Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-02-17

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Προηγείται αλλά...

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ελληνοτουρκικά
  • [02] Νέα Δημοκρατία
  • [03] Πριμακόφ
  • [04] Κύπρος-Εκλογές
  • [05] Νεολαία ΠΑΣΟΚ
  • [06] Αθήνα 2004
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [07] Αγρότες
  • [08] Νέος Κ.Ο.Κ
  • [09] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [10] Του τα΄φαγε η ρουλέτα
  • [11] Προσλήψεις
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Τζάκυ Κένεντυ-Ωνάσση
  • [13] Ιράκ-Εξελίξεις
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [14] Μεξικό-Εννιάδυμα
  • [15] Σάρον Στόουν
  • [ΣΤ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [16] Μιλανέζικη γρίπη
  • [17] Παχυσαρκία
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Προηγείται αλλά...

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 11:48:49
    Προηγείται σε δημοτικότητα ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό 52,5%, έναντι του Κώστα Σημίτη που συγκεντρώνει ποσοστό 49,5%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ που το δεύτερο μέρος της δημοσιεύεται στο σημερινό ΕΘΝΟΣ.

    Ωστόσο, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο τον Κώστα Σημίτη, έναντι του 26% του Κώστα Καραμανλη.

    Από τους πολιτικούς αρχηγούς, πρώτος σε δημοτικότητα με 67,4% είναι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και δεύτερος ο Δημήτρης Τσοβόλας με 62,5%.

    Από τους δελφίνους, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα, με ποσοστό 85,4% στο σύνολο των ψηφοφόρων, και με 94,5% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, και ακολουθούν ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Γιώργος Σουφλιάς, η Βάσω Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιαννη και ο Γεράσιμος Αρσένης.....

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 12:28:25

    [01] Ελληνοτουρκικά

    Απαράδεκτη θέση που οδηγεί τις διμερής σχέσεις σε αδιέξοδο χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τις Τουρκικές προτάσεις για εφ΄όλης της ύλης διάλογο.

    Ο υπουργός Εξωτερικών παρέπεμψε για μία ακόμη φορά την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επαναλαμβάνοντας πως πλην της υφαλοκρυπίδας δεν υπάρχει άλλο ζήτημα προς συζήτηση και τόνισε χαριτολογόντας ότι η Τουρκία κατά καιρούς μας προσφέρει ένα διαφορετικό λουκούμι το οποίο δεν σκοπεύουμε να καταπιούμε.

    Επίσης ο κ.Πάγκαλος απέφυγε να σχολιάσει την παρότρινση του Γερμανού ΥΠΕΞ, να άρει η Ελλάδα το βέτο της στην κοινοτική χρηματοδότηση της Τουρκίας.

    Τα Ελληνοτουρκικά θα τεθούν αύριο επί τάπητος σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

    Σε φάση κρίσιμων εξελίξεων μπαίνουν τα εθνικά θέματα μετά την ολοκλήρωση των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, εκτίμησε από την μεριά του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος σε συγκέντρωση στον Κολωνό.

    [02] Νέα Δημοκρατία

    Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής έχουν σήμερα, οι έξι διαγραφέντες της Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο λειτουργίας τους στο κοινοβούλιο.

    Εκπροσωπό τους θα ορίσουν τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο.

    [03] Πριμακόφ

    Με συνομιλίες στην έδρα της Ελληνορωσικής Εταιρείας Φυσικού Αερίου, ΠρομηθέαςΓΚΑΖ, και του Ομίλου Κοπελούζου, εγκαινίασε το πρόγραμμα Εργασίας του στην Ελλάδα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Γιεβγκένι Πριμακόφ, θέλοντας προφανώς να δείξει κατ΄ αυτόν τον τρόπο την σημασία που προσδίδει στην αναπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

    Μετά την ημίωρη συνάντηση που είχε με τον κ.Κοπελούζο, στην διάρκεια της οποίας θίγησαν θέματα συνεργασίας που αφορούν τις διμερείς σχέσεις αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στην συνεργασία αυτή δήλωσε:

    Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ο πρόεδρος της εταιρείας με ενημέρωσε για τα πολύ μεγάλα σχέδια της καθώς και για τις από κοινού ενέργειες της με την ΓΚΑΖΠΡΟΜ. Είναι σχέδια αμοιβαίου οφέλους, τα οποία μπορούν να προσφέρουν πολλά και στην Ελλάδα.

    Φυσικά εμείς ενδιαφερόμαστε, να προωθηθεί με διάφορες μορφές η οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες. Στην συνεργασία αυτή δεν βλέπουμε μόνο τα οικονομικά οφέλη για τις δύο πλευρές, αλλά και το ότι η οικονομία δημιουργεί μία πιο σταθερή βάση για την ανάπτυξη των πολιτικών σχέσεων. Μάλιστα τα σχέδια αυτά που υπάρχουν ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας.

    Αυτό είναι φυσικό, αφού η Ελλάδα δεν συνορεύει με την Ρωσία, αλλά κάτι τέτοιο θα συμβάλλει αναμφισβήτητα στην σταθερότητα σ΄ αυτήν την περιοχή.

    Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίσκεψη αυτή. Αναμφισβήτητα είναι μία απο τις πρωτοπόρες εταιρείες που έχει ιδιαίτερα μεγάλη πρακτική συνεργασίας μ΄εμάς και ήταν πολύ ευχάριστο ν΄ ακούσει κανείς ότι αυτή η πρακτική κάνει τη συγκεκριμένη εταιρεία να αισιοδοξεί για το μέλλον.

    Ο κ.Κοπελούζος με τη σειρά του εξήρε την σημασία της συνεργασιας αυτής.

    [04] Κύπρος-Εκλογές

    Ο Γλαύκος Κληρίδης εξελέγη για δεύτερη συνεχή πενταετή θητεία στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Επικράτησε του αντιπάλου του Γιώργου Ιακώβου, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, με ποσοστό 50,82% έναντι 49,18%.

    Ικανοποίηση στην Ουασιγκτον προκάλεσε η επανεκλογή Κληρίδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας περιοδείας στην περιοχή για την προώθηση της Αμερικανικής προσπάθειας επίλυσης του Κυπριακού.

    [05] Νεολαία ΠΑΣΟΚ

    Την εκτίμηση ότι τελικά το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, θα είναι ενωτικό εξέφρασε μιλώντας στον Αntenna, ο Θόδωρος Τσουκάτος μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ

    Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι ενάντια στη λογική του φιλευθερισμού και πρόσθεσε ότι είναι κόμμα πλουραλιστικό και διατηρεί διαφορετική στάση απέναντι στους διαφωνούντες.

    [06] Αθήνα 2004

    Προσπάθεια να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την δημοσίευση επιστολών για τις ενδοκυβερνητικές τριβές σχετικά με την οργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, επιχειρούν με κοινή δήλωσή τους οι υπουργοί, ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης και Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αναφερόμενοι στις επιστολές που δημοσιεύονται στο σημερινό πρώτο φύλλο της εφημερίδας ΓΝΩΣΗ, επισημαίνουν ότι η συζήτηση μεταξύ συναρμοδίων υπουργών για την άρτια επεξεργασία ενός νομοσχεδίου δεν είναι ούτε προσωπική αντίθεση, ούτε πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ουσιαστικός διάλογος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι κύριοι Λαλιώτης και Βενιζέλος επισημαίνουν ακόμη ότι σημασία έχει η έγκαιρη και αποτελεσματική προετοιμασία της χώρας για το 2004 με απόλυτη διαφάνεια και τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, και αυτά εξασφαλίζονται πλήρως με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και το οποίο συνυπογράφουν.

    Σκληρή επίθεση για την υπόθεση της Ολυμπιάδας του 2004 εξαπολύει κατά υπουργών μέσα από τη συχνότητα του Αntenna, η βουλευτής Φάνη Πάλλη- Πετραλιά. Η βουλευτής και πρώην υπουργός κάνει λόγο για δικαιωσή της και επισημαίνει ότι πρέπει εντός της ημέρας είτε να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός, είτε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τους Ολυμπιακούς που έρχεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 13:26:06

    [07] Αγρότες

    Τέλος για φέτος οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες επέστρεψαν στα χωριά τους και η Πανθεσσαλική όρισε το επόμενο ραντεβού με τους αγρότες στον εορτασμό του Κιλελέρ στις 15 Μαρτίου.

    Για ομάδες αγροτών που κάνουν πολιτικές κινήσεις και εκμεταλλεύονται ορισμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου έκανε λόγο μιλώντας στον Αntenna, ο Θόδωρος Τσουκάτος.

    Στις Βρυξέλλες ο κοινοτικός επίτροπος κ.Φίσλερ δεν δέχθηκε το Ελληνικό αίτημα για τον καπνό και το λάδι και εισηγήθηκε πάγωμα των τιμών που σημαίνει μείωση του αγροτικού εισοδήματος από 8 εώς 10%.

    [08] Νέος Κ.Ο.Κ

    Πρόστιμα φωτιά περιμένουν τους παραβάτες, με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα από τον υπουργό Μεταφορών.

    Πενήντα χιλιάδες δραχμές θα σας κοστίζει αν δεν φοράτε ζώνες ασφαλείας, ενώ αν παραβιάζετε το κόκκινο, ή προσπερνάτε αντικανονικά, ή κινείστε στο αντίθετο ρεύμα θα πληρώνετε από 30 έως 100.000 δραχμές.

    Για τους μεθυσμένους οδηγούς δεν προβλέπεται δήμευση του αυτοκινήτου, προβλέπονται όμως απο πρόστιμα 50 χιλιάδων έως 200 χιλιάδων, αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες, αφαίρεση πινακίδων εως και φυλάκιση.

    Με το νέο κώδικα καθιερώνεται, επίσης ο σχολικός τροχονόμος και απαγορεύονται οι καντίνες στους δρόμους..

    [09] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Τα κυβερνητικά σχέδια για την Ολυμπιακή, δρομολογούνται στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης και η διοίκηση της Εταιρείας.

    Επίσης, οι κύριοι Παπαντωνίου και Μαντέλης θα συναντηθούν και με την διοίκηση των ΕΛΤΑ.

    Σε οτι αφορά την Ολυμπιακή, οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και θα εξετάσουν πιθανές συνεργασίες με ξένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa, η Αlitalia και η Ηohtif, για την μεταφορά της Ολυμπιακής στα Σπάτα.

    Εν΄ τω μεταξύ και σήμερα ακυρώνονται λόγω ελλείψεις πληρωμάτων 5 πτήσεις της Ολυμπιακής για Φρανκφούρτη, Βιέννη,Λονδίνο,Θεσσαλονίκη-Μόναχο και Βουκουρέστι - Θεσσαλονίκη.

    Πρόγραμμα περιορισμού των ελλειμμάτων άρχισε να εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ. Διακόπτονται οκτώ γραμμές του Οργανισμού για Πελοπόνησο και Στερεά Ελλάδα.

    [10] Του τα΄φαγε η ρουλέτα

    Τραγική κατάληξη είχε για γνωστό βιομήχανο της Θεσσαλονίκης το πάθος του για τη ρουλέτα.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αδεσμευτου Τύπου, ο 53χρονος βιομήχανος Μπινομάκης αυτοπυροβολήθηκε μέσα στη βίλλα του στο Νέο Ρύσσιο Θεσσαλονίκης όταν επέστρεψε από το καζίνο έχοντας χάσει 2 δισεκατομμύρια δραχμές και τρία εργοστάσια.

    Ο Μπινομάκης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Αγία Σοφία.

    [11] Προσλήψεις

    Ανακοινώνεται αύριο στις νομαρχίες ο κατάλογος με τις διευθύνσεις των εξεταστικών κέντρων όπου το Σαββατοκύριακο θα δώσουν τη μάχη για μια θέση στο Δημόσιο, περισσότεροι από 120.000 υποψήφιοι προσληψης με πανελλήνιο διαγωνισμό.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 12:39:11

    [12] Τζάκυ Κένεντυ-Ωνάσση

    Αλλαγή στη δημόσια εικόνα της πολυαγαπημένης Πρώτης Κυρίας των Αμερικανών, Τζάκυ Κένεντυ-Ωνάσση, επιχειρεί στο καινούργιο βιβλίο του ο διακεκριμένος αμερικανός βιογράφος Κρίστοφερ Αντερσεν.

    Ο Αντερσεν τη σκιαγραφεί ως μια γυναίκα εθισμένη στις αμφεταμίνες, σεξουαλικά αχόρταγη , που έκανε οτι ήθελε για να εκδικηθεί τα ερωτικά παραστρατήματα των διάσημων συζύγων της.

    Η δίψα της για τους άντρες ήταν ασταμάτητη, η ανάγκη της για εξουσία και χρήμα ακόρεστη και πάνω απ'όλα η επιθυμία της να εκδικηθεί τα ερωτικά παραστρατήματα του διασημου συζύγου της σχεδόν ανικανοποίητη. Ο λόγος δεν γίνεται για την Χίλαρυ Κλίντον φυσικά, αλλά για την Τζάκυ Κένεντυ Ωνάσση, την κάποτε πρώτη κυρία των ΗΠΑ και μετέπειτα σύζυγο του Ελληνα κροίσου.

    Οι Αμερικανοί έχουν χτίσει γύρω απο το όνομά της ένα μύθο, το μύθο του Κάμελοτ, καθώς ακόμη και σήμερα τη θυμούνται να κρατά τρομοκρατημένη, φορώντας το ματωμένο της φόρεμα, το κεφάλι του δολοφονημένου συζύγου της μέσα στην ανοιχτή λιμουζίνα μια μέρα του Οκτώβρη του 1963 στο Ντάλας.

    Αυτός ο μύθος όμως ερχεται υπο αμφισβήτηση τεσσερα χρόνια μετά τον θανατό της, μέσα απο το βιβλίο του διακεκριμένου αμερικανού βιογράφου Κρίστοφερ Αντερσεν Η Τζάκυ μετά τον Τζάκ.

    Για τρεις και πλέον δεκαετίες μετά τον θάνατο του Τζών Φιτζέραλντ Κένεντυ, ο Αντερσεν γράφει πως η Τζάκυ ξέχναγε τη μοναξιά της στην αγκαλιά πολλών ανδρών, βουλιάζοντας σε κοκταίηλ αμφεταμινών, στις οποίες είχε εθιστεί απο τον προσωπικό γιατρό της οικογένειας Κένεντυ, Μάξ Τζέικομπσον.

    Δεν είχε περάσει ένα 48ωρο απο τον θάνατο του JFK, όταν εμφανίσθηκε στον Λευκο Οίκο ο Ωνάσσης, με τον οποίο η πρώτη Κυρία είχε ήδη συνάψει σχέσεις.

    Ομως δεν σταμάτησε εκεί. Η Τζάκυ σύντομα έγινε ερωμένη του Μάρλον Μπράντο και του Μπομπ Κένεντυ. Τον μπράντο γνώρισε στην προβολή της ταινίας Η ανταρσία του Μπάουντι στον Λευκό Οίκο και αναθέρμανε τις σχέσεις τους τρείς μήνες μετά τον θάνατο του προέδρου. Μετά έπεσε στην παρηγορητική αγκαλιά του αδελφού του, Μπόμπ, ο οποίος σύμωνα με τον συγγραφέα Τρούμαν Καπότε ήταν ο μεγάλος της έρωτας.

    Πέντε μήνες μετά τη δολοφονία και του Μπόμπι, παντρεύτηκε τον Ωνάσση, ο οποίος όμως σύντομα επέστρεψε στη Κάλλας, αναγκάζοντας τη Τζάκυ να αναζητήσει αλλού αγκαλιά.

    Μετά τον θάνατο του η Τζάκυ, πλουσιώτερη και ωριμότερη κυνήγησε τον Φράνκ Σινάτρα και κάποιους νέους παραγωγούς και στελέχη του Χόλλυγουντ, ώσπου καταλάγιασε δίπλα στον τραπεζίτη Μορίς Τεμπελσμαν έως το τέλος της ζωής της.

    Μια ζωή που είχε σημαδευτεί απο την ερωτική απιστία των συντρόφων της και την ατελείωτη μοναξιά που ένιωθε στην συντροφιά των χρημάτων.

    [13] Ιράκ-Εξελίξεις

    Μερικές βδομάδες μόνο, πριν απο μια πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράκ, οι σύμμαχοι του Σαντάμ άλλοι με απειλές, άλλοι με προτροπές συσπειρώνονται για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας προαναγγελθείσας σφαγής.

    Η στρατιωτικη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς προειδοποίησε σήμερα ότι θα πλήξει ισραηλινούς στόχους, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράκ.

    "Διακηρύσσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο, τονίζει στην ανακοίνωσή της, ότι η Εζεντίν αλ Κασάμ δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια αν εκδηλωθεί στρατιωτική επίθεση εναντίον του ιρακινού λαού και των παιδιών του, ή εναντίον οποιουδήποτε άλλου αραβο-μουσουλμανικού έθνους".

    Μια συναισθηματικά φορτισμένη κατα τα άλλα ημέρα ήταν η σημερινή στο ρωσικό κοινοβούλιο, λίγο μετά την προειδοποίηση στην διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση του έθνους, ότι η χρήση βίας κατά του Ιράκ είναι "ο τελευταίος και πιο επικίνδυνος" τρόπος για την επίλυση της κρίσης μεταξύ της Βαγδάτης και των Ηνωμένων Εθνών.

    Η ομιλία του Γέλτσιν σκιάστηκε από μία ρητορική έκρηξη του υπερεθνικιστή ηγέτη Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τη Βαγδάτη, όπου συντάχθηκε πλήρως με τον ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσείν.

    Λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο Γέλτσιν είχε ολοκληρώσει την ομιλία του και εγκατέλειψε το βήμα, ο Ζιρινόφσκι του φώναξε:

    "Μπόρις Νικολάγιεβιτς, μόνον εσύ μπορείς να το σταματήσεις, η Ρωσία έχει αρκετό κύρος για να το πετύχει. Και εσύ έχεις αρκετό ηθικό βάρος που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να προλάβεις ένα πόλεμο. Αλλοιώς, θα αρχίσει. Ολοι οι βουλευτές σε εκλιπαρούν γι' αυτό". Ο ηγέτης του Κρεμλίνου, φανερά έκπληκτος, απάντησε: "Δεν υπάρχει άνθρωπος σ' αυτήν την αίθουσα που να ανησυχεί περισσότερο από εμένα για το Ιράκ".

    Μολονότι η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι κάθε είδος διπλωματίας έχει εξαντληθεί, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν συνέχισε τις πρώτες πρωινές ώρες τις διαβουλεύσεις του με τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ,δίχως όμως να καταφέρει να αποσπάσει την ομόφωνη υποστήριξή τους για μια ενδεχόμενη μετάβασή του στη Βαγδάτη.

    Μετά το τέλος της συνόδου που κράτησε μία ώρα ο Κόφι Αννάν τονισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία κατέστησαν σαφές ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να συμφωνήσουν στην διατύπωση διπλωματικών προτάσεων που θα μεταφέρει στον Σαντάμ Χουσείν.

    Τα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υποστήριξαν πάντως ότι ο αμερικανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη,Μπιλ Ρίτσαρντσον εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός να εγκρίνει επίσκεψη του Κόφι Αννάν στην Βαγδάτη και εξακολουθεί να είναι αντίθετος σε μια ειδική διαδικασία επιθεώρησης των κτιρίων που βρίσκονται στις λεγόμενες "προεδρικές τοποθεσίες".

    Σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ πρόκειται να δεχθεί τον ιρακινό υπουργό Εξωτερικών, Μοχάμεντ Σαίντ αλ Σαχάφ που θα του επιδώσει προσωπικό μήνυμα του Σαντάμ Χουσείν.

    Από την πλευρά του πάντως ο αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κόεν δήλωσε χθες το βράδυ πως αν ο

    Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν μεταβεί στη Βαγδάτη, θα πρέπει να μεταφέρει ένα σκληρό μήνυμα στις ιρακινές αρχές, απαιτώντας την απρόσκοπτη πρόσβαση στους επιθεωρητές της UNSCOM σε όλες τις προς έλεγχον εγκαταστάσεις.

    Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, o Κόεν ισχυρίστηκε πως όλες οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης έχουν εξαντληθεί και ο χρόνος πλέον για μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράκ μετράται σε εβδομάδες.

    Επιπρόσθετα ο Κοέν ανακοίνωσε την ενίσχυση των επίγειων αμερικανικών δυνάμεων στο Κουβέιτ με την αποστολή άλλων 5 έως 6 χιλιάδων στρατιωτών, προκειμένου να εξασφαλισθεί ότι ο ιρακινός Πρόεδρος Σαντάμ Χουσέιν δεν θα τολμήσει να επιτεθεί εναντίον του κρατους αυτού ή της Σαουδικής Αραβίας.

    Απο την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία που να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς έκθεσης του Κογκρέσου, σύμφωνα με τους οποίους το Ιράκ εξήγαγε ανταλλακτικά όπλων μαζικής καταστροφής και πυραύλους Scud σε άλλες αραβικές χώρες, όπως το Σουδάν, η Λιβύη, η Υεμένη και η Αλγερία.

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 13:26:21

    [14] Μεξικό-Εννιάδυμα

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του Μεξικού, μία 28-χρονη είναι έγκυος εννιάδυμων, ύστερα από τεχνητή γονιμοποίηση, ανακοινώθηκε χθες βράδυ από τον γυναικολόγο που έχει αναλάβει την περίπτωσή της.

    'Οπως ανακοίνωσε ο Αλβέρτο Ράνχελ, διευθυντής του κέντρου Γυναικολογίας και Μαιευτικής του Κρατικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Πρόνοιας της Πολιτείας Τσιουάουα, στο βόρειο Μεξικό, η Κριστίνα Ερνάντεθ ενδεχομένως να γίνει η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που θα γεννήσει εννιάδυμα.

    "Εάν κατορθώσουν να ξεπεράσουν το όριο των 30 εβδομάδων (=επτά μήνες) τα εννιάδυμα της κας Ερνάντεθ θα έχουν σοβαρές πιθανότητες να επιζήσουν, δήλωσε ο Ράνχελ, προσθέτοντας πως η έγκυος έχει μεταφερθεί στο ονομαστό αυτό μαιευτήριο της χώρας, από τις 25 Ιανουαρίου.

    Ο ίδιος γιατρός αρκέσθηκε να επισημάνει πως η Ερνάντεθ, ήδη μητέρα ενός κοριτσιού 10 ετών, είχε παρουσιάσει δευτερογενή στειρότητα και κατόρθωσε "να μείνει έγκυος μετά εισαγωγή νέων ωαρίων".

    Από τις πρώτες ημέρες της γονιμοποίησης, την έγκυο παρακολουθούσαν οι γιατροί του νοσοκομείου, που διεπίστωσαν ότι σε κύηση βρίσκονταν επτά έως εννέα έμβρυα, γεγονός που επέβαλε περισσότερες προφυλάξεις, ωστε να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της απότομης αποβολής.

    Σύμφωνα με τον Ρανχελ, το μεγαλύτερο πρόβλημα που καθιστά την κύηση άκρως επικίνδυνη σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό των εμβρύων, τα οποία εάν κατορθώσουν να ξεπεράσουν το όριο των 30 εβδομάδων" θα έχουν πολλές πιθανότητες να επιζήσουν". Σήμερα τα έμβρυα διανύουν την 25η εβδομάδα της κύησής τους.

    [15] Σάρον Στόουν

    Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της Φιλ Μπρονστάιν, η διάσημη ηθοποιός του Χόλλυγουντ, Σάρον Στόουν.

    Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Στόουν , δήλωσε πως η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Μπρονστάιν στην κατοικία της στο Μπέβερλι Χιλς. Ο Μπρονστάιν, 47 ετών, είναι διευθυντικό στέλεχος στην εφημερίδα "Σαν Φρανσίσκο Εξάμινερ".

    Η σαραντάρα πιά Στόουν, της οποίας η τελευταία ταινία της με τίτλο "Σφαίρα" προβάλλεται αυτές τις ημέρες στους αμερικανικούς κινηματογράφους, συνδεόταν από μήνες με τον Φιλ Μπρονστάιν. Από το 1984 ως το 1987 η Σάρον Στόουν ήταν παντρεμένη με τον τηλεοπτικό παραγωγό Μάικλ Γκρίνμπεργκ.

    Πρώην μανεκέν και γενημα θρέμα της Πενσυλβάνια, η διάσημη ηθοποιός, έχει παίξει σε περισσότερες από είκοσι ταινίες και έγινε διάσημη το 1992 χάρη στο ρόλο της στην ταινία "Βασικό Ενστικτο".

    [ΣΤ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 13:26:39

    [16] Μιλανέζικη γρίπη

    Περίπου έξι εκατομμύρια Ιταλοί έχουν πέσει θύματα της"μιλανέζικης" γρίπης, που αυτή την εποχή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ακόμη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εργαστηρίου επιδημιολογίας του Ανωτάτου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας.

    Ο ιός της γρίππης αυτής εντοπίστηκε στο Μιλάνο στις αρχές Ιανουαρίου και σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι "επικίνδυνος".Τα συμπτώματα είναι πολύ υψηλός πυρετός, βήχας και τάση για έμετο.

    [17] Παχυσαρκία

    Ερευνα,που έγινε στην Αυστραλία,έδειξε ότι οι εύπορες γυναίκες αντιμετωπίζουν πιό εύκολα και αποτελεσματικότερα το πρόβλημα της παχυσαρκίας,από εκείνες,που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.

    Με δίαιτες και με ασκήσεις,σύμφωνα με την έρευνα,οι εύπορες γυναίκες περιορίζουν το βάρος τους,ενώ οι προερχόμενες από οικονομικά ασθενέστερες τάξεις δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε τη θέληση,παρότι πολλές συμφωνούν πως,αν έχαναν βάρος,η κοινωνική τους ζωή θα ήταν καλύτερη.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 10:40:10
    Χαλάει ο καιρός από το βράδυ με ισχυρούς βορειάδες και πτώση της θερμοκρασίας.

    Στην Αττική, σχεδόν αίθριος καιρός, τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και θερμοκρασία ως 19 βαθμούς.

    Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη και βροχή το απόγευμα με θερμοκρασία ως 14 βαθμούς.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Tuesday, 17-Feb-98 10:39:58
    Αλλάζει ο καιρός από αύριο, με θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα είναι λίγες και κυρίως στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Σταδιακή βελτίωση προβλέπεται από την Πέμπτη το απόγευμα και κυρίως την Παρασκευή, καθώς οι άνεμοι εξασθενούν και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

    Αύριο Τετάρτη και την Πέμπτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν μόνο λίγα συννεφα. Αντίθετα στην ανατολική και νότια τα συννεφα θα είναι πιο πολλά, με ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεα, την Ευβοια, τις Κυκλάδες και την Βορεια Κρήτη, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των περιοχών αυτών.

    Οι άνεμοι απο βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφωρ στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο και τα 8 μποφωρ, με τάση όμως να εξασθενήσουν απο την Πέμπτη το μεσημέρι.

    Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα φθάσει στα βόρεια στους 10 με 11 βαθμούς και στις άλλες περιοχές στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 17 February 1998 - 12:35:42 UTC