Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-07-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 04/07/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν το πρωί στις περιοχές Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο και το Πανόραμα Ανω Λιοσίων.
  • - Απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει ή όχι ζωή στον πλανήτη Αρη ,θα αρχίσει να δίνεται από απόψε...
  • Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται τελικά, ο θάνατος της 27χρονης φοιτήτριας Μαρίας Ζογλοπίτου , που βρέθηκε νεκρή χθες στο σπίτι της στο Θησείο.
  • Συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές του κόμματος έχει το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής για τον καλύτερο συντονισμό και προώθηση της πολιτικής του κόμματος στην Ευρωβουλή.


ΦΩΤΙΕΣ

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές που ξέσπασαν το πρωί στις περιοχές Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο και το Πανόραμα Ανω Λιοσίων.

Στην Ανάβυσσο κάηκαν 40 στρέμματα πευκοδάσους.

Ομως σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε επίσης το πρωί στην Ολυμπία και απειλεί τον οικισμό Λέμπρεο.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης της παίρνουν μέρος 5 αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και δασικής υπηρεσίας.

Ακόμη υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Αμφιλόχια που καίει από χθες και έχει κάψει περίπου 2 χιλιάδες στρέμματα όπως επίσης και η φωτιά στην Κύμη Εύβοιας.

Υπό έλεγχο τέθηκε το πρωί και η πυρκαγιά στην Ιστιαία Ευβοίας,που καίει δάσος μαύρης πεύκης.

Τα προβλήματα από τις πυρκαγιές αναμένεται να οξυνθούν λόγω της απεργίας των δασικών που άρχισε σήμερα ωστόσο στη γενική τους συνέλευση που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η πρόταση του προέδρου τους Νεοκλυτου Γεωργιαδη είναι να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις για 15 ημέρες και να τους καταβάλλει η κυβέρνηση τα δεδουλευμένα.

ΑΡΗΣ

- Απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει ή όχι ζωή στον πλανήτη Αρη ,θα αρχίσει να δίνεται από απόψε...

Στις οκτώ , το βράδυ μετά από 10μηνο ταξίδι το διαστημόπλοιο Πάθ- φάιντερ, θα προσεδαφιστεί στον κόκκινο πλανήτη.

Με ένα τζιπάκι μήκους εξήντα τριών εκατοστών, θα αρχίσει την εξερεύνησή του πλανητη. Ειδικά όργανα, θα καταγράψουν εικόνες από το περιβάλλον, τις συνθήκες βαρύτητας και θα ανιχνεύσουν αν υπάρχει ζωή στον Αρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΑΣΑ οι χρήστες του Ιντερνέτ θα μπορούν να βλέπουν τις φωτογραφίες που θα παίρνει το διαστημικό σκάφος αμέσως μόλις αυτές είναι διαθέσιμες.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται τελικά, ο θάνατος της 27χρονης φοιτήτριας Μαρίας Ζογλοπίτου , που βρέθηκε νεκρή χθες στο σπίτι της στο Θησείο.

Οπως αποδείχθηκε από τη νεκροτομή, ο θάνατος της κοπέλας επήλθε από στραγκαλισμό.

*Εν τω μεταξύ αστυνομικοί της Ασφάλειας, συνέλαβαν τον Αλβανό Ατζιμ Αουρέλ 23 χρονών ύποπτο για ναρκωτικά , που όπως αποδείχθηκε είναι ο δολοφόνος του Νικολάου Αργυρίου, πριν από τρία χρόνια στο Βοτανικό.

*Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού το πρωϊ συνελήφθη ο Κάρμελ -ε- Τζιορτιο - 26 χρονων, υπήκοος Μάλτας, όταν προσπάθησε να δωροδοκήσει με μισό εκατομμύριο δραχμές τον αστυφύλακα του ελέγχου διαβατηρίων , για να παραμείνει παράνομα στην Ελλάδα.

Υγεία

Αναστάτωση επικρατεί στο χώρο της υγείας.

Τα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και δέχονται μόνο έκτακτα περιστατικά λόγω της πενθήμερης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών και της τετραήμερης απεργίας των ειδικευόμενων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Παράλληλα, τρια από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, ο Ευαγγελισμός, το Γενικός Κρατικό Νικαίας και το Σωτηρία τίθενται εκτός λειτουργίας, για διαφορετικούς λόγους.

Πρόκειται για τον Ευαγγελισμό, οι γιατροί του οποίου αναστέλουν τη λειτουργία του από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχθηκαν από συγγενείς ασθενούς με την κατηγορία ότι αφαιρέθηκε νεφρός από τον ασθενή χωρίς να ενημερωθούν.

Οι γιατροί του Κρατικού Νίκαιας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για την απαράδεκτη, όπως υποστηρίζουν, κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, ενώ οι γιατροί του Σωτηρία αποφάσισαν να μην πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη για τη Δευτέρα εφημερία του νοσοκομείου.

ΝΔ

Συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές του κόμματος έχει το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής για τον καλύτερο συντονισμό και προώθηση της πολιτικής του κόμματος στην Ευρωβουλή.

Νωρίτερα, ο κύριος Καραμανλής συναντήθηκε με τον ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Πωλ Σαρμπανη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Τόμας Ναϊλς, ενώ το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με το προεδρείο της Πανελλήνιας ένωσης αξιωματικών της αστυνομίας το οποίο του εξέθεσε τα προβλήματα του κλάδου.

ΝΗΣΙΑ

Φρένο στην άκριτη δόμηση στα νησιά βάζει με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε παράνομο σχέδιο προεδρικού διατάγματος του υπουργείου Περιβάλλοντος για την έπεκταση του οικισμού Νάουσα της Πάρου απαγορεύοντας ταυτόχρονα κάθε επέκταση νέων κτισμάτων στα ελληνικά νησιά.

Το δικαστήριο ζητά να υπάρχει πλήρης χωροταξικός σχεδιασμός ολόκληρου του νησιού πριν από οποιαδήποτε οικιστική επέκταση. Του μέτρου αυτού εξαιρείται η Εύβοια και η Κρήτη.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη πολιτική για το περιβάλλον και δεν σέβεται τους νόμους που η ίδια θεσπίζει αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Καύσωνας

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και πάλι η νομαρχία Αθηνών για την αντιμετώπιση ενδεχομένων προβλημάτων από την άνοδο της θερμοκρασίας που προβλέπεται ότι θα φθάσει στους 40 βαθμούς το Σαββατοκύριακο.

Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα μπορούν να επισκέπτονται τα δημοτικά κτίρια και τα ΚΑΠΗ που υπάγονται στη νομαρχία Αθηνών και διαθέτουν κλιματισμό.

Από το πρωί εώς το βράδυ θα είναι ανοιχτές και οι μεγάλες κλιματιζόμενες αίθουσες στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από το βράδυ της Κυριακής πάντως και κυρίως από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει και πάλι.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Εκατό χιλιάδες διπλοί αριθμοί φορολογικού μητρώου διαπιστώθηκαν από την πρώτη εφαρμογή του πληροφοριακού προγράμματος του υπουργείου οικονομικών γνωστού ως ΤΑΞΙΣ αποκάλυψε στη Βουλή ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Δρυς.

Στη Βουλή ψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα αποκτήσουν υποχρεωτικά αριθμό φορολογικού μητρώου όλοι όσοι διενεργούν πράξεις με φορολογικό ενδιαφέρον.

Οπως δήλωσε ο κ.Δρυς το υπουργείο οικονομικών στέλνει μήνυμα στους φοροφυγάδες ότι αποκτά πλέον και το νομοθετικό πλαίσιο και την τεχνολογική υποστήριξη για την αντιμετώπιση όλων εκείνων που πλουτίζουν εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με άλλη τροπολογία που ψηφίσθηκε ομόφωνα παύουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του '98 αχρησιμοποίητα φορολογικά στοιχεία, όπως δελτία αποστολής και αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, εφόσον έχουν θεωρηθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του '96 και δεν χρησιμοποιηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Δρυς χαρακτήρισε ουσιαστικό το μέτρο για την πάταξη του φαινομένου των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας όρισε σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο.

Στις θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκαν οι Θεόδωρος Τόλιας, Δημήτρης Κατσιρέας, Χαράλαμπος Μυρσινιάς και Πολύβιος Ματζιάρας.

Στο Συμβουλίο Επικρατείας ορίστηκαν οι κύριοι Χρήστος Γεραρής και Γεώργιος Δεληγιάννης.

Σήμερα συνεδρίασε και το ΚΥΣΕΑ με αντικείμενο την επικείμενη σύσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Μάχη εναντίον της Πολωνίας δίνει σε μίση ώρα η εθνική μπάσκετ για να μπει στους τέσσερις του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 5 η ώρα και θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Πληθωρισμός

Μικρή άνοδο που αποδίδεται στην αύξηση της τιμής των οπορωκηπευτικών σημείωσε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο, φθάνοντας στο 5,5% από 5,4% το Μάιο.

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Αλβανία η κεντρική επιτροπή ολοκληρώνει τη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του πρώτου γύρου των εκλογών,που δίνουν 49 έδρες στο σοσιαλιστικό κόμμα έναντι 8 του δημοκρατικού κόμματος του Μπερίσα.

Ο ΟΑΣΕ προειδοποιεί να αποφευχθούν επεισόδια βίας στο δεύτερο γύρο,γιατί θα κοπεί η οικονομική βοήθεια αν η χώρα επιστρέψει στο χάος και τη βία.

Αντιμέτωπη με τους εσωκομματικούς της αντιπάλους βρίσκεται η πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας Μπιλιάνα Πλάβσιτς,οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι θα αγνοήσουν το διαταγμα της για διάλυση του κοινοβουλίου,κρίνοντας το ως αντισυνταγματικό.

Το Ισραηλ επέβαλε περιορισμούς στην είσοδο των Παλαιστινίων στη Χεβρώνα, λόγω των συνεχιζομενων αιματηρών συγκρούσεων,και ο πρωθυπουργός της χώρας του Βενιαμίν Νετανιάχου συγκαλεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Τα ειδικά συνεργεία καθαρισμού στην Ιαπωνία κατάφεραν να περιορίσουν κατά 50% τη τεράστια πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από τη προσάραξη του δεξαμενόπλοιου Ντάιαμοντ Γκρέης, στα αβαθή του κόλπου του Τόκιο.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο πρόεδρος του Ισημερινού Φαμπιάν Αλαρκόν, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο "Ελ Νίνο", που αναμένεται να πλήξει τη χώρα,προκαλώντας πλημμύρες και καταιγίδες, που σαρώνουν οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Η αξια των συναλλαγών έφθασε τα ... δισεκατομμύρια δραχμές.

Ο Γενικός Δεικτης Τιμών έκλεισε στις ...... μονάδες, σημειώνοντας ... κατά ... τοις εκατό.

Από τις 227 μετοχές που διακινήθηκαν.

* 57 παρουσίασαν άνοδο
* 20 παρέμειναν σταθερές και
* 150 υποχώρησαν.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 4 Ιουλίου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING

    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ.........273,2    280,6    276,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ......155,8    160,1    157,7
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ.........457,0    469,5    462,3
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......185,8    190,9    188,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ........46,2     47,5     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.....238,9    245,4    241,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ......198,2    203,6    200,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..205,6    211,2    208,0
    E.C.U................306,4    314,7    309,9

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 4 July 1997 - 16:03:12 UTC