Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-13

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 13/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

    Συνέχεια της ταλαιπωρίας των επιβατών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λόγω της συνεχιζόμενης λευκής απεργίας των ιπταμένων συνοδών

    Με κατάσχεση απειλούνται τώρα και οι μηχανές και τα μηχανάκια, εάν οι οδηγοί τους προκαλούν εκωφαντικούς θορύβους, κάνουν σούζες ή αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας

    Τριανταπέντε κυνηγόσκυλα δηλητρίασε τις τελευταίες ημέρες, άγνωστος στην περιοχή των Μεγάρων.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Συνέχεια της ταλαιπωρίας των επιβατών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, λόγω της συνεχιζόμενης λευκής απεργίας των ιπταμένων συνοδών και φροντιστών, οι οποίοι αρνούνται να εργαστούν υπερωρίες,ζητώντας να εξαιρεθούν απο τις διαδικασίες του νόμου Πεπονή.

Πάντως οι επιβάτες για Σίδνεϋ και Γιοχάνσμπουργκ, ύστερα απο μια οδύσεια 24 ωρών, αναχώρησαν στις 8 και 8 και 20 το πρωί.

Λίγο αργότερα αναχώρησαν και οι επιβάτες που δεν μπορεσαν να ταξιδέψουν τα μεσάνυχτα για Θεσσαλονίκη,λόγω ματαίωσης των πτήσεων. Οι ταξιδιώτες αυτοί έφυγαν με τις πτήσεις προς Λονδίνο και Αμστερνταμ, μέσω της συμπρωτεύουσας.

Με καθυστέρηση δύο ωρών έγινε και η πρωινή πτήση προς την Καβάλα.

Στις 10.30 το πρωί οι Ιπτάμενοι συνοδοί φροντιστές θα συναντηθούν με τον Υπουργό Μεταφορών.

ΤΡΟΧΑΙΑ - ΜΕΤΡΑ

Με κατάσχεση απειλούνται τώρα και οι μηχανές και τα μηχανάκια, εάν οι οδηγοί τους προκαλούν εκωφαντικούς θορύβους, κάνουν σούζες ή αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας

Την εντολή έδωσε προς την Τροχαία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Αθηνών Αθανάσιος Κανελλόπουλος.

Παράλληλα, γίνεται επίκληση ανάλογης εγκύκλιου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ.Σπύρου Κανίνια από το 1983 για δήμευση των οχημάτων, ενώ δίνεται η εντολή να παραπέμπονται στο αυτόφωρο όσοι οδηγοί πραγματοποιούν αυτοσχέδιους αγώνες και να αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ

Τριανταπέντε κυνηγόσκυλα δηλητρίασε τις τελευταίες ημέρες, άγνωστος στην περιοχή των Μεγάρων.

Ο μυστηριώδης φονιάς σκορπίζει κομμάτια με κρέας ή συκώτι, εμποτισμένα σε ισχυρό φυτοφάρμακο, που επιφέρει οδυνηρό θάνατο στα σκυλιά που το τρώνε.

Αγνακτισμένοι οι κυνηγοί της περιοχής, επικύρηξαν τον δράστη με μισό εκατομμύριο δραχμές.

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Πράσινο φώς για την εφαρμογή του σχεδίου "Καποδίστριας" που προβλέπει τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, έδωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, ομόφωνα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Το τελικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί, εντός του Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα φουντώνουν οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα, με κινητοποιήσεις των κατοίκων κοινοτήτων που αντιτίθενται στις συνενώσεις ή διαφωνούν με την έδρα του νέου δήμου.

Με το σχέδιο Καποδίστριας καταργούνται περίπου 5. 000 δήμοι και κοινότητες σε όλη τη χώρα και δημιουργούνται περίπου 800 δήμοι, ενώ παραμένουν μόνον 120 κοινότητες.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΧΙΟΣ

Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην κοινότητα Βικίου της Χίου. Χθες βρήκε τραγικό θάνατο ο 75χρονος Γιάννης Αρνίτσης, στην προσπάθειά τους να σβήσει την φωτιά.

Σε εξέλιξη για 6η ημέρα και η φωτιά στην Κόνιτσα ,όπου έχει ήδη καταστρέψει δυόμιση χιλιάδες στρέμματα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Αλλαγή στρατηγικής προς την Ευρωπαική Ενωση προαναγγέλει ο τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ, μετά τις έντονες αντιδράσεις κυρίως που προκάλεσαν στην Ευρώπη οι δηλώσεις του περί μόνιμου διχοτόμησεως της Κύπρου, εάν εγκατασταθούν στο νησί οι πύραυλοι S300.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ ανήγγειλε επίσης "διπλωματική εξόρμηση" στην Ευρώπη με στόχο την ενημέρωση στους ηγετες των χωρών για Κυπριακό και Ελληνοτουρκικά.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

Απάντηση του Ολυμπιονίκη, Πύρρου Δήμα στις αιχμές από άλλους ολυμπιονικές ότι πήρε χρήματα προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την διεκδίκηση της Ολυμπιάδας του 2004, δίνει συνέχεια, στις αντιπαράθεσεις μεταξύ των ολυμπιονικών και του Συλλόγου Ολυμπιονικών με την Επιτροπή διεκδίκησης της Ολυμπιάδας.

Με επιστολές του στον Τύπο, ο Πύρρος Δήμας, διαψεύδει ότι πήρε χρήματα από οποιονδήποτε, παραδέχεται ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ του ιδίου και της διοίκησης του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, αλλά ζητά το όλο θέμα να λυθεί ενδοοικογενειακά - όπως αναφέρει - και όχι μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η κυβέρνηση θα έχει αποφασίσει για το φορέα και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλης, ο οποίος θα μιλήσει σημερα στη Διεθνή Εκθεση.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας , απαντώντας στις αντιδράσεις για το νέο οργανωτικό σχήμα το οποίο ανακοίνωσε , προειδοποίησε ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους την πολιτική που έχει χαράξει και διευκρίνισε ότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίζει με βάση τις φιλίες και τις προσωπικές σχέσεις.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Με τιμές αρχηγού κράτους, θα υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη στις 28 του μηνός, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο , επισήμως προσκεκλημένο από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

ΤΡΟΧΑΙΑ

Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους σε δύο τροχαία δυστηχήματα που σημειωθηκαν στο Παλαιό Φαληρο και τους Αμπελοκηπους. Στις 5 τα ξημερώματα σε ανατροπή αυτοκινήτου στην Λεωφόρο Ποσειδώνος 48, στο Παλαιό Φάληρο σκοτώθηκαν δύο άνδρες τα στοιχεία των οποίων παραμένουν άγνωστα.

Δύο ώρες νωρίτερα στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Σλήμαν αυτοκίνητο που οδηγούσε η Ελένη Κατσογρεσάκη 21 χρόνων, προσέκρουσε σε κολώνα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο συνεπιβάτης της Ιωάννης Περόνης, 23 χρονων.

ΔΙΕΘΝΗ

Αρχισε το πρωι στο στάδιο Νετάγι της Καλκούτα η νεκρώσιμη ακολουθία για την Μητέρα Τερέζα, παρουσία δεκάδων εκπροσώπων ξένων χωρων. Παρούσα, εκπροσωπώντας τις Ηνωμένες Πολιτίες είναι η σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Το φέρετρο της Μητέρας Τερέζας, καλυμένο με τη σημαία της Ινδίας, μετάφερθηκε σε κιλιβαντα πυροβόλου, συνοδεία αξιωματικών του στρατού.

Εξι στρατιώτες και μία γυναίκα σκοτώθηκαν και πέντε ακόμα άτομα τραυματίσθηκαν απόψε στο νότιο Λίβανο όταν ισραηλινά ελικόπτερα βομβάρδισαν θέσεις του λιβανικού στρατού, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος του Λιβάνου.

Ενα άτομο τραυματίσθηκε απο έκρηξη που σημειώθηκε αργά χθές στο κέντρο της Μπάνια Λούκα, την έδρα της πρόεδρου Μπιλιάνα Πλάβσιτς που υποστηρίζεται απο τους δυτικούς,.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα όχημα που ανήκε στον " "Οργανσιμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη" (ΟΑΣΕ).

Αεροσκάφος μπόινγκ 747 της εταιρίας Γιουνάιτετ Αιρλάινς με 347 επιβαίνοντες έπεσε σε ανεμοστρόβιλο, μέσα στον όποιο παρέμεινε επι μία ωρα πάνω απο το Σίδνεϊ με συνέπεια να τραυματισθούν επτά άτομα, τέσσερα μέλη του πληρώματος και τρείς επιβάτες, ανακοίνωσαν μέλη των υπηρεσιών άμεσης βοηθείας.

Η πρώτη εκτέλεση του "Candle in the wind" του Ελτον Τζόν τέθηκε πρός πώληση τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Λονδίνο και εκατοντάδες άτομα έκαναν ουρά στα μαζαγιά πώλησης δίσκων του κέντρου του Λονδίνου.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 15 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 277,3    284,9    280,6
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 155,5    159,8    157,3
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 445,2    457,4    450,4
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 188,0    193,2    190,2
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,2     47,5     46,8
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 229,4    235,7    232,1
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 199,3    204,7    201,6
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..200,3    205,8    202,6
    E.C.U............... 305,1    313,4    308,6

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Saturday, 13 September 1997 - 14:54:41 UTC