντικειμενο της συναντησης που έχουν οι κ. Σουφλιας- Μανος και Ντορα Μπακογιαννη.

Η εκλογη του νεου προεδρου θα γινει την Παρασκευη ενω αυριο θα εκλεγουν απο τις νομαρχιακες επιτροπες οι εκλεκτορες.

Συνεντευξη τυπου εδωσε ο Βυρων Πολυδωρας ο οποιος ζητησε να αποσυρθουν ολες οι υποψηφιοτητες και να εκλεγει ο νεος προεδρος απο το Συνεδριο.

Η συμφωνια των τριων περιλαμβανει 7 σημεια που ειναι τα εξης.

Διασφαλιση της ενοτητας, επιστροφη οσων εχουν φυγει, να μην υπαρξουν αποκλεισμοι και ηγετικες ομαδες, Συνεδριο τον Απριλιο αλλαγη του Πολιτικου Συμβουλιου και στηριξη στον Γιωργο Σουφλια.

Σημερα αναμενεται και τοποθετηση του Κωνσταντινου Μητσοτακη.

Ο Στεφανος Μανος σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, αναφέρει οτι σε περίπτωση που δεν εκλεγεί ο Γιώργος Σουφλιάς, θα εξεταστούν και άλλες προοπτικές, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της δημιουργίας ενός πολιτικού φορέα.

Για ενδεχομενη ιδρυση πολιτικου φορεα στην περιπτωση επανεκλογης του κ. Εβερτ εχει κανει λογο και ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος.

Εν τω μεταξυ, δημοσκόπηση της εταιρείας ΜΑΡΤΕΛ για λογαριασμό της εφημερίδας ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, που έγινε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεταξύ των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει ότι το 89, 4% πιστεύει ότι οι συνεχείς άλλαγες ηγεσίας, εβλαψαν το κόμμα.

Το 20, 2% θεωρεί τον Μιλτιάδη Εβερτ, καταλληλότερο για αρχηγό, το 15, 2% την Ντόρα Μπακογιάννη, το 13, 6% τον Κώστα Καραμανλη, το 13, 2% το Δημήτρη Αβραμόπουλο, το 13% το Γιώργο Σουφλιά και το 5, 9% τον Στέφανο Μάνο.

Αλλη δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία ΔΗΜΕΛ στις 27 και 28 Σεπτεμβριου, και δημοσιεύεται σήμερα στον τύπο δείχνει να προηγείται στις προτιμήσεις, μεταξυ των ψηφοφορων της ΝΔ, η κυρία Μπακογιάννη με 30. 33%, και ακολουθουν ο Γιώργος Σουφλιάς με 23, 2%, ο Μιλτιάδης Εβερτ με 19, 9% και ο Στεφανος Μάνος με 8, 06%.

Το 65% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας διαφωνεί με την επιστροφή του Μιλτιαδη Εβερτ, στην ηγεσία του κόμματος, έναντι του 30% που τάσσεται υπερ της επανόδου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ

Στις επτα το απογευμα θα συζητηθουν σε ευρεια κυβενρητικη συσκεψη στο Μεγαρο Μαξιμου οι προγραμματικες δηλωσεις .

Με αντικειμενο τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβερνησης ο υπουργος Εργασιας Μιλτιαδης Παπαιωαννου συναντηθηκε με τη ΓΣΕΕ και θα συναντηθει και με αλλες συνδικαλιστικες οργανωσεις.

Και στην ΑΔΕΔΥ συνεδριασε το Προεδρειο για τις επικειμενες προγραμματικες δηλωσεις της κυβερνησης.

Η κυβέρνηση αναζητά πρόσθετα έσοδα που αγγίζουν το ενα τρισεκατομμύριο δραχμες για τον προυπολογισμό του `97.

Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, χαρακτηρισε παντελώς ανακριβείς τις πληροφορίες για επιβολή ειδικού φόρου σε ακίνητη και κινητή περιουσία μεγάλης αξίας.

Ωστόσο, μελετώνται σχέδια για δραστικές περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου, ακόμη και με κατάργηση ή συγχώνευση ορισμένων οργανισμών.

Επιταχύνεται, επίσης, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

OΡΚΟΜΩΣΙΑ

Δυο ορκομωσιες υπουργων σημερα . Oρκιστηκαν ο Θοδωρος Παγκαλος και ο Στεφανος Τζουμακας.

Στο Υπουργειο Εξωτερικων, μετα την ορκομωσια, θα καθοριστούν και οι αρμοδιότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα αναλάβει τις ευρωπαϊκες υποθέσεις και τον απόδημο ελληνισμό, ο κ. Ροζάκης το τομέα σχεδιασμού πολιτικής, ενω ο κ. Πάγκαλος θα διατηρήσει πλήρη εποπτεία της εξωτερικής πολιτικής, με ιδιαιτερη βαρύτητα τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις και τα ελληνο-τουρκικά.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Κατηγορια για αποπειρα ανθρωποκτονιας απο προθεση απαγγελθηκε απο τον εισαγγελεα Θεσπρωτιας εναντιον του κτηνοτροφου που σκοτωσε χθες δεκατριαχρονο αλβανο και τραυματισε 16χρονο φιλο του την τηλεφωνικη μας γραμμη βρισκεται ο Βασιλςη Χητος.

Το επεισόδιο έγινε όταν ο κτηνοτροφος Λαμπρος Δημου 62 χρονων αντελήφθη, ότι είχαν μπεί στην αγροικία του, στην Παραμυθια Θεσπρωτιας, ο 13χρονος Αντριάτικ Ντρομάνικα, με τον πατέρα του και τον φιλο του.

Στον εισαγγελεα Θεσπρωτιας οδηγηθηκε πριν απο λιγο ο κτηνοτροφος Λαμπρος Δημου 62 χρονων που σκοτωσε χθες 13χρονο αλβανο και τον 16χρονο φιλο του επειδη ειχαν μπει στην αγροικια του στο χωριο Παραμυθιά.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Η εξτρεμιστική οργάνωση "Ισλαμικό Μέτωπο Αγωνιστών για την Μεγάλη Ανατολή", ανέλαβε με τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα "Χουριέτ", την ευθύνη της επίθεσης με χειροβομβίδα στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Απο την εκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές κυρίως στην οροφή του ναού του Αγίου Γεωργίου.

Ο εκπρόσωπος τού Πατριαρχείου δήλωσε ότι προκλήθηκαν ζημιές στήν υδροροή , τά κεραμίδια, τίς πόρτες τών κελιών καί τό δάπεδο τού κτιρίου.

Ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αλλά και ο ίδιος ο άγνωστος που τηλεφώνησε στη Χουριέτ αναφέρουν ότι η έκρηξη της χειροβομβίδας συνοδεύτηκε από πυροβολισμούς αυτομάτων όπλων.

Ο ευρωβουλευτης της Πολιτικης Ανοιξης Νικητας Κακλαμανης με ερωτηση του στο Ευρωκοινοβουλιο ζητα να υπαρξει διαβημα προς την Αγκυρα για τα ανυπαρκτα μετρα φυλαξης και να δοθει οικονομικη ενισχυση στο Πατριαρχειο για την αποκατασταση των ζημιων.

KYΠΡΙΑΚΟ

Στην Κυπρο, ως η σημαντικότερη πρωτοβουλία των τελευταίων χρόνων για λύση του Κυπριακού θεωρείται απο κυβερνητικές πηγές η προσπάθεια που θα αναληφθεί απο τις Ηνωμενες Πολιτειες αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές .

Οι εκτιμήσεις αυτές στηρίζονται στο περιεχόμενο της συνάντησης του προέδρου Κληρίδη με την Μαντλίν Ολμπράϊτ στη Νέα Υόρκη.

Στοχος , συμφωνα με οσα διαβεβαιωσε η κυρια Ολμπραιτ τον πρόεδρο Κληρίδη, μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς αλλα και την έναρξη εντατικών και συνεχών διαβουλεύσεων μέχρι την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.

Ο Γλαυκος Κληρίδης εξέφρασε προς την αμερικανική πλευρά τη θέληση για θετική αντιμετώπιση της νέας πρωτοβουλίας. Τόνισε ωστόσο οτι για να επιτύχει θα πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση απο μέρους της Τουρκίας και μεταβολή των θέσεών της.

Απο την Αγκυρα, ο Ραουφ Ντενκτας δηλωσε σημερα πως η Τουρκια ποτε δεν θα εγκαταλειψει την Κυπρο στην Ελλαδα.

Στην Κυπρο εντωμεταξυ μεταβαινει αυριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για συνομιλιες με την Κυπριακη πολιτικη ηγεσια.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος απεστειλε σημερα τηλεγραφημα του προς το Γλαυκο Κληριδη για την επετειο της Ανεξαρτησιας της Κυπριακης Δημοκρατιας.

Η πορεια ενταξης στην Ευρωπαικη Ενωση , επισημαινει ο Προεδρος της Δημοκρατιας ανοιγει νεες προοπτικες που θα συμβαλουν ουσιαστικα στην εμπεδωση της ειρηνης και της προοδου στην Κυπρο.

KAΛΑΜΠΟΚΑΣ

24ωρη απεργια εχουν κηρυξει για αυριο οι τοπικες ενωσεις καθηγητων Θεσσαλιας και Αχαιας σε ενδειξη διαμαρτυριας για την επανεναρξη αυριο στο Εφετειο Λαρισας της ακροαματικης διαδικασιας στην υποθεση Καλαμποκα.

Το πρωι φορεις της Λαρισας και καθηγητες απο ολοκληρη της Θεσσαλια και την Αχαια θα πραγματοποιησουν συγκεντρωση διαμαρτυριας

Ο Καλαμποκας εχει καταδικασθει πρωτοδικως σε ισοβια για τη δολοφονια του καθηγητη Τεμπονερα και στη συνεχεια σε καθειρξη 17 ετων και 3 μηνων απο το εφετειο Λαρισας .

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 30 September 1996 - 8:45:18