Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-05-19

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Δεν υπάρχει λύση "πακέτο" για τα Ελληνουρκικά

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Aλλαγές στη Παιδεία
  • [02] Συνάντηση Αποστολάκη-Μπέρνς
  • [03] Στο εδώλιο και πάλι ο Λογοθέτης
  • [04] Χριστόδουλος:Συνάντηση με Αβραμόπουλο-Αρσένη
  • [05] Παραιτήθηκε ο Ντ.Κοσμόπουλος
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Μείωση των εκτρώσεων
  • [07] EKA:Εργασιακές συνθήκες
  • [08] Παρ' ολίγον τραγωδία στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων
  • [09] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Τουρκία:Επίσκεψη του Ρόμπιν Κούκ
  • [11] Γιουγκοσλαβία:Εντολοδοχός πρωθυπουργός ο Μπουλάτοβιτς
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Ινδονησία-Σουχάρτο
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] ΗΠΑ-Microsoft
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Συνεχίζονται οι απεργίες
  • [15] Παράταση στην απόκτηση "λευκής κάρτας"
  • [16] Ταξιδιωτικές εκπτώσεις απ' την Ολυμπιακή
  • [17] Χρηματιστήριο
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Δεν υπάρχει λύση "πακέτο" για τα Ελληνουρκικά

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:03:34
    Απέρριψε η κυβέρνηση δια τού υπουργού Εξωτερικών κ.Θόδωρου Πάγκαλου τη λύση- πακέτο σε Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και ευρωτουρκικές σχέσεις που πρότεινε επισήμως χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Κλίντον.

    Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι αφ'ενός το Κυπριακό είναι διεθνές και όχι διμερές ζήτημα και αφ'ετέρου ότι σε μια λύση πακέτο η μόνη που καλείται να κάνει υποχωρήσεις είναι η Ελλάδα.

    Τη διαβεβαίωση ότι ο πρόεδρος Κλίντον εννοούσε ταυτόχρονη συζήτηση όλων των θεμάτων και όχι λύση- πακέτο για τα Ελληνοτουρκικά, έδωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής Νίκολας Μπερνς, σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αμυνας, Δημήτρη Αποστολάκη στο Πεντάγωνο.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:05:08

    [01] Aλλαγές στη Παιδεία

    Πολλά αλλάζουν από το 2.000 στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών του Λυκείου και τις προυποθεσεις εισαγωγης στα Πανεπιστημια καί ΤΕΙ.

    Καταργούνται οι δέσμες και οι γενικές εξετάσεις.

    Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια θα γίνεται βάσει του βαθμού απολυτηρίου, που θα λαμβάνεται υπ' όψιν κατά 70% τα τέστ δεξιότητας και τα υποχρεωτικά μαθήματα της Β' Λυκείου, στα οποία ο βαθμός επιτυχίας θα υπολογίζεται κατά 15%, στο καθένα.

    Επίσης όπως ανακοίνωσε ο κ.Αρσένης καταργούνται οι μεταξεταστέοι, ενώ ώς βαθμός προαγωγής από τάξη σε τάξη θα είναι πλέον το 10 και όχι το 13, ενώ το διδακτικό έτος θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα, αντί τριών τρίμηνων, όπως ίσχυε εώς τώρα.

    Για τους αποτυχόντες όμως θα υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία. Θα μπορούν να δίνουν εξετάσεις στα μαθήματα της Γ' Λυκείου χωρίς να πρέπει να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις της χρονιάς.

    [02] Συνάντηση Αποστολάκη-Μπέρνς

    Το θέμα της πρότασης Κλίντον τέθηκε επί τάπητος σε συνάντηση που είχε στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός πρεσβευτής Νίκολας Μπερνς με τον υφυπουργό Αμυνας Δημήτρη Αποστολάκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μπερνς διαβεβαίωσε ότι ο Μπιλ Κλίντον ζήτησε ουσιαστικά ταυτόχρονη συζήτηση όλων των θεμάτων.

    Αλλές πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μαντλήν ΟλμπράΙτ σε επικοινωνία της με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ χαρακτήρισε λάθος της Αγκυρας να θετει θέμα για ελληνικά νησιά που περιλαμβάνονται σε αμερικανικούς χάρτες και διαψεύδουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

    Η στάση της Ουάσιγκτον δεν βοηθά στην εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις δηλώσεις Κλίντον και ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνεχείς υποχωρήσεις και ολέθρια σφάλματα.

    Οχι σε λύση-πακέτο για Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό είπε και η Κυπριακή κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της.

    Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέρχεται μέσω του τουρκικού τύπου στις γνωστές του κατηγορίες κατά της Ελλάδας ότι οδηγεί τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις σε αδιέξοδο και υποδαυλίζει τη δράση του Πε-κα-κα.

    [03] Στο εδώλιο και πάλι ο Λογοθέτης

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Πειραιά, ο Στέλιος Λογοθέτης, κατηγορούμενος για μη καταβολή εισφορών στ' ασφαλιστικά ταμεία των δημοτικών υπαλλήλων.

    Ο Στέλιος Λογοθέτης χαρακτήρισε έωλες τις εναντίον του κατηγορίες.

    Μετά τη δίκη θα οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελλειοδικών για τη συνέχιση ή μη της προφυλάκισής του, που αφορά στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης ενός δισ 730 εκατομμυρίων δραχμών.

    [04] Χριστόδουλος:Συνάντηση με Αβραμόπουλο-Αρσένη

    Θετικό για τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας χαρακτήρισε το κλίμα της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο υπουργός Παιδείας.

    Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι ανοίγει μια νέα καλύτερη σελίδα στις σχέσεις των δύο θεσμών.

    Ο κ. Χριστόδουλος είχε στη συνέχεια συνάντηση με το Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος του εξέφρασε την αμέριστη συμαράσταση του Δήμου Αθηναίων και ζήτησε στενότερη συνεργασία.

    [05] Παραιτήθηκε ο Ντ.Κοσμόπουλος

    Υπέβαλε τελικά σήμερα την παραίτησή του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ντίνος Κοσμόπουλος, και ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης την έκανε αποδεκτή.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:04:25

    [06] Μείωση των εκτρώσεων

    Κατά 50% μειώθηκαν οι εκτρώσεις στην χώρα μας, την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία της Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού.

    Παράλληλα όμως έχει αυξηθεί ο αριθμός των εφήβων που καταφεύγουν στην άμβλωση, ένω έχουν μειωθεί και οι γεννήσεις κάτω από 100.000.

    [07] EKA:Εργασιακές συνθήκες

    Δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζει στον εργασιακό του χώρο το 70% των εργαζομένων, σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.

    Αρνητικά στοιχεία για τον εργαζόμενο είναι ο θόρυβος η ζέστη και ο ανεπαρκής φωτισμός.

    Επισημαίνεται ακόμη το υψηλό ποστοστό εργατικών ατυχημάτων όπως δηλώνει το 15% των ερωτηθέντων τα τελευταία δύο χρόνια στην επιχείρηση που εργάζεται έχουν συμβεί από 1 εώς 10 εργατικά ατυχήματα. Το 8% έχει πέσει θύμα εργατικού ατυχήματος. Το 9% είναι ανασφάλιστο και αν και η τεχνολογία έχει μπεί στους χώρους εργασίας οι ώρες απασχόλησης έχουν αυξηθεί αντι να μειωθούν.

    [08] Παρ' ολίγον τραγωδία στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων

    Παρ' ολίγον τραγωδία από διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.

    Εξι ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας βρέθηκαν σε κίνδυνο καθώς δεν λειτούργησε η ηλεκτρογεννήτρια.

    Ετσι στα οκτώ λεπτά που διήρκεσε η διακοπή ρεύματος γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έδοσαν μάχη για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό περιστατικό.

    Και στο παρελθόν -όπως αποκαλύφθηκε- είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, χωρίς να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

    Τώρα οι τεχνικοί του νοσοκομείου αποφάσισαν ν'αντικαταστήσουν το χαλασμένο εξάρτημα που δεν επέτρεψε στην ηλεκτρογεννήτρια να λειτουργήσει, ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αγορά και δεύτερης ηλεκτρογεννήτριας.

    [09] Αστυνομικό δελτίο

    Συμπλοκή αστυνομίας-εμπόρων ναρκωτικών, με ανταλλαγή πυροβολισμών τα ξημερώματα στην περιοχή του Ρίου.

    Το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, εξάρθρωσε ελληνο-αλβανική σπείρα διακίνησης ναρκωτικών συλλαμβάνοντας δύο Ελληνες, τον Σπύρο Γεωργίου - 28 ετών - από τον Πειραιά και τη Μαρία Νικολάου - 32 ετών- κάτοικο Ψυχικού, καθώς και δύο αλβανούς. Κατασχέθηκαν 50 κιλά χασίς.

    Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ελαφρά ο ένας από τους συλληφθέντες αλβανούς.

    Επτά νεαρές κοπέλλες από το Καζακστάν, προωθούσαν στην πορνεία δύο Ρωσοπόντιοι που συνελήφθησαν από την ασφάλεια Αττικής.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο Νικόλαος Μαλαματίδης - 42 χρόνων - και ο Παύλος Τριανταφυλλίδης - 38 χρονών- εξέδιδαν τις αλλοδαπές σε ινστιτούτα μασάζ και οίκους ανοχής, αποσπόντας τους σημαντικά χρηματικά ποσά που αποτελούσαν και την πηγή του εισοδήματος τους.

    Οι δύο μαστροποί καθώς και η Ελένη Ιωαννίδου 24χρόνων που κατηγορείται για συνέργεια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οι 7 αλλοδαπές, όπως διαπιστώθηκε, ζούσαν υπό το καθεστώς φόβου σε διαμέρισμα της οδού Στρατηγού Δαγλή 27, στον Κολωνό.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:04:56

    [10] Τουρκία:Επίσκεψη του Ρόμπιν Κούκ

    "Δεν θα πρέπει να αναμένεται μεταβολή των αποφάσεων που έχουν ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Λουξεμβούργου, από τη Σύνοδο Κορυφής του Καρντίφ(Cardiff)", τονίζει με δηλώσεις του στον τουρκικό Τύπο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κ. Ρόμπιν Κούκ, λίγες ώρες πριν την άφιξη του στην Αγκυρα.

    " Πρέπει να επεξεργαστούμε μια αμοιβαία αποδεκτή μεθόδευση για την συμμετοχή της Τουρκίας στο Συμβούλιο Σύνδεσης και αργότερα στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη", προσθέτει ακόμα ο Βρετανός υπουργός στην τούρκικη εφημερίδα "Μιλιέτ".

    Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση της Τουρκίας στα πλαίσια της Τελωνειακής Ενωσης ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι: " Η Ε.Ε. έχει οικονομική υποχρέωση έναντι της Τουρκίας, στην οποία δεν έχουμε ανταποκριθεί ακόμη". "Η Βρετανία έχει εκθέσει σαφώς τη στάση της σ' αυτό το θέμα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει", σημείωσε ο Βρετανός υπουργός και καταλήγει: "Ελπίζω ότι θα σημειωθεί πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το Κυπριακό ο κ. Κούκ σημείωσε ότι "η μη εξεύρεση πολιτικής λύσης πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Κύπρο και την Ε.Ε., υπήρξε απογοητευτική", αλλά ήταν σαφής ότι "είναι λυπηρή η μή αποδοχή από τους Τουρκοκύπριους της προτάσεως για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις".

    "Στόχος μας στο κυπριακό είναι η δικοινοτική , διζωνική ομοσπονδία", τονίζει ο Βρετανός υπουργός. Τέλος, ο κ. Κούκ ζήτησε από την Τουρκία "να κάνει πιο προωθημένα βήματα" στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επέκρινε τη δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Ενώσεως Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Ακίν Μπιρντάλ.

    Ο Βρετανός υπουργός έφθασε στις 14.45 στην Αγκυρα όπoυ θα μείνει για λίγες μόνο ώρες. Θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, τον πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ και τον πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, πριν αναχωρήσει αργά τό απόγευμα. Η επίσκεψη θεωρείται συμβολικού χαρακτήρα και θέλει να υπογραμμίσει την πρόθεση της Βρετανικής Προεδρίας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αναβάθμιση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ.

    [11] Γιουγκοσλαβία:Εντολοδοχός πρωθυπουργός ο Μπουλάτοβιτς

    Ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μετά τις διαβουλεύσεις που είχε σήμερα με εκπροσώπους της Ομοσπονδιακής Βουλής, όρισε τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος Μόμιρ Μπουλάτοβιτς εντολοδόχο για το σχηματισμό της νέας γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης.

    Ο Μπουλάτοβιτς θα πρέπει να σχηματίσει νέα κυβέρνηση της Ο.Δ.Γιουγκοσλαβίας μετά την καταψήφιση χθες και από τα δύο σώματα της Ομοσπονδιακής Βουλής, Ανω και Κάτω Βουλή, της κυβέρνησης του Ράντογιε Κόντιτς.

    Η καταψήφιση της κυβέρνησης έγινε σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία ότι η κυβέρνηση του Κόντιτς δεν ήταν ικανή να ανταποκριθεί στα συσσωρευμένα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της Γιουγκοσλαβίας. Πολιτικοί όμως παρατηρητές εκτιμούν ότι στο παρασκήνιο αυτής της απόφασης βρίσκεται η σύγκρουση σε πολιτικό επίπεδο στο Μαυροβούνιο μεταξύ του πρώην και σημερινού προέδρου του Μαυροβουνίου Μόμιρ Μπουλάτοβιτς και Μίλο Τζουκάνοβιτς. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι η εκλογή του Μόμιρ Μπουλάτοβιτς στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Γιουγκοσλαβίας θα πρέπει να επηρεάσει τους ψηφοφόρους στο Μαυροβούνιο προς όφελος του κόμματος του Μπουλάτοβιτς στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 31 Μαϊου.

    Σε περίπτωση που το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα του Μπουλάτοβιτς κερδίσει τις βουλευτικές τότε θα αλλάξει και ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στην Ανω Βουλη και έτσι θα ενισχυθεί τόσο η θέση του Μπουλάτοβιτς όσο και του γιουγκοσλβάβου προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

    Στην περίπτωση που στο Μαυροβούνιο κεδρίσει το Δημοκρατικό Κόμμα Σοσιαλιστών Μαυροβουνίου, του σημερινού προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς, τότε ο μοναδικός τρόπους για να τεθεί το Μαυροβούνιο υπο τον πλήρη έλεγχο του Βελιγραδίου είναι να ανακηρυχθεί σε αυτή τη Δημοκρατία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μία απόφαση την οποία μπορεί να λάβει η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, άρα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η νέα κυβέρνηση του Μόμιρ Μπουλάτοβιτς.

    Με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις ασχολείται σήμερα η Βουλή του Μαυροβουνίου, στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις που θα προσταστεύουν το Μαυροβούνιο από όλα τα προαναφερθέντα ενδεχόμενα. Ωστόσο έντονη είναι η εκτίμηση μεταξύ των πολιτικών αναλυτών, ότι αυτή η σοβαρή κρίση στις σχέσεις Σερβίας-Μαυροβουνίου μπορεί να καταλήξει ακόμη και στη διάλυση της γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:05:18

    [12] Ινδονησία-Σουχάρτο

    Η αποχώρηση του προέδρου Σουχάρτο θα πρέπει να είναι συνταγματική, δήλωσε ο πρόεδρος του ινδονησιακού κοινοβουλίου, Χαρμόκο, μιλώντας με τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες των τεσσάρων πολιτικών πτερύγων της Βουλής. Ο πρόεδρος του ινδονησιακού κοινοβουλίου δήλωσε ότι θα συναντηθεί και πάλι με τους πολιτικούς αρχηγούς για να συζητήσουν την αποχώρηση του Σουχάρτο από την εξουσία, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα γίνει η συνάντηση.

    "Τα αιτήματα για την παραίτηση του προέδρου θα πρέπει να βασίζονται στο Σύνταγμα", δήλωσε ο Χαρμόκο, προσθέτοντας ότι "το Σύνταγμα έχει προβλέψει τρόπους που μπορεί να ακολουθήσει ο πρόεδρος για να αποσυρθεί".

    Χθες ο Χαρμόκο είχε δηλώσει ότι ο ίδιος και οι αναπληρωτές του συμφώνησαν πως ο 76χρονος Σουχάρτο θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία- μια δήλωση που δημιούργησε την εντύπωση ότι η αποχώρηση του ινδονήσιου προέδρου ήταν θέμα λίγων ωρών.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:04:36

    [13] ΗΠΑ-Microsoft

    Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εταιρία λογισμικού Μάικροσοφτ προσπαθεί μέ ένα σύνολο κινήσεων νά διαλύσει τούς ανταγωνιστές της καί νά μεινει η μόνη κυρίαρχος στήν αγορά τών προγραμμάτων τών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    Η αλήθεια είναι ότι σήμερα τό 90% τών υπολογιστών σέ όλον τόν κόσμο χρησιμοποιεί συστήματα λογισμικού τής συγκεκριμένης εταιρίας.

    Η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι ο πρόεδρος τής εταιρίας Μπίλ Γκέιτς εκμεταλεύεται αυτό τό μονοπώλιο καί αναγκάζει τούς κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών νά χρησιμοποιούν τόν οδηγό πλοήγησης τής Μάικροσοφτ.

    Ο Γκέιτς δέν έχει νά αντιμετωπίσει μόνο τό αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά καί είκοσι από τίς αμερικανικές πολιτείες.

    Τό μεγάλο όπλο τής κυβέρνησης είναι εσωτερικά έγγραφα τής Μάικροσοφτ πού έχει στήν κατοχή τους καί πού καταδεικνυουν ότι σκοπός τού Γκέιτς είναι νά αφανίσει τούς ανταγωνιστές του όπως τήν εταιρία Νέτσκέιπ πού στά ντοκουμέντα τήν αποκαλεί ρύπανση γιά τόν χώρο.

    Σε ερώτηση του τηλεοπτικού δικτύου CBS αν μονοπωλεί ή όχι την αγορά ο Γκειτς απέφυγε νά απαντήσει ευθέως.

    Η κυβέρνηση ζητά από τήν γιγαντιαία επιχείρηση λογισμικών είτε να απομακρύνει από την αγορά τον οδηγό πλοήγησης της είτε να συμπεριλάβει οδηγό ανταγωνιστικής εταιρείας.

    Από την Ουάσιγκτον ο Γκέιτς απάντησε.

    Η δικαστική μάχη προβλέπεται σκληρή καί μακροχρόνια καί σημείο σταθμός είναι η κυκλοφορία τών νέων Windows 98 στις 25 Ιουνίου.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:04:04

    [14] Συνεχίζονται οι απεργίες

    Η αναταραχή στον χώρο των Τραπεζών συνεχίζεται ενώ αύριο κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στις υπό μετοχοποίηση ή ιδιωτικοποίηση οργανισμών με την τετράωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

    Οι εργαζόμενοι στην ΙΟΝΙΚΗ θα συνεχίσουν αύριο για δέκατη ημέρα την απεργία τους , ενώ αύριο συνεχίζουν την 48ωρη απεργία τους και οι εργαζόμενοι στην Εμπορική.

    Ομως και ενώ η ταλαοπωρία των συναλλασόμενων συνεχίζεται, για πρώτη φορά παρατηρήθηκε ρήγμα στην ΟΤΟΕ.

    Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πίστεως δεν θα απεργήσουν την Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς θεωρούν ότι οι απεργίες αυτές στρέφονται ευθέως κατά των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

    Αύριο λοιπόν, στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ από τις 12.00 το μεσημέρι εώς τις 16.00 το απόγευμα, σε τράπεζες και ΔΕΚΟ θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τα τρόλλεϋ, τα πράσινα λεωφορεία και τον ΟΣΕ.

    Οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, αύριο θα πραγματοποιήσουν δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας εώς τις 08.00 το πρωί και απο 22.00 το βράδυ εώς τη λήξη της βάρδιας.

    [15] Παράταση στην απόκτηση "λευκής κάρτας"

    Δεν θα δοθεί παράταση πέραν του τέλους Μαϊου για την καταγραφή των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα μας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, που ωστόσο ανακοίνωσε ότι θα δοθεί παράταση έως το τέλος Οκτωβρίου για την υποβολή του συνόλου των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την απόκτηση της λευκής κάρτας.

    Επίσης δίνεται παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για την απόκτηση των 40 ενσήμων που είναι προϋπόθεση για την απόκτηση της πράσινης κάρτας

    Ειδικώς για τους βορειοηπειρώτες δεν απαιτούνται όλα τα δικαιολογητικά καθώς όταν καταγράφονται θα προμηθεύονται με ειδική ταυτότητα

    Επίσης στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έρθει προς ψήφιση νομοσχέδιο διάταξη του οποίου θα προβλέπει ότι όποιος απασχολεί αλλοδαπή οικιακή βοηθό θα μπορεί να την ασφαλίσει στο ΙΚΑ με το μισό από το κατώτατο ασφάλιστρο των 60 000 δραχμών, δηλαδή 30.000 δραχμές.

    [16] Ταξιδιωτικές εκπτώσεις απ' την Ολυμπιακή

    Με ανοικτή επιστολή προς το επιβατικό κοινό, και με κίνητρα-όπως ταξιδιωτικές κάρτες με εκπτώσεις- προσπαθεί η διοίκηση της Ολυμπιακής να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η κρίση στον εθνικό αερομεταφορέα.

    [17] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 0,27%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.493,70 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 57 δισεκατομμύρια 065 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 19-May-98 21:06:05
    Αστατος ο καιρός τη Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με μικρή πιθανότητα βροχής στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εώς 22 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εώς 18 βαθμούς κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 19-May-98 21:05:49

    Συνεχίζεται η αστάθεια στην ατμόσφαιρα και το επόμενο 24ωρο, με τοπικες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα Κεντρικα και Βορεια ηπειρωτικά. Απο την Πέμπτη ωστόσο, ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται, οι βροχές περιορίζονται και μάλιστα κυρίως στη διάρκεια του απογευματος, ενώ το Σαββατοκύριακο σταματούν σχεδον σε όλη τη χώρα.

    Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι καλύτερος, με λίγα σύννεφα που ωστόσο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας.

    Οι άνεμοι απο δυτικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία ανεβαίνει λιγο και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 19 με 20 βαθμους στα Βορεια και στους 23 με 24 στις άλλες περιοχες της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 19 May 1998 - 19:37:41 UTC