Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-04-13

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Στην αγκαλιά της Αττικής γής

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Κρίσιμη η κατάσταση του Καραμανλή
  • [02] Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [03] Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στην Ολυμπιακή
  • [04] Σεισμός στην Κοζάνη
  • [05] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [06] Σημίτης-Βουλγαρία
  • [07] Τουρκία-Εκλογές
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [08] Ρωσσία-Αλλαγές στο Σύνταγμα
  • [09] Καμπότζη-Ανθρωποκυνηγητό για τον Πόλ Ποτ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Η Μεγάλη Παρασκευή
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Φοροφυγάδες
  • [12] Συνχωνεύσεις τραπεζών
  • [13] Τουριστική βιομηχανία
  • [14] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Στην αγκαλιά της Αττικής γής

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 19:01:25
    Στην αγκαλιά της δέχθηκε για πάντα η Αττική γή τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφειμ.

    Το ύστατο χαίρε στον Αρχιεπίσκοπο που κηδεύτηκε με τιμές αρχηγού κράτους, απήυθυνε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, ο κλήρος και χιλιάδες πιστοί που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στο Πρώτο Νεκροταφείο.

    Η εξόδιος ακολουθία εψάλη το πρωί στη Μητρόπολη.

    Στους επικηδείους όλοι επεσήμαναν την ανδρεία και την κοινωνική του προσφορά.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 18:54:09

    [01] Κρίσιμη η κατάσταση του Καραμανλή

    Κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η καταστασή της υγείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή αν και όπως δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του πέρασε ήσυχα το χθεσινό βράδυ.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ από το μεσημέρι έχει αρχίσει η προσπάθεια αποσύνδεσης του από τον αναπνευστήρα.

    Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί στις 20.00μμ

    [02] Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ

    Βολές από τη Βάσω Παπανδρέου προς Μαξίμου. Αφορμή δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας του κ.Σημίτη από την κριτική της υπουργού Ανάπτυξης, στο υπουργικό συμβούλιο, για τους χειρισμους του στο θέμα της Ολυμπιακής.

    Συνεργάτες της υπουργού τόνισαν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, ότι "Κάποιοι έχουν το σύνδρομο του Καραγκιόζη και συγχέουν την κυβέρνηση με το θέατρο Σκιών", διευκρινίζοντας ότι η δήλωση αφορά όσουν μετέφεραν στον τύπο τα περί δυσαρέσκειας Σημίτη.

    Αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Μπέη για το Δήμο Αθηναίων.

    Ο κ. Μπέης εμμένει στην υποψηφιότητά του παρά την απόφαση της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ για διαγραφή των ανταρτών- υποψηφίων δημάρχων στις δημοτικές εκλογές.

    Την απόφαση αμφισβήτησε ο Ακης Τσοχατχόπουλος τονίζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν περιθώρια για λειτουργία πειθαρχικών. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας η απόφαση της Κ.Ε αποτελεί πολιτική καταδίκη συμπεριφορών.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 18:53:31

    [03] Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στην Ολυμπιακή

    Συνεχίζεται και σήμερα η ταλαιπωρία για τους επιβάτες της Ολυμπιακής.

    Ακυρώνονται οι πτήσεις, προς Παρίσι, Βουδαπέστη, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Λάρνακα, Μυτιλήνη και δύο προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Χανιά ενώ συγχωνεύονται οι πτήσεις προς Γενεύη και Ζυρίχη.

    Χθες ο πρόεδρος της εταιρείας Θεόδωρος Τσακιρίδης, σε επιστολή του προς του εργαζόμενους έκανε γνωστό ότι εντός της εβδομάδας θα γίνει έλεγχος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ότι ξεκινά άμεσα η πρόσληψη ιπτάμενου προσωπικού.

    Για σήμερα έχουν εξαγγείλει Γενική Συνέλευση οι Τεχνικοί.

    [04] Σεισμός στην Κοζάνη

    Σεισμική δόνηση 4,3 ρίχτερ τη νύχτα στην Κοζάνη.

    Μεμονωμένο γεγονός που δεν εμπνέει ανησυχία κατά τον καθηγητή σεισμολογίας Βασίλη Παπαζάχο.

    [05] Αστυνομικό Δελτίο

    Νεκρός, ηλικιωμένος στη Θεσσαλονίκη θύμα ληστών.

    Πρόκειται για τον Χρήστο Δέλιο 96 χρόνων συνταξιούχο του ΟΓΑ που βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του στη μονοκατοικία που έμενε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο δράστης φίμωσε με την παλάμη του το θύμα που πέθανε από ασφυξία.

    Στην Αθήνα και στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι έδεσαν τη Μαίρη Κριστίν 50 ετών, μέσα στοι σπίτι της και της πήραν τα κοσμήματα.

    Η γυναίκα βρήκε τους ληστές μέσα στο σπίτι επιστρέφοντας από την αγορά.

    Σπείρα που έκλεβε μηχανές και τις διαλούσε και πούλαγε ανταλλακτικά εξάθρωσε η αστυνομία.

    Συνελήφθησαν ο Γιώργος Μαρδακιούπης 23 χρόνων, ο Μιχάλης Μαθιουδάκης 45 χρόνων ο γιος του Κωνσταντίνος 21 και ο Νεοκλής Παπαδόπουλος 35 χρονων.

    Στην κατοχή τους βρέθηκαν 20 σκελετοί και ισάρυθμοι κινητήρες, 6 μοτοσυκλέτες με παραποιημένους η σβησμένους αριθμούς κυκλοφορίας και πολλά ανταλλακτικά.

    Η αναρχική ομάδα "Εμπρηστές Συνείδησης", με τηλεφώνημα αγνώστου στον Αntenna, ανέλαβε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης στο αυτοκίνητο του πρέσβη Παναγιώτου Ζωγράφου που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο του Ψυχικού.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 18:53:58

    [06] Σημίτης-Βουλγαρία

    Αξιόλογη είναι η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για τη διαφύλαξη της σταθερότητας, της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή μας. Οι συντονισμένες ενέργειες της Αθήνας και της Σόφιας με άλλες χώρες της περιοχής επέτρεψαν για πρώτη φορά απο την αρχή της κρίσης στην πρώην Γιουγκοσλαβία να επεξεργαστεί ενιαία πρόταση για συνολική λύση για το Κοσσυφοπέδιο στη διευρυμένη συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής στη Βόνη, τον περασμένο Μάρτιο. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη σε συνέντευξή του προς το Πρακτορείο Ειδήσεων της Βουλγαρίας (ΒΤΑ) με αφορμή τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της ελληνικής κυβερνήσεως, που αρχίζει αύριο.

    Ο κ. Σημίτης χαρακτηρίζει άριστες τις ελληνο-βουλγαρικές σχέσεις, για την ανάπτυξη των οποίων συνεισφέρουν οι τακτικές επαφές κυβερνητικών, πολιτικών και άλλων παραγόντων σε διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις. Αφού επισημαίνει, οτι η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών ξεπέρασε πέρυσι 500 εκατ. δολ., ο Ελληνας πρωθυπουργός προσθέτει, πως η ενταξιακή πορεία της Βουλγαρίας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει, ανοίγει νέες προοπτικές για την περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δυο χωρών.

    Αφού εκφράζει την ελπίδα, οτι σύντομα θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία του έργου για την οικονομική ανάπτυξη των δυο γειτονικών χωρών και για την ανάδειξη της παρουσίας τους με γεωπολιτικής σημασίας έργα, που στοχεύουν στην εξασφαλιση ενεργειακών πόρων στην Ευρώπη.

    Τα σχέδια για την αναβάθμιση της υποδομής στον τομέα των συγκοινωνιών, την προστασία του περιβάλλοντος, η πορεία των έργων για την προγραμματισμένη έναρξη τριών νέων διοδων στα κοινά σύνορα, ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των Ελληνο-βουλγαρικών επαφών κορυφής στις επόμενες δυο μέρες, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Σημίτη στη Σόφια περιλαμβάνει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Πέταρ Στογιάνοφ, με τον πρωθυπουργό Ιβάν Κόστοφ, με τον πρόεδρο της Βουλής Ιορντάν Σοκόλοφ και με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

    [07] Τουρκία-Εκλογές

    Συνεργάτης του τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε σήμερα ότι το κυβερνών Κόμμα της Μητέρας Πατρίδας εκτιμά ότι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία το νωρίτερο το Μάρτιο του 1999.

    "Οι εκλογές θα διεξαχθούν το νωρίτερο στις 27 Μαρτίου του 1999", μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, επικαλούμενο τον Γιασάρ Ντεντελέκ, ανώτερο στέλεχος του Κόμματος της Μητέρας Πατρίδας.

    Μέχρι τώρα το κυβερνών κόμμα θεωρούσε τον προσεχή Οκτώβριο ως την πιό πιθανή περίοδο διεξαγωγής των εκλογών. Ο Ντεντελέκ δεν διευκρίνισε γιά ποιό λόγο το κόμμα του δεν επιθυμεί να διεξαχθούν οι εκλογές νωρίτερα από τον προσεχή Μάρτιο, αλλά τόνισε ότι οι τοπικές και οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να διεξαχθούν ταυτόχρονα την περίοδο εκείνη.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 18:54:20

    [08] Ρωσσία-Αλλαγές στο Σύνταγμα

    Ο ρώσος πρόεδρος Μπόρις Γέλτσιν απέκλεισε σήμερα οποιεσδήποτε αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας που θα καθιστούσαν τον πρόεδρο της Δούμα αντί του πρωθυπουργού, δεύτερο στην ιεραρχία της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο Ιτάρ Τας.

    "Πρώτον αυτό είναι παράλογο και δεύτερον δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο σύνταγμα όσο είμαι εγώ πρόεδρος της χώρας" τόνισε ο Γέλτσιν, λίγο πριν από την συνάντησή του με τον επικεφαλής του σώματος των μεθοριακών φρουρών, Νικολάι Μπορντζίχα.

    Την πρόταση για την αναβάθμιση του ρόλου του προέδρου της Δούμα είχε διατυπώσει ο κεντρώος βουλευτής Αλεξάντερ Σοκίν, ηγέτης του κόμματος "Σπίτι μας είναι η Ρωσία". Η πρόταση αυτή είχε υποστηριχθεί και από αλλα κόμματα της Βουλής.

    Ο ρώσος πρόεδρος, που πρόκειται να συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρόεδρο της Δούμα, Γενάντι Σελεζνιόφ, κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει μέχρι το τέλος την υποψηφιότητα του Σεργκέι Κιριγένκο για το πρωθυπουργικό αξίωμα, παρά την απόρριψή της από την Κάτω Βουλή στην πρώτη ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής.

    "Το λέω ξανά- δεν θα προτείνω άλλον υποψήφιο" προειδοποίησε ο Γέλτσιν.

    Ο Σελεζνιόφ είναι μέλος του Κομμουνιστικού κόμματος και την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει από τον Γέλτσιν να ορίσει άλλον υποψήφιο για το πρωθυπουργικό αξίωμα.

    [09] Καμπότζη-Ανθρωποκυνηγητό για τον Πόλ Ποτ

    Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του Πολ Ποτ έχουν εξαπολύσει τα βουνά της βόρειας Καμπότζης οι κυβερνητικές δυνάμεις και πρώην μέλη των Ερυθρών Χμέρ, που έχουν εγκαταλείψει τον γηραιό πρώην δικτάτορα της χώρας.

    Η κυβέρνηση της Πνομ Πένχ ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 3000 αντάρτες του κινήματος των Ερυθρών Χμέρ έχουν αποσταστήσει από την οργάνωση τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά η τύχη του Πολ Ποτ παραμένει άγνωστη.

    "Θέλουμε να συλλάβουμε τον Πολ Ποτ και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια,αλλά δεν ξέρουμε πως" δήλωσε ο υποδιοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Καμπότζης,στρατηγός Μέας Σόφεα."Δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται" πρόσθεσε.

    Ο Πολ Ποτ ευθύνεται για τον θάνατο ενός εκατομμυρίου συμπατριωτών του στη διάρκεια της διακυβέρνησής του από το 1975 ως το 1979.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 18:53:42

    [10] Η Μεγάλη Παρασκευή

    H Μεγάλη Παρασκευή τών καθολικών σίγουρα διαφέρει πολύ από τήν ανάλογη τών Ορθόδοξων.

    Τά ανατριχιαστικά ήθη καί έθιμα τών πιστών κυρίως στίς χώρες τής νοτιοανατολικής Ασίας παγώνουν τό αίμα μέ τήν σκληρότητα τους.

    Στις Φιλιππίνες, πρίν από μία εβδομάδα τήν Μεγάλη Παρασκευή τών καθολικών, 15 άνθρωποι σταυρώθηκαν αναπαριστώντας τα πάθη του Χριστού, ενώ πολλοί άλλοι αυτομαστιγώθηκαν σε ένδειξη μετάνοιας.

    Σε πολλές κοινότητες τών Φιλιππίνων οι πιστοί καθολικοί περπατούν ξυπόλυτοι καί χρησιμοποιώντας ειδικά μαστίγια χτυπούν την πλάτη τους μέχρι να ματώσει, πιστεύοντας ότι έτσι δείχνουν έμπρακτα μετάνοια για τις αμαρτίες τους.

    Ατελείωτες θλιβερές σειρές από ανθρώπους καταματωμένους πού υποβάλουν σέ βασανιστήρια τόν ίδιο τόν εαυτό τους περιφέρονται σάν ζωντανοί νεκροί προσπαθώντας νά αποδείξουν σέ όλον τόν κόσμο τήν απαράμιλλη πίστη τους.

    Κάποιοι άλλοι ακόμη καί μικρά παιδιά κρατούν στά χέρια τους ραβδιά μέ κομμάτια γιαλιού κολλημένα επάνω τους καί χτυπούν τίς πλάτες τών πιστών πού θέλουν νά εξαγνισθούν.

    Ομως μπροστά στό έθιμο τής σταύρωσης η αυτομαστίγωση μοιάζει μέ πταίσμα.

    Στο χωριό Σαν Πέντρο Κουτούντ, βόρεια της Μανίλα, επαναλήφθηκε και φέτος το ανατριχιαστικό έθιμο που τηρείται εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

    Πολλοί από τους 15 ανθρώπους που υποβλήθηκαν στο μαρτύριο τής σταύρωσης, μόρφαζαν από πόνο καθώς τους κάρφωναν σε χέρια και πόδια καρφιά μηκους 10 εκατοστών.

    Βλέπετε πιστεύουν ότι η σταύρωση είναι μια μορφή μετάνοιας που βοηθάει να εισακούονται οι προσευχές.

    Οι περισσότεροι έμειναν στο σταυρό για λίγα λεπτά, με εξαίρεση μια γυναίκα που έμεινε σταυρωμένη για μισή ώρα.

    Για δεύτερη χρονιά δεν επετράπη η σταύρωση σε ξένους.

    Πέρυσι είχε αποκαλυφθεί ότι ένας ιάπωνας που είχε υποβληθεί στό μαρτύριο τής σταύρωσης ήταν στη πραγματικότητα ηθοποιός, που τόν κινηματογραφούσαν μυστικά για μια σκηνή ιαπωνικού πορνογραφικού βίντεο.

    Από τότε η πράξη αυτή θεωρήθηκε βεβήλωση καί οί αρχές απαγορευσαν στούς αλλοδαπούς πιστούς νά μετέχουν στίς τελετές εορτασμού τού Πασχα.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 18:53:13

    [11] Φοροφυγάδες

    Στο δόκανο της εφορίας πάνω από 180 χιλιάδες φορολογούμενοι. Εντοπίσθηκαν από το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών να μην έχουν δηλώσει εισοδήματα από ακίνητα, αυτοκίνητα και άλλες πηγές.

    Η κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής, έχει έτοιμους τρείς νέους φόρους για τα ακίνητα. Αφορούν την ασφάλιση κατά σεισμών, τα τέλη αντιπλημμυρικών έργων και τα τέλη ενεργειακής ταυτότητας των κτιρίων.

    [12] Συνχωνεύσεις τραπεζών

    Ο χορός των συγχωνεύσεων συνεχίζεται στον αμερικανικό τραπεζικό τομέα.

    Λίγες μόνο ημέρες μετά την συγχώνευση της Citybank με την Travellers, δύο συγχωνεύσεις μεταξύ τεσσάρων απο τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες έχουν προγραμματισθεί για σήμερα, σύμφωνα με τους Νew York Times

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Nation bank και η Bank America συμφώνησαν να ενώσουν τα κεφάλαια και το προσωπικό τους και να δημιουργήσουν μία νέα τράπεζα που θα είναι η δεύτερη σε μέγεθος στις ΗΠΑ σε ότι αφορά τα ίδια περιουσιακά στοιχεία, και η μεγαλύτερη τράπεζα σε δραστηριότητες συναλλαγών στις ΗΠΑ, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο αριθμό υποκαταστημάτων και τις σημαντικότερες καταθέσεις.

    Σήμερα επίσης η Bank One και η Firtst Chicago ΝΒD θα ανακοινώσουν τη συγχώνευσή τους, δημιουργώντας έτσι τον πέμπτο μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της χώρας. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη συγχώνευση διεκπεραιώθηκαν χθες βράδυ, με τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών να εγκρίνουν την πράξη της συγχώνευσης διά της διαδικασίας της ανταλλαγής των μετοχών. Η νέα τράπεζα θα έχει την ονομασία Bank One Copr. και έδρα της θα είναι το Σικάγο.

    Ας σημειωθεί ότι από την δημιουργία της Citycopr, νωρίτερα στη βδομάδα, περίπου το 5% του εργατικού προσωπικού της νέας εταιρείας θα απολυθεί, λόγω της υπερκάλυψης θέσεων απο την συγχώνευση των δύο κολοσσών.

    [13] Τουριστική βιομηχανία

    Σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στον ΟΗΕ, Μπάρμπαρα Κροσέτ επιχειρεί μια σφαιρική ανάλυση της αλματώδους ανάπτυξης της τουρισιτκής βιομηχανίας, καθώς ύστερα από τις κοσμοϊστορικές διεθνείς εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, ``τα ταξίδια στο εξωτερικό αποτελούν πλέον για ένα μεγάλο μερίδιο των λαών, ανά τον κόσμο, ένα αναφαίρετο πολιτικό δικαίωμα``.

    Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από διάφορους πίνακες:Ενας πίνακας αφορά τα συνολίκά κοδνύλια (συγκοινωνίες, ξενοδοχεία, διατροφή),που ξώδεψαν παγκοσμίως οι τουρίστες, 3.2 τρισεκ.δολλαρία το 1990, 3.4 τρισεκ. το 1995, με την προοπτική οι δαπάνες αυτές να φθάσουν το 2000 τα 4.2 τρισεκ.δολλαρια, για τα οποία, σύμφωνα με έναν άλλο πίνακα, η τουριστική βιομηχανία ξώδεψε σε επενδύσεις κλπ 551 δισεκ.δολλ. το 1990, 645 δισεκ.το 1995 και θα δαπανήσει 828 δισεκ. το 2000.

    Σε άλλο πίνακα καταγράφονται οι προτιμήσεις των διεθνών τουριστών ανά χώρες, σε δύο πολύ διαφορετικές στον παγκόσμιο ορίζοντα, περιόδους, το 1985 και το 1996.Πρώτη στις προτιμήσεις των τουριστών έρχεται σε αμφότερες τις περιόδους η Γαλλία.Οι ΗΠΑ, που κατείχαν την τέταρτη θέσητ ο 1985, προβιβάστηκαν στη δεύτερη θέση το 1996.Εξάλλου η Ελλάδα που κατείχε το 1985 την 14η θέση, ήλθε 18η το 1996 με 9 εκατ.αφίξεις, ενώ η Τουρκία που ήταν 27η το 1985, ήλθε 19η το 1996 με 8 εκατ. αφίξεις και τουρισιτκά κέρδη ανερχομενα σε 6 δισεκ.δολλ.

    Τέλος σε πίνακα για τις προτιμήσεις των τουριστών από διάφορες χώρες, το 1996,η Ελλάδα έρχεται πέμπτη στις προτιμήσεις των Βρεταννών τουριστών,που έφθασαν τα 1.6 εκατομμύρια, με έκτη την Ιταλία με τον ίδιο αριθμό τουριστών, τέταρτες τις ΗΠΑ, που υποδέχθηκαν 3.1 εκατ. Βρεταννούς τουρίστες και πρώτη την Γαλλία με 9.8 εκατ Βρεταννούς.Η Ελλάδα έρχεται εξάλλου έβδομη, μετά τις Ηπα, με 0,5 εκατ. στις προτιμήσεις των Ιταλών τουριστών και η Τουρκία όγδοη στις προτιμήσεις των Γάλλων τουριστών.

    [14] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 4,53 τοις εκατό, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2255,81 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 58 δισεκατομμύρια 890 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 13-Apr-98 18:55:20
    Ασθενείς άνεμοι και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες τη Τρίτη σε όλη τη χώρα. Στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στο Βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο.

    Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα βρέξει στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός, η θερμοκρασία στην Αθήνα από 11 εώς 22 βαθμούς.

    Αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμενθεί από 9 εώς 19 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 13-Apr-98 18:55:07

    Δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι και την Μ.Παρασκευή,με τοπικές νεφώσεις και βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα δυτικά.

    Αύριο Μ.Τρίτη προβλέπονται βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα Δυτικά.

    Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς στα βόρεια και τους 23 με 24 στην υπόλοιπη χώρα.

    Πρόκαιρη συννεφιάτην Μ.Τετάτη, άνεμοι ασθενείς και θερμοκρασία στα βόρεια εώς 21 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα εώς 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 13 April 1998 - 16:08:11 UTC