Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-12-12

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 12/12/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ Ε.Ε


ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Λυση στο αδιεξοδο με τις αγροτικες κινητοποιησεις με κομματικες διαβουλευσεις και περεμβαση της δικαιοσυνης αναζητα η κυβερνηση καθως τα μπλοκα των αγροτων παραμενουν στις εθνικες οδους για 15 ημερα.

Ο υπουργος Γεωργιας Στεφανος Τζουμακας συναντηθηκε νωριτερα με βουλευτες του Πασοκ και αυτην την ωρα γινεται συσκεψη με εκπροσωπους της ΠΑΣΕΓΕς και της Αγροτικες τραπεζας για τον προγραμματισμο της παραγωγης βαμβακιου.

Εντωμεταξυ εντεινονται οι πιεσεις των παραγωγικων ταξεων και αυτην την ωρα δινουν συνεντευξη τυπου οι εκπροσωποι τους σχετικα με τις επιπτωσεις απο τις κινητοποιησεις αυτες.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος ζητησε την παρεμβαση του αντεισαγγελεα του Αρειου Παγου ενω ο συνδεσμος Εξαγωγεων αναμενεται να υποβαλλει σημερα μηνυσεις.

Ο προεδρος του Συνδεσμου Ελληνικων Τουριστικων Επιχειρησεων Σπυρος Κοκοττος δηλωσε οτι οι επιπτωσεις στον τουρισμο ειναι μεγαλες και υπαρχουν ακυρωσεις κρατησεων στα ξενοδοχεια.

Πριν απο λιγο πντως ανοιξε το μπλοκο στο Δεβενι ενω οι αγροτες επετρεψαν την μεταβαση στη Θεσσαλονικη των κενων φορτηγων.

Προσθετη ενισχυση των αγροτων που εχουν πληγει απο τις πλημμυρες αναμενεται να ζητησει απο το συμβουλιο υπουργων που συνεδριαζει σημερα στις Βρυξελλες ο υπουργος γεωργιας Στεφανος Τζουμακας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Κλιμακωση των απεργιακων κινητοποιησεων και πορειες στην Αθηνα.

Στη Βουλη,οι οικοδομοι,που πραγματοποιουν σημερα 24ωρη πανελλαδικη απεργια, συναντωνται με τον Υπουργο Εργασιας.

Στα Γιαννινα,για μια ωρα στις 11.30 εκαναν συμβολικη καταληψη της Νομαρχιας.

Δευτερη μερα σημερα της απεργιας των καθηγητων Μεσης Εκπαιδευσης.

Εξω απο το Υπουργειο Παιδειας ειναι συγκεντρωμενοι μαθητες αλλα και σπουδαστες των ΤΕΙ Αθηνας Πειραια , οπως και οι Υπαλληλοι του Υπουργειου.

Στον τομεα της Υγειας. Για δευτερη ημερα συνεχιζεται η απεργια των γιατρων του ΙΚΑ .

Ο εργαζομενοι στα Νοσοκομεια πραγματοποιουν αυτη την ωρα συγκεντρωση εξω απο το Υπουργειο Υγειας. και επιδιωκουν να συναντηθουν με τον Υπουργο Κωστα Γειτονα.Η Αριστοτελους παντως παραμενει ανοιχτη για τα αυτοκινητα.

Επ αοριστον παραταση της απεργιας τους αποφασισαν και οι διπλωματικοι υπαλληλοι του Υπουργειου εξωτερικων .

Απο τις 16 του μηνα στο χορό των απεργιων μπαινουν οι ναυτικοι, οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι , οι εφοριακοι και οι τελωνειακοι, που συναντωνται σε μιση ωρα με τον υφυπουργο Οικονομικων Νικο Χριστοδουλακη.Αυριο απεργουν οι υπαλληλοι του ΕΟΤ.

Κορυφωνονται με την 24ωρη απεργια της ΑΔΕΔΥ στις 17 στην οποια συμμετεχει και η ΓΣΕΕ με τριωρη σταση εργασιας.

ΤΟΥΡΚΙΑ Ε.Ε

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ απηύθυνε επιστολή στους ηγέτες των 15 χωρών- μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ζητώντας τους να μην ξεχάσουν το αίτημα της χώρας του για πλήρη ένταξη στην Ενωση κατά τη σύνοδο κορυφής του Δουβλίνου.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητήσουν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Δουβλίνου το θέμα της νομισματικής ενοποίησης, της διεύρυνσης της Ενωσης προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, το ζήτημα της καταπολέμησης των ναρκωτικών και το μέλλον των ευρωπαϊκών θεσμών.

ΙΜΙΑ

- Στο τριμελες πλημελειοδικειο της Κω θα διεξαχθει αυριο η δικη των τεσσαρων τουρκων,των φερομενων ως δημοσιογράφων της τουρκική εφημερίδας Χουριέτ,και οι οποίοι στις 28 ιανουαρίου είχαν υποστείλει την ελληνική σημαία από τη μια εκ των δύο βραχονησίδων Ιμια .

Μάρτυρες κατηγορίας είναι ο απόστρατος Νικόλαος Νικολαίδης και ο ανταποκριτής του ΑΝΤΕΝΑ στα Δωδεκάνησα Κλεάνθης Λοίζος.

Βεβαίως η δίκη θα γίνει ερήμην των κατηγορουμένων.

ΤΣΙΛΕΡ

Ποικιλες αντιδρασεις διεθνως εχουν προκαλεσει οι αποκαλύψεις του Αντέννα με φωτογραφικα ντουκουμέντα για τις σχέσεις τουρκικού κράτους - μαφίας,με πρωταγωνιστη τον συζυγο της Τανσου Τσιλερ.

Συνεργατης του Τσιλερ φερεται ο πρωην πρακτορας της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ και μελος της τουρκικης μαφιας Μετίν Σελβί γενικος συντονιστης του λαθρεμποριου ραδιενεργου υλικου στην Ευρωπη που καταζητειται απο τις γερμανικες μυστικες υπηρεσιες.

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πολεμος καθηγητων στο Πολυτεχνείο για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων για ερευνητικά προγράμματα,ύψους περιπου 2 δισ δραχμων.

Ο πρύτανης Νίκος Μαρκάτος,κατηγορεί καθηγητες ,που ηγουνται μεγάλων ερευνητικών εργαστηρίων, οτι διαχειριζονται αυτοτελώς τα χρήματα, παρακαμπτοντας την επιτροπή ερευνών του Πολυτεχνείου,η οποία ελεγχει όλα τα προγράμματα.

ΣΗΜΙΤΗΣ

Συναντηση με τον πρωθυπουργο της Ολλανδιας Βιμ Κοκ θα εχει σημερα στη Χαγη ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης και στη συνεχεια θα μεταβει στο Δουβλινο για τη Συνοδο Κορυφης των χωρων μελων της Ευρωπαικης Ενωσης.

Να σημειωθεί ότι λόγω της απεργίας τους οι διπλωμάτες δεν συνοδεύουν την ελληνική αποστολή .

ΚΑΥΣΙΜΑ

Αυξηθηκαν απο τα μεσανυχτα οι τιμες διϋλιστηριου των υγρων καυσιμων...

Η τιμη του λιτρου της βενζινης αυξήθηκε κατα 2 δραχμες και 10 λεπτα,του ντηζελ κινησης μια δραχμη και 30 λεπτα και του πετρελαίου Θέρμανσης κατα μια δραχμη.

Χωματερη

Χριστουγεννα υπο την απειλη των σκουπιδιων στην Αθηνα.

Η χωματερη των Ανω Λιοσιων, που σημερα ειναι ανοιχτη, ξανακλεινει απο αυριο το μεσημερι εως και το πρωι της Δευτερας, ημερα που θα επισκεφθει τη Δυτικη Αττικη ο πρωθυπουργος .

Την Τεταρτη η χωματερη ξανακλεινει και δημοτικοί σύμβουλοι θα εισηγηθουν στη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου την ιδια μερα να μπει λουκετο επ αοριστον

Στην ιδια συνεδριαση θα αποφασισθει αν θα γινει αποδεκτη η παραιτηση που υπεβαλε ο Δημαρχος Ανω Λιοσιων σε ενδειξη διαμαρτυριας για το αδιέξοδο στην επιλογη νεων χωρων υγειονομικης ταφης απορριματων.

Αυριο σε συναντηση του Νομαρχη Ανατολικης Αττικης και των Δημάρχων της περιοχης αυτης θα συζητηθει το θεμα των ανεξελεγκτων χωματερων. Θα παρευρισκονται και εκπροσωποι του Πανεπιστημιου Θρακης που συντασει την προταση για τους νεους χωρους υγεινομικης ταφης σκουπιδιων.

ΚΕΠΕ

Πανω απο 2 τρισεκατομμυρια δραχμες ειναι οι φοροι που χανει το κρατος λογω των φοροαπαλλαγων, συμφωνα με μελετη του ΚΕΠΕ.

Οι εχοντες υψηλα εισοδηματα απολαμβανουν και το μεγαλυτερο μεριδιο απο τις φοροαπαλλαγες ενω οι φτωχοι απολαμβανουν μολις το ενα τοις χιλιοις των φολογικων παροχων.

Με την καταρηγηση των φοροαπαλλαγων που αποφασισε η κυβερνηση υπολογιζεται οτι το ποσο αυτο θα μειωθει κατα 130 δισεκατομμυρια δραχμες.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

Ποινική δίωξη κατά του Δημητρη Μπαβαρεζου πρωην προεδρου Εφετων που εχει παραιτηθει παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ηλίας Σπυρόπουλος.

Ο Μπαβαρέζος κατηγορείται ότι στην διάρκεια της θητείας του παρότρυνε άλλους δικαστες για στημενες αποφασεις.

Εκτακτη επιθεώρηση πραγματοποιεί στην Πατρα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη διερευνηση καταγγελιων σε βαρος του αντεισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Χριστόπουλου,για δοσοληψίες με κύκλωμα τοκογλύφων.

ΣΤΑΗ

Και νεα κληση για την ερχομενη Τριτη αποστελει στη δημοσιογραφο Ελλη Σταη η εξεταστικη επιτροπη της βουλης που διερευνα την υποθεση του καζινο στον Φλοισβο, μετα την αρνηση της να προσελθει σημερα στην επιτροπη οπως της ειχε ζητηθει .

Στην περιπτωση που η κα Σταη αρνηθει να προσελθει και την ερχομενη Τριτη, τοτε τα μελη της εξεταστικης θα προχωρησουν στην διαδικασια για την βιαια προσαγωγη της .

Στη δισελιδη επιστολη που απεστειλε στην επιτροπη η κα Σταη υποστηριζει πως δεν υπαρχει λογος καταθεσης της και παραπεμπει στον Αρειο Παγο για την ερευνα των δηλωσεων ποθεν εσχες.

Τεσσερις βουλευτες της ΝΔ - οι κυριοι Μαρκογιαννακης, Ζαφειροπουλος, Ρεγκουζας και Καρατζαφερης- ζητησαν να προχωρησει αμεσα η επιτροπη στις διαδικασιες βιαιας προσαγωγης της δημοσιοργαφου -προταση με την οποια δεν συνταχθηκαν τα υπολοιπα μελη της επιτορπης και 4 βουλευτες της ΝΔ .

ΗΡΩΙΝΗ

Δυο νεκροι απο χρηση απο ναρκωτικων.

Προκειται για τους Αντωνη Γκικα και Ευαγγελο Πορτοκαλη 35 ετων και οι δυο που βρεθηκαν νεκροι στα σπιτις τους στο Ζεφυρι και τα Νεα Λιοσια.

ΣΕΙΣΜΟΣ

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ κατεγράφη στις 12 και δέκα στην περιοχή Βασιλικών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο της Τουρκίας υποχρέωσε με αποφαση του την Τανσου Τσιλλέρ να καταβάλλει πρόστιμο 20.000 δολλαριων δηλαδη πέντε εκατομμυρίων δραχμών στον δικαστή Σεβκέτ Καζαν για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σειρά προτάσεων για την μεταρρύθμιση των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρόκειται να καταθέσουν στη σύνοδο κορυφής του Δουβλίνου -παρά τις διαφορές τους στο θέμα της νομισματικής ενοποίησης- η Γαλλία και η Γερμανία.

Το Ισραήλ επέβαλε σήμερα αποκλεισμό στην πόλη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, μετά την χθεσινή επίθεση ενόπλων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο μιάς εβραίας εποίκου και του δωδεκάχρονου γιού της και αποδίδεται στο Λαικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης του Τζορτζ Χαμπάς.

Την "υπό προϋποθέσεις" συγκατάθεσή του για τη σύναψη συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που θα αφορά την καταργηση των τελωνειακών δασμών στα προϊόντα του τομέα της υψηλής τεχνολογίας και της πληροφορικής, έδωσε σήμερα το πρωί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η Ινδία και το Μπαγκλαντές υπέγραψαν σήμερα στο Νέο Δελχί μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για την κατανομή των υδάτων του ποταμού Γάγγη, τερματίζοντας μια παλιά διένεξη που προκαλούσε τριγμούς στις σχέσεις των δύο χωρών.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Thursday, 12 December 1996 - 17:36:57 UTC