Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna News in Greek 021096

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 02/10/09/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΨΑΡΑΔΕΣ
  • Ν.Δ.
  • Δ.Ε.Π.


ΨΑΡΑΔΕΣ

Eως τις 4 το απογευμα θα συνεχιστει ο συμβολικος αποκλεισμος του λιμανιου τους Πειραια απο τους ιδιοκτητες των γρι -γρι και των μηχανοτρατων.

Θα παραμεινουν ομως και το απογευμα στην εισοδο του λιμανιου επιτρεπωντας κατα περιπτωση τη διευλευση των πλοιων.

Στη συναντηση που ειχαν με τον υπουργο εμπορικης ναυτιλιας ο κυριος Σουμακης τους παρεπεμψε στον υπουργο Οικονομικων Γιαννο Παπαντωνιου, ο οποιος ειναι αρμοδιος για τη χορηγηση αφορολόγητου πετρελαίου καί τη ρυθμιση τα χρεών τους απο τήν Αγροτική τράπεζα.

Αυριο το πρωι θα συναντηθουν με τον υφυπουργο των Οικονομικων Γιωργο Δρυ.

Οι εκπροσωποι των ιδιοκτητων μεγαλων αλιευτικων σκαφων συναντηθηκαν και με τον αρχηγο του Λιμενικου σωματος.

Στο λιμανι της Θεσσαλονικης, οι ψαραδες με 52 μηχανοτρατες εχουν αποκλεισει τον ανατολικο τομεα στην εισοδο του λιμανιου, εκει δηλαδη που γινονται οι αφιξεις των πλοιων.

Στην Καβαλα απο τις κινητοιποιησεις των ψαραδων ειναι κλειστη η Ιχθυοσκαλα.

Ν. Δ.

Με βραχεια κεφαλη θα ανακυρηχθει την Παρασκευη το πρωι ο νεος προεδρος της Νεας Δημοκρατιας συμφωνα με τα αποτελεσματα των εκλογων στις νομαρχιακες οργανωσεις για τους εκλεκτορες.

Στα επιτελεια και των δυο μονομαχων εκτιμουν οτι εχουν την πλειοψηφια των εκλεκτορων και δηλωνουν αισιοδοξοι για το τελικο αποτελεσμα.

Το επιτελειο του Μιλτιαδη Εβερτ δηλωνει οτι απο τους 76 εκλεκτορες που αναδειχθηκαν χθες απο τις Νομαρχιακες Οργανωσεις 53 προσκεινται στον κ. Εβερτ καί 23 στόν κύριο Σουφλιά. Αντιθετα, τό επιτελείο τού κυριου Σουφλια υποστηριζει ότι 40 εκλέκτορες είναι προσκείμενοι στόν ιδιο, 33 στόν κύριο Εβερτ καί 3 ανεξάρτητοι.

Το πρωι ο Γιωργος Σουφλιας συναντηθηκε με τον Στεφανο Μανο και την Ντορα Μπακογιαννη.

Μετα την συναντηση ο κ. Σουφλιας δηλωσε παμε παρα πολυ καλα ενω η κ. Ντορα Μπακογιαννη τονισε “ εχουμε καθε λογο να ειμαστε αισιοδοξοι “.

ΔΕΠ

Νέα αυξηση στις τιμες των καυσίμων από τα μεσανυκτα.

Η τιμή διυληστηρίου της βενζινης αυξανεται κατα 0, 70 δρχ το λιτρο και των ντηζελ κατα 2, 70 δρχ το λίτρο εναντι των τιμών της προηγουμενης εβδομαδας.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ευρεια ανασκοπηση του Κυπριακου υπο το φως των νεων εξελιξεων εκαναν οι κυριοι Σημιτης και Κληριδης και κατα τη σημερινη συαντηση τους στη Λευκωσια.

Και σε κοινο ανακοινωθεν που εξεδοθη διαπιστωθηκε οτι το Κυπριακο περνα φαση ιδιαιτερως κιρσιμη που απαιτει λεπτους και προσεκτικους χερισμους.

ΚΟΣΚΩΤΑΣ

Και να παμε στις Γυναικειες φυλακες κορυδαλλου οπου συνεδριαζει το πεντεμελες εφετειο και δικαζεται ο Γιωργος Κοσκωτας.

Απο το πενταμελες εφετειο μαζι με το Γιωργο Κοσκωτα δικαζονται αλλοι εξι που κατηγορουνται για υπεξαιρεση 32 δις δραχμων απο την τραπεζα κρητης .

Ο Κοσκωτας δεν θελησε να κανει δηλωσεις για τη δικη ειπε μονο οτι στη φυλακη ασχολειται με την καθαριοτητα οπου σκπυπιζει δυο φορες τη μερα.

Οσον αφορα στη διαδικασια, πρωτος μαρτυρας εξεταζεται ο πρωην επιτροπος της Τραπεζας Κρητης Αριστειδης Καμαρας.

ΟΤΕ

Σε στενη συνεργασια ενοψει των προγραμματικων συμφωνιων της κυβερνησης για τον εκσυχγρονισμο της τεχνολογιας και των προμηθειων προχωρουν ΟΤΕ και ΣΕΒ μετα τη συναντηση που ειχαν αντιπροσωπειες τους .

Μεσα στην εβδομαδα αναμενεται να συσταθουν δυο επιτροπες που θα διερευνησουν τους κανονες του σχετικου προγραμματος και τις δυνατοτητες που μπορει να εχει ο ΟΤΕ για αμοιβαια συνεργασια με χωρες των Βαλκανιων και παραευξηνειες χωρες ωστε ο οργανισμος να εχει προνομιουχο θεση στην ελληνικη αγορα αλλα και να ειναι ανταγωνιστικος στο εξωτερικο .

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Με τον υπουργο εθνικης οικονομιας συνανταται αυτη την ωρα το προεδρειο της ΓΣΕΕ, στο πλαισιο των επαφων της συνομοσπονδιας ενοψει των προγραμματικων δηλωσεων της κυβερνησης .

Αυριο αναλογη συναντηση με τον κ. Παπαντωνιου θα εχει και η ΑΔΕΔΥ αντιπροσωπεια της οποιας συναντηθηκε το πρωι με τον Νικο Κωνσταντοπουλο .

Οπως δηλωσε αμεσως μετα ο προεδρος του ΣΥΝ επιβαλλεται ο αμεσος σχεδιασμος δημοκρατικων μεταρυθμισεων στη δημοσια διοικηση .

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 2 October 1996 - 10:03:19