Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-07-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 02/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Στην Αλβανία η κεντρική εκλογική επιτροπή προσπαθεί να διαμορφώσει τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών,που αναδεικνύουν νικητές τους σοσιαλιστές του Φάτος Νάνο.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το σοσιαλιστικό κόμμα συγκεντρώνει 47,6% των ψήφων και εκτός απροόπτου ο Νάνο θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.
  • Να δεχθεί εκ των προτέρων τρίμηνη διάρκεια στο μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο χωρίς να το συνδέει με άλλες προϋποθέσεις κάλεσε την Αγκυρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Δημήτρης Ρέππας ο οποίος πάντως χαρακτήρισε θετικό ενδιαφέρον την τουρκική ανακοίνωση για μορατόριουμ από 1ης Ιουλίου εως 15 Αυγούστου.
  • Εκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή θα έχει στις 6 το απόγευμα ο Μιλτιάδης Εβερτ.
  • Με την εξέταση των υποψηφίων της τέταρτης δέσμης στα Μαθηματικά πέφτει αύριο η αυλαία των Γενικών Εξετάσεων.


ΑΛΒΑΝΙΑ

Στην Αλβανία η κεντρική εκλογική επιτροπή προσπαθεί να διαμορφώσει τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών,που αναδεικνύουν νικητές τους σοσιαλιστές του Φάτος Νάνο.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το σοσιαλιστικό κόμμα συγκεντρώνει 47,6% των ψήφων και εκτός απροόπτου ο Νάνο θα είναι ο νέος πρωθυπουργός.

Η διεθνής παρατηρητές δηλώνουν ικανοποιημένοι απο την εκλογική διαδικασία και υπολογίζουν οτι η νέα κυβέρνηση στην χώρα θα πρέπει να σχηματιστεί "το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου.Ο πρόεδρος της χώρας Σαλί Μπερίσα διαβεβαίωσε ότι αποδέχεται τα αποτελέσματα και θα ασκήσει μια "εποικοδομητική αντιπολίτευση" αλλά ο ηγέτης του Δημοκρατικού κόμματος Τριτάν Σέχου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα σε μερικές περιοχές όπου σημειώθηκαν επεισόδια και παρατυπίες κατά την εκλογική διαδικασία.

Μορατόριουμ

Να δεχθεί εκ των προτέρων τρίμηνη διάρκεια στο μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο χωρίς να το συνδέει με άλλες προϋποθέσεις κάλεσε την Αγκυρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Δημήτρης Ρέππας ο οποίος πάντως χαρακτήρισε θετικό ενδιαφέρον την τουρκική ανακοίνωση για μορατόριουμ από 1ης Ιουλίου εως 15 Αυγούστου.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε την Αγκυρα για υπαναχώρηση από τη συμβατική υποχρέωση τήρησης της συμφωνίας Παπούλια -Γιλμάζ, καθώς μειώνει τον χρονο του Μορατόριουμ.

Επιφυλακτικός ως προς την τουρκική πρόταση εμφνανίστηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας, και τόνισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να επανέλθουν στο μνημόνιο του '88.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Κένεθ Μπέϊκον χαρακτήρισε την πρόταση της Τουρκίας ως αξιέπαινο μέτρο.

ΚΛΗΡΙΔΗΣ

Εκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή θα έχει στις 6 το απόγευμα ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Το πρωί ο κ.Καραμανλής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και του εξέφρασε την απόλυτη και αμέριστη συμπαράσταση του ενώ δήλωσε πως έγινε πλήρης ενημέρωση επί όλων των πτυχών του Κυπριακού.

Νωρίτερα με τον κ.Κληρίδη συναντήθηκε ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι το Κυπριακό έχει εισέλθει σε μια κρίσιμη φάση , που ίσως είναι και η τελική και χαρακτήρισε τον επόμενο χρόνο κρίσιμο για το Κυπριακό που θα φθάσει στη φάση εκείνη που μια λύση θα είναι πλέον πιθανή.

Η Τουρκία, είπε ο κ.Μητσοτάκης, είναι υποχρεωμένη να πάρει τις αποφάσεις της, σίγουρα θα διαπραγματευθεί σκληρά αλλά είναι και προς το συμφέρον της να δωθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Με την εξέταση των υποψηφίων της τέταρτης δέσμης στα Μαθηματικά πέφτει αύριο η αυλαία των Γενικών Εξετάσεων.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των τριών πρώτων δεσμών.

Πρώτη και δεύτερη δέσμη διαγωνίστηκαν στη Χημεία σε θέματα για καλά διαβασμένους και η τρίτη δέσμη στα Λατινικά σε θέματα που χαρακτηρίστηκαν από τους υποψηφίους αναμενόμενα.

Οι βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων θ'ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ/ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Εμφραγμα στα νοσοκομεία και το επόμενο πενθήμερο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν παράταση της απεργίας τους.

Κλειστά σήμερα και αύριο τα φαρμακεία. Το κοινό εξυπηρετείται από τα διανυκτερεύοντα.

Οι φαρμακοποιοί απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, αν δεν αλλάξουν οι κυβερνητικές αποφάσεις για τις τιμές των φαρμάκων, ενώ έχουν λάβει εντολή από το σύλλογό τους να σταματησουν τη χορηγηση φαρμάκων επί πίστωσει στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Συντάξεις

Δεν υφίσταται και δεν τέθηκε στην Επιτροπή κοινωνικού διαλόγου θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση δήλωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας και ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, διαψεύδοντας πληροφορίες που έφεραν την κυβέρνηση να προωθεί τη συνταξιοδότηση βάσει των δεκαετιών εργασίας.

Ο κύριος Ρέππας διευκρίνησε ότι η συζήτηση που διεξάγεται στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου αφορά το περιορισμό της απασχόλησης των ήδη συνταξιούχων.

Ο κύριος Παπαϊωάννου μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης και κατά τη συνάντηση με τον κύριο Παπαντωνίου εξέτασαν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για το περιορισμό της εισφοροδιαφυγής από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μιλώντας στον Αντέννα ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας απέδωσε το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών παραγόντων ότι δεν τέθηκε θέμα αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης επιβεβαίωσαν, μιλώντας στον Αντέννα και οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Πολυζωγόπουλος και Γιάννης Κουτσούκος.

ΚΟΛΛΑΣ

Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση του θανάτου του 28χρονου βόρειο-ηπειρώτη Χρήστου Κολλά, το βράδυ της Κυριακής στην κατοικία του Ελληνα προξένου στο Αργυρόκαστρο.

Οπως κατήγγειλε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και το Μάκη Τριαναταφυλλόπουλο ο Κώστας Γκούντζος συγγενής του δολοφονηθέντος, ο Κόλλας δολοφονήθηκε από σφαίρες που προέρχονταν μέσα από την κατοικία του πρόξενου γιατί ήταν ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του θανάτου του αστυφύλακα Νίκου Μαρκάκη για τον οποίο κατηγορείται ο αστυφύλακας Δημήτρης Τζαβέλλας.

Ο Κώστας Γκούντζος υποστηρίζει ακόμη ότι την ώρα της δολοφονίας στο εσωτερικό του κτιρίου υπήρχαν μόνο τρεις άνδρες των ΕΚΑΜ που είχαν φθάσει από την Ελλάδα την προηγούμενη μέρα και είχαν αφαιρέσει από τον Κολλά και τους άλλους βορειοηπειρώτες φρουρούς τον οπλισμό και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Ο Κόλλας επρόκειτο να αναχωρήσει για την Αθήνα όπου αύριο - σύμφωνα με την οικογένεια του- θα κατέθετε για το θανάτου του Μαρκάκη.

Ο Γκούντζος ανέφερε ακόμη ότι ο Κόλλας του είχε διατυπώσει φόβους για τη ζωή του ενώ μετά τον τραυματισμό του έμεινε ώρες αβοήθητος και η ελληνική πολιτεία δεν έστειλε εγκαίρως ιατροδικαστές.

Ωστόσο όπως δήλωσε στην ίδια εκπομπή ο συνήγορος του Τζαβέλλα, Πέτρος Γιατράκος ο θάνατος του Κολλά δεν έχει καμιά σχέση με την υπόθεση Τζαβέλλα αφού στην κατάθεση του στον ανακριτή στις 20 Ιουνίου '97 η θέση που είχε διατυπώσει ήταν ότι ο θάνατος του Μαρκάκη οφείλετο σε ατύχημα

ΔΑΜΑΝΑΚΗ

- Ακαιρη σεναριολογία τα περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμού στις δημοτικές εκλογές, δήλωσε η κυρία Μαρία Δαμανάκη, σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Αθήνα 2000 Ιωάννη Αγγελάκη , για τα οικονομικά του Δήμου της Αθήνας.

Η κα Δαμανάκη τόνισε ότι η σημερινή συνέτευξη τύπου δεν έχει καμμιά σχέση με την διεκδίκηση της δημαρχίας ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τέτοιου είδους συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων στο δήμο.

Σε ότι αφορά στην οικονομική κατάσταση του δήμου οι επικεφαλείς των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης τη χαρακτήρισαν τραγική κάνοντας λόγο για έλειμμα που εκτιμάται στα 18 δισ. και επεσήμαναν ότι μέχρι τον Οκτώβριο ο δήμος κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ουσιαστικό πρόβλημα στη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Η κυρία Δαμανάκη και ο κ. Αγγελάκης δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καθώς όπως υποστηρίζουν από τα 25 δισ. που δανείστηκε ο δήμος από την Εθνική Τράπεζα το '96 για έργα τριετούς σχεδιασμού για την πόλη τα 12 χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη ανελαστικών δαπανών κάτι που είναι παράνομο.

Υποστήριξαν επίσης ότι ο κ.Αβραμόπουλος έχει κάνει ανούσιες σπατάλες και έχει ξοδέψει περίπου 1 δισ. για δημόσιες σχέσεις του.

Επιπλέον δήλωσαν ότι τα έσοδα του δήμου για το '97 δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 60,3 δισ. ένω τα έξοδα θα υπερβούν τα 78 δισ.

Συνήθης και γνώριμη όσο και ξεπερασμένη από τις εποχές η παλαιοκοματική τακτική εκείνων που επιδιώκουν να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος πριν από την ώρα της κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Δήμου Αθηναίων και προσθέτει ότι πρόκειται ψεύτικες και κατασκευασμένες εντυπώσεις

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Νέα διάσταση παίρνει η υποθεση του μυστηριώδους θανάτου του στρατιώτη Ρωμιόπουλου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1, τα σπλάχνα του στρατιώτη αποτεφρώθηκαν μετά την πρώτη νεκροψία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Το γεγονός αυτό δεν διέψευσαν ούτε ο πρόεδρος του νοσοκομείου, ούτε ο καθηγητής ιατροδικαστικής Θεσσαλονίκης κ. Ψαρούλης, αντίθετα μάλιστα το θεωρούν πολύ πιθανό.

Απαράδεκτη και ύποπτη χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή αν όντως έχει γίνει θεωρεί ο Τεχνικός Σύμβουλος της οικογένειας Ρωμιόπουλου,ιατροδικαστής κύριος Γιαμαρέλος.

Ν'αφήσουμε τους ιατροδικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, δήλωσε πριν από λίγο στον ΑΝΤ1 και το Θάνο Σιαφάκα, ο εισαγγελέα του στρατοδικείου Ξάνθης Γιώργος Μπέης και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ύποπτοι αλλά άλλοθι που ελέγχονται και είναι υπό κρίση.

ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ

- Αποχώρησαν τα περίπου 200 βυτιοφόρα που είχαν καταλάβει από το πρωί τη δεξιά λωρίδα της παραλιακής από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας εως τον Ιππόδρομο χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.

Οι οδηγοί των βυτιοφόρων πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία,σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή το υπουργείο Μεταφορών δε δίνει άδειες για βυτιοφόρα άνω των τεσσάρων τόνων μεικτού φορτίου.

ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ

*Στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στα Νέα Λιόσια , θα βρίσκεται από αύριο και μέχρι τις 13 Ιουλίου η ιερά Κάρα του Αγιου Θεομάρτυρος Ραφαήλ. Η Ιερά Κάρα έρχεται για πρώτη φορά στην Αττική ,απο την Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ Θερμής Λεσβου.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Γλιτώνουν την ταλαιπωρία όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέστειλαν την απόφασή τους για επίσχεση εργασίας από αύριο το βράδυ, σεβόμενοι όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Βασίλης Αλεβιζόπουλος, ταξιδιώτες, ταξιδιωτικούς πράκτορες και ξενοδόχους.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Νέες τιμές δυίλιστηριου στα υγρά καύσιμα,από τα μεσάνυκτα...

Οι τιμές των βενζινών μειώνονται κατά 80 λεπτά το λίτρο, ενώ αυξάνονται κατά μία δραχμή και 20 λεπτά το λίτρο οι τιμές όλων των τύπων πετρελαίου.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΙ

Σε εξέλιξη από το πρωί η Γενική Συνέλευση των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας Πειραιά , κατά την οποία αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους.

Το ίδιο θέμα συζητούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί.

Σήμερα και αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία και το κοινό θα εξυπηρετείται από τα διανυκτερεύοντα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλογος ανακοίνωσε ότι εαν συνεχιστεί η αδιάλλακτικη στάση της κυβέρνησης και αν δεν τροποποιηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το φάρμακο τότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Να θυμίσουμε ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός σύλλογος έχει ήδη δώσει εντολή στα μέλη του να σταματήσουν τη χορήγηση φαρμάκων επί πίστωσει στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

ΣΟΥΜΑΚΗΣ

- Πακέτο μέτρων για την ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας εξήγγειλε ο Σταύρος Σουμάκης, με στόχο όπως είπε ακόμη περισσότερα πλοία να υψώσουν Ελληνική σημαία.

Πρώτη ρύθμιση η στελέχωση των φορτηγών πλοίων και των δεξαμενοπλοίων από έλληνες ναυτικούς. Το Υπουργείο καθορίζει κατώτατο αριθμό ελλήνων ανά κατηγορία πλοίου.

Παράλληλα ρυθμίζονται και θέματα που αποτέλεσαν σημείο τριβής μεταξύ ναυτεργατών και κυβέρνησης όπως το ασφαλιστικό, ενώ διπλασιάζεται το ύψος του επιδόματος ανεργίας και επιμηκύνεται ο χρόνος καταβολής του.

Το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας διαμορφώνει σχέδιο νόμου με στόχο την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες αντέδρασαν κατ' αρχήν επιφυλακτίκα στα νέα μέτρα και όπως δήλωσε στον Αντ1 ο Γενικός Γραμματέας της Πανελληνίας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς κύριο μέλημα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η απορρόφηση των χιλιάδων άνεργων ελλήνων ναυτικών.

Ρέππας

Δεν έχει διατυπωθεί από τους Ιταλούς πρόταση για αποχώρηση τους από την πολυεθνική δύναμη στη Αλβανία.

Θετικό το ενδιαφέρον της τουρκίας και κάλεσε την Ακγυρα να δεχθεί εκ των προτέρων τρίμηνη διάρκεια του Μορατόριουμ ασκήσεων στο Αιγαίο χώρις να το συνδέει με άλλες προϋποθέσεις

ΔΙΕΘΝΗ

- Ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε σήμερα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε ο στρατός κατά του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Σήμερα, η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα διαμαρτυρήθηκε εντονότατα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον τουρκικό τύπο, περί δήθεν ενίσχυσης του ΡΚΚ από την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβενκόφσκι έφτασε σήμερα στο Βελιγράδι όπου αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον γιουγκοσλαβο ομόλογό του Ράντογιε Κόντιτς.

Τουλάχιστον 45 πακιστανοί εργάτες καταπλακώθηκαν σήμερα από τα ερείπια μιάς υπό ανέγερση τετραώροφης οικοδομής στο Καράτσι.

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα ένα νεαρό Παλαιστίνιο στη διάρκεια ταραχών κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Κατίφ της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ηγέτης του " Κουρδικού Εργατικού Κόμματος" (ΡΚΚ) σε συνένετυξη του που δημοσίευεται σήμερα τονίζει οτι η οργάνωση του δεν σκοπεύει να επιτεθεί εναντίον αμερικανικών στόχων και επιδιώκει ενα διάλογο με την Ουάσιγκτον.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν έπαψε σήμερα απο τα καθήκοντα του τον υπουργό δικαιοσύνης Βαλεντίν Κοβαλιόφ, ο οποίος ενεχόταν σε ένα σκάνδαλο με μια βινετοταινία που είχε τραβιχθεί μέσα σε σάουνα , και τον αντικάτεστησε με τον πρώην επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας,

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα 11,9 δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις 1.525,07 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,43 τοις εκατό.

Από τις 235 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 100 παρουσίασαν άνοδο
* 25 παρέμειναν σταθερές και
* 110 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 2 Ιουλίου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ.........271,5    278,9    274,7
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ......155,5    159,8    157,3
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.........451,5    463,9    456,8
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......185,5    190,6    187,7
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........46,1     47,4     46,6
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.....236,2    242,6    238,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ......196,4    201,7    198,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..204,2    209,8    206,6
    E.C.U................305,7    314,1    309,3

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Wednesday, 2 July 1997 - 17:50:29 UTC