Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-11-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Διορθωτικές κινήσεις στη παρακράτηση φόρου

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Δαμανάκη
  • [02] Ελληνοτουρκικά
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Χωματερές
  • [04] Ιδρυμα Ωνάση
  • [05] Μπαλάφας
  • [06] Ταξίδι στο διάστημα
  • [07] ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Ελβετία-Νάρκες
  • [09] Τόκυο-Citybank
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Γκάφα από το Αμερικανικό Πεντάγωνο
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Τόκυο-Οικονομία
  • [12] Παπαντωνίου
  • [13] Ξέπλυμα χρήματος από τράπεζες
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα


    [Α] Διορθωτικές κινήσεις στη παρακράτηση φόρου

    Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 11:12:44
    Οπισθοχώρηση και διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της παρακράτησης φόρου για τις οικογένειες με παιδιά, μετά τις έντονες αντιδράσεις απο μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και εντός ΠΑΣΟΚ.

    Παρά τις αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελλεχών, μελετά να αυξήσει το αφορολόγητο για κάθε παιδί από 20 σε 30 χιλιάδες δραχμές και να εφαρμόσει έκπτωση 5% στην παρακράτηση του φόρου.

    Πάντως, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, προανήγγειλε αλλα 2 έως τρία χρόνια λιτότητας και αλλα 7 χρόνια, προκειμένου -οπως είπε- να προσαρμοστούμε στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκης Ενωσης.

    Εντονη κριτική και σοβαρές επιφυλάξεις για τον Προϋπολογισμό,διατυπώνει ο ο Αναστάσιος Πεπονή,σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΞΟΥΣΙΑ και προσθέτει, ότι θα τον ψηφήσει μονον για να μην προκληθεί κυβερνητική κρίση.

    Προσωπικα υπευθυνο για τα αδιεξοδα της οικονομιας χαρακτηρισε τον κυριο Σημιτη η ΝΔ.

    Σήμερα απεργούν οι εμποροι καί οι βιοτέχνες που διαμαρτύρονται για τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης,ενω στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.

    Αύριο Πέμπτη βγαίνουν καί πάλι στούς δρόμους οι συνταξιούχοι.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 19:12:53

    [01] Συνάντηση Σημίτη-Δαμανάκη

    Σε θερμό κλίμα, όπως είπε η κυρια Δαμανάκη, έγινε η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στον οποίο παρουσίασε τις θέσεις της για το Δήμο Αθηναίων.

    Πάντως, η στήριξη τής κυρίας Δαμανάκη απο το ΠΑΣΟΚ θεωρείται δεδομένη, αν και δεν πρόκειται να ανακοινωθεί πριν ολοκληρωθούν οι τυπικές κομματικές διαδικασίες.

    Θετικη χαρακτηρησε την πρωτοβουλια της Μαριας Δαμανακη ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης αμεσως μετα τη συναντηση που ειχε με τη Βουλευτη του ΣΥΝ για την πρωτοβουλια της σχετικα με το Δημο Αθηναιων.

    Στηριζουμε υπογραμμισε την ευτερυτερη δυνατη συνεργασια των προοδευτικων δυναμεων και επιδιωκουμε συγκεκριμενα προγραμματα για τη βλετιωση των συνθηκων ζωης του πολιτη.

    Το ΠΑΣΟΚ θα αποφασισει επι του θεματος συντομα, συμφωνα με τις καταστατικες του διαδικασιες, ενω την ολοκληρωση των εσωκομματικων διαδικασιων και στον ΣΥΝ οπως και των επαφων αναμενει και η κυρια Δαμανακη για τις τελικες της αποφασεις.

    Χαρακτηρησε παντως και αυτη το κλιμα της συναντηση θερμο δηλωνοντας πως ανεπτυξε τις θεσεις της για το Δημο Αθηναιων ωστε να βρεθει, οπως τονισε μια ελπιδοφορα λυση.

    [02] Ελληνοτουρκικά

    Συνάντηση στις 10 Δεκεμβρίου με τους Ελληνες εμπειρογνωμονες και εφ'όλης της ύλης διαλογο για τα ελληνοτουρκικά, προτεινουν οι τουρκοι εμπειρογνόμωνες,στο απαντητικό υπομνημά τους,που βρισκεται ηδη στα χερια της ελληνικής κυβέρνησης.

    Προσθέτουν,πάντως,πως θα μπορούσε να προταχθεί το θέμα της υιοθέτησης των Μετρων Οικοδομησης Εμπιστοσυνης στο Αιγαίο.

    Την έντονη αντίθεσή τους στη νέα δομή του ΝΑΤΟ,και τις αλλαγες στην επιχειρισιακή εθυνη στο Αιγαίο εκφραζουν 210 βουλευτές,πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί, μεταξύ των οποίων και βουλευτες του ΠΑΣΟΚ,σε κοινό κείμενο που υπογράφουν.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 19:12:20

    [03] Χωματερές

    Την ακυρωση των αποφασεων του Υπουργειου Περιβαλλοντος για την δημιουργια χωματερων σε Αυλωνα,Γραμματικο και Κερατεα ζητησε ο εισηγητης του Συμβουλιου της Επικρατειας.

    Κατα την συζητηση του θεματος στο Ανωτατο δικαστηριο που βρισκεται σε εξελιξη ο εισηγητης κυριος Ριζος υποστηριξε οτι δεν παρχει εθνικος και τοπικος σχεδιασμος,καθως και περιβαλλοντικες μελετες για τις επιπτωσεις που μποορει να εχει η δημιυργια χωματερων στις τρεις περιοχες.

    [04] Ιδρυμα Ωνάση

    Βαρύτατες καταγγελίες κατά του Τιερί Ρουσέλ, των δικηγόρων του και ανωτάτων δικαστικών λειτουργών της Ελβετίας εξαπέλυσε το Ιδρυμα Ωνάση και ταυτόχρονα ζήτησε από τις Ελβετικές αρχές τη λήψη μέτρων για την προστασία της περιουσίας της μικρής Αθηνάς.

    Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ.Παπαδημητρίου έκανε λόγο για δικαστική συνωμοσία στην Ελβετία με πρωταγωνιστές τους δικηγόρους του Ρουσέλ, τον ανακριτή της Γενεύης και τον πρόεδρο πρωτοδικών της περιφέρειας Μαλόγια και σκοπό ν'αφαιρεθεί από το Ιδρυμα η διαχείριση της αμύθητης περιουσίας της Αθηνάς Ωνάση και ν'ανατεθεί στον πατέρα της.

    Ο κ. Παπαδημητρίου εξαπέλυσε επίσης οξύτατη επίθεση κατά του Τιερί Ρουσέλ, τον οποίο χαρακτήρισε ανήθικο πατέρα και άτομο που δεν έχει τα ηθικά προσόντα που οφείλει να έχει κάθε άνθρωπος.

    Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση απέρριψε για άλλη μια φορά τις κατηγορίες γύρω από τη δήθεν σχεδιαζόμενη απαγωγή της μικρής Αθηνάς, επισημαίνοντας ότι το μόνο που έγινε ήταν ν'αναθέσει το ίδρυμα σε ιδιωτική εταιρεία σεκίουριτη τον έλεγχο των μέτρων ασφαλείας της μοναδικής κληρονόμου της Χριστίνας Ωνάση.

    [05] Μπαλάφας

    Για σκευωρια των διωκτικων αρχων μιλησε και παλι ο Γιωργος Μπαλαφας στην απολογια του που διηρκεσε τρεις ωρες στο Μεικτο Ορκωτο Εφετειο Αθηνας.

    Για τη δολοφονια του εισαγγελεα Γιωργου Θεοφανοπουλου ειπε οτι ο μαναδικος αυτοπτης μαρτυρας εχει υποστει πλυση εγκεφαλου και για αυτο καταθετει οτι τον αναγνωριζει.

    Για τα οπλα της οδου Καλαμα είπε οτι ειναι σκευωρια της Αστυνομιας ενω για τη ληστεια στο Σουπερ Μαρκετ Σκλαβενιτη υποστηριξε οτι εκεινη την ημερα τον παρακολουθουσε η Αστυνομια και επομενως δεν μπορουσε να κανει τιποτε, πολυ δε περισσοτερο να παρει μερος σε ένοπλη ληστεια.

    [06] Ταξίδι στο διάστημα

    Ταξίδια στο διάστημα υπόσχεται ελληνικός τουριστικός οργανισμός, που συνεργάζεται με αντίστοιχο στη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Δηλώνει μάλιστα έτοιμος να δεχθεί κρατήσεις από τους τολμηρούς που θα το αποφασίσουν.

    [07] ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

    Απειλή για την ανθρωπότητα είναι η αύξηση τής θερμοκρασίας στον πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες.

    Τα μέλη του δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΟΣ, επεσήμαναν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος μείωσης των καλλιεργειών στη χώρα μας κατά 10 έως 25% και ότι ήδη παρατηρείται σταδιακή μείωση των βροχοπτώσεων και συχνότερη εμφάνιση των ξαφνικών καταιγίδων που έχουν ως συνέπεια τις καταστροφικές πλημμύρες.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 19:13:08

    [08] Ελβετία-Νάρκες

    Η ελβετική κυβέρνηση αποφάσισε σήμερα να συσταθεί στη Γενεύη ένα διεθνές ανθρωπιστικού χαρακτήρα Κέντρο--με τη νομική μορφή Ιδρύματος--με πρωταρχική αποστολή την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκών, το οποίο θα συνεργάζεται με τον ΟΗΕ και σκοπός του θάναι να εξουδετερωθεί η "μάστιγα" η οποία προκαλεί το θάνατο και τον ακρωτηριασμό τουλάχιστον 26 χιλιάδων ανθρώπων κάθε χρόνο σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη.

    Ο ελβετός υπουργός Αμυνας Αντολφ Οτζι δήλωσε σήμερα στη Βέρνη οτι χρειάζονται, κατά μέσον όρο, δύο έτη ώστε να "καθαριστεί" μία δεδομένη ναρκοθετημένη περιοχή απο τις νάρκες της και ένας απο τους στόχους του μελλοντικού ιδρύματος θάναι αυτή η προθεσμία να συντμηθεί στο μισό. Ο ίδιος ανέφερε επίσης οτι το Ιδρυμα θα "προικοδοτηθεί" με προϋπολογισμό περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων κάθε έτος.

    Ο αρμόδιος για τις Σχέσεις με το Εξωτερικό του υπουργείου Αμυνας της Ελβετίας, Φρανσουά Γκοντέ, διευκρίνισε οτι κατά τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του το Ιδρυμα θα διοργανώσει μία διεθνή διάσκεψη για την αντιμετωπιση του προβλήματος των ναρκών.

    Ο ίδιος ανέφερε οτι το Ιδρυμα θα συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο πλαίσιο των ειρηνευτικών αποστολών του διεθνούς Οργανισμού οσάκις του ζητείται.

    Το Ιδρυμα κατά τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του θα εστιάσει τη δράση του σε κράτη όπου το πρόβλημα των ναρκών έχει φθάσει στο απροχώρητο, όπως παραδείγματος χάρη όλη η Πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά και το Αφγανιστάν, η Καμπότζη, η Αγκόλα και η Γουατεμάλα.

    Τα ναρκοπέδια σε αυτά τα κράτη θα χαρτογραφηθούν με μέριμνα του Ιδρύματος και θα αρχειοθετηθούν στη συνέχεια στο δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών του.

    Επίσης διεθνούς κύρους εμπειρογνώμονες στο θέμα των ναρκών θα προσκαλούνται απο το Διοικητικό του Συμβούλιο να συνεργάζονται με το Ιδρυμα, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των διεθνών "παρεμβάσεων" του.

    Υπενθυμίζεται οτι η ελβετική κυβέρνηση είναι ανάμεσα στις περίπου 100 που θα συνυπογράψουν τον Δεκέμβριο στην Οτάβα του Καναδά τη διεθνή Συνθήκη για την εξάλειψη των Ναρκών κατα προσωπικού--απο αυτές και μόνον υπάρχουν σήμερα συνολικά 110 εκατομμύρια "σπαρμένες" σε περισσότερα απο 60 κράτη (κάθε χρόνο προστίθενται δύο εκατομμύρια). Με τη συστηματική εξουδετέρωσή τους καταστρέφονται κάθε χρόνο 100 χιλιάδες νάρκες, γεγονός που δείχνει οτι δεν μπορεί να υπάρξει σύντομα οριστική απομάκρυνση αυτού του θανάσιμου κινδύνου...

    Ενα άλλο εντυπωσιακό δεδομένο είναι οτι η τοποθέτηση στο έδαφος μιάς νάρκης κοστίζει τρία δολάρια μόνον και φυσικά μιά ή περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

    Ομως η εξουδετέρωση μιάς νάρκης απο πεπειραμένο πυροτεχνουργό μπορεί να κοστίσει και 1000 δολάρια! εξαιτίας του θανάσιμου κινδύνου που ο πυροτεχνουργός αντιμετωπίζει κυριολεκτικά σε κάθε κίνησή του.

    [09] Τόκυο-Citybank

    Η περιφερειακή τράπεζα Τόκιο Σίτι Μπανκ Ελ Τι Ντι, που ήταν εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τόκιο κήρυξε πτώχευση. Ηταν η τέταρτη κατάρρευση μέλους της ιαπωνικής χρηματαγοράς σε διάστημα ενός μήνα. Ο ιαπωνας υπουργός οικονομικών, Χιρόσι Μιτσουζούκα διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για να σταθεροποιηθεί η αγορά, αλλά οι χρηματιστές αντιμετωπίζουν με έντονη ανησυχία τους κλυδωνισμούς που υφίσταται η αγορά χρήματος στη νοτιοανατολική Ασία. Ανάλογες διαβεβαιώσεις έδωσαν και οι ηγέτες των κρατών του Ειρηνικού στη συνάντηση κορυφής στο Βανκούβερ του Καναδά, αν και παραδέχθηκαν ότι δεν θα πρέπει να αναμένονται άμεσα αποτελέσματα. Στο Τόκιο, πελάτες του χρηματιστηριακού οργανισμού Γιαμαϊτσι που γονάτισε τη Δευτέρα έκαναν ουρές έξω από τα κεντρικά γραφεία περιμένοντας εξηγήσεις για το τί θα κάνουν με τις μετοχές τους. Η αναταραχή στο ιαπωνικό χρηματιστήριο έχει βεβαίως επιπτώσεις και στα χρηματιστήρια των γειτονικών κρατών, γεγονός που είχε ως συνέπεια πολλά άτομα να καταστραφούν οικονομικά. Μάλιστα η απόγνωση δύο επιχειρηματιών στο Χονγκ Κονγκ για τις οικονομικές απώλειες που υπέστησαν στο τοπικό χρηματιστηριο τους οδήγησε στην αυτοκτονία.

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 19:12:32

    [10] Γκάφα από το Αμερικανικό Πεντάγωνο

    Μεγάλη γκάφα έκανε το αμερικανικό Πεντάγωνο, σύμφωνα με εκτίμηση της Σι-Αϊ- Εϊ.

    Πριν δύο χρόνια,το Πεντάγωνο αποχαρακτήρισε και έβγαλε στο Ιντερνετ απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κατασκοπίας που έδειχναν τις μεθόδους με τις οποίες οι Αμερικανοί ανιχνεύουν τα χημικά και βιολογικά όπλα του Ιράκ.

    Η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στο να δώσει πληροφορίες στους βετεράνους που υποφέρουν από το λεγόμενο Σύνδρομο του Περσικού Πολέμου.

    Εξι μήνες αργότερα,η Σι-Αϊ-Εϊ απαγόρευσε την ελεύθερη πρόσβαση στα έγγραφα αυτά αλλά ήταν αργά γιατί είχαν ήδη αντιγραφεί και υπάρχουν σε άλλες σελίδες του διαδικτύου.

    Οι Ιρακινοί έμαθαν τι γνώριζε η αμερικανική κατασκοπία για τις μεθόδους τους και άλλαξαν τακτική.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 19:11:59

    [11] Τόκυο-Οικονομία

    Πτώχευση κήρυξε σήμερα η ιαπωνική τράπεζα Τοκίγιο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για τη νομισματική σταθερότητας και τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ιαπωνίας,ύστερα μάλιστα από τη χθεσινή κατάρρευση της μεγάλης χρηματιστηριακής εταιρείας Γιαμάϊτσι, αλλά και δύο ακόμη εταιρειών μέσα σ'ένα μήνα.

    Στις σοβαρές οικονομικές απώλειες πολλών επενδυτών αποδίδεται και η χθεσινή διπλή αυτοκτονία στο Χονγκ Κονγκ μίας επιχειρηματία και του φίλου της.

    Σήμερα στο χρηματιστήριο του Τόκυο ο δείκτης Νικέυ παρουσίασε ανάκαμψη της τάξης του 1,2 ύστερα από τη δραστική παρέμβαση της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας. Ανοδικές τάσεις παρατηρήθηκαν και στα χρηματιστήρια της Ασίας.

    Εν τω μεταξύ σήμερα στο Τόκυο συνελήφθησαν δύο στελέχη των εταιρειών Μιτσουμπίσι και Χιτάτσι, κατηγορούμενα για ανάμειξη τους σε σκάδαλα διαφθοράς.

    [12] Παπαντωνίου

    Δίκαιη αντιμετώπιση των φορολογικών βαρών χαρακτήρισε την παρακράτηση, έτσι όπως σχεδιάστηκε, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου.

    Συμπληρωσε μάλιστα οτι η κυβερνηση δεν θα δεχθει να συμπιεστουν οι ασθενεστερες οικονομικα ταξεις.

    Εντονη είναι ωστόσο, η αντίδραση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία οι απώλειες κάθε μήνα είναι της τάξεως των 40 χιλιάδων δραχμών.

    Οι αντιδράσεις πάντως, πληθαίνουν και σύμφωνα με πληροφορίες η Κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικούς τρόπους φορολογικής ελάφρυνσης.

    Επικρατέστερο σενάριο αναφέρει αύξηση του αφορολογήτου για κάθε παιδί από 20 σε 30 χιλιάδες δραχμές και τη διατήρηση της έκπτωσης του 5% στην πληρωμή του φόρου.

    [13] Ξέπλυμα χρήματος από τράπεζες

    Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατήγγειλαν στη Βουλή εκπρόσωποι πέντε τραπεζών. Εικοσι επτά φάκελλοι με ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές θα κατατεθούν ως την Παρασκευή, προκειμένου να εξεταστούν από την Επιτροπή Ελέγχου του Κοινοβουλιου.

    Εικοσι-επτά φάκελοι με τραπεζικές συναλλαγές, που οι ιδιες οι τραπεζες υποπτευονται οτι σχετιζονται με ξεπλυμα βρωμικου χρηματος θα διαβιβαστουν εως την Παρασκευη στη Βουλη και θα εξετασθουν απο την Επιτροπη Ελεγχου του Κοινοβουλιου.

    Οι περισσοτερες απο τις υποθεσεις έχουν σταλεί και στον εισαγγελέα.

    Ο Γιαννης Καψης, προεδρος της επιτροπης Θεσμων και Διαφανειας της Βουλης, ζητησε με δηλωσεις τους στον ΑΝΤ1, να αιρεται το τραπεζικο απορρητο στις περιπτωσεις που διερευνωνται για ξεπλυμα βρωμικου χρηματος.

    Θα μπορουσα να αποδεχθω την αρση του τραπεζικου απρρητου σε τετοιες περιπτωσεις δηλωνει στον ΑΝΤ1 ο Γενικος Διευθυντης της Εμπορικης Τραπεζας Γεωργιος Μιχελης.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 26-Nov-97 11:13:06
    Τοπικές βροχές μικρής διαρκείας κυρίως στην Δυτική και νότια Ελλάδα προβλέπει γιά σήμερα η ΕΜΥ.

    Στην Αττική νεφελώδης καιρός με ασθενείς βροχές και θερμοκρασία στην Αθήνα ώς 16 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη τοπικές νεφώσεις, με ασθενείς βροχές και θερμοκρασία ώς 14 βαθμούς

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 26 November 1997 - 18:08:39 UTC