Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-09

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Editorial

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Χόλμπρουκ
  • [02] Δήμητρα
  • [03] Γιαννόπουλος
  • [04] Πατριάρχης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Απεργίες
  • [06] Πρόστιμα
  • [07] Ναρκωτικά
  • [08] Εγκατάλειψη βρέφους
  • [09] Ρουσέλ-Αθηνά
  • [10] Λάρισα-Εκκλησία
  • [11] Σεισμοί
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Συμβούλιο Ασφαλείας-Ιράκ
  • [13] Γαλλία-Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα
  • [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Εφορία-Πρόστιμα
  • [15] Ερχονται τα εκκαθαριστικά
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα


    [Α] Editorial

    Last Updated: Sunday, 09-Nov-97 13:45:39
    Αντιδράσεις προκαλεί ο νέος πρόυπολογισμός

    Τις αντιδράσεις των εργατικών συνδικάτων προκαλεί ο σφιχτός πρόυπολογισμός του ΄98, αντιδράσεις που αναμένονται αύριο να δουν το φως της δημοσιότητας , καθώς θα συνέλθει η Ολομέλεια Κοινωνικού Διαλόγου για να εγκριθεί το Σύμφωνο Εμπιστοσύνης.

    Στην Ολομέλεια δεν θα συμμετάσχει τελικά η ΓΣΕΒΕΕ.

    Νωρίς το πρωί αύριο συγκαλείται η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπου οι αντιπαραθέσεις θα είναι μεγάλες. Ο πρόεδρος της Χρ΄γστος Πολυζωγόπουλος δήλωσε στον Αntenna ότι θα δοκιμασθεί η συνοχή της ΓΣΕΕ.

    Ο νέος πρόυπολογισμός, που κατατίθεται στη Βουλή την Τετάρτη, προσαρμοσμένος στα δεδομένα που δημιούργησε η χρηματιστηριακή κρίση, προβλέπει αυξήσεις που θα κυμανθούν το 2,5%, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας στο 5,7% και καμμία αύξηση τελικά στο αφορολόγητο όριο.

    Θα αντιδρασουμε με κινητοποιησεις και απεργια αν δεν αυξηθει το αφορολογητο οριο προειδοποιησε ο Χρηστος Πολυζογωπουλος ,ενω ο Αντιπροεδρος της ΓΣΕΕ τονισε και αυτος στον ΑΝΤ1 πως η συρρικνωση του εισοδηματος των εργαζομων θα ειναι τις ταξης των 60 δις.

    Εν τω μεταξυ Κυβερνηση και Τραπεζα της Ελλαδας παραμενουν σε επιφυλακη για να αποκρουσουν τυχον νεα επιθεση κατα της δραχμης. Αυριο εκδιδονται ευρωομολογα μετατρεψιμα σε Εκιου ή Ευρώ, ετησιας ή τριετους διαρκειας.

    Δεν υπαρχει περιπτωση υποτιμησης της δραχμης δηλωνει στο Εθνος της Κυριακης ο διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδος Λουκάς Παπαδημος, που εκτιμα οτι και αυτη η κριση θα αντιμετωπισθει με επιτυχια

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Sunday, 09-Nov-97 12:19:04

    [01] Χόλμπρουκ

    Νεος γυρος συνομιλιων αυριο του Ριτσαρντ Χολμπρουκ στη Λευκωσια ,που συνοδευεται απο τον ειδικο συντονιστη για το Κυπριακο Τομας Μιλλερ. Ο Αμερικανος διαμεσολαβητης θα εχει ξεχωριστες συνομιλίες με τον προεδρο Κληρίδη και τον Ραουφ Ντενκτάς, αλλα θα υπαρξει και τριμερης συναντηση.

    Σημερα, ενοψει της επισκεψης Χολμπρουκ ,μεταβαινουν στα κατεχομενα οι Υπουργοι Εξωτερικών Ισμαηλ Τζεμ

    και Προεδρίας Σουκρου Γκιουρελ της Τουρκιας.

    Χθες ειχαμε είκοσι παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη, που αναχαιτιστηκαν απο ελληνικα μαχητικα.

    Ο Ριτσαρντ Χολμπρουκ μετα την Κυπρο , την Πεμπτη μεταβαινει στις Βρυξελλες οπου θα συναντηθει με τον Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ ενω αναμενεται να επισκεφθει και τη Μοσχα για το θεμα της πωλησης των S-300.

    Αυριο παντως αναμενονται νεες πιεσεις προς την Ελληνικη πλευρα κατα τη συνοδο των Υπουργων εξωτερικων της κοινοτητας που θα συζητησουν τις σχεσεις ΕΕ-Τουρκιας.

    [02] Δήμητρα

    Βόμβες εναντίον της Κυβέρνησης και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η κυρία Δήμητρα Λιάνη σε συγκέντρωση που έκανε για τους δημοσιογράφους, στη βίλα της Εκάλης.

    Κατηγόρησε πρώην υπουργούς και υφυπουργούς ότι λεηλάτησαν το αρχείο του Ανδρέα Παπανδρέου και άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι έχουν μπεί στο παιχνίδι της διαρροής επιστολών, για να εξυπηρετήσουν τις εσωκομματικές τους επιδιώξεις.

    Είπε ακόμη ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ κακοποιεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι υπάρχει πλήρης "αποπαπανδρεοποίηση" και ότι την ίδια τη χωρίζει από αυτό μεγάλη απόσταση.

    Για τον κ. Κώστα Σημίτη είπε οτι δεν χειρίστηκε καλά τη διαβαλκανική διάσκεψη της Κρήτης και ότι δεν θα τη χειριζόταν ποτέ έτσι ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    Για τις επιστολές Σκανδαλίδη και Τζουμάκα υποστήριξε ότι η μέν πρώτη υπήρχε στην Εκάλη, αλλά δεν τη βρηκε και για τη δεύτερη ότι δεν την είχε ποτέ.

    Κατονόμασε ακόμη για πρώτη φορά τον άνθρωπο που έδωσε τις γυμνές φωτογραφίες της στο Γιώργο Κουρή. "Η παλιά μου φίλη Βουλα Τουρλουμούση", το έκανε αποκάλυψε και πρόσθεσε ότι χάθηκαν και κάποιες λίγες φωτογραφίες που είχε κρατήσει η ίδια στην Εκάλη.

    [03] Γιαννόπουλος

    Κόντρα μεταξυ Υπουργού Δικαιοσύνης καί Προέδρου του Αρείου Πάγου, με αφορμή την παρέμβαση του Ευαγγελου Γιαννόπουλου στο θέμα της καταδίκης πρώην τοξικομανούς

    Για δηλωσεις απο τις οποιες ο μέσος πολίτης μπορεί να συναγάγει πως είναι επιτρεπτή η παρέμβαση στο έργο των δικαστηρίων με τη δημόσια αμφισβήτηση των αποφάσεών τους εκανε λογο σε ανακοινωση του ο προεδρος του Αρειου Παγου.

    Οι αποφασεις των δικαστηριων δεν ειναι ανεπιδεκτες κριτικης και κοινωνικου ελεχγου απαντησε ο υπουργος τονιζοντας οτι και οι κρινοντες κρινονται .

    [04] Πατριάρχης

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε σήμερα απο την Καλιφόρνια ανθρώπους απο διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες να βοηθήσουν στην προστασία του Περιβάλλοντος.

    Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας που έχει αποκτήσει, λόγω του ζωηρού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον το προσωνύμιο Πράσινος, βρίσκεται στο Σαν Φρανσισκο, μια πασίγνωστη οικολογική κοινότητα συνδυάζωντας τα εκκλησιαστικά και περιβαλλοντικά του ενδιαφέροντα με ομιλίες σε πανεπιστήμια και εκκλησίες.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Sunday, 09-Nov-97 13:33:20

    [05] Απεργίες

    Νεο γυρο απεργιακων κινητοποιησεων εως τις 21 Νοεμβριου αρχιζουν αυριο οι νοσοκομειακοι γιατροι σε ολη τη χωρα με αιτημα την ψηφιση του μισθολογιου τους

    Στο Λεκανοπεδιο οι νοσοκομειακοι γιατροι απεχουν απο τα εξωτερικα ιατρεια εως την Πεμπτη , ενω εχουν προγραμματισει την ιδια μερα εξαωρη σταση εργασιας και συγκεντρωση εξω απο το Γενικο Λογιστηριο, οπου ο κ. Χριστοδουλακης θα εχει νεο διαλογο με τους συνδικαλιστικους φορεις.

    Αλλα και οι ειδικευομενοι στο λεκανοπεδιο συμμετεχουν στις κινητοποιησεις με τριωρες στασεις εργασιας και αποχη απο τα εξωτερικα ιατρεια.

    [06] Πρόστιμα

    Θεαματική αύξηση των προστίμων για τους μεθυσμένους οδηγούς και κλιμάκωση των ποινών για τις περιπτώσεις υποτροπής περιλαμβάνονται στις προτάσεις του υπουργού Δημοσίας Ταξεως προς την επιτροπή του υπουργείου Μεταφορών, που επεξεργάζεται την τροποποίηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

    Τα πρόστιμα αρχίζουν από 50.000 και φθάνουν στις 600.000δρχ για την περίπτωση της δεύτερης υποτροπής.

    Για την περιπτωση αυτη προτεινεται και η οριστικη αφαιρεση της αδειας οδηγησης με δικαστικη αποφαση.

    Το θεμα της δημευσης των αυτοκινητων παραμενει ανοιχτο και οι οριστικες αποφασεις θα ληφθουν απο την επιτροπη του Υπ. Μεταφορων.

    Μεχρι παντως να τροποποιηθει ο κωδικας οι δημευσεις θα συνεχισθουν με βασει την εισαγγελικη παραγγελια.

    [07] Ναρκωτικά

    Πολύ ευκολη είναι η πρόσβαση των Ελλήνων μαθητών στα ναρκωτικά, σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας. Ενας στους 3 μαθητές δηλώνει οτι μπορεί να βρεί εύκολα ηρωίνη και ένας στους 2 χασίς.

    Σε καθειρξη 6 χρόνων για κατοχή και χρήση ηρωίνης το 1991, καταδικάστηκε, εν τω μεταξυ, ο 40χρονος Γιώργος Πουρσανίδης, αν και υποστήριξε ότι τωρα εχει αποτοξινωθεί.

    Αντίθετη στην αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών είναι η κυβέρνηση και στο διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ουσιών, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσυνης προκειμένου όπως είπε "Να μην μας πνίξουν οι τεκέδες".

    Την ίδια ώρα ο Μιλτιάδης Εβερτ με ερώτησή του στον Υπουργό Δικαιοσύνης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή αναφέρεται στην περίπτωση πρώην τοξικομανούς, πατέρα ενός αγοριού οκτώ ετών, που καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 6 ετών για αγορά, κατοχή και απόπειρα πώλησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα για ποσότητα 0.4 γραμμαρίων ηρωινης και ο οποίος με προσωπική προσπάθεια απεξαρτήθηκε.

    Ο Μιλτιάδης Εβερτ ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης άν προτίθεται να ρυθμίσει νομοθετικά τις περιπτώσεις των απεξαρτημένων και πώς θα τους προστατεύσει από κάθε κίνδυνο που θα τους γυρίσει πίσω στον κόσμο των ναρκωτικών.

    [08] Εγκατάλειψη βρέφους

    Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου, ο 36χρονος Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

    Ο Παναγόπουλος τα ξημερώματα άφησε μέσα στο Μπάρ Νόμπελ, στον Πειραιά, το ενός έτους αβάπτιστο κοριτσάκι του. Στο μπάρ, διασκέδαζε η φίλη του Παναγόπουλου και μητέρα του παιδιού, Αναστασία Χριστοπούλου 26 χρόνων.

    Η Χριστοπούλου πήρε το κοριτσάκι και το μετέφερε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ισχυριζόμενη ότι αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

    [09] Ρουσέλ-Αθηνά

    Απίστευτες ιστορίες για απόπειρα απαγωγής της Αθηνάς Ωνάση, ήρθαν στο φώς, μετά από καταγγελίες του πατέρα της Τιερί Ρουσέλ, που ισχυρίστηκε ότι ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες παρακολουθούσαν την κόρη του στην Ελβετία για να την απαγάγουν.

    Η ισραηλινή αστυνομία, διέψευσε τις πληροφορίες περί αναμειξής της και διευκρίνισε ότι δύο ισραηλινοί είχαν προσληφθεί από πρακτορείο ιδιωτικών αστυνομικών για να κατασκοπεύσουν τον Τιερί Ρουσέλ για λογαριαμό κάποιου Ελληνα.

    Ο πρόεδρος του ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, Στέλιος Παπαδημητρίου, κατήγγειλε, ως ύποπτες μεθοδεύσεις και σχέδια του Ρουσέλ και απέκλεισε οποιαδήποτε ανάμειξη του ιδρύματος στην υπόθεση.

    [10] Λάρισα-Εκκλησία

    Εξελίξεις στο εκκλησιαστικό ζήτημα της Λάρισας αναμένεται να πυροδοτήσει το βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε η Τηλεόραση του Αntenna, στην εκπομπή "Ζούγκλα" με τον "Μάκη Τρινταφυλλόπουλο", και δείχνει πολίτες, μέλη της επιτροπής διαχείρισης του γνωστού προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών, να υπεκαιρούν χρήματα και αφιερώματα πιστών.

    Ο Μητροπολίτης Λάρισας Ιγνάτιος δεν έχει απαντήσει στα όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή σχετικά με την οικονομική διαχείριση του προσκυνήματος, αλλά και τις υπεξαιρέσεις.

    [11] Σεισμοί

    Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε αίθουσες μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο 5ο Γυμνάσιο του Νέου Ηρακλείου ενώ ρωγμές στους αρμούς διαστολής σε δύο Δημοτικά σχολεία στο Περιστέρι.

    Στην πρώτη περίπτωση ομάδα εμπειρογνωμόνων της πολεοδομίας έσπευσαν προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς ενώ η δεύτερη περίπτωση δεν εμπνέει ανησυχία.

    Με πρωτοβουλία της Νομαρχίας Αθηνών την επομένη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της Αττικής άσκηση αντισεισμικής προστασίας.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Sunday, 09-Nov-97 13:33:45

    [12] Συμβούλιο Ασφαλείας-Ιράκ

    Η πιο κρίσιμη ημέρα για το Ιράκ και την υπόθεση ειρήνη στον Περσικό θα είναι η αυριανή, καθώς αναμένεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ν.Υορκη στην οποία θα καταθέσει τις εντυπώσεις της η μεσολαβητική τριμελής αντιπροσωπία του Κόφι Ανναν.

    Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί η αρνητική στάση της Βαγδάτης όσον αφορά τις απειλές κατά των αναγνωριστικών αεροσκαφών U2 του ΟΗΕ και τις συνεχείς απαγορεύσεις σε αμερικανούς εμπειρογνώμονες να συμμετάχουν σε διεθνείς ομάδες ελεγκτών των ιρακινών στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

    Με το δάχτυλο στη σκανδάλη θα βρίσκονται οι ιρακινοί πυροβολητές αντιαεροπορικών συστοιχιών προειδοποίησε ο ιρακινός αντιπρόεδρος Ταρικ Αζιζ στο CNN, σε περίπτωση που οι αμερικανοί πιλότοι των U2 επιχειρήσουν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω απο ιρακινό έδαφος. Ο Αζίζ βρίσκεται ήδη στη Ν.Υόρκη και σκοπεύει να ζητήσει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των διεθνών αντιπροσώπων του ΟΗΕ που ελέγχουν τις ιρακινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

    Βρισκόμαστε σε ένα σκοτεινό τούνελ είπε χαρακτηριστικά ο Αζίζ και πρόσθεσε πως το Ιράκ δεν θα υποχωρήσει στις θέσεις του εάν δεν γίνουν κάποιες αλλαγές.

    Οι αμερικανοί χθές απείλησαν τη Βαγδάτη πως εάν οι ιρακινοί χτυπήσουν τα αεροπλάνα του ΟΗΕ θα υπάρξει άμεση στρατιωτική απάντηση.

    Το Ιράκ εμπόδισε και πάλι σήμερα το πρωί τους αμερικανούς επιθεωρητές να συμμετάσχουν σε μια επιθεώρηση, με αποτέλεσμα ο ΟΗΕ να διακόψει τις δραστηριότητές του στο Ιράκ.

    Η Βαγδάτη υποστηρίζει οτι οι 7 αμερικανοί ελεγκτές είναι κατάσκοποι που προσπαθούν να εμποδίσουν την άρση των σκληρών οικονομικών μέτρων που επιβλήθηκαν στο Ιράκ μετά την εισβολή του στο Κουβέιτ το 1990. Το Συμβούλιο Ασφαλείας υποστηρίζει πως οι κυρώσεις που απαγορεύουν την πωληση πετρελαίου αλλά και ο αποκλεισμός της χώρας δεν θα σταματήσουν εάν οι εμπειρογνώμονες δεν επιβεβαιώσουν πρώτα πως η Βαγδάτη έχει εξαφανίσει τα όπλα μαζικής καταστροφής απο το οπλοστάσιό της.

    Η Ρωσσία, η Γαλλία και η Κίνα έχουν ήδη διαπραγματευτεί την αγορά ιρακινού πετρελαίου, αλλά περιμένουν την άρση των περιοριστικών μέτρων.

    Στην Ουάσιγκτον, ο αμερικανος πρόεδρος Μπίλ Κλίντον και ο αντιπρόεδρος Αλ Γκορ ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις απο την υπουργο Εξωτερικών Μαντλήν Ολμπράιτ, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Γουίλλιαμ Κόεν και τον διευθυντή της CIA Τζώρτζ Τένετ.

    Την ενημέρωση ακολούθησε μια δίωρη συζήτηση γύρω απο την στρατηγική που θ'ακολουθήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην αυριανή σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Τέλος, χιλιάδες ιρακινοί διαδηλώνουν καθημερινώς στη Βαγδάτη δείχνοντας έτσι την υποστήριξή τους στο Σαντάμ Χουσσείν και την οργή τους κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

    [13] Γαλλία-Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα

    Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί πιθανή μία σοβαρή αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αφορμή την εθνικότητα του διοικητή της μελλοντικής Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

    "Δεν πρόκειται για διαφωνία επί της ουσίας. Πρόκειται για μια επιλογή μεταξύ υποψηφίων, μεταξύ προσώπων, όχι ανάμεσα σε δύο πολιτικές", παρατήρησε ο Γιούνκερ στην διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Η Γαλλία δημιούργησε αναστάτωση μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων της την Τετάρτη, όταν δήλωσε ότι εμμένει στην θέση της να διορισθεί επί κεφαλής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

    Η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία δήλωσαν με τη σειρά τους ότι εμμένουν και αυτές στην άποψη ότι καταλληλότερος για την θέση αυτή είναι ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ολλανδίας και νύν πρόεδρος του Ευρωπαικού Νομισματικού Ινστιτούτου, Βιμ Ντουίζεμπεργκ.

    Ο Γιούνκερ, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, πρόσθεσε ότι μετά την αναγγελία της υποψηφιότητας Τρισέ δεν παρατήρησε κάποια αλλαγή στάσης των κυβερνήσεων οι οποίες έχουν εκφράσει εξαρχής την προτίμησή τους για τον Ντουίζεμπεργκ.

    Από την πλευρά τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ολλανδίας και της Δανίας δήλωσαν την Τετάρτη ότι κατά την γνώμη τους η γαλλική κίνηση δεν συμβάλλει στην διαδικασία της νομισματικής ενωσης.

    [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Sunday, 09-Nov-97 13:32:59

    [14] Εφορία-Πρόστιμα

    Μείωση στα πρόστιμα της Εφορίας εως και 33% μπορούν να επιτυχουν, όσοι υποβάλλουν αυριο αίτηση συμβιβασμού , σε εφαρμογή των νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων του Υπουργείου Οικονομικών.

    [15] Ερχονται τα εκκαθαριστικά

    Καταφθάνουν εντός των επόμενων εβδομάδων 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας ενώ η πληρωμή του φόρου θα γίνει εφ΄ άπαξ και όχι σε δύο δόσεις.

    Η έκπτωση δεν θα είναι 5% αλλά 3%.

    Την ίδια ώρα έρχονται και δύο αλλαγές στις πιστωτικές κάρτες. Εάν υπάρχει διαφορά πλέον μεταξύ πελάτη και τραπέζης θα γίνεται αντιπαραβολή αποδείξεων και η διακοπή του συμβολαίου θα επέρχεται μόνο σε σοβαρή περίπτωση.

    Δεν αποκλείεται λόγω ανόδου των επιτοκίων και εφ΄ όσον διατηρηθεί η ίδια κατάτασταση σχετικώς με την δραχμή να έχουμε αύξηση των επιτοκίων σε καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Sunday, 09-Nov-97 13:34:11
    Βαθμιαία βελτιωση των καιρικών φαινομενων, σημερα, συμφωνα με την ΕΜΥ.

    Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα φθάσει στην Αθήνα τους 20 βαθμούς .

    Συννεφιά με βροχή στη Θεσσαλονίκη, βαθμιαία βελτίωση του καιρού και θερμοκρασία εώς 15 βαθμους Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Sunday, 9 November 1997 - 16:15:01 UTC