Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-03-23

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 23/03/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Σε εξέλιξη βρισκεται η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ.

    Στην Αλβανία συνεχίζονται οι προσπαθειες για ομαλοποιηση της ζωης αλλά και οι επιθεσεις και οι λεηλασιες των ενόπλων μασκοφορων.

    Νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ζητά η ΟΛΜΕ που αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

    Ομάδα ενόπλων Ισλαμιστών σφαγίασε επτά αμαχους σε χωριό νότια του Αλγερίου, γράφει σήμερα ανεξάρτητη εφημερίδα της χώρας.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σε εξέλιξη βρισκεται η ψηφοφορία για την εκλογή των νέων μελών της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ.

Τη δυσφορία ωστόσο του επιτίμου προεδρου του κόμματος εχει προκαλέσει η κίνηση Ράλλη,που δεν συμπεριέλαβε στο καταστατικό,αρθρο,που θα επέτρεπε τη συμμετοχή των πρωην προέδρων.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το αν θα μετέχει στην κετνρική επιτροπή δηλωσε με νόημα... ''Απ οτι φάινεται οχι...''ενω απέφυγε να απαντήσει εάν θα ηθελε κάτι τέτοιο.

Προκειται για λαθροχειρία του καταστατικού.Ολα εγιναν εν αγνοία του νέου προέδρου.Πιστέυω οτι ο κύριος Καραμανλής θέλει ενα ανοιχτό κόμμα με ολους μέσα και απο τη συμπεριφορά του στο θέμα του αποκλεισμού πρωην προέδρων,απο την κεντρική επιτροπή, θα κριθούν πολλά,σχολίασε ο Θόδωρος Κασσίμης

Το συνεδριο εγινε για να εκλέξει αρχηγό .Δεν εγινε σε βάθος ουσία για το καταστατικό δηλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ η κυρ/ία Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Κύκλοι πάντως προσκέιμενοι στο νέο προεδρο δηλώνουν οτι θα βρεί τρόπο ο κύριος Καραμανλής να μετάσχει και ο πρωην πρωθυπουργός στο σχημα.

ΑΛΒΑΝΙΚΟ

Στην Αλβανία συνεχίζονται οι προσπαθειες για ομαλοποιηση της ζωης αλλά και οι επιθεσεις και οι λεηλασιες των ενόπλων μασκοφορων.

Στο κέντρο των Τιράνων διαδήλωσαν σημερα εκατοντάδες ατομα,πολλά απο τα οποία μητέρες με τα παιδιά τους,ζητώντας να σταματήσουν οι ταραχές στη χωρα και να ενωθούν οι Αλβανοί για να αντιμετωπίσουν τις λεηλασίες και τους φόνους.

Την ιδια ωρα συνεχίζονται οι επαφές του Μπερίσα και του Φίνο με τους διπλωματικές ενω σημερα ο αλβανός προεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρεσβη μας στα Τίρανα κύριο Πρεβεδουράκη.

Ο Μπερίσα πάντως που βγαίνει σιγά σιγά παο την πλιτική απομόνωση,σε συνεντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, παραδέχθηκε οτι εχει μερίδιο ευθύνης στην κρίση που συγκλονίζει τη χωρα και εκτιμά οτι το χειρότερο απεφεύχθη.

Το Αλβανικό θα τεθεί αυριο επι τάπητος στις Βρυξέλλες,στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης,ενω την Τρίτη,ο αλβανός πρωθυπουργός Μπασκίμ Φίνο θα συναντηθεί στη Ρώμη με τους 15 υπουργους.

Στη Θεσσαλονικη, συναντνωται ο υφυπουργος εξωτερικων Γιαννος Κρανιδιωτης με τον ηγετη του σοσιαλιστικου αλβανικου κομματος Φατος Νανο.

Την επομενη εβδομαδα η Ιταλία προτίθεται να στειλει ιατροφαρμακευτικη βοηθεια ενω θα ακολουθησει και επισιτιστικη.

ΟΛΜΕ

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας ζητά η ΟΛΜΕ που αρνείται να εφαρμόσει τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Η αναπληρωση δεν δέχεται αλλες αναβολές δηλωσε πριν απο λίγο στο ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος δινοντας το στίγμα των προθέσεων του υπουργείου,το οποίο απο την Τετάρτη καλεί τους καθηγητές να εφαρμόσει τη σχετική εγκύκλιο.

Η ΟΛΜΕ θα επιμείνει στην προτασή της για ουσιαστική αναπλήρωση των μαθημάτων δηλωσε απο την πλευρά του στην ιδια εκπομπή ο προεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Τσούλιας.

ΕΥΔΑΠ

Ακόμη δεν εχει αποκατασταθεί η βλάβη στον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ,στην περιοχή της Πειραικής, παρά τις υποσχέσεις της επιχείρησης οτι μεχρι τις 12 το μεσημέρι θα ειχε λυθεί το προβλημα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η θερμοκρασία αυριο θα φτάσει στην Αττικη τους 10 βαθμους,στην Θεσσαλονίκη τους 7,στα βόρεια τους 6,στα Δυτικα τους 12 και στις υπολοιπες περιοχες τους 10 βαθμους Κελσιου.

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει το απόγευμα τη διακοπή των πολιτικών συνομιλιών με τους Παλαιστινίους και τη συνέχιση της συνεργασίας τους μόνο στους τομείς της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ενίσχυσης της ασφαλειας.Θα είναι η Ισραηλινή αντίδραση στην προχθεσινή έκρηξη βόμβας σε καφέ του Τελ Αβίβ που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις γυναίκες.

Ομάδα ενόπλων Ισλαμιστών σφαγίασε επτά αμαχους σε χωριό νότια του Αλγερίου, γράφει σήμερα ανεξάρτητη εφημερίδα της χώρας.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας,Μινσκ,όταν περίπου 4.000 άνθρωποι που διαδήλωναν εναντίον του Προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο συγκρούστηκαν με τις δυναμεις της αστυνομίας.

Η Ρωσία "προετοιμάζεται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση", δήλωσε ο πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν πρίν αναχωρήσει απο το Ελσίνκι.

Χθες, ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ουίλιαμ Κοέν, δήλωσε ότι η Ρωσία "δέχθηκε το αναπόφευκτο" της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ εκδηλώνοντας παράλληλα την επιθυμία να διατηρήσει τους δεσμούς της με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ασθένεια Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ μπορεί να μεταδίδεται μέσω μεταγγίσεων αίματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας τα οποια θα δωθούν αυριο στην έδρα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, στη Γενεύη, γράφουν σήμερα οι Σάντει Τάιμς.

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 23 March 1997 - 17:03:14 UTC