Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-15

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 15/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  • ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Σε καθημερινό φαινόμενο εξελίσσεται η σύλληψη μαθητών για κατοχή μικροποσοτήτων χασίς την ώρα που μεγάλοι έμποροι ναρκωτικών αποφυλακίζονται ή δεν φυλακίζονται καν, ενώ τοξικομανής πατέρας καταδικάζεται για κατοχή ούτε δύο γραμμαρίων ηρωίνης.

Ενας 16χρονος μαθητής συνελήφθη χτες το βραδυ από αστυνομικούς της άμεσης δράσης στην πλατεία εθνικής αντιστάσεως στην Ηλιούπολη.Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο γραμμάρια χασίς.

Ο Αρειος Παγος διεταξε πειθαρχικη διωξη για την περιπτωση καταδικασμενου εμπορου ναρκωτικων σε καθειρξη 16 χρονων,ο οποιος πετυχε με 11 αναβολες της δικης να παραγραφουν τα αδικηματα και να αφεθει ελευθερος αφου εξετισε ποινη μολις ενος χρονου.

Αντιθετα χθες,τοξικομανης πατερας δυο παιδιων που ειχε συλληφθει εχοντας στην κατοχη του εναμιση γραμμαριο ηρωινης καταδικαστηκε σε 4ετη καθειρξη και οδηγηθηκε στη φυλακη.

Αλβανος εμπορος με πεντε κιλα ηρωινης δεν εμφανιστηκε στο δικαστηριο αφου ειχε διακοπει η προφυλακιση του απο τον Αρειο Παγο

Τα προβληματα της δικαιοσυνης και οι σκανδαλωδεις αποφυλακισεις εμπορων ναρκωτικων εξεταζονται στην συναντηση που εχει αυτην την ωρα ο Ευαγγελος Γιαννοπουλος με τους εφετες της χωρας.

Δεν υπάρχει θέμα αποποινικοποίησης των ναρκωτικών δηλώνει στη Βουλή ο υφυπουργός Υγεάις Μανόλης Σκουλάκης που υπογραμμίζει απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Στρατη Κόρακα ότι το θέμα είναι να βρούμε το όριο ανάμεσα στον χρήστη και στον έμπορο.

Ο κύριος Σκουλάκης αναφέρθηκε και στην κατασταση που επικρατεί στην Ολλανδία όπου όπως είπε η διακίνηση της ινδικής κανάβεως γίνεται υπό την ανοχή της αστυνομίας και όχι το νομικό καθεστώς της αποποινικοιημένης χρήσης.

Εκπρόσωπος της Ολανδικής πρεσβείας διεκρίνισε ότι ναι μεν καε χρήση ναρκωτικών ουσιών συμπεριλαμβανομένου και της ινδικής καννάβεως απαγορεύεται από τον Ολλανδικό νόμο, ωστόσο σε πόλεις της Ολλανδίας λειτουργούν τα λεγόμενα κόφι σοπς όπου το χασίς πωλείται ελεύθερα, με το σκεπτικό ότι πρέπει να διαχωριστεί η αγορά των λεγόμενων μαλακών από εκείνη των σκληρών ναρκωτικών.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Σε επιφυλακη η αστυνομια για τις εκδηλωσεις της 23ης επετειου του Πολυτεχνειου,καθως εκφραζονται φοβοι οτι τα επεισοδια δεν θα αποφευχθουν και φετος,αλλα θα επεκταθουν -συμφωνα με πληροφοριες- σε περιοχες εκτος του χωρου του Ιδρυματος.

Ειμαστε αποφασισμενοι, δηλωσε πριν απο λιγο στη Βουλη ο Υπουργος Δημοσιας Ταξης απαντωντας σε ερωτηση του Γιαννη Βαρβιτσιωτη,για προληψη , περιφρουρηση και καταστολη. Εγω , υπογραμμισε ο κ.Ρωμαιος, δεν θα γινω Ποντιος Πιλατος.

Εν τω μεταξυ η συγκλητος του Μετσοβειου και η ΕΦΦΕΕ αποφασισαν να παραμεινουν ανοιχτες οι πορτες του Ιδρυματος, αλλα κλειστες οι αιθουσες.

Σε ανακοινωση της Πρυτανειας του Πολυτεχνειου τονιζεται μεταξυ αλλων οτι οι ευθυνες της Πανεπιστημιακης Κοινοτητας ειναι αυξημενες και επιβαλλεται η μαζικη παρουσια ολων των μελων της .

Και προσκαλει ολους μας σε εγρηγορση για τη διαφυλαξη και τη διευρυνση των δημοκρατικων ελευθεριων.

Για την πορεια που θα γινει την Κυριακη η αστυνομια θα διαθεσει 5 χιλιαδες αστυνομικους ενω ολοκληρη η δυναμη της Γενικης Αστυνομικης Διευθυνσης, περιπου 14 χιλιαδες ατομα, θα βρισκεται σε επιφυλακη.

Με τη μαζικη τους συμμετοχη η νεολαια και λαος μπορουν να περιφρουρησουν τον αγωνιστικο και ενωτικο χαρακτηρα των εκδηλωσε τονισε απο τη Θεσσαλονικη η Γενικη Γραμματευς του ΚΚΕ.

Για το λόγο αυτό,αναβληθηκε ο αγωνας μπασκετ μεταξυ Ολυμπιακου και ΑΕΚ.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μικρη ανοδος του δεικτη τιμων σημερα στο Χρηματιστηριο ενω στη Βουλη ο πρωθυπουργος ανακοινωσε μετρα για την εξυγιανση των χρηματιστηριακων συναλλαγων.

Οπως δηλωσε ο κ.Σημιτης,με νομοθετικη ρυθμιση θα καλυφθει το ανοιγμα των 2, 6 δισεκατομμυριων της ΔΕΛΤΑ Χρηματιστηριακης ενω θα κατατεθει νομοσχεδιο για την αναμορφωση του συν-εγγυητικου κεφαλαιου και τη δημιουργια Ασφαλιστικων αποθεματων.

Εν τω μεταξυ με παραιτησεις απειλουν μελη του Διοικητικου Συμβουλιου του Συνεγγυητικου Κεφαλαιου γιατι οπως υποστηριζουν,ο κ.Παπαντωνιου προωθει ρυθμιση για τη καλυψη του ανοιγματος της ΔΕΛΤΑ απο το Συνεγγυητικο καφαλαιο και οχι αοπο το Αποθετηριο Τιτλων και την Εθνικη τραπεζα οπως ειχαν συμφωνησει.

ΤΕΔΚΝΑ

Οξυνεται η αντιπαραθεση ΤΕΔΚΝΑ- Υπουργου Εσωτερικων για την παρακρατηση του 25% των εσοδων των Δημων απο τα τελη Κυκλοφοριας.

Η συναντηση της αντιπροσωπειας Δημαρχων και Κοινοταρχων απο την Αττικη με τον Αλεκο Παπαδοπουλο οδηγηθηκε σε αδιεξοδο , ενω ειναι πλεον ανοιχτο και το ενδεχομενο να αυξηθει το ποσο των 10 δις απο την παρακρατηση.

Το πρωι της Δευτερας , οποτε και ληγει το τετραημερο κλεισιμο 139 Δημων και Κοινοτητων της Αττικης ,θα γινει Γενικη Συνελευση της ΤΕΔΚΝΑ . Εως τη Δευτερα θα μεινει κλειστη και η χωματερη Ανω Λιοσιων .

Δεν συμμετέχουν στην απεργία οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δημου Αθηναίων και οι Δήμοι Περιστερίου, Γλυφάδας, Αγίων Αναργύρων, Γαλατσίου, Νέων Λιοσίων, Μαρκόπουλου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Μοσχάτου, Καματερού και Βουλιαγμένης.

ΦΑΠ

Κινητοποιησεις εξηγγειλαν οι ιδιοκτητες ακινητων για την επιβολη του Φορου Ακινητης Περιουσιας που αποφασισε η κυβερνηση.

Για σημερα εχουν προγραμματισει συλαλλητηριο στη Λαμια και αυριο σε Βολο, Τρικαλα και Λαρισα.Τη Δευτερα θα γινει στην Αθηνα πανελλαδικη κινητοποιηση με πορεια προς το υπουργειο οικονομικων.

ΚΥΠΡΟΣ

Στη Λευκωσια, κορυφωθηκαν οι εκδηλωσεις διαμαρτυριας για τα 13 χρονια απο την ανακηρυξη του ψευδοκρατους με τη μεγαλη αντικατοχικη συγκεντρωση φοιτητων και μαθητων στην πλατεια Ελευθεριας στη Λευκωσια.

Στην Αθηνα, εξι το απογευμα η πορεια της Συντονιστικης Επιτροπης Κυπριακου Αγωνα προς την Τουρκική Πρεσβεια.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Friday, 15 November 1996 - 9:25:52