Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 96-12-16

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

News in Greek, of 16/12/1996


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟ
  • ΞΑΝΘΗ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Οι κινητοποιησεις των εργαζομενων κλιμακωνονται κατα της οικονομικης πολιτικης της κυβερνησης με αιχμη την 24ωρη απεργια της ΑΔΕΔΥ αυριο , ημερα εναρξης της συζητησης του προυπολογισμου στη Βουλη.

Με τριωρη σταση εργασιας στο τελος καθε βαρδιας συμμετεχει και η ΓΣΣΕ, που διοργανωνει στις 5.30 το απογευμα συλλαλητηριο εξω απο το κοινοβουλιο. Στο συλλαλητηριο θα παρουν μερος και οι Συνταξιουχοι, που θα ξεκινησουν απο την Κανιγγος.

Τετράωρη σταση εργασιας απο τις 2 το μεσημερι εως τις 6 το απογευμα εχει κηρυξει και το ΕΚΑ.

Η συγκεντρωση της ΑΔΕΔΥ θα γινει στις στις 10.30 το πρωι στη Φιλελληνων.Στην κινητοποιηση της ΑΔΕΔΥ παιρνουν μερος και οι εργαζομενοι στα Νοσοκομεια καθως και το νοσηλευτικο προσωπικο των Κρατικων Ιδρυματων.

Αυριο παντως δεν θα υπαρχει προβλημα με τις αστικες συγκοινωνιες , καθως δεν θα απεργησουν οι εργαζομενοι στα Μεσα Μαζικης Μεταφορας.

Στη Θεσσαλονικη, οσοι συμμετεχουν στην αυριανη απεργια, θα συγκεντρωθουν στις 8.30 το πρωι εξω απο το Εργατουπαλληλικο κεντρο και θα πορευθουν προς το Υπουργειο Μακεδονιας- Θρακης.

Οι δασκαλοι και νηπιαγωγοι που απεργουν σημερα και αυριο, αυτη την ωρα βρισκονται συγκεντρωμενοι εξω απο τη Βουλη και ειναι κλειστο το ρευμα ανοδου της Βασιλισσης Σοφίας.

48ωρη απεργια εχει κηρυξει απο σημερα η Πανελληνια Ναυτικη Ομοσπονδια και κανενα πλοιο δεν αναχωρησε σημερα απο τον Πειραια.

Σημερα και αυριο απεργουν ακομη οι γεωπονοι , οι δασολογοι και οι γεωλογοι του Δημοσιου, ενω συνεχιζουν την απεργια διαρκειας οι διπλωματες.

Αυριο αρχιζει η τριημερη απεργια των τελωνειακων και η διημερη των εφοριακων υπαλληλων του Υπουργειου Οικονομικων.

Νεα διασταση στο μετωπο των κινητοποιησεων δινει η εκθεση του ΟΟΣΑ στην οποια προβλεπεται συμφωνα με πληροφοριες οτι η ανεργια θα φθασει φετος στο 10,1% του εργατικου δυναμικου και θα συνεχισει να αυξανεται τα επομενα δυο ετη, ενω βραδεία θα ειναι η αποκλιμακωση του πληθωρισμου.

ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Σε γορδιο δεσμο εχει εξελιχθει η αποφαση για την εγκατασταση χωρου υγειονομικης ταφης απορριματων.

Κανενας δημαρχος η κοινοταρχης δεν δεχεται στην περιοχη του τη δημιουργια τετοιου χωρου ενω την Τεταρτη θα κλεισει εκ νεου η χωματερη Ανω Λιοδσων και δεν αποκλειεται να αποφασιστει επ αοριστον κλεισιμο της οπως δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο δημαρχος Νικος Παπαδημας.

Χωρις να ληφθουν αποφασεις εληξε η συσκεψη των δημαρχων και κοινοταρχων Ανατολικης Αττικης ενω το Σαββατο εχει προγραμματιστει εκτακτη συνεδριαση του νομαρχιακου Συμβουλιου.

Οι δημαρχοι Λειβαδιας Χρηστος Παλιαολογου και Θηβων Αλεξανδρος Κοφίνης μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ δηλωσαν κατηγορηματικα οτι δεν προκειται να δεχθουν στις περιοχες τους απορριματα της Αττικης.

Αντιθετα ο προεδρος του ΟΑΣΠ Δημητρης Παπανικολαου μιλωντας επισης στον ΑΝΤΕΝΝΑ τονισε οτι ειναι αδιανοητη η δημιουργια χωρου υγειονομικης ταφης στην Αθηνα και προτεινε τις περιοχες Κορινθου και Βοιωτιας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Κανενα φως για λυση των αγροτικκων κινητοποιησεων καθως και οι δυο πλευρες παραμενουν αμετακινητες στις θεσεις τους.

Ο γενικος γραμματεας του υπουργειου τυπου Γιαννης Νικολαου δηλωσε μετα την εκτακτη κυβερνητικη συσκεψη οτι η κυβερνηση εμμενει στις θεσεις της ενω ο προεδρος της πανθεσαλικης επιτροπης Γιαννης Πατακης μιλωντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ανεφερε οτι οι αγροτες ειναι διαλλακτικοι αλλα περιμενουν τις δηλωσεις του πρωθυπουργου.

Για το προβλημα των αγροτικων κινητοπησεων συνεδριαζει αυτην την ωρα η Πολιτικη Γραμματεια.

Στο μετωπο των κινητοποιησεων τωρα εκτος των μπλοκων στη Θεσσαλια υπαρχουν αλλα 22 μπλοκα στην Θρακη,την Ανατολικη Μακεδονια και τη Θεσσαλονικη.

Μηνυση κατα παντος υοπθευθυνου για την παρακωληση των συγκοινωνιων κατεθεσε ο προεδρος του Συνδεσμου Εξαγωγεων Βορειου Ελλαδος Αποστολος Γενιτσαρης.

Ο υπουργος Γεωργιας Στέφανος Τζουμάκας που παίρνει μέρος στο σημερινό Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες, θα ζητησει επιπλεον χρηματα για την αποζημιώση των Ελλήνων αγροτών που επλήγησαν από τις θεομηνίες.

ΞΑΝΘΗ

Εξακολουθει να ειναι μεγλη η ανταπόκριση των πολιτών, στην πρωτοβουλία του Αντέννα, της Αρχιεπισκοπής, του Δήμου Αθηναίων και της ΚΕΔΚΕ, για βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς της Ξάνθης.

Ο αριθμος του σχετικου λογαριασμου στην εθνικη τραπεζα ειναι 669/470192-54 ενω οι ενδιαφερομενοι μπορουν να επικοινωνουν και στα τηλεφωνα 5242140, 5242050 και 3310397.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

Απο την πρωτη του επομενου ετους θα ισχυσουν αντικειμενικες αξιες για τα ακινητα ολης της χωρας ανακοινωσε ο υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς.

Επισης μεσα στο 97 θα εφαρμοστει το συστημα και για τα οικοπεδα και αγροτεμαχια.

Οπως δηλωσε ο κ.Δρυς οι αντικειμενικες αξιες θα ειναι 15 με 20 % χαμηλοτερες απο τις τιμες της αγορας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ανεπαρκης είναι η χρηματοδοτηση του κέντρου θεραπείας εξαρτημένων ατόμων απο τονΚρατικο Προϋπολογισμο του 97, δηλωσαν σε συνεντευξη τυπου οι εκπροσωποι του ΚΕΦΕΑ.

Το κέντρο έχει ελλειμμα 220 εκατομμυριων δραχμων ενω οι αναγκες λειτουργιας του για το 97 ανερχονται σε 750 εκατομμυρια και τα νεα προγραμματα απαιτουν ενα δισεκατομμυριο δραχμες.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Προθεσμια για να απολογηθει την Τεταρτη πηρε απο τον ανακριτη Ιωαννινων ο Κωστας Στουρναρης ,22 ετων, που φερεται να εχει προμηθευσει χασις σε ανηλικους .

Οι 3 ανηλικοι μαθητές αλλα και δεκαεννιαχρονος μαθητης, που συνελήφθησαν το Σαββατο στο χωριό Θεριακίσι Ιωαννίνων, με 4 γραμμάρια χασίς στην κατοχή τους, εξακολουθουν να απολογουνται στον ανακριτη.

ΩΡΑΡΙΟ

Ισχυει απο σημερα το εορταστικό ωράριο και τα εμπορικα καταστηματα θα ειναι ανοικτα απο Δευτερα μεχρι Παρασκευή από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ.

Απο σημερα και εως τις 10 Ιανουαριου θα πληρωνουμε ενα κατασταρικο δωρο Χριστουγεννων στα ταξι .

Το ερχομενο Σαββατο απο τις 8 και μιση το πρωϊ εως τις 5 το απογευμα και την Κυριακη,10 το πρωϊ με 5 το απογευμα.

24,28 και 31 Δεκεμβριου τα καταστηματα θα ανοιξουν στις 8 και μιση το πρωι και θα κλεισουν στις 5 το απογευμα.

ΔΑΝΕΙΟ

Υπογραφηκε απο τον υπουργο Εθνικης Οικονομιας Γιαννο Παπαντωνιου και τον προεδρο της Ευρωπαικης Τραπεζας Επενδυσεων το δανειο των 75 δισεκατομμυριων δραχμων για την κατασκευη του εργου κατασκευης του αυτοκινητοδρομου Σταυρου Ελευσινας

Ν.Δ

Στη Νεα Δημοκρατια συνεδριαζει αυτην την ωρα το Πολιτικο Συμβουλιο με αντικειμενο τη σταση του κομματος κατα την συζητηση στη Βουλη του προυπολογισμου.

ΛΗΣΤΕΙΑ

- Αποπειρα ληστειας τα μεσανυκτα ,στα γραφεια του ΟΑΕΔ στο Καλαμακι...

Τεσσερις κουκουλοφοροι, επιχειρησαν να αρπαξουν τα 50 εκατομμυρια δραχμες που περιειχε το μηχανημα αυτοματης συναλλαγης της Εθνικης Τραπεζας,μεσα στα γραφεια του ΟΑΕΔ, αφου περασαν χειροπεδες στον 56χρονο φυλακα Αντωνη Κονδυλακη.

Οι ληστες διεφυγαν με το, αυτοκινητο του φυλακα, τον οποιο βρηκαν δεμενο το πρϊ υπαλληλοι του Οργανισμου.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

Απο την πρωτη του επομενου ετους θα ισχυσουν αντικειμενικες αξιες για τα ακινητα ολης της χωρας ανακοινωσε ο υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς.

Επισης μεσα στο 97 θα εφαρμοστει το συστημα και για τα οικοπεδα και αγροτεμαχια.

Οπως δηλωσε ο κ.Δρυς οι αντικειμενικες αξιες θα ειναι 15 με 20 % χαμηλοτερες απο τις τιμες της αγορας.

Eξωτερικα

Απο τον φοβο οτι οι θανατηφοροι ιοι που προσβαλουν τα ζωα ενδεχεται να μεταδοθουν στους ανθρωπους,η Βρετανική κυβέρνηση ανεστειλε τις μεταμοσχευσεις χοιρινών οργάνων σε ανθρωπους μεχρι να ολοκληρωθουν οι σχετικες ερευνες.

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Αλχεθίρας του Κάντιθ από τις πλημμύρες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο τη νότια Ισπανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Ανδαλουσια προκαλεσαν πλημμυρες σε πολλές περιοχές της Σεβιλλης, απο τις οποιες οι αρχές διέταξαν την άμεση απομάκρυνση των κατοίκων.

© ANT1-Radio 1996


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Monday, 16 December 1996 - 17:29:33 UTC