Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-02

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Νέος γύρος διαλόγου

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Κύπρος-S300
  • [02] Βουλή-ΔΕΗ
  • [03] Υποψήφιος στην Αθήνα ο Δ.Μπέης
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Ενιαία λίστα φαρμάκων
  • [05] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ
  • [06] Κυκλώματα φαναριών
  • [07] Ρουσσέλ-Ιδρυμα Ωνάση
  • [08] Φοιτητικές Εκλογές
  • [09] Στρατιωτική θητεία
  • [10] Εκρήξεις
  • [11] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [12] Τουρκία: Κύπρος-Ε.Ε
  • [13] Βουλγαρία-Κοζλοντούι
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [14] Στο αρχείο η υπόθεση Π.Τζόουνς
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [15] Υποτίμηση-Δημοσκόπηση
  • [16] Eurostat-Ελληνική οικονομία
  • [17] Ανεργία
  • [18] Εφοριακοί - Κρατικά έσοδα
  • [19] Χρηματιστήριο
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Νέος γύρος διαλόγου

    Last Updated: Thursday, 02-Apr-98 19:10:49
    Νέο γύρο διαλόγου άρχισαν διοίκηση και εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, με φόντο το φορτισμένο κλίμα που δημιουργήθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση της εταιρίας.

    Στη συνάντηση συζητούνται το επίδομα τροφής, 10 δις το χρόνο, που η κυβέρνηση θέλει να περικόψει, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο νέος κανονισμός εργασίας.

    Το μεσημέρι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Ολυμπιακή το κλίμα φορτίστηκε έντονα με εκατέρωθεν κατηγορίες, αφορισμούς και σκληρές εκφράσεις ανάμεσα στον Υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Επισης σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

    Στο μεταξύ χωρίς αστικές συγκοινωνίες έως τις 20.00μμ απόψε θα μείνουν οι Αθηναίοι, λόγω της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Στην απεργία δεν μετέχουν οι εργαζόμενοι στα μπλέ λεωφορεία, που θα κυκλοφορούν κανονικά.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 02-Apr-98 17:08:10

    [01] Κύπρος-S300

    Στην Κύπρο φτάνει αύριο εσπευσμένα ο προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για συνομιλίες με τους Γλ.Κληρίδη και Ρ.Ντενκτάς ενώ ήδη στη Μεγαλόνησο βρίσκεται ο ειδικός συντονιστής Τόμας Μίλερ.

    Εν' τω μεταξύ το θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, αλλά και το ενδεχόμενο αγοράς τους από την Ελλάδα κυριάρχησαν στις συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους που είχε στη Μόσχα ο υπουργός Αμυνας Ακησ Τσοχατζόπουλος. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Γέλτσιν δήλωσε εκ' νέου ότι η Μόσχα είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το συμβόλαιο με την Κύπρο.

    Σε ερώτηση στον κ.Τσοχατζόπουλο για την πιθανότητα να εγκατασταθούν στην Ελλάδα αντί της Κύπρου οι πύραυλοι S-300, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε το "σενάριο" αυτό ως "θεωρητικής μορφής" που "δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα" και πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει αγοράσει πυραύλους S-300 των οποίων επίκειται, μέχρι τον προσεχή Οκτώβριο, η εγκατάστασή τους. Η ρωσική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Ελληνας υπουργός, "έκανε σαφές ότι εγγυάται τη μεταφορά και εγκατάσταση του συστήματος, εκτός αν υπάρχει γενική συμφωνία αποστρατικοποίησης". Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε την κοινή στάση Ελλάδας και Ρωσίας σε θέματα ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή που ανήκουν οι δύο χώρες, απο τα Βαλκάνια έως την Κασπία και προς Νότον στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, της Κύπρου περιλαμβανομένης.

    [02] Βουλή-ΔΕΗ

    Εώς τις 15 Απριλίου θα έχει υποβληθεί η περιβαλλοντική μελέτη για την κατασκευή της γραμμής της ΔΕΗ Κρυονερίου. Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, απαντώντας σε ερωτήσεις για τις πρόσφατες πλημμύρες και το μπλάκ άουτ.

    Ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι καμμία κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να λειτουργεί εις βάρος του συνόλου του Ελληνικού λαού.

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για το μπλάκ-άουτ στην ΔΕΗ επέρριψε σήμερα ο Μιλτιάδης 'Εβερτ που προσήλθε στον Αρειο Πάγο για συμπληρωματική κατάθεση.

    Οπως είπε ο κ.Εβερτ η ΕΜΥ είχε εγκαίρως εκδόσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το οποίο είχε κοινοποιηθεί στην κυβέρνηση και σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

    [03] Υποψήφιος στην Αθήνα ο Δ.Μπέης

    Την υποψηφιοτητά του για το Δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μπέης.

    Απ'την άλλη μεριά ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της διαγραφής του Δημήτρη Μπέη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Ρέππας ο οποίος σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του κ.Μπέη για το Δήμο της Αθήνας είπε ότι όλα θα αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο των κομματικών διαδικασιών.

    Οσον αφορά στον Παντελή Οικονόμου και την δηλωσή του σχετικά με την κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την Ολυμπιακή δηλ "ότι είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης," ο κ.Ρέππας είπε, "ασφαλώς είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ' όσων γνωρίζω οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την κυβέρνηση."

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 02-Apr-98 18:36:25

    [04] Ενιαία λίστα φαρμάκων

    Σύγχυση επικρατεί ακόμη για το νέο καθεστώς στα φάρμακα.

    Στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλά και στα φαρμακεία πολλοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι υπήρξαν που πλήρωναν για να πάρουν τα φαρμακά τους.

    Ελλείψεις έχουν παρουσιαστεί μετά την υποτίμηση, κυρίως σε παιδικά εμβόλια, αντι-υπερτασικά και φάρμακα κατα της οστεοπορωσης.

    Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι οι ελλείψεις θα γινουν εντονότερες τις επόμενες ημέρες.

    [05] Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ

    Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

    Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν ο αρχιεπίσκοπος εμφανίζει κατά τις τελευταίες ημέρες στασιμότητα στην βραδεία ανάρρωση των προηγούμενων ημερών με σημεία φθίνουσας πορείας της γενικής καταστασεώς του.

    Εν' τω μεταξύ την παραίτηση του κ.Σεραφείμ ζήτησε εκ' νέου σήμερα ο πατέρας Ευστάθιος Κόλλας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών.

    [06] Κυκλώματα φαναριών

    Κυκλώματα εκμετάλλευσης κρύβονται στις περισσότερες περιπτώσεις πίσω από τα παιδιά των φαναριών, τα κέρδη των οποίων όσο αυξάνονται θα αυξάνεται και η επαιτία στα φανάρια, όπως κατήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Θ. Κοτσώνης.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή και τον Βουλευτη του ΠΑΣΟΚ Φραγκλίνο Παπαδέλη είπε ότι το 70% των παιδιών προέρχεται από την Αλβανία και το υπόλοιπο 30% είναι Ελληνόπουλα αθιγγάνικης προέλευσης σημειώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει την λύση του θέματος όχι με την εφαρμογή μέτρων αστυνόμευσης αλλά με προνοιακά μέτρα και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο έχει ήδη εξασφαλίσει εξειδικευμένο προσωπικό που θα αναλάβει την περίθαλψη των παιδιών προκειμένου να επανέλθουν στην κοινωνία.

    [07] Ρουσσέλ-Ιδρυμα Ωνάση

    Εφθασε σήμερα στην Αθήνα ο Τιερρύ Ρουσέλ προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον του το ίδρυμα Ωνάση.

    Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επανέλαβε ότι οι δικηγόροι του θα παρουσιάσουν νέα έγγραφα με τα οποία θα λάμψει η αλήθεια και πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους μάρτυρες υπερασπίσεως του βρίσκεται άτομο το οποίο εργάσθηκε επί 29 χρόνια στο ίδρυμα Ωνάση και γνωρίζει σημαντικά πράγματα για την διαχείριση του ιδρύματος.

    [08] Φοιτητικές Εκλογές

    Η μεγάλη αποχή και η διαφωνεία των φοιτητικών παρατάξεων σε όλα, είναι τα χαρακτηριστικά των χθεσινών φοιτητικών εκλογών.

    Για 17η χρονιά η ΕΦΕΕ δεν κατόρθωσε να βγάλει κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα, οπότε αποτελέσμετα εξέδωσαν οι δύο μεγάλες παρατάξεις, που συμφώνησαν μόνο στο ότι η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    Διαφώνησαν στα ποσοστά, αλλά και στον αριθμό τμημάτων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Διαφώνησαν ακόμη και στο ποσοστό της αποχής. Κατά τη ΔΑΠ η αποχή έφθασε το 55 %, κατά την ΠΑΣΠ έφθασε στο 50%.

    [09] Στρατιωτική θητεία

    Στους 10 μήνες από τους 6 σχεδιάζει να αυξήσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας την υποχρεωτική θητεία στα σύνορα, σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΕΩΝ. Στη συνέχεια θα ακολουθεί θητεία σε μία από τις τρείς περιοχές που θα επιλέγουν οι στρατευμένοι.

    [10] Εκρήξεις

    Η πρωτοεμφανιζόμενη αναρχική ομάδα "Τα παιδιά του Νοέμβρη" ανέλαβε την ευθύνη για το διπλό βομβιστικό χτύπημα στα γραφεία του υπουργού και του υφυπουργού Εργασίας στο κέντρο της Αθήνας.

    Ανέλαβε, επίσης, την ευθύνη και για την έκρηξη που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβρη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας.

    Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασαν τόσο ο κ.Παπαϊωαννου όσο και ο κ. Πρωτόππαπας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της.

    Ανανδρη και απολύτως καταδικαστέα η διπλή βομβιστική ενέργεια δήλωσε και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    [11] Αστυνομικό δελτίο

    Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός Βασίλης Ρούκας, που υπηρετεί στο τμήμα Κολωνού και που συνελήφθη μαζί με δύο Αλβανούς, σε διαμέρισμα σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην οδό Σκιάθου 84, στην πλατεία Κολιάτσου.

    Στον ανακριτή απολογούνται σήμερα ο ληστής των ασανσέρ Χρήστος Γκίλης και η Μαρία Ευαγγελινίδη που κατηγορείται για ληστεία ταξί.

    Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται από το πρωϊ στο νοσοκομείο "Σωτηρία" ο Απόστολος Χαρισόπουλος 52 χρόνων. Βρέθηκε με τραύματα στο θώρακα από μαχαίρι, στο σπίτι του στην οδό Δαγκλή 10 στον Χολαργό.

    Ποινή φυλάκισης 8 ετών και 940 χιλιάδες πρόστιμο επέβαλε το Τριμελλές Πλημελιοδικείο τη Κώ στον Τούρκο δουλέμπορο Μεχμέτ Εμίν ο οποίος μετέφερε την Τρίτη σε βραχονησίδα της Ψερίμου 43 λαθρομετανάστες.

    Ληστεία μετά φόνου στο συνικοισμό Μαρκέϊκα Ηλείας

    Αγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του 75χρονου Νικόλαου Μάρκου και αφού τον έδεσαν και τον φίμωσαν σκότωσαν την 70χρονη συζυγό του Παρασκευή και εξαφανίσθηκαν.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 02-Apr-98 17:07:58

    [12] Τουρκία: Κύπρος-Ε.Ε

    Ο τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κύπρο, Σουκρού Γκιουρέλ επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ενωση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγμεύσεων με την κυπριακή κυβέρνηση, γεγονός που κατά τον Γκιουρέλ θα οδηγήσει σε περαιτέρω ρήξεις στο νησί.

    Σε συνέντευξή του προς το Ρόιτερ ο Γκιουρέλ υποστηρίζει ότι με την έναρξη των διαπραγματεύσεων η Ευρωπαϊκή Ενωση έχασε την εμπιστοσύνη της Τουρκίας και ότι τώρα είναι πιο πιθανό να μείνει μόνιμα χωρισμένο το νησί.

    "Η ΕΕ βλέπει τα προβλήματα σε άλλες περιοχές αλλά δεν μπορεί να δει το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει η Κύπρος; Θα ήταν καλύτερα να μην προσπαθούν να φορτώσουν σε κάποιον άλλον τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λανθασμένη τους δράση. Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου την Ευρωπαϊκή Ενωση", είπε ο Γκιουρέλ.

    Αναφερόμενος στο μέλλον της Κύπρου, ο τούρκος υπουργός είπε: "Η απόφαση της ελληνοκυπριακή κυβέρνησης να αρχίσει διαπραγματεύσεις τη στιγμή που ο τουρκικός λαός στη βόρεια Κύπρο έχει τη δική του κυβέρνηση, αποτελεί απόφαση διαίρεσης του νησιού".

    "Στα μάτια της Τουρκίας", συνέχισε ο Γκιουρέλ, "η ΕΕ έχασε την αξιοπιστία της στο θέμα της Κύπρου, τόσο με τη μεροληψία της όσο και επειδή έκανε μια πολύ λανθασμένη κίνηση... για να επανακτήσει την αξιοπιστία της, η ΕΕ πρέπει καθαρά να κάνει πίσω".

    Ο Γκιουρέλ απέρριψε την ιδέα ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει κάποια επιλογή μεταξύ της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και των στενών δεσμών της με την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο. "Δεν μπορεί να κάνει κανείς τέτοιου είδους σύνδεση. Για την Τουρκία η Κύπρος είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον τουρκοκυπριακό λαό", είπε.

    Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Γκιουρέλ, προτίθεται να κατασκευάσει αγωγό νερού, στο πλαίσιο προγράμματος 150 εκατομμυρίων δολαρίων, και από το πόσιμο νερό που θα φέρει θα επωφεληθούν, όπως ισχυρίστηκε, και οι Ελληνοκύπριοι.

    Η Αγκυρα, κατέληξε ο Γκιουρέλ, θεώρησε τους πυραύλους S-300 ως απειλή και ζήτησε από τη στρατιωτική ηγεσία να λάβει προληπτικά στρατιωτικά μέτρα. "Δεν θα επιτρέψουμε στους S-300 να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό εργαλείο", τόνισε.

    [13] Βουλγαρία-Κοζλοντούι

    Χρειάζεται να γίνουν σοβαρές διαπραγματεύσεις για την αναστολή της λειτουργίας των τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Κοζλοντούι, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Εβγκένι Μπακαρτζιέφ, με αφορμή το χθεσινό αίτημα εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κλείσει η Βουλγαρία τους αντιδραστήρες μέχρι το έτος 2000.

    Το θέμα του πυρηνικού σταθμού είναι πολύ σοβαρό, για να τίθεται παρόμοιος κατηγορηματικός όρος, πρόσθεσε ο κ. Μπακαρτζιέφ. Η βουλγαρική κυβέρνηση διαπραγματεύεται ήδη με Ρώσους κατασκευαστές τον εκσυγχρονισμό των αντιδραστήρων, σύμφωνα με τον ίδιο.-

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 02-Apr-98 17:08:23

    [14] Στο αρχείο η υπόθεση Π.Τζόουνς

    Στα αζήτητα έστειλε την αγωγή της Πώλα Τζοουνς εναντίον του προέδρου Κλίντον για σεξουάλικη παρενόχληση, η πρόεδρος του ομοσπονδιακού δικαστηρίου Σούζαν Γουέμπερ Ράιτ, δίνοντας ένα απρόσμενο τέλος σε ένα σήριαλ του οποίου η κυρία Τζόουνς δεν ήταν παρά μόνο το πρώτο επεισόδιο.

    Οι συνήγοροι του Μπιλ Κλίντον ζητούσαν από την δικαστή Σούζαν Γουέμπερ Ράιτ να βάλει την αγωγή στο αρχείο, υποστηρίζοντας ότι η Πόλα Τζόουνς δεν έχει αποδείξει ότι επλήγη η καριέρα της, ακόμη κι αν γίνει αποδεκτός ο ισχυρισμός της ότι ο Κλίντον εμφανίσθηκε μπροστά της γυμνός και την παρενόχλησε σεξουαλικά.

    Τα επιχειρήματα των συνηγόρων του Κλίντον έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο, επειδή η Πόλα Τζόουνς απέτυχε να φέρει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπέστη ζημιά από την παρενόχληση που υποστηρίζει ότι δέχθηκε από τον Κλίντον σε ξενοδοχείο του Λιτλ Ροκ, τον Μάιο του 1991.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Μάικ Μακέρι, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως ο αμερικανός πρόεδρος ήταν σαφώς ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου και θεωρεί εαυτόν ως δικαιωμένο., Ο Μπιλ Κλίντον ενημερώθηκε για την απόφαση του δικαστηρίου από τον δικηγόρο του Ρόμπερτ Μπένετ, στο Ντακάρ της Σενεγάλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Χίλαρι Κλίντον.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, στο αντίπαλο στρατόπεδο η είδηση προκάλεσε σόκ. Οι δικηγόροι της Πόλα Τζόουνς ανακοίνωσαν αμέσως την πρόθεση τους να ασκήσουν έφεση εναντίον της απόφασης, ενώ απο την πλευρά του, ο ανεξάρτητος Εισαγγελέας Κένεθ Στάρ δήλωσε οτι η απόφαση "δεν έχει ισχύ" στη δικαιοδοσία του να διενεργήσει έρευνες για τα ρόζ σκάνδαλα του Λευκού Οίκου.

    Η Πόλα Τζόουνς περίλυπη δεν μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της, Σούζαν Κάρπεντερ- Μακμίλαν, η οποία έδωσε συνέντευξη τύπου στο Λός Αντζελες, αφού προηγουμένως είχε συναντηθεί με την Τζόουνς, η Πόλα νιώθει πως πέρασε τέσσερα χρόνια απο τη ζωή της κάνοντας κάτι που καμία άλλη γυναίκα δεν θα είχε το κουράγιο να κάνει. Πλήρωσε ένα τρομερό τίμημα", δήλωσε απογοητευμένη η εκπρόσωπος της Τζόουνς.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 02-Apr-98 17:07:41

    [15] Υποτίμηση-Δημοσκόπηση

    Απαισιόδοξη η πλειοψηφία των Ελληνων μετά την υποτίμηση σύμφωνα με γκάλλοπ που διενήργησε για λογαριασμό του "Οικονομικού Ταχυδρομου," η εταιρία Project Research.

    Το 61,5% θεωρεί ότι ήταν λάθος οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα της υποτίμησης και το 50,7% πιστεύει ότι η υποτίμηση επιλέγθηκε από την Ευρωπαική Ενωση.

    Τέλος το 48% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποτελεσματικότητα στην οικονομία.

    [16] Eurostat-Ελληνική οικονομία

    Η Ελλάδα είναι η φτωχότερη χώρα της Ευρώπης των 15 αλλά με τους πλουσιότερους κατοίκους.

    Σύμφωνα με έρευνα της Γιουροστάτ, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό παραοικονομίας αλλά και στη μαύρη αγορά εργασίας το ποσοστό στην Ελλάδα φτάνει στο 29 με 35% του ελληνικού Ακαθάριστου Εγχωρίου Προιόντος.

    [17] Ανεργία

    Αυξηση της ανεργίας τον Ιανουαριο σε σχεση με τον αντιστοιχο μήνα περισυ. Εφθασε το 9,53% εναντι 9,14 που ηταν τον Ιανουαριο του 97, συμφωνα με τα στοιχεια του ΟΑΕΔ.

    [18] Εφοριακοί - Κρατικά έσοδα

    Επιφυλάξεις για τα κρατικά έσοδα το δεύτερο εξάμηνο του '98, εκφράζουν οι εφοριακοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα έσοδα του δημοσίου θα εισπραχθούν κανονικά μόνο μέχρι το Μάϊο ενώ απο τον Ιούνιο εκφράζονται φόβοι ακόμη και για προβλήματα στην εκτέλεση του πρόϋπολογισμού.

    [19] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 0,31%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 1.995 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 57 δισεκατομμύρια 770 εκατομμύρια δραχμές.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 02-Apr-98 17:09:14
    Ηλιοφάνεια σήμερα και άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

    Στην Αττική, σχεδόν αίθριος καιρός και θερμοκρασία στην Αθήνα ως 19 βαθμούς.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία ως 18 βαθμούς.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 02-Apr-98 17:09:03

    Η επικράτηση δυτικού νοτιοδυτικού ρεύματος στη γενικότερη κυκλοφορία τής ατμόσφαιρας στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, άλλαξε ήδη τη μορφη του καιρού και τις επόμενες πέντε-έξι μέρες τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η αυξημένη υγρασία και οι τοπικές πρωινές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα είναι γενικα ασθενείς και η θερμοκρασία θα πλησιάσει στους 20 με 22 βαθμούς.

    Συγκεκριμένα το επόμενο 24ωρο σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν λίγα σύννεφα που κατά τόπους στα Δυτικά και Νότια θα είναι περισσότερα. Το πρωί, θα σημειωθούν και πάλι τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι, δηλαδή γύρω στα 4 μποφώρ, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα Βόρεια απο 2 μέχρι 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 4 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου απο 8 μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου.

    Καμμιά αλλαγή και το Σαββατοκύριακο. Ο καιρός θα είναι παντού σχεδόν αίθριος με τοπικές ομίχλες το πρωί, κυρίως στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι σε όλα τα πελάγη ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και η θερμοκρασία ανεβαίνει 1 με 2 βαθμούς ακόμη και θα πλησιάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο στους 20 με 22 και στα νησιά του Αιγαίου στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 2 April 1998 - 17:10:50 UTC