Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-06-11

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 11/06/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Νομος του κρατους ειναι ηδη η συνθηκη Σενγκεν,ομως εξω απο τη Βουλη εγιναν θαυματα.
  • Κατα της Συνθηκης του Σενγκεν ταχθηκε και το νεο ΔΣ του Ιερου Συνδεσμου Κληρικων Ελλαδας.
  • Δικαζεται απο το πρωι σε δευτερο βαθμο απο το Μεικτο Ορκωτο Εφετειο της Αθήνας ο Ματθαιος Μονσελας για τη δολοφονία της οδοντιατρου Γιόλας Βαγενά, μετα απο επιθυμία της ιδιας.
  • Σαφες προβαδισμα απο το Πασοκ εχει παρει η ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταια δημοσκόπηση της MRB.


ΣΕΝΓΚΕΝ

- Νομος του κρατους ειναι ηδη η συνθηκη Σενγκεν,ομως εξω απο τη Βουλη εγιναν θαυματα.

Δυο ενστολοι αστυνομικοι προσχωρησαν στους διαφωνουντες.Ο ενας ο Γιωργος Τριανταφυλοπουλος που υπηρετει στα ΜΑΤ ζητησε να γινει μοναχος. Του φορεσαν καλιμαυκι και ρασσα και τον περιεφεραν στους ωμους.

Ο δευτερος ονομαζεται Κωστας Μπουμπουλης που υπηρετει και αυτος στα ΜΑΤ.

Ο Τριανταφυλλοπυολς βρισκεται αυτην την ωρα στη μοναδα των ΜΑΤ στην Καισαριανη και αναμενεται να διαταχθει ΕΔΕ σε βαρος του.

Εντος Βουλης 53 βουλευτες της Νεας Δημοκρατιας σηκωσαν το σταυρο και παρα την επισημη θεση του κομματος τους καταψηφισαν την Συνθηκη.

Την συνθηκη καταψηφισαν 4 βουλευτες του ΠΑΣΟΚ οι κ. Παπαθεμελης, Παρασκευοπουλος,Ανουσακη και Κηπουρος και τα κομματα της μειζονος αντιπολιτευσης.

Εξω απο το κοινοβουλιο εξακολουθουν να παραμενουν εκατονταδες οπαδοι θρησκευτικων οργανωσεων οι οποιοι απο χθες το απογευμα εχουν προκαλεσει με τη συγκεντρωση τους χαος στο κεντρο της Αθηνας καθως εχουν φρακαρει ολες οι οδικες αρτηριες γυρω απο το Συνταγμα.

ΚΛΗΡΙΚΟΙ

Κατα της Συνθηκης του Σενγκεν ταχθηκε και το νεο ΔΣ του Ιερου Συνδεσμου Κληρικων Ελλαδας.

Υποστηριζουν οτι καταστρατηγει την ελευθερια του ανθρωπου , την αξιοπρεπεια και την προσωπικοτητα του, βαλλοντας ακομη και κατα του εθνους και της ορθοδοξιας.

Την ιδια ωρα προτεινουν την καταργηση του ρασου για τους εγγαμους ιερεις , τον καθορισμο οριου ηλικιας για τους αρχιερεις της εκκλησιας και να εκλεγονται αρχιερεις και αρχιεπισκοπος απο Κληρο και Λαο. Οπως υποστηριξαν μια πλειαδα αρχιερεων οτι ειχαν να δωσουν το εδωσαν, ηρθε να μπει νεο αιμα.

ΜΟΝΣΕΛΑΣ

*Δικαζεται απο το πρωι σε δευτερο βαθμο απο το Μεικτο Ορκωτο Εφετειο της Αθήνας ο Ματθαιος Μονσελας για τη δολοφονία της οδοντιατρου Γιόλας Βαγενά, μετα απο επιθυμία της ιδιας.

Καταθετοντας οι αδελφες της Γιολας Βαγενα ξεσπασαν και παλι εναντιον του κατηγορουμενου λέγοντας οτι εαν αυτος δεν ειχε στρεψει εναντιον της το περιστροφο σημερα η αδελφη τους θα ζουσε

Στο δικαστηριο δεν προσηλθε ο πρωην συζυγος της Γιολας Βαγενα γιατρος Παναγιωτης Κοντεσης ,ο οποιος αντιμετωπιζει σοβαροτατο προβλημα υγειας.

Πρωτοδικως ο Μόνσελας ειχε καταδικαστει σε κάθειρξη 12 ετών.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Σαφες προβαδισμα απο το Πασοκ εχει παρει η ΝΔ, σύμφωνα με την τελευταια δημοσκόπηση της MRB.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31% και επεται το ΠΑΣΟΚ με 26,4%.

Ακολουθούν,το ΔΗΚΚΙ με 5%,ο Συνασπισμός με 4,8,το ΚΚΕ με 4,5 και η Πολιτική Ανοιξη με 2,1%.

Πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος με ποσοστό 52 τοις εκατό και ακολουθούν ο Κώστας Καραμανλής με 44,8 %, ο Δημήτρης Τσοβόλας με 42 %, ο Κώστας Σημίτης με 41,4 %, ο Αντώνης Σαμαράς με 21,5% και η Αλέκα Παπαρήγα με 19,7%.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ

*Θα διακοπεί η κυκλοφορια του ηλεκτρικου στο τμημα μεταξυ των σταθμων Ομονοίας-Ανω Πατησίων, απόψε απο τις 10 και εως τη ληξη της βαρδιας λογω εργων στον σταθμο Αττικης.

Τα δρομολογια των συρμών θα εκτελουνται κανονικα στα τμηματα μεταξυ των σταθμων Πειραια- Ομονοιας και Ανω Πατησιων-Κηφισιάς.

ΤΡΙΤΑΝ ΣΕΧΟΥ

Συναντησεις με τον Θεοδωρο Παγκαλο και τον αρχηγο της Νεας Δημοκρατιας Κωστα Καραμανλη ειχε ο προεδρος του Δημοκρατικου Κομματος της Αλβανιας Τριταν Σεχου.

Αντικειμενο των συζητησεων ηταν οι επικειμενες εκλογες στην Αλβανια, για τις οποιες ο κ. Σεχού είπε οτι παρά τις δυσκολίες θα διεξαχθουν στις 29 του μηνος.

ΟΤΕ

*Αντιθετη με τη δευτερη φαση της μετοχοποιησης του ΟΤΕ ταχθηκε πριν απο λίγο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπη του Συνασπισμου.

Το μελος της, Δημητρης Στρατούλης κατηγορησε την Κυβερνηση επιδιώκει την ολοκληρωτικη ιδιωτικοποιηση του ΟΤΕ και προσθεσε οτι απο τα 130 δις που συγκεντρωθηκαν κατα την πρωτη φαση μετοχοποιησης τα 30 πηγαν για κάλυδψη ελλειμματων του Δημοσιου και τα υπολοιπα δεν απορροφηθηκαν σε επενδυσεις.

Για το ανοιγμα του ΟΤΕ στη Σερβια , ο κύριος Στρατουλης υπογραμμισε οτι δεν υπηρχε μελετη σκοπιμότητας και οτι οι επενδυνσεις του Οργανισμου δε γινονται για τον ΟΤΕ αλλά για τους προμηθευτές του.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Εξέλιξη για την Πανθεσσαλικη Επιτροπή Αγροτων...

Στα γραφεια της εφθασαν σημερα κλητευσεις των μελών της Επιτροπης στο Δικαστηριο στις 16 Σεπτεμβριου του 97 μετα απο αγωγες του ΟΣΕ και του Ταμείου Εθνικης Οδοποιϊας που ζητουν ενα δισ 700 εκατομμύρια δραχμές ως αποζημιωσεις για διαφυγοντα κερδη στις περσινες κινητοποιησεις των αγροτων και τα μπλόκα . Οι ζημίες -οπως υποστηρίζουν οι δυο οργανισμοι προήλθαν, απο απώλεια εσόδων στα διόδια, στα Δρομολογια Αθηνας- Θεσσαλονικης,από αποκατασταση φθορών στα οδοστρώματα και εξοδα καθαρισμου των Εθνικων οδων.

*Πριν απο λιγο ο Προεδρος Γιαννης Πατακης δηλωσε οτι τα μέλη τις επιτροπης δεν προκειται να πληρωσουν δραχμη και προτιμουν να οδηγηθουν στις φυλακες.Απέδωσε τις αγωγες σε νεες προσπαθειες τρομοκρατησης των αγροτων.

Επίσης κατηγόρησε για υπερβάλοντα ζηλο τον Εισαγγελεα Εφετων Λάρισας που ασκησε εφεση κατα της προσφατης δικαστικης αποφασης του τριμελους πλημελειοδικειου Λαρισης, κρινοντας οτι οι ποινες των εξι μηνων φυλακισης που επεβληθησαν ηταν μικρες.

Ροσινιολ

*Αλλαγές και παλι απο αυριο στην κυκλοφορια των αυτοκινητων στο υψος του κομβου της Ροσινιολ.

Η κίνηση κατα μηκος της Εθνικης οδου απο Πειραια προς Λαμια και αντιστροφως, θα διεξαγεται σε τρεις ισόπεδες λωριδες,δηλαδη οπως γινοταν και πριν την εναρξη των εργασιων κατεδαφισης των δυο γεφυρών.

Πασοκ

Παρεμβαση του γραμματεα του Πασοκ Κωστα Σκανδαλιδη, σε μια προσπαθεια να αμβλυνθουν οι τριβες που εχουν εκδηλωθει στο εσωτερικο του κομματος για τις εκδηλωσεις προς τιμη του Ανδρεα Παπανδρεου,με αφορμη τη συμπληρωση ενος χρονου απο το θανατο του.

Ο κυριος Σκανδαλιδης δηλωσε οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου ανηκει σε ολοκληρο το Πασοκ και τη δημοκρατικη παραταξη και σε κανεναν που θελει να τον ιδιωποιηθει πολιτικα.

Την προστασια των Κεντρικων Οργανων του ΠΑΣΟΚ ζητησε με επιστολη του προς τον Γραμματεα της ΚΕ ο Αναστασιος Πεπονης, ωστε να διαβεβαιωσουν δημοσια και κατηγορηματικα οτι οι εκδηλωσεις των Νομαρχιακων επιτροπων στη Μνημη του Ανδρεα Παπανδρεου εκφραζουν συνολικα και ενιαια του ΠΑΣΟΚ.

Σε διαφορετικη περιπτωση ο κ.Πεπονης δεν θα μετασχει σε οποιαδηποτε προσκληση.Η ανακοινωση του πρωην Υπουργου εγινε με αφορμη δημοσιευματα για την εκδηλωση που ετοιμαζει η Νομαρχιακη Επιτροπη του Πασοκ στην Πατρα και τα σεναρια για υποστηριξη του κ.Πεπονη προς την κυρια Δημητρα Λιανη Παπανδρεου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Με προσωποκρατηση,προστιμα και κατασχεσεις απειλουνται οσοι δεν εξοφλουν τα χρεη τους προς το δημοσιο.

Οπως δηλωσε ο υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς το υπουργειο εδωσε εντολη σε ολες τις εφοριες να εντοπισουν τους 10 μεγαλυτερους οφειλετες της περιοχης τους,ενω διαθετει καταλογο 1000 μεγαλοοφειλετων.

Παραλληλα,προχωρα η διασταυρωση του εντυπου Ε9 για τα ακινητα με το Ε1 του εισοδηματος και το Ε2 της ιδιοκατοικησης για να εντοπισθουν οσοι απεκρυψαν εισοδηματα απο ενοικια η ακινητα.

ΣΗΜΙΤΗ-ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ

Συζητηση για ολα,οπως ειπε ο Κωστας Σημιτης, ακομη και για την αναθεωρηση του Συνταγματος,ειχαν το πρωι ο προεδρος της Δημοκρατιας Κωνσταντινος Στεφανοπουλος και ο Πρωθυπουργος.

Μεταξυ αλλων,ο κυριος Σημιτης ενημερωσε τον κυριο Στεφανοπουλο για τις εξελιξεις στα εθνικα θεματα και τις διαπραγματευσεις για τη Διακυβερνητικη διασκεψη, εν οψει της συναντησης κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσης,τη Δευτερα.

*Επισημως,η διαδικασια για την αναθεωρηση του Συνταγματος θα κινηθει με την αποψινη συζητηση στη Βουλη επι των προτασεων του Πασοκ και της ΝΔ και τη συσταση διακομματικης κοινοβουλευτικης επιτροπης που θα εξετασει το θεμα.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

Την εφορια Καλλιθεας απεκλεισαν ολο το πρωι οι οι πτυχιούχοι και σπουδαστές του ΤΕΙ Λογιστικης.

Διαμαρτυρονται για νομοσχεδιο που προωθει το υπουργειο εθνικης οικονομιας και το οποιο τους αφαιρει το δικαιωμα να εργαζονται ως προισταμενοι λογιστηριου σε μεγαλες εταιριες.

Στις έξι το απόγευμα,συγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος εχουν προργαμματισει οι πυροσβέστες.

ΕΥΔΑΠ

*Διακοπες ή πτώση της πίεσης του νερου ,στις περιοχες Καλλίπολης , Χατζηκυριάκειου , Μικρολίμανου και Καστέλλας ,απο τις 8 το βραδυ του ερχόμενου Σαββάτου 14 Ιουνιόυ ,εως ττις 2 το μεσημέρι της Κυριακης,λόγω εργων ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ...

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η προσκληση του Γενικου Γραμματεα του ΟΗΕ Κόφι Αναν προς τους Γλαυκο Κληριδη και Ραουφ Ντεκτας για τις απευθειας συνομιλιες επι του Κυπριακου επιδοθηκε το πρωι απο τον ειδικο αντιπροσωπο του Γενικου Γραμματεα Γουστάβ Φευσέλ.

Νεα Δημοκρατία

Στη Βουλη, πραγματοποιηθηκε η συναντηση του Προεδρου της ΝΔ με τον Κωνσταντινο Μητσοτακη.

Ο Επιτιμος Προεδρος του Κομματος ενημερωσε τον Κωστα Καραμανλη για τις επαφες που ειχε στην Τουρκια με τον Σουλειμαν Ντεμιρελ και το Μεσουτ Γιλμαζ.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Στο τελος της εβδομαδας αναμενεται να οριστικοποιηθουν οι κυβερνητικες αποφασεις για την ανακοστολογηση περιπου 7.500 φαρμακων.

Το πρωι εγινε σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, με τη συμμετοχή του Γιάννου Παπαντωνίου, της Βάσως Παπανδρέου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 12 Ιουνιου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ.........269,6    277,0    272,8
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ......157,3    161,6    159,2
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.........441,6    453,6    446,7
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......186,8    191,9    189,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........46,5     47,8     47,0
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.....239,7    246,2    242,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ......194,2    199,5    196,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..205,4    211,0    207,8
    E.C.U................306,3    314,7    309,9

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 11 June 1997 - 16:03:12 UTC