Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-08-28

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 28/08/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Τα σχέδια για σκληρή λιτότητα έως το 2.000 χάραξαν Σημίτης και Παπαντωνίου, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου,ενω συμφώνησαν και για τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 1998.

    Περιθώρια προσέγγισης για διάλογο εκπαιδευτικών - υπουργείου Παιδείας, άφησε ο Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος εμφανίστηκε διαλλακτικός στο θέμα της επετηρίδας και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και δηλωσε ότι θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης, όσοι καθηγητές εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές.

    Από τις δέκα το πρωί συσκέπτεται ο πρωθυπουργός με τον Γιάννο Παπαντωνίου και τον οικονομικό σύμβουλο του υπουργού Τάσο Γιαννίτση, ενόψει και της ομιλίας του κ.Σημίτη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχέδια για σκληρή λιτότητα έως το 2.000 χάραξαν Σημίτης και Παπαντωνίου, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου,ενω συμφώνησαν και για τους άξονες της οικονομικής πολιτικής για το 1998.

Σύμφωνα με πληροφορίες,αποφασίστηκε οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις να είναι στα όρια του πληθωρισμού που υπολογίζεται στο 2,5%.

Παράλληλα,η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δραστική μείωση των δαπανών του δημοσίου,ενώ θα "παγώσουν" για το 1998,οι έμμεσοι φόροι σε ποτά,τσιγάρα, καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας κλπ.

Αποφασίστηκε,τέλος να προχωρήσει η μετοχοποίηση κερδοφόρων ΔΕΚΟ,όως ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ,και οι οργανισμοί λιμενος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για εξετάσεις, νοσηλεύονται οι δύο πιλότοι Μάνθος Συμεωνίδης και Κωνσταντίνος Στέρπης, που συγκρούστηκαν χθες στον αέρα με τα αεροσκάφη τους τύπου Α -7, κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης ρουτίνας.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Περιθώρια προσέγγισης για διάλογο εκπαιδευτικών - υπουργείου Παιδείας, άφησε ο Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος εμφανίστηκε διαλλακτικός στο θέμα της επετηρίδας και της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και δηλωσε ότι θα τύχουν προνομιακής μεταχείρισης, όσοι καθηγητές εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές.

Στις επτά το απογευμα, θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και συγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος.

ΜΠΕΛΛΟΥ

Απο το πρωτο νεκροταφειο κηδευεται αύριο στις 2 και μισή το μεσημέρι δημοσία δαπάνη , η μεγάλη ρεμπέτισσα Σωτηρία Μπέλλου.

Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης από τις 10 αυριο το πρωι

ΠΙΛΟΤΟΙ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για εξετάσεις, νοσηλεύονται οι δύο πιλότοι Μάνθος Συμεωνίδης και Κωνσταντίνος Στέρπης, που συγκρούστηκαν χθες στον αέρα με τα αεροσκάφη τους τύπου Α -7, κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης ρουτίνας.

Οι δύο πιλότοι που είναι καλά στην υγεία τους, έπεσαν στη θάλασσα με το εκτινασσόμενο κάθισμα, και περισυνελλέγησαν από ένα ρωσικό πλοίο καί ένα αλιευτικό σκάφος στή θαλάσσια περιοχή τού πεδίου βολής Σχίζας, νότια της Καλαμάτας.

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

Μεθυσμένος οδηγός δάγκωσε υπαστυνόμο που τον σταμάτησε προκειμένου να τον υποβάλει σε αλκοτέστ.

Το περιστατικό συνέβη χθες τα ξημερώματα στον Πειραιά όταν ο οδηγός Μάρκος Πανέτας 40 ετών αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, όταν τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί της τροχαίας και επετέθει στον υπαστυνόμο Φώτη Ντουίτση, δαγκωνοντάς τον στο μάγουλο και χτυπώντας τον.

Ο Πανέτας που τελικώς υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και βρέθηκε μεθυσμένος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

ΣΟΛΔΑΤΟΣ

Με αποκαλύψεις, απειλεί ο Ανδρέας Σολδάτος, που τιμωρήθηκε με απόταξη από την ελληνική αστυνομία, ως συντάκτης της περίφημης λίστας.

Ο κ. Σολδάτος, σε έγγραφη δήλωση του χαρακτηρίζει την απόταξή του διατεταγμένη, και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι "οι αρχοντες της Κατεχάκη πρέπει να ξέρουν ότι θα υπερασπιστεί το όνομα και την τιμή του". Καταλήγει τέλος, αναφέροντας ότι οι κατασκευές στην ελληνική Δικαιοσύνη, θα καταρρεύσουν.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Δείγματα νερού απο την Καστοριά εξετάζονται στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ,για τον εντοπισμό του μικροβίου στο δίκτυο ύδρευσης, που εχει προκαλέσει μέχρι στιγμής περιπού τετρακόσια κρούσματα οξείας γαστρεντερίτιδας.

ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν προκαλεί ανησυχία η περιορισμένη ποσότητα της ραδιενεργούς ουσίας Κάισιο 137 που εντοπίστηκε σε υπολλείματα τέφρας εργοστασίου κατεργασίας σιδήρου στη Θεσσαλονίκη δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Σίμος Σιμόπουλος.

Οπως διευκρίνισε ο κ.Σιμόπουλος το περιστατικό εντοπίσθηκε έκγαιρα ενώ η ποσότητα των ραδιενεργών κατάλοιπων είναι ελάχιστη.

ΕΠΙΘΕΣΗ

Από την κατάθεση του ανθυπαστυνόμου Βασίλη Αγγέλη περιμένουν οι συναδελφοί του να φωτίσουν τις συνθήκες και τα αίτια του αιματηρού επεισόδιου με δύο τραυματίες λίγο μετά τις 6 το πρωί,έξω απο μπάρ Φετίχ στη γωνία των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Αγ.Μελετίου.

Τρείς αλβανοί πυροβόλησαν 5 φορές εναντιον του ανθυπαστυνομού ,που υπηρετεί στον Κολωνό και ήταν θαμώνας του μπάρ και τον τραυματισαν στο πόδι και τη μέση ενω τραυματισθηκε επισης και ο διερχομενος Σουλεϊμάν Καμίλι 36 ετων απο την Αίγυπτο που διακομισθηκε στον Ερυθρο Σταυρο.

ΔΙΕΘΝΗ

Παρέμβαση του γιουγκοσλάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Σερβοβοσνιακή κρίση,υπό την πίεση της Δύσης να υποστηριχθεί η Πλάβσιτς στη μάχη εξουσίας με τους υποστηρικτές του Κάρατζιτς.

Αύριο συνάντηση στο Βελιγράδι του Μιλόσεβιτς με τον αμερικανό απεσταλμένο στη Βοσνία Γκέλμπαρτ.

Το πρωί σε δύο πόλεις τις βορειανατολικής Βοσνίας εξαγριωμένοι σερβοβόσνιοι επετέθηκαν εναντίον αμερικανών στρατιωτών της νατοϊκής ειρηνευτικής δύναμης, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί γύρω από αστυνομικά τμήματα για να εμποδίσουν κινήσεις υποστηρικτών του Κάρατζιτς.

Τουλάχιστον 2.500 ακτινοβολίες πλουτωνίου είχε πραγματοποιήσει το Πεντάγωνο από το 1944 σε αμερικανούς μαύρους ή αυτόχθονες της Αλάσκας, στο πλαίσιο πειραμάτων που επέβαλε το πνεύμα του ψυχρού πολέμου,αποκαλύπτει έκθεση της κυβέρνησης που άρχισε το 1993.

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι εκτός από τη Σουηδία και σε πολλές άλλες χώρες της Βόρειας και κεντρικής Ευρώπης εφαρμόζονταν μέχρι πρόσφατα τα ναζιστικής έμπνευσης προγράμματα ευγονικής με στειρώσεις χιλιάδων ανθρώπων.

Επιστροφή της εποχής των παγετώνων στη Βόρεια Ευρώπη λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου εκτιμούν Ελβετοί ερευνητές.

Αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή προοιωνίζεται η άρση του στρατιωτικού αποκλεισμού της Βηθλεέμ από το Ισραήλ.

Συνομιλίες Κολ - Ζοσπέν σήμερα στη Βόννη για την πορεία της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης.

Αμερικανοί κατασκεύασαν ένα "έξυπνο" μπαστούνι με αισθητήρες υπερήχων στη βάση του που βοηθά τους τυφλούς να ξεπερνούν τα εμπόδια σε ομαλό μέχρι στιγμής έδαφος.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων σήμερα 28 Αυγούστου έχουν ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 280,9    288,5    284,1
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,7    159,9    157,5
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 451,7    461,1    457,0
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,3    193,5    190,5
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,4     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 235,5    241,9    238,3
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 201,1    206,6    203,5
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. 209,8    215,6    212,3
    E.C.U............... 305,8    314,1    309,3

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 28 August 1997 - 12:25:27 UTC