Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-05

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 05/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Δέκα ελληνικές συμμετοχές έχουμε στη σημερινή τέταρτη ημέρα του έκτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.
  • Για το θέμα των εισιτηρίων και των άδειων κερκίδων στο Ολυμπιακό Στάδιο, η κεντρική οργανωτική επιτροπη που συνεδρίασε χθες με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, αποφάσισε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.
  • Πέθανε στις τέσσερις τα ξημερώματα, ο Γρηγόρης Γιάνναρος, βουλευτής του Συνασπισμού και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του κόμματος.
  • Σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια Ξάνθης, ο μουσικοσυνθέτης Ακης Πάνου που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντρόφου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ. 07. 30

Δέκα ελληνικές συμμετοχές έχουμε στη σημερινή τέταρτη ημέρα του έκτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

Ξεχωρίζει η εμφάνιση του Κώστα Γκατσιούδη στον τελικό του ακοντισμού, στις επτά παρά είκοσι το απόγευμα.

Ακόμη η Αναστασία Κελεσίδου παίρνει μέρος στα προκριματικά της δισκοβολίας ενώ ο Παναγιώτης Στρουμπάκος ρίχνεται στη μάχη για την πρόκριση στα ημιτελικά των 800 μέτρων.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές Ο Πρόδρομος Κορκίζογλου στο δέκαθλο Η Αρετή Αμπατζή και η Στέλλα Τσικούνα στα προκριματικά της δισκοβολίας Η Χριστίνα Πανάγου στα προκριματικά των 400 μέτρων μετεμποδίων Ο Σταμάτης Μάγος στα προκριματικά των 110 μέτρων μετ'εμποδίων. Η Καλιόπη Ουζούνη και η Ελένη Τσεντεμείδου στα προκριματικά της σφαιροβολίας.

Χθες, με κομμένη την ανάσα παρακολουθήσαμε την προσπάθεια της Ολγας Βασδέκη για μια θέση στο βάθρο των νικητών, στο τριπλούν. Η ελληνιδα αθλήτρια ήρθε τέταρτη, κάνοντας όμως νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 14 μέτρα και 62 εκατοστά.

Εχασε το χάλκινο μετάλλιο για μόλις πέντε εκατοστά αφού η Γκοβόροβα απο την Ουκρανία ήταν τρίτη με 14.67, επίδοση την οποία πέτυχε στην πέμπτη της προσπάθεια.

Ο Λάμπρος Παπακώστας πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό του ύψους. Αντίθετα αποκλείστηκαν ο Κώστας Λιάπης και ο Δημήτρης Κοκκότης.

Στους άλλους χθεσινοβραδινούς τελικούς που δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή, η Φρίμαν απο την Αυστραλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα γυναικών ενώ στα 400 μέτρα μετεμποδίων στους άνδρες, ο Γάλλος Ντιαγκανά πήρε την πρώτη θέση.

Τέλος ολοκληρώθηκε και το αγώνισμα του επτάθλου στις γυναίκες με την Γερμανίδα Μπράουν να παίρνει το χρυσό μετάλλιο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.

Για το θέμα των εισιτηρίων και των άδειων κερκίδων στο Ολυμπιακό Στάδιο, η κεντρική οργανωτική επιτροπη που συνεδρίασε χθες με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, αποφάσισε να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιταλού Πρίμο Νεμπιόλο, προέδρου της ΙAFF, ο οποίος άσκησε έντονη κριτική ενώ η ελληνική πλευρά επεσήμανε ότι τα εισιτήρια που διετέθησαν τις δύο πρώτες μέρες ήταν περισσότερα από εκείνα στο στάδιο του Γκέτενμποργκ.

ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ

Πέθανε στις τέσσερις τα ξημερώματα, ο Γρηγόρης Γιάνναρος, βουλευτής του Συνασπισμού και ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του κόμματος.

Ο Γρηγόρης Γιάνναρος που νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο από τον περασμένο Φεβρουάριο, εξελέγη τρεις φορές βουλευτής και διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση Ζολώτα και διευθυντής της εφημερίδας Αυγή από το 1978 ως το 1988.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 1996, ήταν πρώτος βουλευτής σε σταυρούς στην Α Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, αναφέρει "Η αναγνωρισμένη αξία και προσφορά του, το σημαντικό του έργο και η ηθική του ακτινοβολία, θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στην καρδιά και τη μνήμη μας, πολύτιμες παρακαταθήκες για τις ημέρες που έρχονται.

ΠΑΝΟΥ.

Σήμερα απολογείται στην ανακρίτρια Ξάνθης, ο μουσικοσυνθέτης Ακης Πάνου που κατηγορείται για τη δολοφονία του συντρόφου της κόρης του, Σωτήρη Γιαλαμά.

Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Χθες, κατέθεσε και η σύζυγος του Ακη Πάνου, Αννα, η οποία έδωσε απαντήσεις στους ισχυρισμούς της κόρης της, και την κάλεσε να επισκεφθεί τον πατέρα της.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ.

Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή, ο αστυνομικός Δημήτρης Τσαγκράκος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού πυροβόλησε και σκότωσε με το υπηρεσιακό του περίστροφο, τον οδηγό φορτηγού Ηλία Μέξη, έξω από το τμήμα Μεταγωγών του Πειραιά.

ΑΛΒΑΝΙΑ.

Στην Αλβανία μεταβαίνει σήμερα, κλιμάκιο υπουργών υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν η φύλαξη της ελληνοαλβανικής μεθορίου και το ζήτημα των λαθρομεταναστών.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ.

Μέσα στις επόμενες μέρες, θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά της εφορίας, περίπου 400 χιλιάδες φορολογούμενοι.

Από αυτά, περίπου τα 172 χιλιάδες είναι χρεωστικά και τα υπόλοιπα θα είναι επιστροφή φόρου.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Πρόστιμα ως και 300 χιλιαδες δραχμές ο καθένας, θα κληθούν να πληρώσουν όσοι δεν υπέβαλαν συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων και υπολογίζονται στους 485.000 επιτηδευματίες.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς, μέσα στον Αύγουστο, θα δοθεί στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα εκείνων που εκδίδουν ή παραλαμβάνουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

ΑΠΑΤΗ

Μηχανή απάτης από την οποία κέρδισαν 25 εκατομμύρια δραχμές, με εικονικές συναλλαγές με ανύπαρκτους τίτλους μετοχών, αποκαλύφθηκε στη Χρηματιστηριακή Εταιρία Βορείου Ελλάδος.

Ως εγκέφαλος της απάτης, φέρεται 22χρονη Ελισάβετ Χουρδάκη, υπάλληλος της εταιρίας καθώς και δύο άτομα ακόμη η Ελλένη Κοτσίφη και ο Δημήτρης Μπακόπουλος.

Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυόοφωρου ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

ΔΙΕΘΝΗ.

Εβδομήντα τέσσερα άτομα σφαγιάσθηκαν την Κυριακή από ομάδες φανατικών ισλαμιστών που επιτέθηκαν στις περιοχές της Μπλίντα και του Αϊν Ντέφλα της Αλγερίας, συμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες άλλοι τραυματίσθηκαν, από τον τυφώνα Βίκτορ, που σάρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο την νότιο Κίνα.

Στην Ιερουσαλήμ μεταβαίνει αύριο ο βασιλιάς Χουσείν της Ιορδανίας για συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο ιορδανός μονάρχης τηλεφώνησε χθες το βράδυ στον ισραηλινό πρωθυπουργό και του πρότεινε την βοήθειά του για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Ο ειδικός μεσολαβητής των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή Ντένις Ρος αρχίζει το Σάββατο νέα διπλωματική αποστολή μεταξύ Ιερουσαλήμ και Γάζας, ενώ σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Νταβίντ Λεβί πρόκειται να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

'Ενα νέο μηχάνημα, που θα εμφυτεύεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο και με τους ηλεκτρικούς παλμούς του θα συμβάλλει στον έλεγχο του συνεχούς τρόμου (τρεμούλιασμα) που προκαλείται από την ασθένεια του Πάρκινσον, έλαβε χθες την έγκριση για την κυκλοφορία του στο εμπόριο από την υπέυθυνη Εταιρία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 5 Αυγούστου ως εξής.

    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 288,0    295,9    291,4
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 154,1    158,4    155,9
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 469,3    482,1    474,8
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,0    193,1    190,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  45,7     46,9     46,2
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 243,1    249,7    245,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 209,0    214,7    211,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..212,9    218,8    215,4
    E.C.U............... 304,3    312,6    307,9

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Tuesday, 5 August 1997 - 11:16:56 UTC