Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-09-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 26/09/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Το εμβόλιο ελπίδας θα δοκιμάσουν εκατό Ελληνίδες με καρκίνο του μαστού από τον επόμενο μήνα, ενώ την ίδια ώρα, η ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου, δέχθηκε έντονες αμφισβητήσεις και επικρίσεις από Ελληνες συναδέλφους της.
  • Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για διατάραξη ασφάλειας αεροπλοϊας, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών για την προσγείωση του Ντορνιέ στην Τανάγρα.
  • Δυο φορές αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει η χούντα της 21ης Απριλίου, δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.


ΝΤΟΡΝΙΕ

Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για διατάραξη ασφάλειας αεροπλοϊας, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών για την προσγείωση του Ντορνιέ στην Τανάγρα.

Ευθύνες στην Πολιτική Αεροπορία επέρριψε η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου για την καθυστέρηση της αγοράς νέου μηχανήματος επίστρωσης αφρού, γιατί όπως είπε, δεν έστειλε στο υπουργείο τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Από την Ολυμπιακή Αεροπλοία έγινε γνωστό ότι ο μπροστινός τροχός του Ντορνιέ δεν κατέβηκε λόγω βλάβης, στην βαλβίδα εισαγωγής αέρα.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

- Η διαφάνεια στα δημόσια έργα και τις προμήθειες, καθώς και θέματα δημοσιας τάξεως, θα είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σε εισήγησή του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προτείνει την ενίσχυση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου για την αποφυγή φαινομένων κακοδιαχείρησης.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Με τιμές αρχηγού κράτους, θα γίνει δεκτός την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέπτεται την συμπρωτεύουσα για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, προσκεκλημένος του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Θα γινει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στα σημερινά ΝΕΑ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κάνει έκκληση προς τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας να στηρίξουν τις διορατικές και γεναίες - οπως τις χαρακτηρίζει πρωτοβουλίες των πολιτικών ηγεσιών των δύο χωρών για προσέγγιση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δυο φορές αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει η χούντα της 21ης Απριλίου, δηλώνει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Η πρΏτη απόπειρα -όπως αναφέρει- ήταν στην Τεχερένη και η δεύτερη στο Λονδίνο.

ΜΙΝΙΟΝ

Πόλη της ταλαιπωρίας και σήμερα η Αθήνα.

Κλειστή η μία από τρεις λώριδες της Σταδίου από την πορεία των εργαζομένων του Μινιόν προς τη Βουλή.

Εισακούσθηκαν οι εκκλήσεις της ΠΡΩΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ του ΑΝΤ1 να μην κλείσουν οι εργαζόμενοι και τις τρείς λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι εργαζόμενοι του Μινιόν ζητούν την εξασφάλιση της λειτουργίας του πολυκαταστήματος, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Γνώριμη εικόνα πλέον το μποτιλιάρισμα στην Πανεπιστημίου, όπου και σήμερα παραμένουν εκτός κυκλοφορίας οι τρεις λωρίδες, λόγω των σοβαρών προβλημάτων στα έργα του ΜΕΤΡΟ.

Την ίδια ώρα μηνύσεις σκέπτονται να υποβάλουν κατά της εταιρείας Αττικό Μετρό, οι καταστηματάρχες στην Πανεπιστημίου και τη Χαριλάου Τρικούπη,που βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται σημαντικά.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Κλίμα Νέας Υόρκης, στον αντίποδα της Μαδρίτης δημιουργείται στις ελληνο- τουρκικές σχέσεις , με οξείς χαρακτηρισμούς και υψηλούς τόνους.

Με μιά αήθη ανακοίνωση που διενεμήθη στα Ηνωμενα Εθνη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει, αναιδή, αγενή και ψυχοπαθή τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ανταπαντώντας ο Ελληνας υπουργός, τόνισε πως δεν συζητάς μέ κάποιον πού σού λέει ότι θά σέ δολοφονήσει, τίς λεπτομέρειες τόν τρόπο καί τόν τόπο τού φόνου.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα ερωτηματικά, παρά τις διευκρινήσεις, του Στέητ Ντηπάρτμεντ, ότι δεν έχει αλλάξει η αμερικανική πολιτική στα ελληνοτουρκικά.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνησε ότι ηταν μια υποθετική απάντηση προς μια υποθετική ερώτηση, τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπός του, ότι "υπάρχουν και άλλες εδαφικές διαφορές εκτός των Ιμίων, που θα έπρεπε να παραπεμφθούν στη Χάγη".

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η συνάντηση Κληρίδη - Ντεκτάς, ενώ τις εξελίξεις στο κυπριακό συζήτησαν στη Νέα Υόρκη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

ΙΤΑΛΙΑ-σεισμός

Τουλάχιστον τρείς νεκροί και περισσότεροι από 20 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 5,5 R που έπληξε στις 3,30 τα ξημερώματα την κεντρική Ιταλία.Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν στη πόλη Φολίνιο στη περιοχή της Ουμβρίας, όπου αρκετά κτίρια κατέρρευσαν και άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Ρώμη, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

ΕΜΒΟΛΙΟ

Το εμβόλιο ελπίδας θα δοκιμάσουν εκατό Ελληνίδες με καρκίνο του μαστού από τον επόμενο μήνα, ενώ την ίδια ώρα, η ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου, δέχθηκε έντονες αμφισβητήσεις και επικρίσεις από Ελληνες συναδέλφους της.

Η ίδια, δήλωσε χθες βράδυ, ότι τις μέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα, διαπίστωσε ότι ο ένας Ελληνας προσπαθεί να φάει τον άλλο.

ΦΑΡΜΑΚΑ

Τα πάνω - κάτω έρχονται στις τιμές των φαρμάκων.

Θα υποχωρήσουν κατά 50% οι τιμές σε 200 εισαγόμενα φάρμακα μεγάλης ζήτησης , ενώ στα εγχώρια φάρμακα οι αυξήσεις αναμένεται να μην ξεπεράσουν το 10%.

Στόχος η εξοικονόμηση 80 δισεκατομμυρίων δραχμών για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς μειώνονται τα ποσοστά κέρδους για τους εισαγωγείς και η εισφορά υπέρ τού Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα ή το αργότερο την επόμενη εβδομάδα.

U-2

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν οι είσοδοι της χώρας, λόγω της απεργίας των τελωνιακών, ενώ παρ'όλιγον να τιναχθεί στον αέρα η συναυλία των U-2, στη Θεσσαλονίκη, ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα των τελευταίων ετών.

Ατελείωτες ουρές και ταλαιπωρία, στα τελωνεία, χιλιάδων ατόμων από τις χώρες των Βαλκανίων και όχι μόνον, που εξασφάλησαν εισητήρια για τη συναυλία, όχι όμως την είσοδό τους στη χώρα.

Μόλις τα μεσάνυχτα, οι τελωνειακοί στο τελωνείο Ευζώνων, δέχθηκαν να περάσουν οι 32 νταλίκες που μετέφεραν τα μηχανήματα και τα άλλα απαραίτητα για τη συναυλία, ύστερα απο πολύωρες διαπραγματεύσεις που έκαναν επί τόπου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ντίνος Κοσμόπουλος και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάνος Θεοδωρίδης.

Απέναντι οι σκοπιανοί το διασκέδαζαν...

Αυτή την ωρα γίνεται αγώνας δρόμου για να στηθούν τα μηχανήματα, ενώ οι διοργανωτες διαβεβαιώνουν ότι η η συναυλία θα γίνει κανονικά.

Τα 50 χιλιάδες εισητήρια πωλήθηκαν εδω πολλού,ενω κλεισθηκαν ξενοδοχείο μέχρι και τον Εβρο.

Τη συναυλία που θα γίνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκτός απο τους 50 χιλιάδες τυχερούς και άλλοι από τέσσερεις γιγαντοθόνες που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΣΙΚ-Αλβανός

Πρώην αρχηγος της μυστικής ΑλβανικήςΥπηρεσίας ΣΙΚ ήταν ο Σκελκίμ Αγκόλι, που βρέθηκε νεκρός την περασμένη Δευτέρα στο ημιυπόγειο διαμέρισμα του στην στη Νέα Χαλκηδόνα.

Αλβανική εφημερίδα απέδωσε το θανατό του σε δολοφονία , όμως οι Ελληνικές αστυνομικές αρχές και ο Ιατροδικαστής μιλούν για καθαρή περίπτωση αυτοκτονίας.

Ο Ανγκόλι , που είχε ελληνοποιήσει το ονομά του και εμφανιζόταν ως Ανέστης Ανγκόλου , αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια της ανηψιάς του , αφού προηγουμένως είχε τραυματίσει σοβαρά τη γυναίκα του , μετά από οικογενειακό επεισόδιο.

ΕΓΚΛΗΜΑ

Εγκλημα τά μεσάνυκτα στήν οδό Βαίου Κρήτης 75 στό Μενίδι.

Δυο ομογενείς από τήν πρώην Σοβετική Ενωση συνεπλάκησαν γιά αγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μέ αποτέλεσμα ο ένας νά τραυματισθεί θανάσιμα στό κεφάλι.

Νεκρός είναι ο Γιάννης Αρχιτεκτονίδης καί δράστης ο Γιώργος Καρασαβίδης.

ΨΩΜΙΑΔΗΣ

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του εκδότη της εφημερίδας "ΟΝΟΜΑ" Μάκη Ψωμιάδη, που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη.

ΔΙΕΘΝΗ

Την άρση του στρατιωτικού νόμου σε τρείς επαρχίες της νοτιανατολικής Τουρκίας, που ισχύει εδώ και δέκα χρόνια,εισηγήθηκε στηκυβέρνηση το παντοδύναμο τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Συστάσεις για μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος σε ποσότητα που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 140 γραμ.ημερησίως περιέχει η νέα βρετανική οδηγία, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εντέρου.

Επίσημα και έως σήμερα απόρρητα έγγραφα που δείχνουν ότι ο δολοφονηθείς συνθέτης και τραγουδιστής των θρυλικών Μπιτλς Τζων Λέννον ήταν υπό παρακολούθηση ως ύποπτος για πρόκληση αντιπολεμικών ταραχών έδωσε στη δημοσιότητα το FBI.

Εκκληση στο ρωσικό λαό να τον βοηθήσει στη πάταξη της διαφθοράς,ωστε να μην επικρατήσουν τα εγκληματικά στοιχεία στη χώρα απηύθυνε ο ρώσος πρόεδρος Γιέλτσιν.

Πρός το ρωσικό σταθμό ΜΙΡ ταξιδεύει το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς,που εκτοξεύτηκε νωρίς το πρωί από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, μεταφέροντας τον αντικαταστάτη του αμερικανού αστροναύτη Ντέηβιντ Γουλφ,ένα νέο ηλεκτρονικό υπολογιστή και άλλα εφόδια στο ΜΙΡ.

Ο δικηγόρος του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της Πόλα Τζόουνς διαπιστώνει ότι δεν φαίνεται να διευθετείται το ζήτημα εκτός δικαστηρίου, λόγω της απροθυμίας που δείχνει η κ.Τζόουνς.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 26 Σεπτεμβρίου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 277,1    284,7    280,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,0    160,3    157,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 448,2    460,5    453,5
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,4    194,6    191,6
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,7     46,9
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 229,2    235,5    231,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 199,7    205,1    202,0
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..200,9    206,4    203,2
    E.C.U............... 306,2    314,6    309,8

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Friday, 26 September 1997 - 13:12:43 UTC