Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (AM), 97-10-05

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr> - email: antenna@compulink.gr

Ειδήσεις 05/10/97


ΤΙΤΛΟΙ

  • Αύριο στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του Αθανάσιου Τσαλδάρη, ο οποίος πέθανε χθες βράδι σε ηλικία 76 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
  • Νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε στις 7 το πρωί από υπάλληλο του ξενοδοχείου Ιντερκονινένταλ, εγκαταλελειμμένο σε υπόγεια διάβαση στη Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
  • Τη λήψη μέτρων κατά της εφημερίδας ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ μελετά το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας θλιβερό το δημοσίευμα.


Α. ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ

Αύριο στις 3 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του Αθανάσιου Τσαλδάρη, ο οποίος πέθανε χθες βράδι σε ηλικία 76 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένεια του νεκρού παρακαλεί, αντί στεφάνων να προσφερθούν ενισχύσεις στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στο σωματείο ΠΝΟΗ.

Ο Αθανάσιος τσαλδάρης, ήταν ένας από τους πιό σημαντικούς πολιτικούς της γενιάς του, γιός του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος Κωνσταντίνου Τσαλδάρη.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Βουλής από το καλοκαίρι του 1989 έως τον Οκτώβριο του 1993.

Το 1995 ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1963, με την ΕΡΕ και από το 1974 εκλέγετο με το ψηφοδέλτιο της Νεας Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσε υφυπουργός σε διάφορα υπουργεία την περίοδο 1974- 1981.

Την οδύνη του για την απώλεια του Αθανάσιου Τσαλδάρη εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε τον Αθανάσιο Τσαλδάρη ευπατρίδης της πολιτικής, με σπάνιο ήθος και υψηλότατο φρόνημα.

Τη λύπη τους για τον θάνατο του Αθανάσιου Τσαλδάρη εξέφρασαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Εβερτ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Τη θέση του Αθανάσιου Τσαλδάρη στη Βουλή, καταλαμβάνει η κυρία Μαρία Κωνσταντοπούλου.

ΒΡΕΦΟΣ

Νεογέννητο αγοράκι βρέθηκε στις 7 το πρωί από υπάλληλο του ξενοδοχείου Ιντερκονινένταλ, εγκαταλελειμμένο σε υπόγεια διάβαση στη Λεωφόρο Συγγρού, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το βρέφος μεταφέρθηκε αρχικά στο Πολυδύναμο τμήμα Καλλιθέας και από εκεί στο νοσοκομείο Παίδων για να ελεγχθεί η κατάσταση της υγεία του.

Η παιδίατρος Φανή Ανατολίτου στο νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", δήλωσε στον ΑΝΤ-1, ότι το βρέφος χαίρει άκρας υγείας, ενώ δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 15 ημερών.

ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ

Τη λήψη μέτρων κατά της εφημερίδας ΟΜΠΣΕΡΒΕΡ μελετά το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας θλιβερό το δημοσίευμα.

Τη συνεργασία των αμερικανικών υπηρεσιών κατά της τρομοκρατίας , ζήτησε ο υπουργός Δημοσιας, Γιώργος Ρωμαίος, κατά τη διάρκεια των επαφών του με αξιωματούχους του Στέητ Ντηπάρτμεντ και της CIA στην Ουάσιγκτον

Με επιστολές τους προς τον "Ομπσέρβερ", ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ και ο λόρδος Εϊβμπερι, μέλος της Βουλής των Λόρδων στη Βρετανία, διαμαρτύρονται για το προβοκατόρικο δημοσίευμα κατά της Ελλάδας

Μάλιστα στην επιστολή του ο Χάρολντ Πίντερ, αναρωτιέται μήπως τρελάθηκε, ο Ομπσέρβερ, ενώ και οι δύο αναφέρονται και στη γενοκτονία των κούρδων, από Τουρκικό καθεστώς.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Σήμα κινδύνου για το ιστορικό κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, λόγω Μετροπόντικα, εκπέμπει, με συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο ακαδημαϊκός Περικλής Θεοχάρης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το κτίριο της Ακαδημίας έχει γείρει προς την πλευρά της Πανεπιστημίου, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχουν ρωγμές.

Ανάστατοι, εν των μεταξύ, είναι οι καταστηματάρχες στην Πανεπιστημίου μετά την κατάρευση του περιπτέρου, και πολλοί έχουν ήδη υποβάλει μηνύσεις και αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Από, την πλευρά της η εταιρεία, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη στατικότητα των κτιρίων και διαβεβαιώνει ότι θα αποζημιωθούν, όσοι υποστούν ζημιές.

Ανά τέταρτο θα διακόπτεται η κυκλοφορία ανά κατεύθυνση από τη μία το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα στην Λεωφόρο Κηφισσού, στο ύψος του Σταθμού των υπεραστικών Λεωφορείων.

Στο σημείο εκείνο θα τοποθετηθεί μεταλλική γέφυρα πεζών.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Στο βυθό της θάλασσας στο Ναύπλιο, λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνησης νεαρού ζευγαριού πριν από 7 μήνες.

Το αυτοκίνητό τους ανελκύσθηκε από βάθος 13 μέτρων στο λιμάνι του Ναυπλίου. Μέσα βρέθηκαν τα πτώματά του Παναγιώτη Μίχου, 27 ετών και της Ζωή Παραβέγια 29.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Κανονικά αρχίζουν αύριο τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια της χώρας, μετά την απόφαση της Συντονιστικής Γραμματείας του Διδακτικού Προσωπικού, για αναστολή των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο, πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει με τις εγγραφές των φοιτητών, καθώς συνεχίζουν την απεργία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι.

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι δύο απατεώνες από την Πτολεμαίδα που αποσπούσαν χρήματα από επιχειρηματίες προσποιούμενοι τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Πρόκειται για τον ανθυπαστυνόμο Δημήτρη Κωνσταντίνου και τον συνεργό του Μιχάλη Καραγιάννη, τους οποίους παρέπεμψε στον εισαγγελέα Αθηνών, ο εισαγγελέας Κοζάνης.

ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών σήμερα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Στη Σερβία, οι δύο υποψήφιοι που έχουν περάσει στο β' γύρο είναι ο σοσιαλιστής Ζόραν Λίλιτς και ο υπερεθνικιστής Βόιτσλαβ Σέσελι.

Στην Αλβανία, μπλάκ άουτ σήμειώθηκε στο ηλεκτρικό δίκτυο του νομού Αργυροκάστρου για περισσότερα από 35 λεπτά, λόγω ισχυρής έκρηξης που σημειώθηκε χθες το βράδυ, που προκάλσε σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης του προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζόν Χάουαρντ, μετά απο οικονομικό σκάνδαλο που είχε προκαλέσει την παραίτηση τριών υπουργών.

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρήγκαν, πάσχει απο Αλτζχάιμερ σε τόσο προχωρημένο στάδιο που δεν θυμάται πιά οτι υπήρξε ο ανώτος άρχοντας του Λευκού Οίκου, γράφουν σήμερα οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Οι τιμές πώλησης και fixing των κυριοτέρων ξένων νομισμάτων θα έχουν στις 6 Οκτωβριου ως εξής.
    ΞΕΝΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ  ΑΓΟΡΑ    ΠΩΛΗΣΗ  ΤΙΜΕΣ FIXING
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΗΠΑ........ 277,0    283,2    280,3
    ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΑΡΚΟ..... 156,0    159,5    157,8
    ΛΙΡΑ ΑΓΓΛΙΑΣ........ 445,1    455,0    450,2
    ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ..... 189,9    194,1    192,1
    ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ......  46,4     47,4     46,9
    100 YEN ΙΑΠΩΝΙΑΣ.... 227,0    232,1    229,7
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΑΝΑΔΑ..... 201,5    206,0    203,9
    ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ..202,0    206,5    204,4
    E.C.U............... 305,9    314,3    309,5

© ANT1 Radio 1997


Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
ant12html v2.01 run on Sunday, 5 October 1997 - 14:54:44 UTC