Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 04/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Κορυφώνεται η αγωνία για την Αθήνα,καθώς απομένει μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορια αύριο στη Λωζάνη, που θα αναδείξει την πόλη της Ολυμπιάδας του 2004.

    Εντός και εκτός της Βουλής συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις αλλαγές στην Παιδεία.

    Εκατό εκατομμύρια αποζημίωση απαιτεί απο τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο ο Δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για ηθική βλάβη που υπέστη με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού σε βάρος του.


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Κορυφώνεται η αγωνία για την Αθήνα,καθώς απομένει μία ημέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορια αύριο στη Λωζάνη, που θα αναδείξει την πόλη της Ολυμπιάδας του 2004.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 και μισή το μεσημέρι στην Πλατεία Κάνιγγος, διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας.

Σύμφωνα με τους παρατηρητές,η Αθήνα, η Ρώμη και το Καίηπ Τάουν, προβάλουν ισχυρότερες έναντι της Στοκχόλμης και του Μπουένος Αϊρες.

Στην Αθήνα, ελεύθεροι αφέθησαν προκειμένου να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο οι έξι που συνελήφθησαν επειδή κρέμασαν στην Ακρόπολη, πανώ κατά της ελληνικής υποψηφιότητας.

Η Οργάνωση "Αντεξουσιαστική Πάλη με τηλεφώνημά της, ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό χθές βράδυ του αυτοκινήτου του ακόλουθου της Κυπριακής πρεσβείας, υποστηρίζοντας ότι αντιτίθεται στην ανάληψη της Ολυμπιάδας από την Αθήνα...

ΠΑΙΔΕΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 και μισή το μεσημέρι στην Πλατεία Κάνιγγος, διοργανώνουν οι εκπαιδευτικοί που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας.

Σήμερα αναμένεται να ψηφισθούν στη Βουλή τα άρθρα του νομοσχεδίου για την κατάργηση της επετηρίδας και την επαναφορά του θεσμου της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Ευνοική ρύθμιση του υπουργού παιδείας για τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητες που ήδη έχουν συμπληρώσει διετία, ορίζει ότι θα εξασφαλίζουν επί πλέον μόρια στη διαδικασία διορισμών για κάθε έτος που έχουν διδάξει.

Προωθήθηκε εν τω μεταξύ στη νομο-παρασκευαστική επιτροπή, το νομοσχέδιο για το μισθολόγιο των καθηγητών πανεπιστημίων.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκατό εκατομμύρια αποζημίωση απαιτεί απο τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο ο Δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για ηθική βλάβη που υπέστη με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού σε βάρος του.

Ο κ. Γιαννόπουλος είχε αναφερθεί στο όνομα του κ. Κούγια, όταν έκανε τις αποκαλύψεις για κυκλώματα απαλλαγής εμπόρων ναρκωτικών. Με δήλωσή του χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, διευκρίνησε ότι όταν ήταν πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχαν γίνει σχετικές καταγγελίες και πρόσθεσε ότι ο φάκελος πρέπει να υπάρχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Η συζήτηση θα γίνει στο Πολυμελες Πρωτοδικείο Αθηνών τον ερχόμενο Μάιο.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Τη κόντρα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και της κυβέρνησης Μπλέρ για το χαρακτήρα της κηδείας της πριγκήπισσας Νταϊάνα δημοσιοποιεί σήμερα ο Βρετανικός τύπος. Χθες η βασιλική οικογένεια αναγκάστηκε να τροποποιήσει τα σχέδια της κηδείας,προκειμένου να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Βρετανοί να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη πομπή,της οποίας θα ηγηθούν πιθανώτατα τα δύο παιδιά της.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι λίγες ώρες πριν το τραγικό δυστύχημα στο Παρίσι ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ είχε χαρίσει στη Νταιάνα ένα δαχτυλίδι αξίας 205.000 δολλαρίων,σχεδιασμένο από τον ίδιο.Το δακτυλίδι αυτό βρέθηκε μέσα στα συντρίμια της Μερσεντές και παραδόθηκε ήδη στην αδελφή της πριγκήπισσας.

Αργά χθες η αμερικανική Γερουσία αποφάσισε ομοφώνως να κηρύξει την 6η Σεπτεμβρίου ως εθνική ημέρα για την αναγνώριση των ανθρωπιστικών προσπαθειών της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

ΤΡΕΝΟ

Τρελό ταξίδι με την όπισθεν έκαναν προχθές περίπου 100 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1515 του ΟΣΕ.

Το περιστατικό, που έγινε γνωστό από τους επιβάτες, συνέβει όταν το τρένο που ξεκίνησε απο τη Λάρισα για την Αθήνα,με τέσσερα βαγόνια,σταμάτησε σε ανηφόρα μετά τον Δομοκό,όταν έσβησαν οι ντηζελομηχανές.

Ομως,λίγα λεπτά αργότερα, άρχισε να κινείται προς τα πίσω,αναπτύσσοντας συνεχώς ταχύτητα και παρά τις προσπαθειες του μηχανοδηγού, να το σταματήσει με τα χειρόφρενα, καθώς δεν λειτουργούσε το κύριο σύστημα των φρένων, επειδή η μηχανή ήταν εκτός λειτουργίας.

Το τρένο τελικά σταμάτησε όταν έφθασε σε άλλη ανηφόρα και ευτυχώς για τους επιβάτες,δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

ΚΑΥΣΙΜΑ

Μειωμένη είναι από σήμερα η τιμή πώλησης όλων των τύπων βενζινης , κατά τρεις δρχ και 90 λεπτά το λίτρο, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠ.

Η τιμή του ντήζελ πέφτει κατά μια δραχμή και 80 λεπτά

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Για ενδέκατη ημέρα παραμένει χωρίς πόσιμο νερό η Καστοριά,μετά τη μόλυνση του όταν έσπασε αγωγός λειμάτων.

Σύμφωνα, με τις εκτιμήσεις η βλάβη δεν πρόκειται να αποκατασταθεί τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο.

ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο, κατέθεσαν οι γονείς του στρατιώτη Σπύρου Ρωμιόπουλου ,με την οποία κατηγορούν 5 ανώτερους στρατιωτικούς και 28 στρατιώτες για τη δολοφονία του γιού τους τον Ιούνιο, στον Εβρο.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία και μια σειρά απο ευρωπαικές πρωτεύουσες θα επισκεφθεί ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για την Κύπρο, Τόμας Μίλερ,που αναχωρεί την Κυριακή από τις ΗΠΑ για επίσκεψη δύο εβδομάδων.

Η περιοδεία Μίλερ αποτελεί μέρος προκαταρκτικών κινήσεων μιάς έντονης αμερικανικής προσπάθειας για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

ΔΕΘ

Με 24ωρη απεργία, αύριο Παρασκευή, ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης απειλούν οι εργαζόμενοι στην έκθεση, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Σήμερα πραγματοποιούν τετράωρη προειδοποιητική απεργία ως τις 12 το μεσημέρι.

ΔΙΕΘΝΗ

Νόμο που κατοχυρώνει την ελευθερία του τύπου ψήφισε χθες το αλβανικό κοινοβούλιο,καταργώντας όλους τους περιορισμούς που είχε θεσμοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Σκεντέρ Τζινούσι μίλησε για ιστορικό βήμα, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο τύπος είναι ελεύθερος στην Αλβανία.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές στη Βοσνία, παρά τις αντιδράσεις που είχαν εκφράσει οι Σερβοβόσνιοι, δήλωσε ο διεθνής μεσολαβητής Κάρλος Βέστεντορπ ύστερα από τις συνομιλίες που είχε χθές στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Πρόσφατη ιατρική έρευνα επιβεβαιώνει ότι μιά διατροφή πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D περιορίζει τη μείωση της οστεικής μάζας και τον κίνδυνο καταγμάτων στα ηλικιωμένα άτομα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ιατρικής εκτιμά ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών πρέπει να παίρνουν 1.200 mg ασβεστίου την ημέρα, ενώ μέχρι σήμερα συνιστούσαν 800 mg.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις χωρών της Μέσης και Εγγύς Ανατολής για τα ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο που αποφάσισαν να διεξάγουν η Τουρκία, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τη διαβεβαίωση του τούρκου προέδρου Ντεμιρέλ ότι πρόκειται για ασκήσεις "έρευνας και διάσωσης", ανθρωπιστικού χαρακτήρα.

Πράσινη κάρτα για να γίνει μόνιμος κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών ζητά ο πρώην αρχηγός της KGB Ολεγκ Καλούγκιν, που έχει εγκαταλείψει εδώ και τρία χρόνια τη Ρωσία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσιγκτον Πόστ.

Ο Ρόναλντ Μπίγκς, εγκέφαλος της "μεγάλης ληστείας του τραίνου" στη Μεγάλη Βρετανία το 1963, θα μπορέσει να παραμείνει στη Βραζιλία παρά την πρόσφατη συμφωνία έκδοσης που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο χωρών,γράφει σήμερα η εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 4 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 283,2    291,0    286,5
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,5    159,8    157,3
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 450,9    463,2    456,2
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,8    194,0    191,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,4     46,7
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 233,7    240,1    236,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 204,8    210,4    207,2
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. 205,9    211,5    208,3
    E.C.U............... 305,6    313,9    309,1

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Thursday, 4 September 1997 - 11:09:06 UTC