Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-12-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Παγκόσμια Hμέρα κατά του AIDS

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Σημίτης-Γαλλία
  • [02] Βαν Ντεν Μπρουκ-Κύπρος
  • [03] Μπερνς
  • [04] Στεφανόπουλος
  • [05] Σκανδαλίδης
  • [06] Τουρκία-ΝΑΤΟ
  • [07] Δήμητρα Λιάνη
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [08] Τζένη
  • [09] Αδιόριστοι καθηγητές
  • [10] Φεστιβάλ Κινηματογράφου
  • [11] Ριφιφί
  • [12] Rave πάρτι
  • [13] Δίκη Μπαλάφα
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [14] Βουλγαρία-Ρωσία
  • [15] Αλβανία: Κουμμουνιστικό κόμμα
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [16] Ιράκ
  • [17] Ιταλία-Εκλογές
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [18] Ιαπωνία: Φαινόμενο του θερμοκηπίου
  • [19] Τουρκία: απογραφή πληθυσμού
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [20] Εφορίες-Μεταβιβάσεις
  • [21] Ενοίκια
  • [22] Πανωτόκια
  • [23] Αντικειμενικές αξίες
  • [24] Μεταχειρισμένα Ι.Χ
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [25] AIDS-Εμβόλιο
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Παγκόσμια Hμέρα κατά του AIDS

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 12:52:17
    Χίλια παιδιά κάθε χρόνο μολύνονται απο τον θανατηφόρο ιό του AIDS, ενώ μέχρι τώρα έχουν μολυνθεί 30 εκατομύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

    Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα, με αφορμή της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

    Στην Ελλάδα, το 60% των ασθενών που πάσχουν από AIDS, λαμβάνουν το κοκτέιλ φαρμάκων, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι ευκαιρίακές λοιμώξεις και οι θάνατοι, δήλωσε ο επιδημιολόγος Μάριος Λαζανάς,στην κοινή ραδιοφωνική εκπομπή του Αntenna με τον Flash και τον Σκάϊ.

    Θέμα της εκπομπής ήταν "Παιδιά που ζουν σ' ένα κόσμο με AIDS" και η υπέυθυνη ενημέρωσης του κέντρου Πρόληψης Λοιμώξεων, Μαρία Καρρά, τόνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του AIDS στα σχολεία από παιδιά φορείς...

    Σε παρέμβασή του ο Υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, δήλωσε πως θα συνεχιστεί η δωρεάν χορήγηση του κοκτέϊλ φαρμάκων, ενώ για τα παιδιά με ΑIDS, είπε ότι έχει ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για τα ένταξη των παιδιών με ΑIDS στα σχολεία.

    Μπορεί τα κρούσματα του AIDS να έχουν φτάσει παγκοσμίως τα 30 εκατομμύρια, όμως οι γιατροί στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι οι πρώτες δοκιμές ενός εμβολίου, με πολλές δυνατότητες, υπόσχονται πολλά.

    Οι γιατροί του Βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Ερευνας, μετά από δοκιμές του εμβολίου αυτού --το οποίο έχει ως βασικό συστατικό μια τεχνητή πρωτεϊνη, την rgp120-- βρήκαν ότι το εμβόλιο αυτό έχει δεκαπλάσιες δυνατότητες από άλλες πειραματικές θεραπείες.

    Πειράματα που έγιναν σε ζώα στην Ολλανδία έδειξαν ότι το εμβόλιο αυτό τα προστάτευσε από έναν ιό που μοιάζει με τον ιό του AIDS.

    Αν η δοκιμή του εμβολίου αυτού αποδειχθεί επιτυχής σε περαιτέρω πειράματα που θα γίνουν σε ζώα, τότε το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε μεγάλη κλίμακα σε ασθενείς που πάσχουν από AIDS.

    Πάντως,ειδικά για τους Ελληνες τα νέα για το AIDS δεν είναι ευχάριστα -

    Οι επιδημιολογοι του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων, ανακοίνωσαν πως οι Ελληνες, λόγω της έλλειψης ενός γονιδίου, είναι πέντε φορές πιο ευάλωτοι στον ιό του AIDS από τους λαούς της Βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παγκόσμιων επιστημονικών οργανισμών, καθώς και τα Ηνωμένα Εθνη, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στη Δυτική Ευρώπη θα μειωθεί κατά 30%, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος πανικού, αλλά ενημέρωσης ακόμα περισσότερης, αφού θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με αυτή την αρρώστεια. Η κατάσταση, όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως διαγράφεται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ και άλλων επιστημονικών οργανώσεων είναι μάλλον εφιαλτική...

    Το AIDS έχει προσβάλλει χώρες και πληθυσμούς που μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον δεν γνώριζαν την υπαρξή του. Επίσης, έχει κάνει την εμφανισή του σε τμήματα της Ασίας, σε χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ και τη Καμπότζη. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η θανατηφόρα νόσος δείχνει να εξαπλώνεται, σε μερικές περιπτώσεις ταχύτατα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, μέχρι το 2001 θα υπάρχουν ένα εκατομμύριο φορείς. Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, η νόσος μολύνει ολόενα περισσότερες γυναίκες και παιδιά. Η Αφρική είναι η ήπειρος που έχει πληγεί βαρύτατα από τον ιό, καθώς εκεί βρίσκεται το 63% των παγκόσμιων περιπτώσεων που ζουν στην υπο-Σαχαρική Αφρική, ένα πληθυσμός που αγγίζει σχεδόν, τα 14 εκατομμύρια ανθρώπων!

    Στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική, παρά το γεγονός της γενικής μείωσης του αριθμού των ατόμων που μολύνονται από τη νόσο, το ποσοστό μόλυνσης από τον ιό αυξάνεται ανάμεσα στους αφρικανικο-αμερικανικούς πληθυσμούς, ενώ πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν πως μία νέα γενιά ομοφυλοφίλων και αμφιφύλων ανδρών σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας μολύνονται από τη νόσο.

    Η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο είναι η Νότια Αφρική, που εκτιμάται ότι 2,4 εκατομμύρια άτομα πάσχουν από τη νόσο, ενώ τα στοιχεία για τη Μποτσουάνα είναι διπλάσια. Για την Ζιμπάμπουε αναφέρεται ότι ένας στους πέντε ενήλικες έχει προσβληθεί από το AIDS!

    To UNAIDS σε συνεργασία με τη UNICEF και άλλες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει την εκστρατεία κατά του AIDS για το 1997 με τίτλο "Παιδιά που Ζουν σ'Εναν Κόσμο με AIDS" εστιάζοντας ειδικότερα σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη κάτω των 18 ετών.

    Στόχος αυτής της εκστρατείας κατά του AIDS είναι η διαμόρφωση ενός κόσμου με μειωμένους ρυθμούς μετάδοσης του AIDS, επαρκή θεραπεία, παροχή φροντίδας και υποστήριξης και λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά, τις οικογένειες και τις κοινότητες που πλήττονται από τον ιό. Αποστολή αυτής της ομάδας συνεργασίας είναι να συμβάλει ώστε να υπάρξουν λιγότερα παιδιά ασθενείς, λιγότερα παιδιά που επηρεάζονται οι ζωές τους από το AIDS, λιγότερα παιδιά ευάλωτα στον ιό και τις επιπτώσεις του και αυξημένος αριθμός αγοριών και κοριτσιών που προστατεύονται σε ένα κόσμο που υποστηρίζει τα δικαιώματά τους.

    Ολα τα παιδιά του κόσμου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της μόλυνσης από τον ιό του AIDS κάποια στιγμή της ζωής τους. Κάθε μέρα, περισσότερα από 1.000 παιδιά μολύνονται από τον ιό.

    Αν δεν αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, κατά πάσα πιθανότητα το AIDS θα αυξήσει τη βρεφική θνησιμότηττα κατά 75% και τη θνησιμότητα των παιδιών κάτω των 5 ετών τουλάχιστον κατά 100% στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια. Η κατανόηση των ανησυχιών και των φιλοδοξιών των παιδιών είναι κριτικής σημασίας για τη μελοντική εξέλιξη της επιδημίας του AIDS.

    Περίπου το 90% των παιδιών κάτω των 15 ετών που είναι οροθετικά έχουν μολυνθεί από τις μητέρες τους. Η μείωση των ρυθμών μόλυνσης των βρεφών σημαίνει μείωση της μετάδοσης του ιού στις γυναίκες. Εκτιμάται ότι περισσότερα από 9 εκατομμύρια παιδιά έχουν χάσει τις μητέρες τους από το AIDS.

    Σήμερα σχεδόν ένα εκατομμύρια παιδιά είναι φορείς του ιού του AIDS και υποφέρουν από τις σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της ασθένειας. Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού πρέπει να παρέχεται σε όλα τα παιδιά που είναι φορείς ή ασθενούν από το AIDS περίθαλψη, συμβουλευτική, εκπαίδευση, αναψυχή και κοινωνική υποστήριξη ενώ παράλληλα πρέπει να προστατεύονται από κάθε είδους διάκριση

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 16:26:57

    [01] Σημίτης-Γαλλία

    Με το γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και τον πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν συναντάται διαδοχικά σήμερα το μεσημέρι στο Παρίσι , ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Η πρώτη συνάντηση του κ.Σημίτη θα γίνει με τον κ.Σιράκ στις 12.00μμ και αναμένεται να κυριαρχίσει στις συνομιλίες η προοπτική της ΕΕ.

    Ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες αλλά και όπως διεφάνη από δήλωση του εκπροσώπου του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή, ο κ. Σιράκ αναμένεται να ζητήσει μετ' επιτάσεως από τον πρωθυπουργό να άρει τις αντιρρήσεις του για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.Σημειώνεται, άλλωστε, ότι ο γάλλος Πρόεδρος είναι από τους πρωτεργάτες της ιδέας για τη σύγκληση της Διάσκεψης.Πάντως και σήμερα ανώτατες κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν με κατηγορηματικό τρόπο την δήλωση του πρωθυπουργού -και από το Λονδίνο- ότι η Ελλάδα θα μπλοκάρει τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαική

    Διάσκεψη εάν δεν γίνουν αποδεκτές από την Αγκυρα οι αρχές που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ των Ευρωπαϊκων χωρών (αποδοχή της δικαιοδοσίας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου κλπ.)

    Η προοπτική της ΕΕ και η πορεία προς την Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση ,το ζήτημα της απασχόλησης αλλά και οι διμερείς σχέσεις ελληνογαλλικές σχέσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον ομολογό του της γαλλίας Λιονέλ Ζοσπέν ο οποίος θα παραθέσει και γεύμα στον Κ.Σημίτη.

    Την Τρίτη ο κ.Σημίτης θα μιλήσει την κοινοβουλευτική συνέλευση της ΔΕΕ. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει από την αρχή της νέας χρονιάς την προεδρία της ΔΕΕ. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ.

    Στο μεταξύ φαίνεται ότι δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες περι ενδεχόμενης συνάντησης του κ. Σημίτη με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στο περιθώριο της συνόδου της ΔΕΕ και τούτο γιατί όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές ο κ.Γιλμάζ δεν θα έλθει στο Παρίσι για να λάβει μέρος στη σύνοδο. Σε κάθε περίπτωση ,όμως, ούτως ή άλλως δεν είχε προγραμματισθεί επισήμως συνάντηση των δύο πρωθυπουργών.Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι πιθανότατα δεν θα έλθει ο κ.Γιλμάζ στο Παρίσι, αλλά η όλη εικόνα θα ξεκαθαρίσει σήμερα.-

    [02] Βαν Ντεν Μπρουκ-Κύπρος

    Ιδιαίτερα σημαντικές θεωρούνται οι συνομιλίες που θα έχει στην Κύπρο κατά τη διήμερη επίσκεψή του ο κοινοτικός επίτροπος Βαν Ντεν Μπρουκ με στόχο την εξεύρεση φόρμουλας για τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Ο Χανς Βαν Ντεν Μπρουκ φθάνει σήμερα και θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Κληρίδη όσο και τον Ραούφ Ντενκτάς. Επίσης θα έχει επαφές με συνδικαλιστικές επαγγελματικές και άλλες οργανώσεις.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε ότι στη συνάντησή του με τον κοινοτικό επίτροπο, αναμένεται να συζητηθεί η σημερινή θέση του Κυπριακού η ενταξιακή πορεία και το θέμα της σύνθεσης της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Σε ερώτηση αν θα συζητηθεί συγκεκριμένη φόρμουλα για τη συμμετοχή των τουρκοκυπριων, επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις θα γίνονταν με την Κυπριακή δημοκρατία.

    Η κυβέρνηση, είπε, θα δεχόταν τη συμμετοχή στην ομάδα εκπροσώπων Ελληνοκυπριών και Τουρκοκυπρίων επιμελητηρίων και συνδικαλιστικών οργωνώσεων υπό τον όρο πάντοτε ότι οι διπαραγματεύσες θα διεξάγονται με την αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    [03] Μπερνς

    Εφθασε χθες το πρωί στην Αθήνα, ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Νίκολας Μπερνς, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να εργαστεί για τη βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

    Ο κ. Μπερνς, διετέλεσε επί τριετία εκπρόσωπος Τύπου του Στέητ Ντηπάρντμεντ, ενώ έχει θητεύσει και σε πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών σε Αραβικές χώρες.

    Ο κ. Μπέρνς είπε ότι θαυμάζει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και δήλωσε ότι θα μάθει σύντομα Ελληνικά και αυτός και η οικογένειά του.

    [04] Στεφανόπουλος

    Με όσους έχουν ευθύνες για τις συνέπειες απο τις θεομηνίες, τα έβαλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας στη Πάτρα στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την μνήμη του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.

    Τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη αίσθηση όλοι όσοι εμπλέκονται στις κατασκευές έργων, ενώ αναφερόμενος στους πλημμυροπαθείς της Πάτρας ,ζήτησε μεγαλύτερη αίσθηση καθήκοντος από το κράτος,αλλά και τους εργολάβους και κατασκευαστές .

    [05] Σκανδαλίδης

    Σαφείς αιχμές με πολλούς αποδέκτες απο το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,Κώστα Σκανδαλίδη,ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο του στη Ρόδο.

    Ο κ. Σκανδαλίδης αναρωτήθηκε αν πράγματι τα μεγάλα κόμματα έχουν φθαρεί και χρειάζονται νέοι πολιτικοί σχηματισμοί και πρόσθεσε πως λιγο τον ενδιαφέρει εάν το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει ενωμένο ή διασπασμένο.Τον ενδιαφέρει,όμως η υπέρβαση και η ανατροπή των εξουσιαστικών δομών.

    [06] Τουρκία-ΝΑΤΟ

    Η Τουρκία διέψευσε τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Σιμίτη, ο οποίος υποστήριξε οτι η Ελλαδα απεδέχθη τη νέα διοικητική δομή του ΝΑΤΟ , αλλά όχι η Τουρκία με συνέπεια να προκληθεί ρήξη μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας.

    Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει οτι "οι δηλώσεις Σημίτη δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια".

    Το υπουργείο εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι το θέμα αυτό θα επανέλθει και πάλι προς συζήτηση κατά τη διάκρεια της Συνόδου των Αρχηγών των Επιτελείων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών άμυνας που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου. Προστίθεται επίσης στο ίδιο κείμενο οτι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να επιδεικνύει της παραγωγικής της διάθεσης σε τέτοιου είδους συναντήσεις.

    [07] Δήμητρα Λιάνη

    Δεκάδες πολίτες, αλλά και στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, πήγαν χθες τού Αγίου Ανδρέα, στο Πρώτο Νεκροταφείο, για να αφήσουν ένα λουλούδι στον τάφο τού Ανδρέα Παπανδρέου. Εκεί ήταν και η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Δήμητρα Λιάνη, η οποία έγινε δεκτή από τον κόσμο, με χειροκροτήματα.

    Η κυρία Λιάνη τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 16:25:48

    [08] Τζένη

    Σε σχέδιο για την εξόντωση του δικαστή Γιώργου Σακελλαρόπουλου αποδίδει και η Τζένη Χελιουδάκη την δημοσιοποίηση της σχέσης της μαζί του.

    Σε δηλώσεις της στον Αntenna υποστήριξε ότι όσα έγιναν ήταν ξεκαθάρισμα λογαρισμών ενώ απείλησε πως εάν ανοίξει το στόμα της θα κάψει την μισή Αθήνα γιατί πίσω από τις κλειστές πόρτες τα κάνουν όλα, όπως είπε.

    [09] Αδιόριστοι καθηγητές

    Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία πείνας που άρχισαν πριν από 53 ημέρες εώς ότου δικαιωθούν δήλωσαν στον Αntenna οι δύο αδιόριστοι καθηγητές από τη Θεσσαλονίκη που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπανικολάου με προβλήματα υγείας.

    Ο Δημήτρης Κούγκας χαρακτήρισε ταφόπλακα για την Παιδεία το νομοσχέδιο του Γεράσιμου Αρσένη, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού και κατήγγειλε ότι στην 18η ημέρα απεργίας τους προσφέρθηκε διορισμός χωρίς καν να έχουν υποβάλει αίτηση.

    Ακόμη, επεσήμανε, όπως και η Ελένη Παλιότζικα, ότι δεν πρόκειται για κίνηση απόγνωσης.

    Θα γίνει όμως τρίωρη στάση εργασίας στις 3 Δεκεμβρίου, και συλαλλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη συμπαράστασης για τους 2 αδιοριστους καθηγητές που κάνουν απεργία πείνας στη Θεσσαλονικη εδω και πενηντα ημερες.Οι δυο καθηγητες εδω και μια εβδομαδα νοσηυλευονται στο Νοσοκομειο Παπανικολαου με προβληματα υγειας.

    [10] Φεστιβάλ Κινηματογράφου

    Στην αυστραλιανή παραγωγή "Ο δρόμος για το Νίλ" της Σού Μπρούκ, απονεμήθηκε ο χρυσός Αλέξανδρος του 38ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που έληξε αργά χθές βράδυ.

    Ο αργυρός Αλέξανδρος, ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής, απονεμήθηκε στην ταινία του Τούρκου Νταρμίς Ζαϊμ "Τούμπες μέσα σε φέρετρο".

    [11] Ριφιφί

    Με τη μέθοδο του ριφιφί, διαρρήκτες άρπαξαν δύο εκατομμύρια και συνάλλαγμα από την εταιρεία "Ραπτομηχανές Σίνγκερ" που βρίσκεται στην οδό Σταδίου. Οι δράστες, που είχαν ολο το χρόνο στη διάθεσή τους, μέσα στο Σαββατοκύριακο, μπηκαν στα γραφεία της εταιρείας και άνοιξαν με οξυγόνο δυο χρηματοκιβώτια.

    Στο κτίριο υπάρχει φύλακας, ο οποίος βρισκόταν κατά τη διάρκεια τής διάρρηξης στον έκτο όροφο, αλλά κοιμόταν.

    [12] Rave πάρτι

    Ελεύθερα αφέθηκαν μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα τα 9 αγόρια και κορίτσια που συνελήφθησαν σε ρέϊβ πάρτυ στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, να έχουν ποσότητες χασίς, ηρωϊνης και ναρκωτικά χάπια "Εκσταση". Εναντίον των νεαρών ασκήθηκε ποινική δίωξη.

    [13] Δίκη Μπαλάφα

    Στην τελική ευθεία μπήκε σήμερα η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα και αναμένεται η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τα όπλα που είχαν βρεθεί σε διαμέρισμα της οδού Καλαμά.

    Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του είχε προτείνει την ενοχή του Μπαλάφα μόνο για τα όπλα και όχι για τις υποθέσεις της δολοφονίας του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου και της αιματηρής ληστείας στο σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 16:26:37

    [14] Βουλγαρία-Ρωσία

    Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας,Ναντέζντα Μιχαϊλοβα πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Μόσχα, μετά την τελευταία σοβαρή κρίση στις βουλγαρο- ρωσικές σχέσεις.

    Η κ. Μιχαϊλοβα θα προετοιμάσει την επίσκεψη του βούλγαρου προέδρου Πέταρ Στογιάνωφ στην Μόσχα από τις 18 ως τις 20 Δεκεμβρίου.

    Στη διάρκεια της παραμονής της στη ρωσική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον ρώσο ομόλογό της, Γεβγένι Πριμακώφ, τον πρόεδρο της Δούμα, Γενάντι Σελεζνιώφ και τον πρόεδρο της Ανω Βουλής, Ιγκόρ Στρόεφ.

    Στην αντζέντα των συνομιλιών της υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας στη Μόσχα περιλαμβάνεται και εξέταση των σχεδίων μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου από την Ρωσία προς το λιμάνι του Μπουργκάς [Πύργος], στη Μαύρη Θάλασσα.

    Οι βουλγαρο-ρωσικές σχέσεις δοκιμάστηκαν σκληρά τον περασμένο Οκτώβριο όταν η Σόφια αρνήθηκε να καλέσει ρωσική αντιπροσωπεία σε σύνοδο των υπουργών Αμυνας χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

    "Η ειλικρίνεια και η διαφάνεια επιτρέπουν την επίλυση ακόμη των πιο σύνθετων προβλημάτων" τόνισε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας κατά την αναχώρησή της από την Σόφια.

    [15] Αλβανία: Κουμμουνιστικό κόμμα

    Στην Αλβανία ενω φαινεται δύσκολος ο διάλογος μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων και της αντιπολίτευσης ως βασική προϋπόθεση για να αποκτήσει η χώρα την ομαλότητα, στην επικαιρότητα προβάλλει ακόμα ενα πρόβλημα.

    Το Κομμουνιστικό κόμμα της Αλβανίας ζητάει και τη νομική αναγνώρισή του. ``Το κόμμα μας υπάρχει, απλώς περιμένουμε τη νομιμοποίηση μας``, αναφέρει ο Τιμοσιένκο Πεκμέζι, ενα απο τα στελέχη των Αλβανών κομμουνιστών, που τιμωρήθηκε για το ιδεολογικό του πιστεύω απο το καθεστώς Μπερίσα.

    Ουσιαστικά οι Αλβανοί κομμουνιστές που πιστεύουν στην ιδεολογία του μαρξισμού - λενινισμού, απαιτούν τώρα την κατάργηση του νόμου του 1992 οταν η Βουλή που ελεγχόταν απο το Δημοκρατικό κόμμα έθεσε εκτός νόμου το Κομμουνιστικό κόμμα της Αλβανίας.

    Οι κομμουνιστές, πάντως, θεωρούν οτι η νομιμοποίηση του κόμματος ειναι θέμα ημερών.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 16:27:11

    [16] Ιράκ

    Η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων στον Κόλπο δεν θα φοβίσει το Ιράκ υποχρεώνοντάς το να αναθεωρήσει την απόφαση για την απαγόρευση της εισόδου των επιθεωρητών του ΟΗΕ στα προεδρικά μέγαρα, γράφουν σήμερα οι εφημερίδες της Βαγδάτης.

    "Καθώς η αμερικανική κυβέρνηση στέλνει περισσότερες φρεγάτες και μονάδες της αεροπορίας στην περιοχή, σφάλει εάν νομίζει ότι η χρήση των όπλων μπορεί να υποχρεώσει το Ιράκ να αλλάξει την εθνική απόφασή του", γράφει η εφημερίδα al-Thawra, που είναι όργανο του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ.

    Το Ιράκ έχει χαρακτηρίσει τα προεδρικά μέγαρα που χρησιμοποιεί ο Σαντάμ Χουσεϊν ως χώρους εκτός της δικαιοδοσίας των επιθεωρητών του ΟΗΕ, αλλά έχει προσκαλέσει άλλους ξένους ειδικούς να ελέγξουν αυτά τα κτίρια για να διαπιστώσουν εάν βρίσκονται κρυμμένα οπλικά συστήματα που απαγορεύεται να κατέχει το Ιράκ.

    "Η αμερικανική κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι όλο το Ιράκ, περιλαμβανομένων των προεδρικών μεγάρων, είναι ελεύθερο από κάθε απαγορευμένο όπλο, αλλά η κυβέρνηση θέλει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του Ιράκ επιδιώκοντας να θέσει υπό επιτήρηση αυτά τα μέγαρα", γράφει η εφημερίδα του κόμματος Μπάαθ.

    Τις τελευταίες δέκα ημέρες, αφότου ξανάρχισαν οι επιθεωρήσεις των απεσταλμένων του ΟΗΕ στο Ιράκ, έχουν ερευνηθεί αρκετές τοποθεσίες αλλά όχι και τα μέγαρα του Σαντάμ.

    "Οι ομάδες επιθεωρητών του ΟΗΕ έχουν ερευνήσει μέχρι τώρα 96 τοποθεσίες αφότου επανέλαβαν τις εργασίες τους. Ωστόσο δεν έχουν βρει τίποτα", γράφει η κυβερνητική εφημερίδα al-Jumhouriya. "Πόσο ακόμα θα συνεχίζεται αυτό το βρώμικο παιχνίδι;", αναρωτιέται η ιρακινή εφημερίδα.

    Την ίδια ώρα στο Κουβέιτ ηχούσαν οι σειρήνες, καθώς το πρωί έγινε η πρώτη πανεθνική άσκηση ετοιμότητας στο εμιράτο αφότου εκδιώχθηκαν οι ιρακινές δυνάμεις.

    Περίπου 150 σειρήνες ήχησαν όπως είχε προγραμματισθεί στις 11 το πρωί- τοπική ώρα. Ο συναγερμός τερματίσθηκε ύστερα από πέντε λεπτά. Οι σειρήνες είχαν δοκιμασθεί αρκετές φορές μέχρι σήμερα μετά τον πόλεμο στον Κόλπο, αλλά η σημερινή άσκηση ήταν η πρώτη ενός νέου συστήματος που καλύπτει ολόκληρο το εμιράτο.

    [17] Ιταλία-Εκλογές

    O Τζουζέπε Περικού, υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος κεντροαριστερού συνασπισμού της Ελιάς στην Γένοβα είναι ο νικητής στον χθεσινό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η κεντροαριστερά αναμένεται μάλιστα να εκλέξει από τον πρώτο γύρο στη Σικελία δημάρχους στο Παλέρμο και την Κατάνια.

    Στη Γένοβα ο Τζουζέπε Περικού επικράτησε του αντιπάλου του, υποψηφίου της κεντροδεξιάς, Σέρτζιο Καστελανέτα με ποσοστό 51,5% έναντι 48,5%.

    Οι υποψήφιοι της κεντροδεξιάς Συμμαχίας για την Ελευθερία, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατόρθωσαν να επανεκλεγούν στην Καζέρτα και στο Βίμπο Βαλέντια.

    Οι υποψήφιοι της αυτονομιστικής Λέγκας του Βορρά εξελέγησαν στις πόλεις Βαρέζε και Αλεσάντρια.

    Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ιταλία στη Σικελία διεξήχθη χθες ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών και η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει σήμερα.

    Με βάση τις δημοσκοπήσεις έξω από τα εκλογικά κέντρα, στο Παλέρμο αναμένεται να επανεκλεγεί ο απερχόμενος δήμαρχος της κεντροαριστεράς, Λεολούκα Ορλάντο με ποσοστό 56% ως 60%.

    Στην Κατάνια ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς, Βιτσέντσο Μπιάνκο φαίνεται να συγκεντρώνει επίσης ποσοστό 63-67%.

    Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Σικελία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

    Στις χθεσινές δημοτικές εκλογές μετείχαν περίπου έξι εκατομμύρια Ιταλοί ψηφοφόροι σε 86 δήμους.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 16:26:02

    [18] Ιαπωνία: Φαινόμενο του θερμοκηπίου

    Στο Κιότο της Ιαπωνίας, ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του με συμμετοχή 150 χωρών, η 10ήμερη Παγκόσμια Σύνοδος για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

    Το πρωτόκολο του Κυότο με θέμα την κλιματολογική αλλαγή αναμένεται να θέσει αριθμητικούς στόχους αλλά μάλλον δεν προβλέπεται να υπαγορέψει μεθόδους μείωσης των ρύπων στα βιομηχανικά κράτη.

    Ο Ιάπωνας υπουργός εξωτερικών Κέιζο Ομπούτσι καλωσόρισε τους απεσταλμένους των 150 κυβερνήσεων λέγοντας πως αυτές οι δέκα ημέρες μπορεί ν'αλλάξουν το μέλλον της ανθρωπότητας. Ομως η πιθανότητα επιτυχίας του συνεδρίου είναι πολύ μικρή.

    Η βασική διαφωνία βρίσκεται στην ποσότητα μείωσης των βιομηχανικών ρύπων που επιδρούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν αφού είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές αερίων σ'όλο τον κόσμο.

    Οι χώρες που συνυπέγραψαν το 1992 τη Συνθήκη του Ρίο, ζητούσαν τη μείωση των εκπομπών των αερίων εκείνων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανάμεσά τους το πλέον διαδεδομένο διοξείδιο του άνθρακα, στα επίπεδα του 1990, μέχρι το έτος 2000.

    Από τις ανεπτυγμένες χώρες, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και η Ιαπωνία, έχουν διατυπώσει διαφορετικές απόψεις,

    Οι ΗΠΑ ζητουν η χρονική περίοδος της μείωσης εκπομπών των βλαβερών αερίων να εκτείνεται σε έξι χρόνια, ενώ η Ευρωπαική Ενωση και η Ιαπωνία, προτείνουν χρονικό διάστημα μίας τριετίας.

    Επίσης οι ΗΠΑ, που εκπέμπουν το ένα τέταρτο του εκλυόμενου διοξειδιου του άνθρακα στον πλανήτη μας, επιμένουν να μοιρασθούν το βάρος της μείωσης και οι αναπτυσσόμενες χώρες, κυρίως δε η Κίνα. Η Ευρώπη επιθυμεί μέιωση των εκπομπών κατά 15%, εν σχεσει με τα επίπεδα του 1990, έως το 2010, ενώ η Ιαπωνία ζητεί μείωση κατά 5% στο διάστημα 2008- 2010. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ζητούν τη μείωση των εκπομπών στο επίπεδο του 1990 έως το 2010.

    'Οπως πάντως υποστηρίζουν επιστήμονες του ΟΗΕ, μία αποτυχία της Συνόδου θα έχει αυξημένο κόστος για ολόκληρον τον πλανήτη μας, όπως προκύπτει άλλωστε απ' όλες τις σχετικές αναφορές του Οργανισμού για τα φαινόμενα του θερμοκηπίου και της θερμοκρασιακής ανόδου.

    [19] Τουρκία: απογραφή πληθυσμού

    Δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να γελάσουμε η να κλάψουμε με την ευφυία της τουρκικής αστυνομίας, που χθές εκμεταλλεύθηκε την απογραφή του πληθυσμού, γεγονός που ανάγκασε 65 εκατομύρια τουρκους να κλειστούν στα σπίτια τους, και συνέλαβε περισσότερους από 550 φυγόδικους.

    Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας δήλωσε στο Ρόιτερ ότι η αστυνομία γνώριζε που έμεναν οι φυγόδικοι, αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσε να τους συλλάβει.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ η αστυνομία, εκμεταλλευόμενη την απαγόρευση της κυκλοφορίας, συνέλαβε στα σπίτια τους περίπου 550 καταζητούμενους στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα.

    Στη διάρκεια της χθεσινής απογραφής η ζωή είχε παραλύσει ολοκληρωτικά στην Τουρκία, από τις ακτές του Αιγαίου ως τα σύνορα του Ιράν, καθώς 600. 000 υπάλληλοι του τουρκικού κράτους,συγκέντρωναν τα στοιχεία του πληθυσμού για την προετοιμασία των νέων εκλογικών καταλόγων.

    Ο αρχές είχαν απαγορεύσει πλήρως την κυκλοφορία με αποτέλεσμα 65 εκατομμύρια άνθρωποι να παραμείνουν στα σπίτια τους ολόκληρη την ημέρα.

    Ομως όσο αποτελεσματική και ευφυής κι αν είναι η τακτική της τουρκικής αστυνομίας, ειναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός πως οι τουρκικές φυλακές θα γεμίσουν με 550 καινούργιους κρατουμένους, πολλοί απο αυτούς πολιτικοί, αφού είναι γνωστές οι συνθήκες που επικρατούν σ'αυτές.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 16:25:22

    [20] Εφορίες-Μεταβιβάσεις

    Συνωστισμός επικρατεί στις Εφορίες από τους πολίτες που σπεύδουν να τακτοποιήσουν ζητήματα που σχετίζονται με μεταβιβάσεις ακινήτων.

    Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί προς το τέλος του μηνός, αφού από την 1η Ιανουαρίου, θα ισχύσουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, που θα αυξήσουν το κόστος μεταβίβασης.

    Στις Εφορίες, αλλά και σε Τράπεζες, άρχισαν να διατίθενται από σήμερα και έως τις 31 Ιανουαρίου, τα ειδικά σήματα για τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών.

    [21] Ενοίκια

    Νέα αύξηση στις τιμές των ενοικίων προκαλεί η επιβολή του συντελεστή 6,5% επι της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.

    Εφ'εξής δεν θα μπορεί κανείς να αποκρύπτει ούτε μισθώματα ούτε έσοδα.

    [22] Πανωτόκια

    Να καταργηθούν οι ανατωκισμοί των τόκων του κεφαλαίου των Δανείων, δηλαδή τα πανωτόκια, ζητούν μέ τροπολογία πού κατέθεσαν στην Βουλή 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Νά σημειωθεί ότι η υπόθεση εκρεμμεί στόν Αρειο Πάγο.

    [23] Αντικειμενικές αξίες

    Αυξημένο φόρο εώς και 400% θα κληθούν να καταβάλουν όσοι μεταβιβάσουν ακίνητα μετά την 1η Ιανουαρίου, καθώς η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα είναι κάτα μέσο όρο από 20 εώς και 40%.

    Ειναι ενδεικτικό ότι σε ορισμένες περιοχές , όπως στην Ηρώδου Αττικού και τη Βουλιαγμένη το τετραγωνικό φθάνει τις 920.000.

    Πάνω όμως και τα ενοίκια καθώς θα υπολογίζονται με συντελεστή 6,5%.

    [24] Μεταχειρισμένα Ι.Χ

    Απέκλεισε την περίπτωση εισαγωγής φθηνών μεταχειρισμένων αυτοκινητων, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρύς, παρά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωδικαστηριου.

    Παράλληλα έκανε λόγο για απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων, σταδιακά και κατά περιοχές με στόχο έως το 2004 την αντικατασταση τους με νέα, αντιρρυπαντικής τεχνολογιας.

    Προτεραιότητα θα δοθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εν όψει της Ολυμπιάδας του 2004.

    Στους ιδιοκτήτες που θα αποσύρουν το παλαιό τους αυτοκίνητο θα δίνεται ένα ποσό εφάπαξ που θα κυμαίνεται μεταξύ 300 και 500 χιλιαδων δραχμων.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 16:26:20

    [25] AIDS-Εμβόλιο

    Οι γιατροί του Βρετανικού Συμβουλίου Ιατρικής Ερευνας, μετά από δοκιμές του εμβολίου αυτού --το οποίο έχει ως βασικό συστατικό μια τεχνητή πρωτεϊνη, την rgp120-- βρήκαν ότι το εμβόλιο αυτό έχει δεκαπλάσιες δυνατότητες από άλλες πειραματικές θεραπείες.

    Πειράματα που έγιναν σε ζώα στην Ολλανδία έδειξαν ότι το εμβόλιο αυτό τα προστάτευσε από έναν ιό που μοιάζει με τον ιό του AIDS.

    "Πρέπει όμως να έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία.Υπάρχουν ακόμη πολλά φάρμακα να δοκιμάσουμε. Μπορεί να υπάρχουν 15 ή 16 φάρμακα αρκετά καλά που ίσως αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής κατά 10-15 χρόνια. Η πρόκληση είναι να δοκιμάζει κανείς διαφορετικούς συνδυασμούς και να βρίσκει τον τρόπο χορήγησής τους, με ποιά σειρά και σε τί ποσότητα πρέπει να χορηγούνται κάθε φορά", δήλωσε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο γιατρός Tιμ Πέτο.

    H πρωτεϊνη rgp120 είναι παρόμοια με ένα από τα συστατικά του εξωτερικού στρώματος του ιού HIV που προκαλεί το AIDS. Το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιεί νέες πρόσθετες ουσίες, οι οποίες αποτελούν συνδυασμούς ενώσεων που ενισχύουν τις αντιδρασεις του ανοσοποιητικού συστήματος στην πρωτεϊνη που μοιάζει με τον ιό HIV.

    Αν η δοκιμή του εμβολίου αυτού αποδειχθεί επιτυχής σε περαιτέρω πειράματα που θα γίνουν σε ζώα, τότε το εμβόλιο θα δοκιμαστεί σε μεγάλη κλίμακα σε ασθενείς που πάσχουν από AIDS.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 12:51:05
    Κακοκαιρία σήμερα, με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, που κατά τόπους θα είναι έντονες.

    Μετά το μεσημέρι πάντως στη δύτικη και νότια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει και διαστήματα με σχετική βελτίωση .

    Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίαο πολύ ισχυροί

    Στην Αττική βροχές, από το πρωί με βελτίωση αργότερα και θερμοκρασία ώς 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία ως 15 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Monday, 01-Dec-97 12:50:52
    Με έντονες βροχές που αναμένεται να αρχίζουν να υποχωρούν από αύριο, μας υποδέχθηκε ο Δεκέμβριος.

    Αύριο Τρίτη αρχικά σε όλη τη χωρα, θα έχουμε και πάλι βροχές και σποραδικές καταιγίδες που μάλιστα τοπικά στα ανατολικά θα είναι έντονες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί πρώτα στα δυτικά και μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη χωρα.

    Οι άνεμοι στη δυτική Ελλάδα θα είναι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφωρ και στην ανατολική νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα πλησιάσει στους 14 βαθμούς στα βόρεια και στους 18 με 19 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 1 December 1997 - 15:13:10 UTC