Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 97-12-15

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Χριστουγενιάτικος χειμώνας

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Απειλές Γιλμάζ
  • [02] Δυσφορία της Ε.Ε για Τουρκία
  • [03] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [04] Παντελής Οικονόμου
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Ωράριο καταστημάτων
  • [06] Ανεργία
  • [07] Καταλήψεις
  • [08] Νέα σχολικά κτίρια
  • [09] Καλτσάς
  • [10] ΚΕΔΚΕ
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Κίνκελ-Τουρκία
  • [12] Τουρκία-Ρωσία
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Βρετανία-Ελισάβετ
  • [14] Μπλέρ-Ανταμς
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Χριστουγενιάτικα καβούρια
  • [16] Ο πρώτος σκύλος των ΗΠΑ
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [17] Πρόυπολογισμός
  • [18] Χρηματιστήριο
  • [19] Ελενχοι στην αγορά
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Χριστουγενιάτικος χειμώνας

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 12:02:07
    Για όλη την εβδομάδα θα συνεχιστεί η κακοκαιρία που πλήττει από χθες σχεδόν ολόκληρη τη χώρα με καταρακτώδεις βροχές και χιόνια στα ορεινά και την Δυτική Μακεδονία.

    Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία από την Πέμπτη το κρύο θα γίνει περισσότερο τσουχτερό και δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην Αττική.

    Στην Αθήνα η βροχή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

    Σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία χιονίζει όπως και στα ορεινά της χώρας.

    Επίσης χιονίζει έξω από τη Θεσσαλονίκη στο Πανόραμα, το Χορτιάτη και την Εξοχή.

    Με αντιολοσθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση στην Κατάρα, το Καρπενήσι, την Εθνική Κοζάνης Λάρισας και το ορεινό δίκτυο των νομών Γρεβενών και Φλώρινας.

    Λόγω της κακοκαιρίας ματαιώθηκαν οι πτήσεις της Ολυμπιακής από Αθήνα για Ηράκλειο, Κύθηρα , Σαντορίνη και Κάρπαθο ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια για Κοζάνη λόγω χιονιού. Ακόμη καθυστέρηση μίαμισης ώρας είχαν οι πτήσεις προς Αμστερνταμ και Μαδρίτη .

    Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας- Θάσου και Καβάλας Πρίνου.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 15:01:16

    [01] Απειλές Γιλμάζ

    Απειλές από τον Μεσούτ Γιλμάζ, μετά την απόφαση της συνόδου Κορυφής του Λουξεμβούργου για αποκλεισμό της Τουρκίας από τις υπό ένταξη χώρες.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλεί με προσάρτηση των κατεχομένων αν αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου και δηλώνει ότι η Αγκυρα διακόπτει τον πολιτικό διάλογο με την Κοινότητα ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

    [02] Δυσφορία της Ε.Ε για Τουρκία

    Δυσφορία στην Ευρωπαική Ενωση προκάλεσε η οργή της Αγκυρας και οι απειλές της για ενσωμάτωση των κατεχομένων της Κύπρου μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής.

    Πηγές της προεδρίας απο το Λουξεμβούργο χαρακτήριζαν την αντίδραση του Γιλμάζ σαν διόλου ενθαρρυντική για τον Ευρωπαικό προσανατολισμό της Τουρκίας και τόνιζαν ότι η Ευρωπαική Ενωση λυπάται για τις εξελίξεις αυτές.

    Αναφορικά με την Κύπρο τόνιζαν ότι τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης.

    [03] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής στο Λουξεμβούργο.

    Η εφημερίδα Χουριέτ σε άρθρο της γράφει ότι η αντίδραση της Τουρκίας θα είναι ισχυρή ενώ και ο Κώστας Σημίτης προέβλεψε χθες κλιμάκωση των προβλημάτων.

    Σύμφωνα με την Χουριέτ η Αγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει για έξι μήνες τις πολιτικές της σχέσεις με την Ευρωπαική Ενωση και να επικεντρώσει την προσοχή της κυρίως στις οικονομικές σχέσεις.

    Την ίδια ώρα ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αρνείται να συμετάσχει στις διαπραγματευσεις ένταξης της Κύπρου.

    Στον απόηχο της συνόδου κορυφής αίσθηση προκάλεσε η οξύτατη απάντηση του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Γεράσιμο Αρσένη για το θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ.

    Για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο Μανώλης Δασκαλάκης μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του κόμματος αναφέρει σε συνεντευξή του ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος μπορεί άνετα να παίξει ηγετικό ρόλο.

    [04] Παντελής Οικονόμου

    Χαμένη επιλογή, χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη στον δήμο της Αθήνας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Παντελής Οικονόμου, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

    Προβλέπει ότι η Μαρία Δαμανάκη θα χάσει, και προσθέτει ότι δεν βλέπει το λόγο γιατί να την υποστηριξει το ΠΑΣΟΚ.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 15:00:13

    [05] Ωράριο καταστημάτων

    Τόνωση της αγοράς την εορταστική περίοδο αναμένουν οι καταστηματάρχες, ενώ σήμερα άρχισε η εφαρμογή συνεχούς ωραρίου που θα διαρκέσει εώς τις 31 του μήνα.

    Τις καθημερινές, τα καταστήματα θα ειναι ανοιχτα απο τις 9 το πρωι εως τις 8 το βραδυ, το Σαββατο απο τις 9 το πρωι εως τις 6 το απογευμα και την Κυριακη απο τις 10 εως τις 6.

    Ο προεδρος των κρεοπωλων της Βαρβακειου αγορας Νικος Μαρκου δηλωσε στον Αντεννα οτι η αγορα εχει κατακλειστει με γαλοπουλες απο ξενες χωρες που δεν εχουν περασει τους προβλεπομενους ελεγχους.

    Οι εφοριακοι παντως,τις ημερες των εορτων και επι 24ωρου βασεως θα πραγματοποιουν ελεγχους για την παταξη της αισχροκερδειας.

    Συμφωνα με ερευνα της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ,το χριστουγεννιατικο τραπεζι θα ειναι φετος ακριβοτερο κατά 15% σε σχεση με περσι.

    Το 20% του δώρου θα πάει στα σούπερ μάρκετ ενώ οι ανατιμήσεις σε βασικά τρόφιμα και ποτά κυμαίνονται από 4 ως 100%.

    [06] Ανεργία

    Στο 10,8 % έφθασε η ανεργία το ΄97 στην Ευρωπαική Ενωση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στην Εκθεση της Επιτροπής των ευρωπαικών κοινοτήτων για την απασχόληση αναφέρεται ότι μόνο τό ένα τρίτο των ανδρών ανέργων και το ένα τέταρτο των γυναικών βρισκουν εργασία μέσα σ΄ ένα χρόνο .

    Το 1996 μαλιστα περιπου 5μιση εκ. άτομα ηταν ανεργα για πανω απο 2 χρονια .

    Η ανεργια συμφωνα παντα με την εκθεση, πληττει περισσοτερο τις γυναικες στις οποιες το ποσοστο ανεργιας φθανει το 12,7% εναντι 9,4% των ανδρων

    [07] Καταλήψεις

    Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Πανεπιστήμια και Λύκεια όλης της χώρας, με κύριο αίτημα την κατάργηση των αλλαγών στην Παιδεία ενώ πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές των τμημάτων που τελούν υπό κατάληψη.

    [08] Νέα σχολικά κτίρια

    Το υπουργείο παιδείας σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοικηση εξήγγειλε σήμερα πρόγραμμα κατασκευής νέων σχολικών συγκροτημάτων.Ο υπουργος Παιδειας Γερασιμος Αρσενης τονισε οτι θα διατεθουν 450 δις για την κατασκευη νεων σχολικων κτιριων ωστε σε 5 χρονια ολα τα σχολεια της Αττικης να λειτουργουν μονο σε πρωινη βαρδια.

    [09] Καλτσάς

    Μαφιόζικο έγκλημα με θύμα αδελφό μέλους του συνδικάτου του εγκλήματος.

    Ο Γιώργος Καλτσάς βρέθηκε δολοφονημένος με δύο σφαιρες στο κεφάλι μέσα στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του σε ερημική τοποθεσία στη Βοιωτία.

    [10] ΚΕΔΚΕ

    Κλειστά είναι σήμερα τα δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα.

    Η ΚΕΔΚΕ ζητά την καταβολή από το κράτος θεσμοθετημένων πόρων ειδάλως κινδυνεύουν να μην πληρώθουν μισθό και δώρο Χριστουγέννων.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε δηλωσεις του στον Αntenna δεν απέκλεισε κύμα απεργιών μέσα στις γιορτές.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 15:01:02

    [11] Κίνκελ-Τουρκία

    Την πρόθεσή του να διασκεδάσει την αρνητική στάση που κράτησε η Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία, κατα τη Διάσκεψη Κορυφής επέδειξε ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, Κλάους Κίνκελ. Ο Κίνκελ διαβεβαίωσε τη γειτονική μας χώρα πως "η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης παραμένει ανοικτή" γι΄ αυτήν, και φάνηκε ενοχλημένος με την απόφαση της κυβέρνησης της Αγκυρας να παγώσει τον διάλογο με τους 15 μετά την απόφασή τους να την αποκλείσουν από τα σχέδια διεύρυνσης της ΕΕ.

    Ο Κλάους Κίνκελ επανέλαβε όμως ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση συνδέεται με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των σχέσεων της Αγκυρας με την Αθήνα και το Κουρδικό.

    Εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι η Τουρκία θα ακολουθήσει περισσότερο θετική στάση και απέρριψε την άποψη ότι τα θρησκευτικά θέματα παίζουν ρόλο στην προσπάθεια της Αγκυρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στην Τουρκία η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Λουξεμβούργου καταγράφει και ανταπόκριση της κυριακάτικης ``Ουάσιγκτον Ποστ`` από την Αγκυρα, που τονίζει ότι ``η απόρριψη άφησε πολλούς Τούρκους πικραμένους, να αισθάνονται θύματα ενός ευρωπαϊκού ρατσισμού εναντίον μιας μουσουλμανικής χώρας και όχι των δεδηλωμένων επιφυλάξεων της Ε.Ε. που αφορούν το φτωχό ιστορικό της Τουρκίας σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανεπίλυτη διαφορά της με την Ελλάδα γύρω από την Κύπρο και την ένοπλη σύγκρουση κατά των Κούρδων αυτονομιστών``.

    Αφού τονίζει μάλιστα ότι η Γερμανία, φοβούμενη την εισροή εκατομμυρίων Τούρκων μεταναστών, αντιτίθεται εδώ και καιρό στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, επισημαίνει ότι η σημερινή Τουρκία δεν πληροί τους όρους ένταξης στην κοινότητα.

    Ο ανταποκριτής της εφημερίδας τονίζει πως ``Για πολλούς Τούρκους σήμερα δεν έχει σημασία ότι η χώρα τους είναι μουσουλμανική, βρίσκεται σε κρίση, είναι διεφθαρμένη, ελέγχεται από τους στρατιωτικούς έχει πολύ υψηλό πληθωρισμό, και δεν μοιάζει πολύ με τις 15 ευημερούσες χώρες της ΕΕ`.

    Τέλος στο άρθρο φιλοξενείται και η εκτίμηση Τούρκου ερευνητή σε πανεπιστήμιο της Αγκυρας που από την πλευρά του υποστηρίζει πως ``ενώ η Ευρώπη αποκαλεί τον τελευταίο αιώνα την χώρα του τον Ευρωπαίο ασθενή έρχεται τώρα να πεί πως δεν είναι καθόλου Ευρωπαία.

    [12] Τουρκία-Ρωσία

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βίκτορ Τσερνομίρντιν έφθασε σήμερα στην Τουρκία, με σκοπό την υπογραφή μεταξύ άλλων συμφωνίας για την κατασκευή μεγάλου υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, την οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ γιλμάζ αποκάλεσε το συμβόλαιο του αιώνα. Μετά την απογοητευτική στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι απέναντι στην Τουρκία, κατα τη σύνοδο Κορυφής, μια οικονομική συνεργασία με τους ρώσους μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και την ίδια στιγμή να γίνει κίνητρο για την καλυτέρευση των πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών, οι οποίες είναι τεταμένες τελευταία. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει επανειλημένα την Τουρκία πως επεμβαίνει στα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή της Υπερκαυκασίας και της Μέσης Ασίας, υποστηρίζοντας τους τσετσένους. Το καθεστώς των Στενών και η διαμάχη γύρω απο τους S-300 αποτελούν άλλα δυο σημεία τριβής, μεταξύ των δύο χωρών. Ομως ο όγκος των σημερινών οικονομικών ανταλλαγών μεταξύ τους φτανει τα 12 δις δολλάρια, ενω τα φιλόδοξα σχέδια συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και η πρόθεση συμπαραγωγής όπλων μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή της επίλυσης των διαφορών τους. Η ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων συμφωνία που θα υπογραφεί, επιτρέπει στην Τουρκία, που σήμερα προμηθεύεται έξι δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, να αυξήσει σταδιακά τις προμήθειές της φθάνοντας το 2010 στα 30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα

    Η Τουρκία, που την Κυριακή ανακοίνωσε ότι παγώνει τις επαφές με την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τον αποκλεισμό της Αγκυρας από τα σχέδια των Βρυξελλών για τη διεύρυνση, ελπίζει ότι το ρωσικό φυσικό αέριο θα την βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις ενεργειακές ανάγκες της.

    Η συμφωνία για το φυσικό αέριο περιλαμβάνει την αύξηση της δυνατότητας που έχει ο υφιστάμενος αγωγός που περνά από την Ουκρανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και έναν αγωγό που θα ξεκινά από τη νότια Ρωσία, θα περνά κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα και θα καταλήγει στη βόρεια ακτή της Τουρκίας.

    Οι ενεργειακές απαιτήσεις της Τουρκίας αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 12% και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρές ελλείψεις.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 15:01:30

    [13] Βρετανία-Ελισάβετ

    Η βασίλισσα Ελισάβετ θ'ανοίξει για πρώτη φορά στους βουλευτές τα λογιστικά βιβλία του βασιλικού οίκου, γράφει σήμερα η εφημερίδα "Τάιμς".

    Με τον τρόπο αυτό η βασίλισσα θα επιτρέψει στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τις δημόσιες δαπάνες να μελετήσει πώς χρησιμοποιήθηκαν τα 20,4 εκατομμύρια λίρες από τα χρήματα των βρετανών φορολογουμένων που καταβάλλονται κάθε χρόνο στη βασιλική οικογένεια.

    Η επιτροπή ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα έκθεση ζητώντας διασαφηνίσεις για τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας, χρήση των οποίων κάνουν μέλη της οικογένειας, του εν ενεργεία προσωπικού των ανακτόρων αλλά αρκετοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί από το παλάτι, προσθέτει η εφημερίδα.

    Με το άνοιγμα των βιβλίων της, η βασίλισσα θέλει ν'αποδείξει τη διαφάνεια και ότι η βασιλική οικογένεια δεν επωφελείται από τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν απαλλάσσεται από την καταβολή φόρων.

    Το 1996 η βασίλισσα κατέβαλε 103 εκατομμύρια λίρες στο κράτος. Κάθε χρόνο επίσης καταθέτει στο κοινοβούλιο αναφορά για το κόστος των επίσημων ταξιδιών κάθε μέλους της οικογένειας.

    Για να διατηρήσει τη θέση της στην καρδιά των υπηκόοων της, η Ελισάβετ από το 1992 περιόρισε τον κατάλογο όσων επωφελούνται από τη βασιλική χορηγία και την επόμενη χρονιά δέχτηκε να πληρώσει φόρο εισοδήματος.

    [14] Μπλέρ-Ανταμς

    Μια ιστορική συνάντηση έγινε στήν πρωθυπουργική κατοικία τού Λονδίνου. Ο Τζέρι Ανταμς, ο ηγέτης τού Σίν Φέιν, τής πολιτικής πτέρυγας τού ΙΡΑ, συναντήθηκε μέ τόν Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλέρ.

    Ηταν η πρώτη πρόσκληση Ρεπουμπλικάνου Ιρλανδού ηγέτη στόν αριθμό 10 τής Ντάουνινγκ Στρίτ, μετά από 76 χρόνια. Είχε προηγηθεί ο Μάικλ Κόλινς τό 1921.

    Ο Τζέρι Ανταμς συζήτησε γιά αρκετή ώρα τήν εξέλιξη τής ειρηνευτικής διαδικασίας μέ τόν Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλέρ. Χαρακτήρισε ιστορική τη συνάντηση και μαζί με άλλα στελέχη του Σίν Φέιν εξέφρασαν την ελπίδα να υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ Βρετανων και Ιρλανδών

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 15:00:26

    [15] Χριστουγενιάτικα καβούρια

    Λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι δρόμοι πλημμυρίζουν από χιλιαδες μικρά πλασματάκια.Κάνουν κατάληψη στα σπίτια, τα γραφεία τα σχολεία ενώ προκαλούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

    Στο νησί των Χριστουγέννων, 500 χιλιόμετρα νότια της Τζακάρτα χάος δημιουργούν 120.000 κόκκινα καβούρια που αυτή την εποχή μεταναστεύουν . Και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι λίγοι αυτοί που δυσαρεστούνται ενώ όπως συμβαίνει συνήθως όσα από αυτά προτιμήσουν το δρόμο και έχουν την ατυχια να πατηθούν από τους τροχούς κάποιου αυτοκινήτου γίνονται τροφή για τα υπόλοιπα. Δεν εχουν ομως ολα καννιβαλιστικες συνηθειες.Ειναι πιο σημαντικο γι΄ αυτα να μην βραχουν .Ετσι οταν αρχιζει να πεφτουν οι πρωτες ψιχαλες τα καβουρακια ψαχνουν να βρουν σιγουρο καταφυγιο για να προστατευτουν.

    Τα μικρότερα στη ηλικια καβουρια δεν ακολουθουν στο μεγαλο ταξιδι τα μεγαλυτερα προτιμωντας τις δασωσεις περιοχες των ακτων.Περιμένουν την ενηλικιωση για να επιχειρησουν το μεγαλο ταξιδι.

    [16] Ο πρώτος σκύλος των ΗΠΑ

    Εάν θέλεις πραγματικό φίλο μέσα στο Λευκό Οίκο τότε απόκτησε ένα σκύλο, έλεγε ο Τρούμαν. Τα τετράποδα ειναι πιστοί σύντροφοι των αμερικανών προέδρων. Δεν θα αποτελούσε εξαίρεση το σοκολατι Λαμπραντόρ του προέδρου Κλίντον που ύστερα από κατάλληλη εκπαίδευση είναι έτοιμο να ανταποκριθεί επάξια στα καθηκοντά του.

    Τα συμπαθή τετράποδα έχουν αφήσει τα χνάρια τους στις μοκέτες του Λευκού Οίκου. Ο Ρουζβελτ λάτρευε το σκωτσέζικο τερριέ που τον υπάκουε. Δεν είναι τόσο υπάκουος ο σκύλος του Φόρντ. Του Νίξον μετά δυσκολίας τον κρατούσες μακριά από τα γλυκά ενώ του Ρήγκαν ετσι και θυμωνε στηλωνε τα ποδια και δεν πηγαινε πουθενα.Ο Μπουσ λατρευε τα σκυλια του περισσοτερο από τον Τζονσον που ειχε τη συνηθεια να τους τραβα το αυτι.Ο Κλιντον θα εχει προβλημα με το μολις τριων μηνων Λαμπραντορ καθως η συγκεκριμενη ρατσα εχει τη συνηθεια να καταστρεφει ο,τι πεσει στα χερια τους.

    Το αξιαγαπητο σκυλακι που από χθες κανει παρεα στο γατο Σοκς παραμενει αβαπτιστο ενω οι προτασεις για καταλληλο ονομα από επιδοξους νονους πληθαινουν στο Ιντερνετ.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 14:59:51

    [17] Πρόυπολογισμός

    Πυρ κατά του προυπολογισμού, ο οποίος την Τετάρτη μπαίνει προς συζήτηση στη Βουλή, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από βουλευτές της κυβέρνησης.

    Ο προυπολογισμός κινείται σε λάθος κατεύθυνση δήλωσε ο Λευτέρης Βερυβάκης μιλώντας στον Αntenna, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι δεν θα τον καταψηφίσει αν και διαφωνεί. Για συνέχιση των θυσιών χωρίς αντίκρυσμα έκανε λόγο ο Στέφανος Μάνος και ανέφερε πως στο Λουξεμβούργο επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα θα είναι στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρώπης. Από την πλευρά του ο Γιώργος Σουφλιάς άσκησε από την Θεσσαλονίκη σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας "δρόμο σε κινούμενη άμμο" την περίοδο που διανύει η Ελληνική οικονομία. Την ίδια ώρα οι προγραμματικές συμφωνίες για τις προμήθειες του δημοσίου είναι το αντικείμενο συνέντευξης τύπου που δίνουν σήμερα οι υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου και Τάσος Μαντέλης.

    [18] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 0,40 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1523,32 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 10 δισεκατομμύρια 622 εκατομμύρια δραχμές.

    [19] Ελενχοι στην αγορά

    Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά, από ράμπο της Εφορίας. Στο στόχαστρο, 350 χιλιάδες επιχειρήσεις, καταστήματα, αλλά και κέντρα αδυνατίσματος και κέντρα διασκέδασης.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 11:07:23
    Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο - Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

    Βροχές και καταιγίδες στην Αττική και θερμοκρασία στην Αθήνα εώς 13 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και θερμοκρασία εώς 8 βαθμούς.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Monday, 15-Dec-97 11:07:10
    Αύριο στη δυτική και νότια Ελλάδα ο καιρός θα είναι σχετικά καλός, αντίθετα στην ανατολική και βόρεια οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, ενώ χιόνια θα πέσουν όχι μόνο στα ορεινά αλλα και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Το απόγευμα πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφωρ, στα ανατολικά παραμένουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφωρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα πλησιάσει τους 7 βαθμούς στα βόρεια και τους 12 με 14 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    Την Τετάρτη θα βρέξει και πάλι στο Ιονιο και την ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα χιονίσει.

    Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφωρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 με 7 και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάζει το μεσημέρι τους 7 βαθμούς στα βόρεια και τους 12 με 13 στις άλλες περιοχές της χωρας.

    (c) ANT1 Radio 1997


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 15 December 1997 - 17:07:09 UTC