Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-05-09

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 09/05/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Συγκλονιστικά στοιχεία για τα αδικηματα κατα των ανηλικων,ανακοινωθηκαν χθες μετα την συναντηση εργασιας της Ιντερπολ που εγινε στην θεσσαλονικη.
  • Ελληνική στρατιωτική μονάδα θα μεταβεί την Κυριακή στα Σκόπια,προκειμένουν να πάρει μέρος σε κοινή στρατιωτική άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν και στρατιώτες από άλλες 9 χώρες, κυρίως της Βαλκανικής.
  • Παράθυρο για είσοδο στα ΤΕΙ,μέσω των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης,ανοίγει το Υπουργείο Παιδείας,όπως προκύπτει από μια γενικόλογη εξαγγελλία-μηνυμα του Γεράσιμου Αρσένη.
  • Οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών, αλλά και η καταστολη της δράσης αλβανών μαφιόζων στο Βόρειο Ιόνιο, θα εξεταστούν σε κυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών.


ΙΝΤΕΡΠΟΛ

Συγκλονιστικά στοιχεία για τα αδικηματα κατα των ανηλικων,ανακοινωθηκαν χθες μετα την συναντηση εργασιας της Ιντερπολ που εγινε στην θεσσαλονικη.

Περισσοτερα απο ενα εκατομμυριο παιδια γινονται αντικειμενο σεξουαλικης εκμεταλλευσης σε παγκοσμια κλιμακα,ενω 500 παιδια εχουν πεσει θυματα απαγωγης και θεωρουνται αγνοουμενα.

Στην χωρα μας,πεντακοσιοι πενηντα ανηλικοι εχουν φυγει απο τα σπιτια τους.

Μεγαλο μερος της συναντησης αφιερωθηκε στην παιδεραστια μεσω Ιντερνέτ και ηδη εχουν γινει συλληψεις σε χωρες της Ευρωπης καθως η αστυνομια ειναι στο δίκτυο.

Σκόπια

Ελληνική στρατιωτική μονάδα θα μεταβεί την Κυριακή στα Σκόπια,προκειμένουν να πάρει μέρος σε κοινή στρατιωτική άσκηση στην οποία θα συμμετέχουν και στρατιώτες από άλλες 9 χώρες, κυρίως της Βαλκανικής.

Απο χθες, εξ'άλλου βρίσκεται στα Σκόπια πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία, επιχειρηματιών,με επικεφαλής στελέχη της Εθνικής τράπεζας,της ΕΤΕΒΑ και του ΟΤΕ,η οποία έχει σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς παράγοντες,για προώθηση των επενδύσεων.

Παραλληλα στα Σκόπια βρίσκεται και ομάδα ελληνων δημοσιογραφων προσκεκλημένων της κυβερνησης.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Οι κινητοποιήσεις των αστυνομικών, αλλά και η καταστολη της δράσης αλβανών μαφιόζων στο Βόρειο Ιόνιο, θα εξεταστούν σε κυβερνητική σύσκεψη το μεσημέρι με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών.

Από τα αποτελέσματα της συσκεψης τα οποία θα ανακοινώσει στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στη συνάντηση που θα εχει με εκπροσώπους των αστυνομικών, θα εξαρτηθεί αν θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.

Ηδη όμως η Πανελληνια Ομοσπονδία Αστυνομικών θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίο του Αρεως, στις 14 Μαίου.

Παιδεία

Παράθυρο για είσοδο στα ΤΕΙ,μέσω των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, ανοίγει το Υπουργείο Παιδείας,όπως προκύπτει από μια γενικόλογη εξαγγελλία- μηνυμα του Γεράσιμου Αρσένη.

Σύγχιση στο χώρο της Παιδείας,προκαλεί η γενικόλογη εξαγγελία του Υπουργείου Παιδείας,ότι μελετάται η δυνατότητα ελεύθερης εισαγωγής των αποφοίτων των ΙΕΚ στα ΤΕΙ.

Στην 1η Πανευρωπαϊκη Ημερίδα Επαγγελματικη Εκπαίδευσης που έγινε χθες,ο Πρόεδρος του ελληνικου Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπάιδευσης Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, μετέφερε μηνυμα του υπουργου Παιδείας ότι μελετάται η δυνατότητα να μπορούν οι απόφοιτοι των Δημοσίων και των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης,να συνεχίζουν τις σπουδές τους στα ΤΕΙ.

Τα σχεδια αυτά του Υπουργείου Παιδείας,αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις απο την πλευρά των ΤΕΙ,ενώ ήδη ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Αθηνών Δημητρης Νίνος εξέφρασε την αντίθεσή του.

Εν τω μεταξύ,δυσαρεστημένοι εμφανίζονται και οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, επειδή καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο των διδασκόντων και σε συνάντησή τους που θα έχουν το σαββατοκύριακο στο Βόλο, αναμένεται να απευθύνουν προειδοποίηση προς τον Υπουργό Παιδείας,ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

ΙΜΙΑ

Σοβαρές ανακρίβειες παρουσιάζει διεθνείς χάρτης για τη ναυσιπλοία, αγγλικού Οίκου, με την έγκριση της Ελληνικής Χαρτογραφικής Υπηρεσίας, και ο οποίος εμφανίζει τα Ιμια από την άλλη πλευρά της διαχωριστικής γραμμής, ως Καρντάκ.

Αυτό κατήγγειλε μιλώντας στην Πρωινή Γραμμή και τον Τέρενς Κουίκ, ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

Δασκαλοι

Χιλίους 560 δασκάλους και νηπιαγωγούς θα διορίσει φέτος επί πλέον των 2.500, το Υπουργείο Παιδείας,σύμφωνα με δηλωση του κ.Αρσένη για την κάλυψη των κενών θέσεων από τον Σεπτέμβριο.

Εξ'αλλου θα προσληφθούν 1.200 καθηγητές επί πλέον των 1.800 κάθε χρονιάς.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ

Η πρόταση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το Καζίνο του Φλοίσβου, συζητείται σήμερα στη Βουλή.

Οι βουλευτές ζητούν διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην υπουργού Τουρισμού Διονύση Λιβανού και της υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου.

Η συνεδρίαση που θα αρχίσει μετά τις 11 το πρωί, και αναμένεται να είναι μαραθώνια, θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε τυχόν διαρροές ψήφων από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία.

ΤΡΟΧΑΙΑ

Τη δημιουργία ειδικής Τροχαίας Εθνικών Οδών για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμαίο, θα υπάρχουν περιπολικά ανά τριάντα χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς, ενώ μελετάται και το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων τα Σαββατοκύριακα και τις μέρες εξόδου, όπως εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν της χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

ΟΑΣΑ

- Ενορκη διοικητικη εξεταση διεταξε η διοικηση του Οργανισμου Αστικων συγκοινωνιων μετα την διαπιστωση των ορκωτων λογιστων οτι δεν ειχαν εισπραχθει απο τον οργανισμο επιταγες υψους 720 εκατομμυριων δραχμων που ειχε καταβαλει απο την πωληση των εισιτηριων η εταιρεια ΣΕΛΜΟ που εχει αναλαβει τη διακινηση τους στις συγκοινωνιες της Αθηνας

Ως υπευθυνοι τεθηκαν σε διαθεσιμοτητα ο διευθυντης των οικονομικων υπηρεσιων Ηλίας Γεωργιου και ο υπαλληλος Κυριακος Στρατακος ενω αφου ολοκληρωθει η ερευνα θα σχηματισθει φακελλος μηνυτητριας αναφορας που θα σταλει στον εισαγγελέα.

Απο την εταιρεία ΣΕΛΜΟ ,εσταλη νεα επιταγη υψους 720 εκατομμυριων ωστε να εισπραχθει το συγκεκριμενο ποσο.

Προσωποκρατηση

- Τελευταιο μετρο ειναι η προσωποκράτηση για την καταβολή χρεών προς το δημόσιο έκρινε τό διοικητικό πρωτοδικείο τής Αθήνας που απέρριψε αίτηση τού ΙΚΑ γιά προσωποκράτηση οφειλέτη.

Στην αποφαση αναφερεται ότι η ποινή της προσωποκρατησης πρέπει να επιβάλεται αφού εξαντληθούν όλα τά νόμιμα μέσα,ενω θα πρέπει να εξαντλείται κάθε επιείκεια.

ΝΕΚΡΟΣ

Μακραίνει μερα με την ημερα ο θλιβερος κατάλογος των θυμάτων της ηρωίνης.

Εξέπνευσε τα ξημερωματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο ο Γιώργος Μυλωνάς 31(ενός) ετών, τον οποίο βρήκε σε κωματώδη κατάσταση, η έγγυος σύζυγός του.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Οι στασεις εργασιας σε ηλεκτρικο,πρασινα λεωφορεια και τρολλεϋ ταλαιπωρουν και σημερα το επιβατικο κοινο σε Αθηνα και Πειραια.

Ακινητοποιημενα τα τρολλεϋ εως τις 4 το απογευμα, ενω οι εργαζομενοι σε ηλεκτρικο και πρασινα λεωφορεια θα κανουν και δευτερη σταση εργασιας,μετα την πρωινη,απο τις 8 το βραδυ εως την ληξη της βαρδιας.

*Νέα 4ωρη στάση εργασίας απο τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση εξω απο το Υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνουν σημερα οι εργαζόμενοι στη ΣΟΦΤΕΞ.

ΔΙΕΘΝΗ

Η ιταλική αστυνομία εισέβαλε πριν από λίγο στο καμπαναριό του Αγίου Μάρκου της Βενετίας και συνελαβε τους δέκα περίπου κομμάντος που το ειχαν καταλάβει απο τα ξημερωματα αξιώνοντας την αυτονομία της βόρειας Ιταλίας.

Ο πρώτος πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βιετνάμ μετά την εκκένωση της Σαϊγκόν το 1975, Ντάγκλας "Πιτ" Πίτερσον, έφτασε σήμερα στο Ανόι για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο ηλικίας 61 ετών Πίτερσον, βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ όπου είχε υπηρετήσει ως πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, είχε συλληφθεί αιχμάλωτος και παρέμεινε φυλακισμένος στο Ανόι από το 1966 έως το 1973.

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στην βορεια Ινδια,όταν το φορτηγό, με το οποίο μετέβαιναν σε γαμήλια τελετή, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα.

Στους τριάντα-πέντε ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε χθες το βραδυ στην πόλη Σεντζέν της νότιας Κίνας,οταν αεροσκαφος Μποϊνγκ 737 της εταιρειας Τσάϊνα Σάουθερν Ερλάινς εκανε ανωμαλη προσγειωση και τυλιχθηκε στις φλογες. Τριάντα τρεις νεκροί ήταν επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος.

`Αλλα 35 ατομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο,η κατασταση των οποιων δεν εχει διευκρινισθει.

Εντείνονται οι διεθνεις πιέσεις προς την Αλβανια για την διεξαγωγη των εκλογων στην χωρα και ιδιαιτερα προς τον Σαλι Μπερισα,που λογω της επιμονής του να γινουν οι εκλογες με πλειοψηφικο συστημα και να διαλυθουν οι λαϊκες επιτροπές του Νοτου,υπονομεύει την επιτευξη διακομματικης συναίνεσης στο ζητημα του εκλογικου νόμου.

Ο Ιταλος υπουργος Εξωτερικων Λαμπερτο Ντινι,που θα συναντηθει αυριο στην Ρωμη με τον πρωθυπουργο της Αλβανιας, προειδοποιησε χθες οτι αν παραιτηθει η κυβερνηση Φινο,παύει να υπαρχει η βαση για την διεθνη παρεμβαση.

Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από έκρηξη που έγινε σε χημικό εργοστάσιο στην πολιτεία του Αρκανσο, των ΗΠΑ. Από την έκρηξη προκλήθηκε διαρροή "εξαιρετικά τοξικών χημικών" όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Οι εμπορικές τράπεζες σήμερα πωλούν:

    Δολλάριο ΗΠΑ...............276,38  δραχμες
    Δολλάριο Καναδά ...........199,87     #
    Δολλαριο Αυστραλιας........214,92     #
    Μάρκο .....................161,45     #
    Γαλλικο φράγκο .............47,88     #
    Ελβετικο  φράγκο...........190,56     #
    Στερλίνα...................448,93     #
    Εκατό  λιρέτες .............16,33     #
    Εκατό γιεν.................223,48     #
    Εκιού .....................314,24     #

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 9 May 1997 - 10:03:12 UTC