Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-05

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις στα Ελληνικά, 05/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Στη Λωζάνη είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα, καθώς η Αθήνα και οι άλλες τέσσερις υποψήφιες πόλεις για την Ολυμπιάδα του 2004,βρίσκονται λίγο πριν από το φώτο-φίνις.

    Πλαφόν σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση σε ολες τις επικουρικές συντάξεις.

    Ανοίγει το βράδυ τις Πύλες της η 62η Διεθνής Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

    Την πρόσληψη 20.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη πενταετία με απορρόφηση και των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών, εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Στη Λωζάνη είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα, καθώς η Αθήνα και οι άλλες τέσσερις υποψήφιες πόλεις για την Ολυμπιάδα του 2004,βρίσκονται λίγο πριν από το φώτο-φίνις.

Στις 8 παρά 8 λεπτά το βραδι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ θα ανακοινώσει εάν η Αθηνα, θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει την Ολυμπιάδα του 2004.

Σε δύο ώρες θα γίνει στα 107 μέλη της ΔΟΕ, η παρουσίαση τής Ελληνικής υποψηφιότητας, από την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη και άλλα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Η παρουσίαση θα αρχίσει με μήνυμα του πρωθυπουργου Κώστα Σημίτη, ο οποίος θα εμφανιστεί στην οθόνη επιτρισήμιση λεπτά για να διαβεβαιώσει ότι η Αθήνα έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναλάβει την διοργάνωση των αγώνων.

Αυτή την ώρα παρουσιάζεται η υποψηφιότητα της Στοκχόλμης και στις 11 και τέταρτο θα γίνει η παρουσίαση του Κέϊπ Τάουν,ενώ μετά την Αθήνα,θα γίνει η παρουσίαση του Μπουένος Αϊρες και της Ρώμης.

Πάντως,έως και την τελευταία στιγμή συνεχίζεται το παρασκήνιο και οι διαβουλευσεις.

Επικρατέστερες θεωρούνται η Ρώμη, η Αθήνα και το Καίηπ Τάουν, αν και όλα είναι πιθανά...

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φουρας,δηλωσε πριν από λιγο στην ΠΡΩΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ,ότι επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, μεταξύ των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Στην Στοκχόλμη η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ χθες συνέλαβε ένα άτομο,που μετέφερε δέμα με εκρηκτικά.

Το Ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1 μεταδίδει ,όλες τις νεώτερες εξελίξεις απο τη Λωζάνη, ενω το απόγευμα με έκτακτη εκπομπή και σε απευθείας συνδεση με το Παλέ Ντε Πολιέ της Λωζάνης και τους απεσταλμένους, θα μεταδώσει λεπτό προς λεπτό,ολη τη διαδικασία, της ψηφοφρίας και ανακύρηξης της οργανώτριας πόλης, καθώς και το παρασκήνιο και τα παραλειπόμενα της διοργάνωσης.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣς

Πλαφόν σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση σε ολες τις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 αν η κύρια και επικουρική συνταξη ξεπερνούν μαζί τις 250 χιλιάδες δραχμές,τότε η επικουρική θα μειωθεί στο 20% της κύριας.

Εάν κάποιο ταμείο επιθυμεί να πληρώνει περισσότερο από το ποσοστό αυτό,τότε θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τις δυνατότητες.

Ηδη ο υπουργός Εργασίας έχει στέιλει έγγραφο προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και ζητά αναλογιστικές μελέτες προκειμένου να διαπιστωθεί, αν μπορούν να δίνουν επικουρικές συντάξεις άνω του 20 τοις εκατό της κύριας συνταξης.

ΔΕΘ

Ανοίγει το βράδυ τις Πύλες της η 62η Διεθνής Εκθεση της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 το βράδυ , από τον πρωθυπουργό, που θα μιλήσει για το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο της έκθεσης, έχουν προγραμματίσει για σήμερα, εκπαιδευτικοί, οικοδόμοι και απολυμένοι της Γκουντ Γίαρ.

Σήμερα στις 10 το πρωί, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο με αντικείμενο την έγκριση της βαλκανικής πολιτικής της κυβέρνησης και το θέμα των λαθρομεταναστών.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Την πρόσληψη 20.000 εκπαιδευτικών μέσα στην επόμενη πενταετία με απορρόφηση και των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών, εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης κατά την ψήφιση στη Βουλή, του νομοσχεδίου που καταργεί σταδιακά την επετηρίδα διορισμών και καθιερώνει σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

ΝΤΑΙΑΝΑ

Την έντονη λαϊκή άντίδραση που προκάλεσε η ψυχρή στάση των ανακτόρων στο θάνατο της πριγκήπισσας Νταϊάνας θα επιχειρήσει να ανασκευάσει η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ στο αποψινό έκτακτο διάγγελμα της προς το λαό της Βρετανίας. Η Ελισάβετ θα υπογραμμίσει ότι στο τελετουργικό της κηδείας και του πένθους ελήφθη υπόψιν η γνώμη και των δύο γιών της Νταϊάνας.

Χθες, η Βασίλισσα και ο Κάρολος επέστρεψαν από τη Σκωτία στο Λονδίνο και πήγαν στο σημείο όπου οι βρετανοί πολίτες αφήνουν λουλούδια,για να προσκυνήσουν.Επίσης ανακοινώθηκε ότι αύριο,ήμερα της κηδείας της Νταϊάνα,η σημαία στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα κυματίζει μεσίστια.

Στο Παρίσι, τρεις ακόμη φωτογράφοι που τέθηκαν χθές υπό κράτηση από τη Γαλλική Αστυνομία θα καταθέσουν και σήμερα σχετικά με το ρόλο τους για τις συνθήκες θανάτου της πριγκήπισσας στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

ΦΥΛΑΚΕΣ

Πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του πρώην διευθυντή των φυλακών Κερκύρας και πέντε σωφρονιστικών υπαλλήλων για την ομαδική απόδραση των 15 κρατουμένων στις αρχές Αυγούστου.

Εναντίον των ιδίων προσώπων έχειήηδη, ασκηθεί και ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Κερκύρας

ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκρηκτικές ύλες, βραδύκαυστο φυτίλι και σφαίρες καλάζνικωφ, βρέθηκαν σε αλβανικό ταχύπλοο μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με σκάφος του λιμενικού, στην Κέρκυρα.

Το αλβανικό ταχύπλοο, μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταξύ Ακρωτηρίου Στύλος και Εφταλιάς κοντά στην Κέρκυρα. Μετά από καταδίωξη από περιπολικό του λιμενικού οι αλβανοί το εγκατέλειψαν.

ΔΙΕΘΝΗ

Νέα βόμβα στην ειρηνευτική διαδικασία η χθεσινή αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο κέντρο της Ιερουσαλήμ με 7 νεκρούς και σχεδόν 200 τραυματίες.Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά η επίσκεψη της Υπουργού εξωτερικών Μαντλήν Ολμπράιτ την ερχόμενη βδομάδα στο Ισραήλ και κάλεσε τον παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ να συμβάλει στη καταστολή της δράσης των εξτρεμιστών.

Οι αρχές του Ισραήλ επέβαλαν και πάλι πλήρη αποκλεισμό τα παλαιστινιακά εδάφη ενώ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν απέκλεισε να αρχίσουν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στρατιωτικές επιχειρήσεις στις Παλαιστινιακές περιοχές για την εξάρθρωση των εξτρεμιστικών παλαιστινιακών οργανώσεων.

Νωρίς το πρωί στο Νότιο Λίβανο ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 Ισραηλινοί στρατιώτες από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και μαχητές της Χεζμπολάχ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν αερομεταφερόμενη δύναμη ισραηλινών κομμάντος επεχείρησε επίθεση στη ζώνη ασφαλείας του νοτίου Λιβάνου και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου απάντησαν με αντιαεροπορικά πυρά.

Η σουηδική αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ έναν 28χρονο άνδρα κοντά στο άγαλμα του συμβόλου της υποψηφιότητας της Στοκχόλμης για την Ολυμπιάδα του 2004,με τσάντα που περιείχε υλικά για τη κατασκευή βομβών.

Παράλληλα η σουηδική αστυνομία απέκλεισε την περιοχή γύρω από το ανάκτορο της πρωτεύουσας, μετά από πληροφορίες ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα.

Εκρηξη, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε στο κτίριο της Εθνικής σχολής διοίκησης χθες το βράδυ στο κέντρο του Στρασβούργου, χωρίς να σημειωθεί ευτυχώς κανένας τραυματισμός. Η σχολή που είναι φημισμένη για τα υψηλά ακαδημαϊκά της επίπεδα έχει γίνει στόχος κριτικής για αναπαραγωγή τεχνοκρατών. Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης απήγγειλε κατηγορίες κατά εικοσιτριών μελών διεθνούς ομάδας υπερασπιστών των δικαιωμάτων των Κούρδων και της ειρήνης,οι οποίοι είχαν συλληφθεί προχθές κατά την διάρκεια ανεπίσημης συνέντευξης τύπου.

Την εξαφάνιση τουλάχιστον 100 βομβών από το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο, κατήγγειλε ο πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Αλεξάντερ Λέμπεντ συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS,που θα μεταδωθεί μεθαύριο Κυριακή στην εκπομπή "60 λεπτά".

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 5 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 283.3    291,0    286,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,8    160,1    157,6
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 448,2    460,4    453,4
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,8    194,0    191,0
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,3     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 235,7    242,1    238,4
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 204,6    210,2    207,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ. 206,8    212,5    209,2
    E.C.U............... 305,7    314,0    309,3

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 5 September 1997 - 13:48:58 UTC