Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-04

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] 600 ημέρες απόσταση

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Εμμεση αναγνώριση Χόλμπρουκ στο ψευδοκράτος
  • [02] Ζιρινόφσκι-Διακοπές στη Χακλιδική
  • [03] Συνάντηση γυναικών από Ελλάδα-Τουρκία
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Χριστόδουλος:Ηγετικός ο ρόλος της Ορθοδοξίας
  • [05] Καθηγητές:Πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ
  • [06] Χειρόφρενο τράβηξαν τα ΤΑΞΙ
  • [07] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Κοσυφοπέδιο-Συγκρούσεις
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ολμπράϊτ-Νετανιάχου-Αραφάτ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] 86χρονη μαραθωνοδρόμος
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Αγώνας δρόμου για το Ευρώ
  • [12] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Χρηματιστήριου
  • [13] Ολυμπιακή Αεροπορία
  • [14] Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [15] Παιχνίδια από P.V.C
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] 600 ημέρες απόσταση

    Last Updated: Monday, 04-May-98 17:39:12
    Σταθερότητα στη δραχμή, πτώση επιτοκίων, μείωση της ανεργίας, αλλά και επιταχυνση των διαρθρωτικων άλλαγων σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό και ιδιωτικοποιήσεις είναι ο αντίκτυπος για τη χώρα μας μετά τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, δήλωσε ότι έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση για την οικονομική και νομισματική ενοποίηση και πρόσθεσε ότι η υποχώρηση των επιτοκίων εώς και 6% δημιουργεί περισσότερες επενδύσεις, περισσότερες θέσεις δουλειάς αλλά και φθηνότερα στεγαστικά δάνεια.

    Τόνισε ακόμη ότι το Ευρώ λόγω της ενιαίας εφαρμογής σε όλη την Ευρώπη θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές τα καινούργια αυτοκίνητα και επεσήμανε ότι θα εξαλειφθούν όλοι οι συναλλαγματικοί κίνδυνοι καθώς ο Ελληνας θα έχει το ίδιο νόμισμα με όλους τους άλλους Ευρωπαίους.

    Η απόσταση όμως από το Ευρώ θα πρέπει να διανυθεί μέσα σε 600 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποίησεις και όπως δήλωσε ο κ. Παπαντωνίου, η Ιονική τράπεζα θα πωληθεί ή θα συγχωνευθεί, ενώ δεν τίθεται θέμα για την Εμπορική.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση Παπαδήμου για αυξήσεις 4,5% στους μισθούς, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και κατά της ΝΔ την οποία κατηγόρησε για περιθωριοποίηση και για απόκρυψη δικών της ευθυνών όσο ήταν κυβέρνηση.

    Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη την τοποθέτηση του κ.Κουνιάκη στη θέση του προέδρου του Χρηματιστηρίου στη θέση του κ.Ξανθάκη που παραιτήθηκε.

    Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του για την Οικονομία σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη στο Ζάππειο ενώ αύριο θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.Σημίτης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 04-May-98 18:41:04

    [01] Εμμεση αναγνώριση Χόλμπρουκ στο ψευδοκράτος

    Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους του Ντενκτάς από τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Λευκωσία, ο λεγόμενος μάγος της αμερικανικής διπλωματίας όχι μόνο δεν επέρριψε ευθέως ευθύνες στον Ντενκτάς για το αδιέξοδο όπως είχε διαβεβαιώσει την κυπριακή ηγεσία, αλλά χαρακτήρισε εμμέσως τον Κύπριο πρόεδρο ως εκπρόσωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

    Τον απεσταλμένο του Κλίντον για το Κυπριακό επικρίνει ευθέως ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης που δηλώνει απογοητευμένος, ενώ ο Βάσος Λυσσαρίδης δηλώνει στον ΑΝΤ1 ότι αν ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ δεν ανακαλέσει θα πρέπει να κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Κύπρο.

    Για προσωρινό, αλλά σοβαρό αδιέξοδο το οποίο δημιουργήθηκε υπο τους όρους του Ραούφ Ντενκτάς για αναγνώριση και απόσυρση της αίτησης της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μίλησε το πρωϊ ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

    Στη συνέντευξη Τύπου και μιλώντας σε ήπιους τόνους και χωρίς να επιρρίπτει ευθέως την ευθύνη στον Ραούφ Ντενκτάς ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε επίσης οτι δεν θεωρεί οτι η αποστολή του απέτυχε.

    Ο κ. Χόλμπρουκ είπε οτι θα επανέλθει στην Κύπρο, οταν το ζητήσουν και οι δυο πλευρές και ανακοίνωσε οτι ο ειδικός συντονιστής Τόμας Μίλερ θα επιστρέψει στην Κύπρο στο τέλος Μαϊου. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ είπε οτι στην αρχική δήλωσή του, εστίασε την προσοχή του στην τουρκοκυπριακή πλευρά, γιατί, πρόσθεσε, είναι ο Ντενκτάς που έθεσε όρους για την επανέναρξη του διαλόγου.

    Σε μια πραγματική διαπραγμάτευση ομως, σημείωσε, και οι δυο πλευρές πρέπει να εμπλακούν σε μια διαδικασία ``πάρε-δώσε``. Ο κ. Χόλμπρουκ ανέφερε οτι δεν ήθελε να πεί οτι τα προβλήματα δημιουργούνται μονον απο τη μία πλευρά, υπάρχουν, όμως, πρόσθεσε, οι δυο όροι Ντενκτάς και είναι γι' αυτό το λόγο που κατέστη δύσκολη η επανέναρξη των συνομιλιών.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος είπε οτι ο Ραούφ Ντενκτάς επιθυμεί διάλογο μόνον άν αναγνωρισθούν αυτός και οι Τουρκοκύπριοι ως κυρίαρχο κράτος.

    Σε εναρκτήρια δήλωση ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ υποστήριξε οτι είναι εφικτό για τις δύο πλευρές να βρούν κάποιο τρόπο για να συμμετάσχουν στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις ως πολιτικά ίσα μέρη.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονται με την Τουρκία προς αυτή την κατεύθυνση. Επανέλαβε επίσης τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για επίτευξη προόδου στο Κυπριακό, κάτω απο την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, που θα οδηγήσει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

    Τόνισε επίσης οτι οι δυο πλευρές θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις σημερινές τους θέσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

    [02] Ζιρινόφσκι-Διακοπές στη Χακλιδική

    Στην Χαλκιδική για διακοπές βρίσκεται ο Ρώσος υπερεθνικιστής Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, γνωστός σε όλους για την ιδιορρυθμία του.

    Ολοι θυμόντε το ποτήρι που είχε εκσφενδονίσει επάνω στό κεφάλι τού συνομιλητή του σέ ζωντανή συζήτηση στήν Ρωσική τηλεόραση, αλλά καί τίς χαρακτηριστικές γκριμάτσες καί κινήσεις του εναντίον ενός χιμπατζή πού τόλμησε νά τόν ενοχλήσει όταν έκανε τίς διακοπές του σέ νησί τής Καραιβικής.

    Ας ελπίσουμε ότι στις διακοπές του εδώ στην Ελλάδα θα είναι πιο ήρεμος.

    [03] Συνάντηση γυναικών από Ελλάδα-Τουρκία

    Με στόχο την καθιέρωση δεσμών φιλίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και ειρήνης στην περιοχή έγινε από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαϊου η πρώτη συνάντηση γυναικών από την Ελλάδα και την Τουρκία.

    Τις δύο πρώτες ημέρες οι συζητήσεις έγιναν στην Κω και τις άλλες δύο στην Αλικαρνασσό, όπου και υπεγράφη κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι "για πρώτη φορά εργάσθηκαν μαζί με στόχο να παρουσιασθούν οι απόψεις των γυναικών στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων".

    Η ιδέα της προσέγγισης μεταξύ γυναικών των δύο χωρών γεννήθηκε πριν από μερικούς μήνες, όταν και άρχισαν οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις. Από ελληνικής πλευράς στην αντιπροσωπεία μετείχαν μεταξύ άλλων η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και η δημοσιογράφος Ευη Δεμίρη.

    Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στη δημιουργία δικτύου που θα αποκαλείται WINPEACE (Women`s Initiatice for PEACE) και θα εργασθεί για την οικοδόμηση ειρηνικών σχέσεων με τη συμβολή των γυναικείων οργανώσεων. Απηύθηναν εξάλλου από κοινού έκκληση στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας για τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών κατά 5% μέχρι το έτος 2003.

    Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Νοέμβριο του 1998, για να συμπέσει με τις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 04-May-98 19:11:23

    [04] Χριστόδουλος:Ηγετικός ο ρόλος της Ορθοδοξίας

    Ηγετικός είναι ο ρόλος της Ορθοδοξίας σήμερα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος που χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στο Ναό της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας Βόλου.

    Τόνισε μάλιστα ότι το ρόλο αυτό η Εκκλησία καλείται να τον παίξει μέσα στα πλαίσια των νέων δεδομένων.

    [05] Καθηγητές:Πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ

    Μέχρι τα μεσάνυχτα μπορούν να καταθέτουν στις Νομαρχίες οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αιτήσεις συμμετοχής στον πανελλήνιο διαγωνισμό πρόσληψης, μέσω ΑΣΕΠ.

    Η προσέλευσή τους ήταν και σήμερα μεγάλη, ενώ στη Νομαρχία Αθηνών, έχουν υποβληθεί περισσότερες από επτά χιλιάδες αιτήσεις.

    Η ΟΛΜΕ εξετάζει το ενδεχόμενο απεργίας στις εξετάσεις, αλλά και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

    Μέλη της ΟΛΜΕ απέκλεισαν συμβολικά το κτίριο της Νομαρχίας Αθηνών κι έκαψαν αιτήσεις.

    Σήμερα εξ'άλλου ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Ανθόπουλος διέψευσε φήμες ότι σχεδιάζεται η λήξη του διδακτικού έτους μια εβδομάδα νωρίτερα.

    [06] Χειρόφρενο τράβηξαν τα ΤΑΞΙ

    Χειρόφρενο μέχρι τις 9 απόψε στα ταξί λόγω της γενικής συνέλευσης οδηγών καί ιδιοκτητων προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους όσον αφορά την αύξηση του κομίστρου και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας σε βάρος των οδηγών ΤΑΞΙ.

    [07] Αστυνομικό δελτίο

    Ενα από τα μεγαλυτερα κυκλώματα σύγχρονων δουλεμπόρων που δρούσαν στην περιοχή Εβρου εξάρθρωσαν οι άνδρες της Αστυνομίας στο Σουφλι.

    Εγκέφαλος της σπείρας, σύμφωνα με την αστυνομία είναι ένας 42χρονος ,με ειδικές ανάγκες.

    Συνελλήφθη στην Δράμα καί μετάγεται στην Αθηνα ,ο φυγόδικος αστυνομικός Μιχάλης Χάϊτας που κατηγορείται για συμμετοχή στο συνδικάτο του εγκλήματος.

    Νεκρός από χρήση ναρκωτικών βρέθηκε ένας νεαρός σε νεο-ανεγειρόμενη οικοδομή στη Τούμπα Θεσσαλονίκης, δίπλα από το 28ο Δημοτικό σχολείο.

    Την ίδια ώρα στο δάσος του Σέϊχ Σου δύο μαθητές συνελήφθησαν ώς ύποπτοι εμπορίας ναρκωτικών ενώ τρεις στρατιώτες συνελήφθησαν για κατοχή χασίς στο Κιλκίς.

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως άσκησε ο Εισαγγελέας εναντίον του 60χρονου Στάθη Σπυρόπουλου ο οποίος χθές σκότωσε στο Λυκαβηττό με καραμπίνα την 70χρονη αδελφή του για κτηματικές διαφορές.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 04-May-98 18:40:52

    [08] Κοσυφοπέδιο-Συγκρούσεις

    Συνεχίζονταν σήμερα οι συγκρούσεις μεταξύ της σερβικής αστυνομίας και αλβανών αυτονομιστών στη μεθόριο με την Αλβανία, στη νότια Σερβία, όπου οι δυνάμεις της τάξης απαγορεύουν εν μέρει την πρόσβαση.

    "Οι ανταλλαγές πυρών συνεχίζονται. Για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η πρόσβαση στην περιοχή", δήλωσε ένας αστυνομικός σε δημοσιογράφους στο Γιούνικ, χωριό που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τη μεθόριο με την Αλβανία.

    Η σερβική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι περικύκλωσε στον τομέα του Πονόσεβατς, δέκα χιλιόμετρα νοτιότερα του Γιούνικ, "γύρω στους 150 με 200 αλβανούς τρομοκράτες, οπλισμένους με εκτοξευτές βομβίδων, όλμους και αυτόματα όπλα".

    Εκτός από τις αυτοκινητοπομπές οχημάτων του στρατού και της αστυνομίας, οι δρόμοι της περιοχής ήταν έρημοι και τα χωριά έδειχναν εγκαταλελειμένα από τους κατοίκους τους, δήλωσαν δημοσιογράφοι, οι οποίοι απωθήθηκαν από την αστυνομία προς την πόλη Πετς που βρίσκεται πιο βόρεια.

    Συγκρούσεις που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "πολεμικές" μαίνονται από χθες στην περιοχή αυτή μεταξύ αλβανών αυτονομιστών και της σερβικής αστυνομίας, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές, οι οποίες τόνισαν ότι τέσσερις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

    Σύμφωνα με το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν μετά την επίθεση κατά αστυνομικής περιπόλου στο χωριό Πονόσεβατς. Η αστυνομία απέδωσε την επίθεση αυτή σε μέλη του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" (UCK).

    Στο μεταξύ η αλβανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν έχει επιστρατεύσει έφεδρους του στρατού για να ενισχύσει την προστασία της μεθορίου της με τη Γιουγκοσλαβία, μετέδωσε σήμερα το επίσημο αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ATA.

    "Τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την επιστράτευση εφέδρων του στρατού είναι ψευδή", δήλωσε στο ATA ο Ζαϊμ Νόκα αρχηγός του περιφερειακού κέντρου επιστράτευσης στην πόλη Κούκες, στη βορειοανατολική Αλβανία.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 04-May-98 18:41:21

    [09] Ολμπράϊτ-Νετανιάχου-Αραφάτ

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ εξετάζει σήμερα το ενδεχόμενο να παρατείνει τις πρώτες χωριστές συνομιλίες της στο Λονδίνο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Γιάσερ Αραφάτ, παρά τις ελάχιστα ενθαρρυντικές αρχικές δηλώσεις των δύο ηγετών.

    "Δουλεύουμε εντατικά για να προσεγγίσουμε τις θέσεις... Οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις υποτίθεται πως θα καταλήξουν μέσα σε ένα χρόνο. Αν δεν αρχίσουμε τώρα, υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος να μην ολοκληρώσουμε εγκαίρως...η απογοήτευση θα αυξηθεί και θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος να σημειωθούν ταραχές", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ολμπράιτ Τζέιμς Ρούμπιν.

    Ο Ρούμπιν προειδοποίησε τους δημοσιογράφους, οι οποίοι περιμένουν στο μεγάλο ξενοδοχείο του Λονδίνου όπου η Ολμπράιτ συζητεί με τον Νετανιάχου εδώ και περισσότερο από δύο ώρες, ότι μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν ακόμη για πολύ.

    "Είναι πιθανό να υπάρξει μια ακόμη συνομιλία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου και την Μαντλίν Ολμπράιτ αργότερα μέσα στην ημέρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νταβίντ Μπαρ-Ιλάν. Η παράταση της πρώτης συνάντησης του Νετανιάχου με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας προκάλεσε χρονική μετάθεση της συνάντησης που πρόκειται να έχει αργότερα η Ολμπράιτ με τον Αραφάτ.

    Ο Ρούμπιν ήταν ωστόσο επιφυλακτικός σχετικά με τις πιθανότητες να συναντηθούν κατ'ιδίαν οι Αραφάτ και Νετανιάχου για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 1997. "Εχουμε δηλώσει ότι σε περίπτωση προόδου θα ήταν χρήσιμο να έχουμε μια συνάντηση κορυφής. Αυτό όμως μοιάζει πρόωρο γιατί δεν καταφέραμε να δρομολογήσουμε και πάλι τη διαδικασία", δήλωσε.

    Ο αμερικανός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι συνομιλίες αναφέρονται σε τέσσερα βασικά θέματα, "στα οποία εκκρεμούν δύσκολες αποφάσεις": στην αναδίπλωση του στρατού στη Δυτική Οχθη, στα θέματα της ασφάλειας, στο τελικό καθεστώς των παλαιστινιακών εδαφών και στο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των διαφόρων φάσεων.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 04-May-98 19:11:32

    [10] 86χρονη μαραθωνοδρόμος

    Σίγουρα είναι θαύμα τής Φύσης.

    Γιατί τί άλλο μπορεί νά είναι όταν προπονείται καθημερινώς.

    Καί γιατί προπονείτε.

    Γιά νά τρέξει σέ μαραθώνιο καί είναι μόλις 86 χρόνων.

    Η Τζένι Γούντ Αλλεν από τό Νταντί τής Σκωτίας έχει εντυπωσιάζει όλον τόν κόσμο μέ τό σθένος καί τήν δύναμη τής θέλησης πού τήν διακρίνει.

    Βρίσκεται σέ άριστη φόρμα παρά τήν ηλικία της είναι μαραθωνοδρόμος καί ήταν, είναι καί όπως λέει η ίδια, θά είναι, γιά πολύ καιρό ακόμη δρομέας μεγάλων αποστάσεων.

    Πρώτη πηγαίνει στό γυμναστήριο, τελευταία φεύγει.

    Στήν πόλη της τό Νταντί, οί άνθρωποι είναι συνηθισμένοι νά βλέπουν καθημερινώς τήν Τζένι νά καταπίνει τά χιλιομέτρα.

    Εχει λάβει μέρος σέ 26 μαραθωνίους καί επιδεικνύει γεμάτη υπερηφάνεια τά μετάλλια πού έχει κερδίσει σέ αυτούς τούς αγώνες.

    Η Τζένι αποτελεί πηγή ζωής γιά τήν πόλη καί ήδη στό Νταντί τά γυμναστήρια έχουν γεμίσει μέ ανθρώπους μιάς κάποιας ηλικίας πού αθλούνται.

    Οπως λέει η ίδια όλα είναι θέμα θέλησης.

    Αμα θέλεις κάτι πολύ, λέει, δέν υπάρχει τίποτε στόν κόσμο πού νά μπορεί νά σέ σταματήσει.

    Καί γιά τού λόγου τό αληθές φέρνει παράδειγμα τόν εαυτό της πού αποφάσισε νά γίνει μαραθωνοδρόμος στά 71 χρόνια της.

    Δέν θέλησε νά πιστέψει ότι η ζωή της τελείωσε καί αφοσιώθηκε στόν αθλητισμό.

    Η σύνταξη γιά τήν Τζένι αργεί ακόμη.

    Σίγουρα η συμπαθέστατη γιαγιάκα είναι ένα λαμπρό παράδειγμα σιδερένιας θέλησης καί δίψας γιά ζωή.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 04-May-98 18:40:36

    [11] Αγώνας δρόμου για το Ευρώ

    Αγώνας δρόμου από σήμερα για την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να γίνει η Ελλάδα το 12ο μέλος της ΟΝΕ.

    Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει την Πέμπτη στο Ζάππειο ενώ αύριο θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.Σημίτης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη.

    Τα μέτρα εξπρές που πρέπει να ληφθούν αφορούν τα ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Τέο Βάιγκελ δήλωσε σήμερα ότι ο συμβιβασμός που επετεύχθη μεταξύ Γάλλων και Γερμανών για την τοποθέτηση του Ολλανδού, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, στην προεδρία της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, υπό τον όρο να παραιτηθεί στα μέσα της θητείας του, δεν θα πλήξει την ανεξαρτησία της τράπεζας.

    Ο συμβιβασμός έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις από Γερμανούς σχολιαστές, καθώς ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης επισημαίνουν ότι με τη συμφωνία των Βρυξελλών επλήγη η ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.

    [12] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Χρηματιστήριου

    Παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, ο κύριος Μανώλης Ξανθάκης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

    Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου έκανε δεκτή την παραίτησή του.

    [13] Ολυμπιακή Αεροπορία

    Ομόφωνα επικύρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας τη συμφωνία με τους πιλότους που αρχικώς είχε απορρίψει.

    [14] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,71%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.602,82 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 80 δισεκατομμύρια 428 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 04-May-98 19:11:06

    [15] Παιχνίδια από P.V.C

    Τα μαλακά παιχνίδια για μωρά που έχουν ως βάση τους το χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC) ενδέχεται σύντομα να καταργηθούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προειδοποίησε τις βιομηχανίες παιχνιδιών η Εμμα Μπονίνο, Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για θέματα καταναλωτών.

    "Σκοπεύω να υποβάλω πρόταση για την κατάργηση της χρήσης ορισμένων φθαλικών αλάτων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή παιχνιδιών για παιδιά κάτω των τριών ετών", αναφέρει η Μπονίνο σε επιστολή της προς τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες παιχνιδιών, PVC και πλαστικοποίησης.

    "Ως ευρωπαία Επίτροπος για καταναλωτικά θέματα είμαι υπεύθυνη για την υγεία των καταναλωτών και έχω έτσι την ευθύνη να ζητήσω μέτρα στον τομέα αυτό αφού απειλείται η υγεία των παιδιών", αναφέρει στην επιστολή της η Μπονίνο. Η Μπονίνο αναφέρει ακόμη ότι δεν δέχεται τη θέση των βιομηχανιών ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να επιβάλουν την απαγόρευση.

    "Πέντε γενιές παιδιών σε όλο το κόσμο έχουν παίξει και πιπιλίσει παιχνίδια από PVC χωρίς να έχουν υπάρξει ανεπιθύμητες ενέργειες", αναφέρουν οι βιομηχανίες σε κοινή επιστολή τους προς την Επίτροπο.

    "Οι επιστημονικές συμβουλές στις οποίες βασίζονται οι προδιαγραφές αφαλείας δεν είναι αλάνθαστες και αλλάζουν καθημερινά καθώς υπάρχουν συνεχώς εξελίξεις", ανταπάντησε η Μπονίνο.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αποφασίσει στις 20 Μαϊου αν θα απαγορεύσει τα παιχνίδια από PVC, που περιέχουν φθαλικά άλατα, ύστερα από σχετική αίτηση της Ισπανίας και της Δανίας.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 04-May-98 16:54:08
    Αστατος ο καιρός τη Τρίτη με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας.

    Συννεφιές στην Αττικη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εώς 24 βαθμούς κελσίου.

    Νεφώσεις και πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στην συμπρωτεύουσα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 21 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 04-May-98 16:53:56 Οι νοτιάδες και οι θερμές και υγρές αέριες μάζες απο την Αφρική θα μας ταλαιπωρήσουν και το επόμενο διήμερο. Απο την Τετάρτη όμως, και ιδιάιτερα την Παρασκευή καθώς οι άνεμοι στρεφονται σε βόρειους θα επαναφέρουν τη θερμοκρασία στα κανονικά επίπεδα και θα περιορισουν αισθητά την υγρασία.

    Αστατος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη και την Πέμπτη, με σποραδικές βροχές και τοπικες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, αλλά και διαστήματα με ήλιο.

    Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία σε κανονικά επιπεδα θα πλησιάσει στα Βορεια στους 19 με 20 βαθμούς και στους 23 με 24 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 4 May 1998 - 18:32:15 UTC