Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-10-30

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 30/10/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • OIKONOMIKO
  • KAYΣΙΜΑ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Απεργιακεις κινητοποιησεις κατα της οικονομικης πολιτικης της κυβερνησης, με αιχμη τα εισοδηματικα,ξεκινουν εργαζομενοι αλλα και συνταξιουχοι.

Τα κυβερνητικα επιτελεια πραγματοποιουν αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον καθορισμο της οικονομικης πολιτικης ενοψη και του προυπολογισμου, αλλα μεχρι στιγμης δεν λαμβανονται αποφασεις και τα προβλήματα συσσωρευονται.

Να σημειωθει οτι χθες, αποσυρθηκαν απο την Ελλαδα 500 εκατομμυρια σε συναλλαγματικα αποθεματα.

7 Νοεμβριου λοιπον οι Συνταξιουχοι διοργανωνουν Πανελλαδικη διαμαρτυρια και 28 Νοεμβριου η ΓΣΕΕ 24ωρη απεργια αντιδρωντας στην οικονομικη και εισοδηματικη πολιτικη της Κυβερνησης.

Στη συναντηση που ειχε το πρωι με τον Υπουργο Εθνικης Οικονομιας το Προεδρειο της Συνομοσπονδιας δεν πηρε ουσιαστικες απαντησεις στα αιτηματα του. Ζητησαν παντως απο τον κυριο Παπαντωνιου προβλεψη για πραγματικο πληθωρισμο, ενω αφησαν ανοιχτο το ενδεχομενο επαναδιαπραγματευσης του σχετικου σκελους της συλογικης συμβασης του 97.

Εν τω μεταξυ, ο κ.Παπαντωνιου δηλωσε οτι η κυβερνηση θα καταργησει φοροαπαλλαγες που δεν θα επιβαρυνουν τα μικρα εισοδηματα. Και τονισε ακομη οτι δεν θα υπαρξουν νεα φορολογια για τα εισοδηματα αυτα και νεοι εμμεσοι φοροι.

Διασταση αποψεων εν τω μεταξυ εχει δημιουργηθει μεταξυ των Υπουργων Εθνικης Οικονομιας και Εργασιας για το Επιδομα Κοινωνικης Αλληλεγγυης.

Ο κ.Παπαντωνιου δηλωσε πως κατα ενα μεγαλο μερος το επιδομα θα καλυφθει απο τον προυπολογισμο και κατα ενα μερος απο τα Ταμεια. Να θυμισουμε οτι ο πρωθυπουργος ειχε δεσμευθει οτι το Επιδομα θα καλυπτοταν εξ ολοκληρου απο τον προυπολογισμο.

Ο κ.Παπαιωαννου στην αρχικη του θεση ,το επιδομα να καλυφθει απο τον προυπολογισμο, που εξαλλου δεν εχει ακομη κλεισει.

Οι συνταξιουχοι ομως θα καταθεσουν μηνυσεις κατα των ασφαλιστικων ταμειων διοτι πληρωνουν το Επιδομα Κοινωνικης Αλληλλεγυης απο τα αποθεματα των ταμειων αντι αυτο να καταβαλλεται απο τον προυπολογισμο.

Επισης αποφασισαν πανελλαδικη διαμαρτυρια για τις 7 Νοεμβριου σε ενδειξη διαμαρτυριαςγια την εισοδηματικη πολιτικη της κυβερνησης και τις αυξησεις στα φαρμακα.

Οι αυξησεις στους μισθους καθώς και το υπο διαμορφωση νεο μισθολόγιο των δημοσιων υπαλληλων θα ειναι το αντικειμενο και των συναντησεων που θα εχει αυριο η διοικηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Δημόσιας Διοικησης Αλέκο Παπαδόπουλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Νικο Χριστοδουλάκη.

Να υπενθυμισουμε οτι η ΑΔΕΔΥ εχει προειδοποιησει οτι θα κατεβει σε απεργιακες κινητοποιησεις αν δεν ικανοποιηθουν τα αιτηματα της .

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συμφωνα με πληροφοριες εξεταζονται δυο πρτασεις.

Η πρωτη προβλέπει την παροχή απο την 1η ιανουαρίου διορθωτικού ποσού 3% και αύξηση 2+ 2% για το 1997.

Συμφωνα με την δευτερη την 1η ιανουαριου θα δοθει μονο το διορθωτικο ποσο 3% και την 1η Ιουλιου, οποτε θα εφαρμοσθει το νεο μισθολογιο,οι αποδοχες θα αυξηθουν κατα 5%.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Αλλαγες στις τιμες των καυσιμων απο τα μεσανυχτα.

Μειωνεται η τιμη της βενζινης κατα 1,3 δραχμες το λιτρο και η τιμη του πετρελαιου θερμανσης κατα 3,20 δραχμες.

Αντιθετα αυξανεται η τιμη του πετρελαιου κινησης κατα 1,10 δραχμες.Η αυξηση οφειλεται στο νεο τυπο πετρελαιου που κυκλοφορει με μικρη περιεκτικοτητα σε θειο.

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΛΜΕ και Διδασκαλική Ομοσπονδία,αποφάσισαν να κατέλθουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 12 Νοεμβρίου,ενω προγραμματιζουν 48ωρη απεργία στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Η εκπαιδευτική κοινότητα κλιμακώνει έτσι τις αντιδράσεις της στην εικόνα εγακτάλειψης που παρουσιάζει η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου 6. 500 θέσεις διδασκόντων παραμένουν κενές με αποτέλεσμα να χάνονται κάθε βδομάδα χιλιάδες ώρες διδασκαλίας.

Ανοικτό εξάλλου παραμένει το θέμα της έκτακτης χρηματοδότησης των 18 δισεκατομμυρίων που έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών ο υπουργός Παιδείας.

Ν.Δ

Στη Νεα Δημοκρατια,συσκεψεις με στενους τους συνεργατες και βουλευτες ειχαν απο το πρωι οι κ.Εβερτ και Σουφλιας ενοψει της αυριανης συνεδριασης της κοινοβουλευτικης ομαδας.

Ο κ.Εβερτ συνανταται με τους κυριους Βαρβιτσιωτη,Δημα,Τσαλδαρη και Αχιλλεα Καραμανλη.

Χθες οι τρεις αποφασισαν να θεσουν εκ νεου το αιτημα τους για τη διενεργεια εσωκομματικων εκλογων πριν απο το Συνεδριο του Ιουνιου.

17ΧΡΟΝΟΣ

Προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή πήρε από τον ανακριτή ο 17 χρονος Χρήστος.ο οποιος φέρεται οτι προμήθευσε τσιγάρο με χασίς τον οκτάχρονο Λευτέρη.

Κατηγορείται για προμήθεια κατοχή και απόπειρα εθισμού ανηλίκου στα ναρκωτικά.

ΕΒΡΟΣ

Η συνεχιση των μετρων για την εξαλειψη των ζωονοσων που εχουν πληξει τον Εβρο και συγκεκριμενα της ευλογιας, αποφασιστηκε σε συσκεψη των αρμοδιων φορεων που εγινε νωριτερα στη Νομαρχια Εβρου.

Για την προστασια απο τον αφθωδη πυρετο που εμφανιστηκε στη Βουλγαρια γινονται απολυμανσεις στα αυτοκινητα και οσους περνουν τα συνορα.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ

Εστω και καθυστερημενα το υπουργειο Περιβαλλοντος ανακαλυψε τις ελλειψεις στη σημανση των εθνικων οδων.

Ο κ.Λαλιωτης που διαπιστωσε ο ιδιος το προβλημα ταξιδευοντας προς Θεσαλονικη απεστειλε εγκυκλιο στις υπηρεσιες που επιβλεπουν τα εργα και συνιστα τηρηση των κανονισμων σηματοδοτησης.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ

Τροπους για να παραμεινουν σε λειτουργια τα Ναυπηγεια Ελευσινας εξετασαν σε συσκεψη που ειχαν οι κ.Παπαντωνιου Τσοχατζοπουλος και η κυρια Βασω Παπανδρεου.

Κατα την συναντηση εξεταστηκε το ενδεχομενο να χρησιμοποιηθουν τα Ναυπηγεια για τις αναγκες των Ενοπλων Δυναμεων.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Ουρες χιλιομετρων σχηματιζουν απο το πρωί τα αυτοκινητα στη Λεωφόρο Κηφισού, στο υψος του σταθμου των υπεραστικων λεωφορειων λογω εργων που αναμενεται να ολοκληρωθουν μετα τις 6 το απογευμα.

Μεγαλυτερο ειναι το προβλημα στο ρεύμα προς Πειραιά οπου οι 4 λωρίδες κυκλοφοριας μειώνονται σε δύο.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Wednesday, 30 October 1996 - 8:50:17