Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-11-25

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

NEWS IN GREEK, OF 25/11/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΕΣ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Μπαραζ απεργιακων κινητοποιησεων απο σημερα για τα οικονομικα μετρα της κυβερνησης, ομως ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου μιλωντας σε συνεδριο του ελληνοαμερικανικου επιμελητηριου καλεσε εργαζομενους και επιχειρηματιες να σταματησουν τις διεκδικησεις για να υποχωρησει ο πληθωρισμος. Και επανελαβε οτι η σκληρη οικονομικη πολιτικη θα συνεχιστει για δυο ακομη χρονια.

Ακομη ανακοινωσε οτι θα δημιουργηθει ενας νεος φορεας δαπανων υγειας των Δημοσιων Υπαλληλων και συνταξιουχων που θα αντικαταστησει το σημερινο συστημα.

Απο τα μετρα που εληφθησαν λειπει το στοιχειο της αναπτυξης τονισε στο ιδιο συνεδριο ο Δημητρης Τσοβολας και ζητησε να αναθεωρηθουν ορισμενα απο αυτα.

Ο Μιλτιαδης Εβερτ με επιστολη του προς τις κομματικες οργανωσεις της ΝΔ επισημαινει οτι οι μεσαιες εισοδηματικες ταξεις θα συνθλιβουν απο την επερχομενη φορολογικη λαιλαπα. Και τις καλεσε σε κινητοποιηση και συμπαρασταση στους αγωνες των απλων πολιτων κατα της οικονομικης πολιτικης.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ

Στις απεργιες. . .

5 το απογευμα οι ιδιοκτητες ακινητων πραγματοποιουν συγκεντρωση εξω απο το Θεατρο Βρετάνια και πορεια στο Υπουργειο Οικονομικων διαμαρτυρομενοι για την επιβολη του Φορου Ακινητης Περιουσιας.

Ως τις 3 μετά το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ πραγματοποιουν σταση εργασιας.

Την Πεμπτη οι κινητοποιησεις κορυφωνονται με την απεργια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Οι δικαστικοι υπαλληλοι θα απεργησουν και την Παρασκευη ενω οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι θα απεργησουν και τεταρτη και πεμπτη.

Στο χωρο της Παιδειας παντως στο χορό των απεργιων εισερχονται και οι καθηγητες Μεσης Εκπαιδευσης. Η ΟΛΜΕ εξηγγειλε πριν απο λιγο κινητοποιησεις.

H ΟΛΜΕ εξηγγειλε απεργιακες κινητοποιησεις μεσα στο Δεκεμβριο και προανηγγειλε απεργια επ'αοριστον για μετα τα Χριστουγεννα.

Ν. Δ.

Τα θετικα σχολια του Μιλτιαδη Εβερτ συναντησε συμφωνα με πληροφοριες το πορισμα του Ιωαννη Βαρβιτσιωτη για την διευρυνση του Συνεδριου που παραδοθηκε σημερα.

Οπως δηλωσε σε στενους συνεργατες του ο κ. Εβερτ το πορισμα κινειται προς την σωστη κατευθυνση.

Το πορισμα θα συζητηθει στο Πολιτικο Συμβουλιο που θα συνεδριασει την Τεταρτη το απογευμα με την συμετοχη των κ. Σουφλια και Μητσοτακη ενω την Πεμπτη θα συνεδριασει η Εκτελεστικη Επιτροπη του κομματος.

Ο Σταυρος Δημας δηλωσε οτι ο κ. Ερωερτ ειναι εκλεγνεβος και δεν πρεπει να αμφισβητειται και οποιος θελει να τον αμφισβητησει να το κακει στο Συνεδριο.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Αποφασισμενος να θεσει Βετο φερεται ο Θοδωρος Παγκαλος σημερα στις Βρυξελλες στο Συμβουλιο των υπουργων Εξωτερικων.

Αυτο, εφοσον η Ιρλανδικη Προεδρια επιμεινει να επιβαλλει την προταση της για απευθειας διαλογο Ελλαδας- Τουρκιας και προωθηση της συμφωνιας Τελωνειακης συνδεσης της Ευρωπαικης Ενωσης με την Τουρκια, χωρις η Αγκυρα να εχει αρει τις προκλητικες αξιωσεις της στο Αιγαιο.

Χθες ο Λευκός Οίκος διέψευσε την πληροφορία ότι ο Μπιλ Κλιντον σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα, τον ερχόμενο Ιούνιο.

ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ

Θετικα απαντησε ο ελληνας υπουργος εξωτερικων στην επιστολη του αμερικανου ομολόγου του Ουωρρεν Κριστοφερ με την οποια ζητα να επιβεβαιωσει την ελληνικη συμμετοχη στην ειρηνευτικη δυναμη στη βοσνια.

Αναμενεται σχετικη απαντηση και απο τους υπουργους Αμυνας και εθνικης οικονομιας .

ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ

Σε λυση τυπου Ντέητον για το Κυπριακο επιμενει ο Ριτσαρντ Χολμπρουκ με νεες δηλωσεις του στην Ντέηλι Νιους.

Αναφέρει ότι συζήτησε το θέμα με τους ηγέτες της Ελλάδας και της Τουρκίας αλλά, δεν είναι ακόμη έτοιμοι για διαδικασία αυτού του είδους.

EΚΑΙΝΙΑ

Εγκαινιστηκε πριν απο λιγο απο τον πρωθυπουργο και δοθηκε στην κυκλοφορια το μισο μερος της νεας Γεφυρας στον Ισθμο της Κορινθου.

Ετοιμο ειναι το ρευμα προς Αθηνα ενα το ρευμα προς Πατρα θα ειναι ετοιμο συντομα.

ΑΙΓΥΠΤΙΑ

Δολοφονημενη βρεθηκε στη θεση Καρελα στο Κορωπι η 19χρονη Αιγυπτια Σαχαρ Σαραφ , 300 μολις μετρα μακρυα απο το αυτοκινητο της που ειχε βρεθει εγκαταλελειμενο την ημερα της εξαφανισης της.

Ειχε εξαφανισθει απο τις 6 Νοεμβριου απο το σπιτι οπου εμενε στη οδο Θουκιδιδου στην Αργυπουπολη.

Το πτωμα της 19χρονης κοπελας βρεθηκε σε προχωρημενη αποσυνθεση, καλυμμενο απο σχοινα σε ενα υψωμα της περιοχης, σε αποσταση 300 μετρων απο το αυτοκινητο της.

Οπως ειναι γνωστο την ημερα της εξαφανιση της το αυτοκινητοτης ενα πολυτελες Μαζντα ειχε βρεθει εγκαταλελειμενο ενω μεσα σαυτο υπηρχε η τσαντα της με ολα τα προσωπικα της αντικειμενα.

Συμφωνα με τις πρωτες εκτιμησεις της αστυνομιας ο αγνωστος δολοφονος σκοτωσε την κοπελα κτυπωντας την με πετραστο κεφαλι .

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συγκεντρωση εξω απο το Δημο Αγιων Αναργυρων θα πραγματοποιησει στις 7 το βραδυ ο Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων του 3ου και 9ου δημοτικων σχολειων μεσα στο κτιριο των οποιων βρεθηκε χθες νεκρος μετα απο χρηση ναρκωτικων 17χρονος νεαρος.

Οι γονεις ζητουν την επι 24ρου φυλαξη και τον φωτισμο τη νυχτα του κτιριου.

Στη Θεσσολονικη, αναμενεται να οδηγηθουν στον εισαγγελεα οι τρεις νεαροι που συνεληθφησαν χθες το μεσημερι να κανουν χρηση ηρωινης στις τουαλετες του 3ου δημοτικου σχολειου Αμπελοκήπων.

Εντωμεταξυ, στον Προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετων Θεσσαλονικης Αναστασιο Καπόλα, βρίσκεται ο φάκελλος αποφυλάκισης του πρωην αστυνομικού Ιωαννη Μπασδάνη που ειχε καταδικαστει σε καθειρηγ 6 ετων για κατοχη ενος κιλου χλωριουχου αμωνιου το οποιο παρουσιαζε ως συνθετικη ηρωινη.

ΔΙΕΘΝΗ

Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διερεύνηση των σκανδάλων στην Τουρκία απέρριψε πρόταση για την προσαγωγή της υπουργού Εξωτερικών, Τανσού Τσιλέρ στην τακτική δικαιοσύνη με την κατηγορία της διαφθοράς κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Επίθεση με γροθιές από δυο αγνώστους, πιθανότατα συνεργάτες του κακοποιού που σκοτώθηκε σε περίεργο τροχαίο πριν από ημέρες στην Τουρκία, δέχθηκε χθες σε ξενοδοχείο της Βουδαπέστης ο ηγέτης του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, Μεσούτ Γιλμάζ.

Την πρόσβαση των φορτηγών διεθνών μεταφορών στα οχηματαγωγά πλοία της γραμμής Καλαί -Ντόβερ και σε πέντε οδικές εισόδους από τη Γαλλία στη Γερμανία, απέκλεισαν τη νύκτα, απεργοί γάλλοι οδηγοί φορτηγών.

Την επανένταξη της Ιταλικής λιρέττας στο Ευρωπαϊκό νομισματικό σύστημα αποφάσισαν οι Υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εβραίοι έποικοι απέκλεισαν σήμερα δρόμο της Δυτικής Οχθης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συχνούς λιθοβολισμούς που δέχονται από Παλαιστινίους όταν διέρχονται από αυτόν και με αίτημα την κατασκευή παρακαμπτήριας οδού μέσα από τις Παλαιστινιακές περιοχές.

Ο πρόεδρος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, Ρόμπερτ Κοτσαριάν εξασφάλισε την επανεκλογή του στην αυτόνομη αυτή περιοχή του Αζερμπαϊτζάν με ποσοστό 86, 11% στις χθεσινές εκλογές.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.00 run on Monday, 25 November 1996 - 9:42:28