Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek, 97-01-22

Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 22/1/1997


ΤΙΤΛΟΙ

  • ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟ
  • ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΤΣΙΛΕΡ
  • Καζινο
  • ΝΔ
  • ΚΛΙΚ
  • ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΡΙΝΘΟΣ
  • ΑΛΒΑΝΙΑ
  • ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ
  • ΠΤΩΜΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ


ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΟ

Μεγαλα τα προβληματα πλεον στην τροφοδοσια των νησιων,οπως και στις διεθνεις μεταφορες, ενω το απογευμα θα γνωριζουμε αν η απεργια των ναυτεργατων θα συνεχισθει.

Σε περιπου μιση ωρα το Μονομελες Πρωτοδικειο Πειραια θα εκδωσει την αποφαση του με την οποια θα κρινει αν η απεργια κηρυσσεται παρανομη και καταχρηστικη. Μετα τις δυο θα συνεδριασει και η Ενωση Ελληνων Ακτοπλοων για να εκτιμησει την κατασταση.

Η Εκτελεστικη Επιτροπη της ΠΝΟ θα συνεδριασει στις τεσσερις το απογευμα για να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει σε νέα παράταση των κινητοποιήσεων.

Στις δυο και μιση στα γραφεια της ΠΝΟ θα μεταβει ο προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος για συνομιλιες με την Ομοσπονδια.

Ηρεμια πλεον στο λιμανι της Ραφηνας, οπου πριν απο δυο ωρες εγιναν μικρο- επεισοδια εξω απο το πλοιο Σουπερ Φερυ, μεταξυ του πληρωματος και των ναυτών που η πλοιοκτητρια εταιρια κάλεσε για να αντικαταστήσει το πλήρωμα, επιδιώκοντας να γίνει το δρομολόγιο του πλοίου.

Στα νησια τωρα, τεραστιες ειναι οι ελλειψεις σε τροφιμα και φαρμακα.

Ετοιμα να αποπλευσουν ειναι δυο αρματαγωγα του Πολεμικου Ναυτικου, για να μεταφέρουν στά νησιά αγαθά πρώτης ανάγκης καί φάρμακα. Δυστυχως ομως ο καιρος εμποδιζει τον αποπλου.

Χαρακτηριστικα της καταστασης ειναι τα οσα ειπε στην Ευη Αγγελινα η Επαρχος Μηλου , κυρια Καλογερακη.

Καποιοι πλοιοκτητες εχουν καταθεσει αιτησεις στο Υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας για να νοικιασουν οχηματαγωγα με ξενη σημαια για μεταφορα προιοντων απο Κρητη προς Ιταλια.

Στα λιμάνια της Ιταλίας έχουν αποκλειστεί γυρω στα 2.000 φορτηγά με προορισμό την Ελλάδα. Φορτηγά διεθνών μεταφορών έχουν αποκλειστεί και στα ελληνικά λιμάνια.

Σημερα δυο Ιταλικα πλοια θα καταπλευσουν στο λιμανι της Πατρας οπου εχουν αποκλειστει 400 Νταλικες με ξενους οδηγους και θα μεταφερουν 60 με 65 απο τα φορτηγα.

Στην Πατρα θα καταπλευσει τα μεσανυχτα και πλοιο Αλβανικων Συμφεροντων ,που μια φορα την εβδομαδα εκτελει το δρομολογιο Πατρα-Αυλωνα -Πριντεζι, και θα μεταφερει και αυτο καποιες απο τις νταλικες.

Ο Προεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημητρης Τσοβολας δηλωσε οτι η κυβερνηση αντι να δωσει λυσεις στα προβληματα των ναυτεργατων και των καθηγητων μεθοδευει επικινδυνους κοινωνικους αυτοματισμους και χρησιμοποιει παλαιες αντιδημοκρατικες πρακτικες κατα των απεργων.

Ο υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς μιλωντας στην Πρωινη Γραμμη με τον Τερενς Κουικ κατηγορησε την Πανελληνια Ναυτικη Ομοσπονδια για αρνηση του διαλογου και επεμεινε στην αυτοτελη φορολογηση των ναυτεργατων.

Την παραπομπη στο αυτόφωρο οσων προκαλουν έκτροπα κατά τήν διαρκεια της απεργίας ζήτησε μέ προφορική παραγγελία απο τους κατα τοπους εισαγγελεις ο εισαγγελέας τού Αρείου Πάγου Παναγίώτης Δημόπουλος. Ανάλογη διαδικασία ζήτησε νά κινείται και όταν καταλαμβανονται δρομοι.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Κλειστα και σημερα τα σχολεια λογω της συνεχιζομενης απεργιας των καθηγητων ενω στις 5 το απογευμα θα γινει η συναντηση του Γερασιμου Αρσενη με το προςεδρειο της ΟΛΜΕ.

Ο γενικος γραμματεας της ΟΛΜΕ Γρηγορης Καλομοιρης μιλωντας στον Κωστα Παπανικολαου και την εκπομπη Ενοχοι και Συνενοχοι ζητησε να μην υπαρξει συνδεση του μισθου με τις εκθεσεις αξιολογησης των εκπαιδευτικων.

Αυριο η ΓΣΕΕ πραγματοποιει 24ωρη απεργια και συγκεντρωση το πρωι στην πλατεια Κανιγγος.

Σε ολα τα μεσα μεταφορας θα γινει τετραωρη σταση εργασιας απο την εναρξη της βαρδιας εως τις 9 το πρωι ενω τα λεωφορεια δεν θα κυκλοφορησουν και μετα τις 10 το βραδυ .

Στην Ολυμπιακη οι εργαζομενοι θα απεργησουν απο τις 12 εως τις 3 μετα το μεσημερι ενω στον ΟΣΕ η απεργια θα ειναι 24ωρη .

Για τις αγροτικες κινητοποιησεις που ξεκινουν στις 28 του μηνα συνεδριαζουν σημερα στη Θεσαλονικη η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ.

ΚΥΠΡΟΣ

Με εκβιαστικες ενεργειες επιχειρει η Αγκυρα να αναστειλει τις συζητησεις για την ενταξη της Κυπρου στην Ευρωπαικη Ενωση.

Πλοια του τουρκικου στολου θα καταπλευσουν στα κατεχομενα μεθαυριο Παρασκευη ενω οι Σουλειμαν Ντεμιρελ και Ραουφ Ντενκτας απειλησαν οτι η εναρξη των διαπραγματευσεων για την ενταξη της Κυπρου θα αποτελέσει το πρωτο βήμα για την ενοποίηση του ψευδοκράτους με την Τουρκία.

Υπερβολική χαρακτήρισε την δηλωση αυτή,ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Νίκολας Μπέρνς,αλλά επέρριψε ευθύνες σε Αθήνα και Λευκωσία για την απόρριψη για μορατόριουμ στις πτήσεις πάνω απο την Κύπρο.

Στή Ρώμη ο πρωθυπουργός μιλώντας στό συνέδριο τής Σοσιαλιστικής Διεθνούς τόνισε ότι η Τουρκία επιχειρει την αλλαγη του Στατους Κβο στο Αιγαιο ενώ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι η στάση της Τουρκάις έχει προκαλέσει ερωτηματικά

ΤΣΙΛΕΡ

Νονό της ηρωίνης η Τανσού Τσιλέρ,συμφωνα με γερμανό δικαστή που εκδίκασε υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος δικαστηρίου της Φραγκφούρτης ο οποιος καταδικασε σε πολυετείς φυλακίσεις τρείς τουρκους, δηλωσε πως η υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, καλύπτει εμπόρους ηρωίνης,που διοχετευουν ναρκωτικά στην Ευρώπη απο την Τουρκια.

Καζινο

Την αντιδραση της Νεας Δημοκρατιας και του βουλευτη Θεοδωρου Κασσιμη προκαλεσαν οι χθεσινοι υπαινιγμοι της υπουργου Αναπτυξης Βασως Παπανδρεου για λογαριασμους βουλευτων της Εξεταστικη Επιτροπης για το καζινο του Φλοισβου που πρεπει να ανοιξουν.

Η Νεα Δημοκρατια καλεσε την κ.Παπανδρεου να κατονομασει τους βουλευτες που υπονοει ενω πριν απο λιγο ο κ.Κασσιμης με επιστολη του στον προεδρο της Επιτροπης του γνωστοποιησε τους αριθμους των τραπεζικων του λογαριασμων και εδωσε το ελευθερο να ανοιχθουν.

Αυτην την ωρα στην επιτροπη καταθετει η δημοσιογραφος Γιωργος Τραγκας και στην συνεχεια θα καταθεσει ο εκδοτης της ΑΥΡΙΑΝΗΣ Γιωργος Κουρης.

ΝΔ

Σε εξελιξη αυτη την ωρα η συνεδριαση της Οργανωτικης Επιτροπης συνεδριου της ΝΔ η οποια θα αποφασισει για τη συμμετοχή ή μη των πενταμελών προεδρίων της ΟΝΝΕΔ στην εκλογή συνέδρων.

Ο Γιωργος Σουφλιας απο τη Θεσσαλονικη δηλωσε οτι το κομμα χρειαζεται βαθειές αλλαγές στην πολιτική του φυσιογνωμία.Χθες ανακοινωσε την υποψηφιοτητα του για την αρχηγια ο Βυρων Πολυδωρας.

ΚΛΙΚ

Εν μεσω επεισοδιων στο ακροατηριο το τριτο πλημμελες πλημμελειοδικειο αθηνας ανεβαλε για τις 5 μαρτιου τη δικη των υπευθυνων του περιοδικου ΚΛΙΚ που κατηγορουνται για καθυβριση θρησκευματος .

Η υποθεση αφορα δημοσυεμα του περιοδικου στο τευχος τους Απριλου 96 συμφωνα με το οποιο ο Χριστος λογω της ανθρωπινης φυσης του επισκεπτονταν οικους ανοχης ενω ειχε σκηνοθετησει το θανατο του και διεφυγε με τη Μαρια Μαγδαληνη στη γαλλια . Η δικη αναβληθηκε λογω ασθενειας του εκδοτη του περιοδικου Αρη Τερζοπουλου

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Θεσσαλονικη αρχισε πριν απο λιγο η δικη για το τροχαιο στο οποιο σκοτωθηκε ο μουσουλμανος πρωην βουλευτης Αχμετ Σαδικ τον Ιουλιο του 95 .

Τη δικη θα παρακολουθησει και εξαμελης κοινοβουλευτικη αντιπροσωπεια απο την τουρκια .

Στο τριμελες πλημμελειοδικειο θεσσαλονικης παραπεμπονται να δικασθουν δυο υπαλληλοι του Ιπποκρατειου νοσοκομειου οι οποιοι κατηγορουνται για τη φωτια που ξεσπασε τον οκτωβριου του 95 στο θαλαμο προωρων νεογνων του νοσοκομειου,με αποτελεσμα να βρουν το θανατο τρια νεογνα .

(προκειταια για τον Δημητριο Αρβανιτιδη προισταμενο του τμηματος βιοιατρικης τεχνολογιας και τον Κωστα γαλανη υποδιευθυντη τεχνικων υπ[ηρεσιων του νοσκομειου).

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Συγκεντρωση διαμαρτυριας εξω απο τη Νομαρχια πραγματοποιουν αυτη την ωρα κατοικοι της Κορινθου , απαιτωντανας μεγαλυτερες αποζημιωσεις απο αυτες που θα τους καταβληθουν για τις ζημιες απο τις προσφατες οι πλημμυρες .

ΑΛΒΑΝΙΑ

Επεισοδια με αλβανους αστυνομικους και ομογενεις της Δροβιανης για τα δασος της περιοχης.

Η αλβανικη κυβερνηση εστειλε αλβανους απο τα χωρια της Κορυτσας για να υλοτομήσουν το δάσος της Δρόβιανης,που αποτελεί περιουσία των Ελλήνων ομογενών οι οποιοι αντεδρασαν με αποτελεσμα να επεμβει η αστυνομια που ξτλοκοπησε το σύμβουλο της κοινότητας,Γιάννη Τριαντάφυλλο.

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ

Περιπολικο σκαφος του Λιμενικου εντοπισε τα μεσανυκτα στη θαλασσια περιοχη Κρατήγου Λεσβου τουρκικη μηχανοκινητη λεσβο η οποια και προσαραξε σε αβαθη.

Επεβαιναν 13 Ιρακινοι λαθρομεταναστες και ο 25χρονος Τουρκος Δουλεμπορος Χοσγκλεν Αυντίν .

Οι λαθρομεταναστες κρατουνται στο αστυνομικο τμημα Μυτιληνης και ο τουρκος δουλεμπορος ανακρινετσαι στο κεντρικο Λιμεναρχειο.

ΠΤΩΜΑ

Στην ακτη της Λουτσας βρεθηκε χθες το πρωδ νεκρος ο 33χρονος Αναργυρος Τσουκας κατοικος της περιοχης.

Το πτωμα που μεταφερθηκε στο Νεκροτομειο εφερε βαθεια θλαστικα τραυματα στο θωρακα και ειχε ακρωτηριασμενο το δεξι χερι.

Τα τραυματα κατα πασα πιθανοτητα προηλθαν απο χρηση εκρηκτικων. Προανακριση διενεργει το Κεντρικο Λιμεναρχειο Ραφηνας.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας, Γιόχαν Μπόρχερτ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στηρίξει το μέτρο της μαζικής σφαγής και αποτέφρωσης 3.000 βοοειδών που εισήχθηκαν από τη Βρετανία όπως και 7.000 μοσχαριών που γεννήθηκαν από αυτά μετά την εντόπιση νέου κρούσματος της νόσου των "Τρελλών Αγελάδων" στη χώρα.

Συναντηση με τον Ρωσο Προεδρο Μπόρις Γελτσιν θα εχει σημερα στο Κρεμλινο ο ρώσος πρωθυπουργος Βικτορ Τσερνομυρτυν μετα την αιφνίδια εμφάνιση του Ρωσου Προεδρου στο Κρεμλίνο.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας,Πέταρ Στογιάνωφ ανέλαβε επισήμως σήμερα το πρωί τα καθήκοντά του από τον απερχόμενο πρόεδρο Ζέλιου Ζέλεφ ,σε πανηγυρική τελετή στη Σόφια.Ο Στογιάνωφ ανέλαβε επίσης και την ηγεσία τών ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Οι σφοδρές μάχες που διεξάγονται μεταξύ των μουσουλμάνων αυτονομιστών και των κυβενητικών στρατευμάτων στη νήσο Μιντανάο στις νότιες Φιλιππίνες έχουν στοιχίσει την ζωή τουλάχιστον 25 ανθρώπων από την αρχή της εβδομάδας.

Τουλάχιστον πέντε πυροβολισμοί ακουστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, στον περίχωρο της κατοικίας του ιάπωνα πρεσβευτή στη Λίμα όπου οι ακροαριστεροι ανταρτες εξακολουθουν να κρατουν 73 ομηρους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποκλείσει το κτίριο ετέθησαν σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, δίχως όμως να πλησιασουν την κατοικία του ιάπωνα πρεσβευτή.

Κύμα κακοκαιρίας με πυκνες χιονοπτωσεις και με θερμοκρασιες που φθανουν τους 45 Βαθμους Κελσιου κατω απο το ΜΗΔΕΝ σαρωνει ολοκληρη την Ιαπωνια.

Το αεροδρόμιο της Χιροσίμα έκλεισε προσωρινά,ενώ διεκόπησαν τα δρομολόγια των ταχειων αμαξοστοιχιών. Κλειστοί παρέμειναν προσωρινώς και οι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν το Τόκιο με αλλες μεγαλες πολεις.

Τουλάχιστον 7 είναι οι νεκροί και 54 οι τραυματιες τραυματίες από τις δύο χθεσινές εκρήξεις βομβών, που σημειώθηκαν στο κέντρο του Αλγερίου, ανεβάζοντας σε περισσοτερους από τους 150 τον αριθμό των νεκρών από τη βία, κατά τον ιερο για τους Μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πως οι τελευταίες δολοφονίες συνιστούν ένα μήνυμα των ισλαμιστών προς τον αλγερινό Πρόεδρο Λιαμίν Ζερουάλ.

© ANT1 Radio 1997


Antenna Radio News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v1.01 run on Thursday, 23 January 1997 - 2:51:27 UTC