Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-03-27

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Παρέμβαση της δκαιοσύνης για το μπλάκ-αουτ της ΔΕΗ

[Β] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [01] ΔΕΗ-αποκατάσταση ζημιών
  • [02] Αστυνομικό δελτίο
  • [03] Αλλοδαποί
  • [04] ΤΕΙ-ΑΕΙ
  • [Γ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [05] Κόσοβο-ΟΑΣΕ
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [06] Κλίντον-Αφρική
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [07] Ιταλία-Δεινοσαυράκι
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [08] Εσπασε το φράγμα των 2.000 μονάδων
  • [09] Παπαιωάννου-ανεργία
  • [10] Περικοπές στο Δημόσιο
  • [11] Πρόγραμμα Retex
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Παρέμβαση της δκαιοσύνης για το μπλάκ-αουτ της ΔΕΗ

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 17:16:29
    Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το μπλάκ άουτ της ΔΕΗ, ενώ η επιχείρηση εκτιμά ότι μέχρι αργά το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το σύστημα ηλεκτροδότησης στην Αττική.

    Ωστόσο από τις δύο το μεσημέρι η ΔΕΗ κάνει περιοδικές διακοπές της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου ν'αποφευχθεί μια νέα γενική διακοπή.

    Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα παραμένουν από την Τετάρτη το βράδυ πολλές περιοχές των νοτίων προαστίων όπως η Βούλα, η Ανω Ηλιούπολη, η Αργυρούπολη και το Καβούρι.

    Δραματική η κατάσταση στους Θρακομακεδόνες που εκτός από το ρεύμα έχουν διακοπεί το νερό και τα τηλέφωνα.

    Η εισαγγελία του Αρειου Πάγου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες που προκάλεσαν το μπλάκ άουτ και θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.

    Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε και ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    Τεχνικοί της ΔΕΗ εκτιμούν ότι θα χρειαστούν 40 μέρες για να αποκατασταθεί η βλάβη στους πυλώνες και εάν υπάρξει επιδείνωση της κακοκαιρίας τότε θα έχουμε γενικό μπλάκ άουτ.

    Να υπάρξει περιβαλλοντική μελέτη για τους πυλώνες της ΔΕΗ στο Κρυονέρι όπως έχει προτείνει το Συμβούλιο της Επικρατείας ζήτησε μιλώντας επίσης στον Αntenna η πρόεδρος της κοινότητας Μαρία Τασοπούλου ενώ το πρωί η Βάσω Παπανδρέου είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Κανονικά κινούνται εδώ και λίγη ώρα τα τρόλλεϋ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

    Στα Ανω Λιόσια η κατάσταση είναι τραγική και 200 οικογένειες είναι άστεγες.

    Λόγω των χιονοπτώσεων κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι από τήν Παλαιά Πεντέλη πρός τόν Αγιο Πέτρο καί τόν Διόνυσο, από τό τελεφερίκ πρός τήν Πάρνηθα και από τη Βαρυπόμπη προς Κατσιμίδι και Αγιο Μερκούριο.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στήν παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από τή θέση Αγία Σωτήρα και από τη Νέα Ερυθραία και Αγιο Στέφανο προς Μαρκόπουλο, Βαρνάβα, Κάλαμο και Ωροπό.

    Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Μαραθώνος προς τα Σπάτα καθώς έχει υποχωρήσει γέφυρα από υπερχείλιση χειμμάρου.

    Αποκλεισμένα είναι 122 χωριά στα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, τη Φθιώτιδα και την Αργολίδα.

    Στην Αράχωβα απεγκλωβίστηκαν οι 28 εκδρομείς ενώ εντοπίστηκαν και είναι καλά οι δύο αγνοούμενοι στην Καλοσκοπή.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων όμως κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια Πάτρα-Κεφαλλονιάς και Πάτρα-Ιθάκης και Κυλλήνης-Πόρου, Κυλλήνης-Αργοστολίου.

    Το θέμα της κακοκαιρίας συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν σε γενικές γραμμές αποτελεσματική.

    Για την καθυστέρηση του αποχετευτικού έργου στα Ανω Λιόσια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι αρνήθηκαν -άν και είχαν αποζημιωθεί -να φύγουν από απαλλοτριωθείσες περιοχές για να κατασκευαστεί ο αγωγός.

    Πρωτοφανές και προκλητικό χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής το φαινόμενο να εκφράζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την ικανοποίησή τους για τη λειτουργία της διαλυμένης -όπως αναφέρει- κρατικής μηχανής.

    [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 20:09:45

    [01] ΔΕΗ-αποκατάσταση ζημιών

    Μέχρι αργά το απόγευμα θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το σύστημα ηλεκτροδότησης όσον αφορά την Αττική.

    Ωστόσο οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ επισημαίνουν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και μόλις το 60% των περιοχών της Αττικής είναι σε θέση να ηλεκτροδοτήτε.

    Την ίδια ώρα 12.000 άνδρες τηςΔΕΗ βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους για να διορθώσουν τις βλάβες που προκλήθηκαν από την θεομηνία.

    Επειδή όμως η ζήτηση είναι πολύ αυξημένη και το σύστημα δεν έχει επανέλθει, η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει τρίωρες διακοπές ρεύματος ανά περιοχές σε ολόκληρη την Αττική. Η υπουργός Ανάπτυξης κάνει έκκληση στους καταναλωτές να κάνουν περιορισμένη χρήση των ηλεκτρικών τους συσκευών καθώς ο κίνδυνος ενός νέου μπλάκ άουτ είναι ορατός.

    Το Σάββατο ξεκινάει η αποκατάσταση των 5 πυλώνων στην Πάρνηθα που έπεσαν από τις κακές καιρικές συνθήκες και βύθισαν στο σκοτάδι την πρωτεύουσα.

    Η αποκαταστασή τους που θα απομακρύνει και τον φόβο του μπλάκ άουτ θα ολοκληρωθεί σε 40 ημέρες.

    [02] Αστυνομικό δελτίο

    Πάντως, η θεομηνία και το μπλάκ άουτ της ΔΕΗ δεν πτόησαν τους ληστές.

    Στο Κερατσίνι, δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μηχανή, άρπαξαν από τον ταχυδρομικό διανομέα, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, σάκο με άγνωστο ποσό, αφού προηγουμένως πυροβόλησαν εναντίον του, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσουν.

    Ο ένας από τους δράστες, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου.

    Στόχοι ληστών σημερα έγινε και άλλος έας ταχυδρομικός διανομέας στην Αγία Παρασκευή.

    Από τον ταχυδρόμο Σωτήρη Βουλιτσιώτη 42 χρόνων στην οδό Τενέδου στην Αγία Παρασκευή , ένοπλος νεαρός άρπαξε το σάκκο με πέντε εκατομμύρια δραχμές σε ρευστό και επιταγές και εξαφανίστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

    Θύμα δύο τσιγγάνων ληστών έπεσε το βράδυ στην Ημαθεία ο οδηγός ΤΑΧΙ, Ιωσήφ Παυλίδης. Με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας του πήραν 30 χιλιάδες δραχμές μία χρυσή αλυσίδα και τον υποχρέωσαν να οδηγήσει το ΤΑΧΙ στο σπιτι του στο Μακρυχώρι, για να τους δώσει κι άλλα χρήματα, αλλά το θύμα κατόρθωσε να τους ξεφύγει.

    Εξυχνιάσθηκε η δολοφονία του 52χρονου λαχειοπώλη Θεοχάρη Γεωργιάδη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε πριν από 4 ημέρες στην Κορομηλιά Κιλκίς.

    Δράστης ειναι ο συγχωριανός του Νικόλαος Σταυρόπουλος 41χρονών, ο οποίος στο παρελθόν είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρείο.

    Ομολόγησε ότι κτύπησε πολλές φορές, τον άτυχο λαχειοπώλη με πέτρα στο κεφάλι, μετά από λογομαχία , μετά έθαψε πρόχειρα το πτώμα και τις 450 χιλιάδες δραχμές που έκλεψε σπατάλησε σε νυκτερινά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

    [03] Αλλοδαποί

    Δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή αιτήσεων για την νομιμοποίηση των αλλοδαπών στην χώρα μας που λήγει στις 31 Μαίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαιωάννου.

    Παράταση θα δοθεί μόνο για την υποβολή του συνόλου των δικαιολογητικών που απαιτούνται.

    Μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αιτήσεις 220χιλιάδες αλλοδαποί ενώ καθημερινά υποβάλλουν αιτήσεις μέσω όρο 4.000 σε όλη την Ελλάδα.

    Ο κ.Παπαιώαννου σχολιάζοντας τα γεγονότα της Πιερίας έκανε λόγω για ρατσιστική αντίληψη και τόνισε ότι ο πρόεδρος της κοινότητας επί χούντας ήταν διορισμένος πρόεδρος. Οσο για τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα εξέφρασε την εκπληξή του για τις δηλ΄βσεις του.

    [04] ΤΕΙ-ΑΕΙ

    7.500 περισσότεροι θα εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, ενώ εώς την Τρίτη 31 του μήνα παρατείνεται η υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για τις γενικές εξετάσεις , λόγω των προβλημάτων που δημιούργησαν οι καιρικές συνθήκες.

    [Γ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 20:10:39

    [05] Κόσοβο-ΟΑΣΕ

    Ο αμερικανός απεσταλμένος στα Βαλκάνια Ρόμπερτ Γκέλμπαρντ δήλωσε από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου ότι ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς του γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να τον δεχθεί λόγω των λοιπών υποχρεώσεών του.

    Αντιδρώντας στην άρνηση του Μιλόσεβιτς, ο αρχηγός της γερμανικής διπλωματίας Κλάους Κίνκελ την χαρακτήρισε "ελάχιστα συνετή".

    "Ο Γκέλμπαρντ έπρεπε να τον ενημερώσει γι'αυτά που συζητήσαμε κατά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής και σ'αυτή με τους οκτώ υπουργούς Εξωτερικών της περιοχής, υπογράμμισε ο Κίνκελ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. Εξέφρασε πάντως την ελπίδα ότι "αυτή δεν θα είναι η τελευταία λέξη" του προέδρου Μιλόσεβιτς.

    Ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ Μπρόνισλαβ Γκέρεμεκ δήλωσε εξάλλου ότι η θέση των γιουγκοσλαβικών αρχών στις προτάσεις του οργανισμού , κυρίως για το Κοσσυφοπέδιο, "δεν έχουν αλλάξει". "Φοβούμαι", πρόσθεσε, "ότι αυτό θα κρατήσει τη Γιουγκοσλαβία απομονωμένη".

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 20:10:48

    [06] Κλίντον-Αφρική

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον προέτρεψε τον ηγέτη της Νιγηρίας στρατηγό Σάνι Αμπάσα να αφήσει ελεύθερους τους πολιτικούς κρατουμένους και να κηρύξει ελεύθερες εκλογές "το συντομότερο δυνατόν".

    "Η πολιτική μου είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πείσουμε τον στρατηγό Αμπάσα να κινηθεί προς μια γνήσια δημοκρατία και να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, αφήνοντας ελεύθερους τους πολιτικούς κρατουμένους και κηρύσσοντας εκλογές", είπε ο Κλίντον σε συνέντευξη Τύπου στη Νότια Αφρική.

    "Αν κάνει εκλογές, ελπίζουμε ότι θα είναι υποψήφιος ως πολίτης", είπε ο Κλίντον και συνέχισε: "υπάρχουν πολλοί στρατιωτικοί ηγέτες οι οποίοι ανέλαβαν την εξουσία υπό χαοτικές συνθήκες σε αφρικανικές χώρες και τώρα ακολουθούν τον δρόμο της δημοκρατίας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει στη Νιγηρία, αυτό είναι απλά και καθαρά αυτό που θέλουμε να συμβεί αργά ή γρήγορα".

    Ο Αμπάσα ανέλαβε την εξουσία στη Νιγηρία το 1993 και έχει προγραμματίσει εκλογές για την 1η Αυγούστου. Οι αντίπαλοί του χαρακτηρίζουν το σχέδιό του για αποκατάσταση της πολιτικής τάξης φάρσα που αποσκοπεί στην παραμονή του Αμπάσα στην εξουσία.

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 20:10:19

    [07] Ιταλία-Δεινοσαυράκι

    Με την πρώτη ματιά δεν κάνει μεγάλη εντύπωση. Το αντίθετο μάλιστα, μοιάζει με μια μεγάλη σαύρα που σαφώς ο Σπίλμπεργκ δεν θα σκεφτόταν να χρησιμοποιήσει ούτε σαν κομπάρσο στην ταινία του με τους τρομακτικούς δεινόσαυρους. Παρ' όλα αυτά, το δεινοσαυράκι, που παρουσιάστηκε επίσημα χθες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Μιλάνου, θεωρείται πολύ σημαντικό, με τα 113 εκατομμύρια χρόνια του, τον ακέραιο σκελετό του, πολλούς ιστούς, περιλαμβανομένου του εντέρου του με τα υπολείμματα απο το τελευταίο φαγητό του. Πολύ σημαντική κρίνεται πάνω απ' όλα η ανακάλυψή του, εφόσον σηματοδοτείται η πρώτη, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσία μιας άγνωστης μέχρι σήμερα οικογένειας δεινοσαύρων. Με αυτά τα χαρακτηριστικά και ένα εξώφυλλο στο έγκριτο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό ``Nature`` έκλεψε την παράσταση, αποσπώντας το ενδιαφέρον κοινού και επιστημόνων.

    Ανακαλύφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '70 όταν ένας εκσκαφέας γκρέμιζε αυθαίρετο κτίσμα στην περιοχή της Νάπολης. Ενα μικρό κομμάτι του απολιθώματος απέσπασε το ενδιαφέρον ενός ερασιτέχνη παλαιοντολόγου ο οποίος περιμάζεψε, καθάρισε και κράτησε τα υπόλοιπα κομμάτια χωρίς βέβαια να φανταστεί οτι επρόκειτο περί δεινόσαυρου.

    Μετά απο μια και πλέον 20ετία, το '93, ο ερασιτέχνης αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον παλαιοντολόγο του Μουσείου Φυσικών Επιστημών του Μιλάνου, ο οποίος με τη σειρά του ανακάλυψε οτι πρόκειται για δεινόσαυρο. Απο τότε άρχισε και η επιστημονική μελέτη του απολιθώματος.

    Ο δεινόσαυρος ανήκε σε άγνωστη οικογένεια σαρκοφάγων και βρήκε το θάνατο λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, όταν είχε μήκος περίπου 50 μόνον εκατοστά. Κατά την ενηλικίωση, όπως υπολογίζουν οι Ιταλοί επιστήμονες, δεν θα ξεπερνούσε σε μήκος το 1,5 μέτρο και σε βάρος τα 15-20 κιλά. Πριν απο 113 εκατομμύρια χρόνια όταν η Ευρώπη και η Αφρική δεν είχαν σαφώς ούτε τη σημερινή μορφή ούτε το σημερινό κλίμα, μέσα σε ένα τροπικό περιβάλλον οπου οι θύελλες και οι πλημμύρες ήταν συχνές, το μικρό δεινοσαυράκι βρήκε το θάνατο και το σώμα του, μεταφερόμενο απο το ρεύμα κάποιου ποταμού, βούλιαξε στο βυθό προστατευόμενο απο στρώματα λεπτής άμμου, όπου και απολιθώθηκε.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 20:08:56

    [08] Εσπασε το φράγμα των 2.000 μονάδων

    Και νέα άνοδος στη Σοφοκλέους και οι πανυγηρισμοί καλά κρατούν, καθώς ο Γενικός Δείκτης τιμών , σπάζοντας το φράγμα των 2.000 Μοναδων

    Με άνοδο 3,54 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης, φθάνοντας τις 2.063,22 μονάδες.

    Οι συναλλαγές έφθασαν τα 85 δισεκατομμύρια 275 εκατομμύρια δραχμές.

    [09] Παπαιωάννου-ανεργία

    Η κυβέρνηση δείχνει καθημερινά την κοινωνική της πολιτική με μέτρα για τους νέους και μακροχρόνια ανέργους τόνισε ο υπουργός Εργασίας κ.Μιλτιάδης Παπαιωάννου, δίνοντας έμφαση στις αυξήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για όσους παίρνουν σύνταξη εώς και 200.000 δρχ.

    Πάντως ο κ Παπαιωάννου τόνισε ότι η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει.

    [10] Περικοπές στο Δημόσιο

    Περικοπή δαπανών 320 δισεκατομμυρίων στο δημόσιο τομέα και ιδιωτικοποιήσεις μικρών ΔΕΚΟ μέχρι και 100% ενέκρινε στη συνεδριαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το υπουργικο Συμβουλιο.

    [11] Πρόγραμμα Retex

    Το τι μπορεί να προσφέρει το πρόγραμμα Retex και για το πώς μπορούν τα μέλη της Ενωσης Βιοτεχνών Λαικής Τέχνης Νομού Αττικής να χρηματοδοτηθούν απο το πρόγραμμα, είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται την 1η Απριλίου στο Ξενοδοχείο NOVOTEL

    Η εκδήλωση πραγματοποιήτε με την πρωτοβουλία της Ενωσης Βιοτεχνών Λαικής Τέχνης Ν.Αττικής με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη της για τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες χρηματοδοτησής τους απο Εθνιούς κοινοτικούς πόρους.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 17:16:47
    Συνεχίζεται η κακοκαιρία και σήμερα κυρίως στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, σταδιακά παντως από το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση.

    Στην Αττική, νεφώσεις, βροχές, χιονόνερο, χιόνια, άνεμοι θυελλώδεις και θερμοκρασία στην Αθήνα ως 9 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και θερμοκρασία ως 5 βαθμούς κελσίου.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated: Friday, 27-Mar-98 17:17:02
    Αργά αλλα σταθερά υποχωρεί το επόμενο διήμερο η κακοκαιρία. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις εξασθενουν και περιορίζονται στα ανατολικά και νότια, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι με μικρότερο όμως ρυθμό εξασθενούν και η θερμοκρασία ανεβαίνει απο τη Δευτέρα και ιδιαίτερα την Τριτη όπου επανέρχεται στα ανοιξιάτικα επίπεδα.

    Πιο αναλυτικά το επόμενο 24ωρο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχει συννεφιά με λίγες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιοανατολικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χωρα θα υπάρχουν μόνο λίγα συννεφα.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι 5 με 6 μποφωρ στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τα 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο και τα 8 μποφωρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία χαμηλή θα κυμαίνεται στα βόρεια απο -2 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά απο 1 έως 14 και στην υπόλοιπη χωρα απο 2 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου.

    Την Κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος στις περισσότερες περιοχές της χωρας, με πιθανότητα να βρέξει για λίγο το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρητη και τα Δωδεκάνησα, ενώ δεν αποκλείεται απο το απόγευμα να χιονίσει πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται μέτριοι στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφωρ, με τάση όμως να ενισχυθούν λίγο το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει 1 με 2 βαθμούς και θα φθάσει στους 9 με 10 στα βόρεια και στους 13 με 14 στην υπόλοιπη χωρα, αλλα τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί και πάλι επικίνδυνος παγετός στους δρόμους.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα, με τοπική συννεφιά μόνο στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται, γύρω στα 3 με 4 μποφωρ στα δυτικά, πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν τα 6 με 7 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο και τα 8 μποφωρ, αλλα και εκεί σταδιακα θα εξασθενήσουν.

    Η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα φθάσει στα βόρεια στους 10 μμε 11 βαθμους και στις άλλες περιοχές στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 27 March 1998 - 18:36:19 UTC