Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-18

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Κλιμακώνει η Τουρκία την ένταση στην Κύπρο

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου
  • [02] Δημοσκόπηση
  • [03] Β.Παπανδρέου:Ελλειμα συνεννόησης στο ΠΑΣΟΚ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [04] Πρεμιέρα των Γεν.Εξετάσεων
  • [05] Αγωνία για τα τρία αδέλφια
  • [06] Κρίσιμη η κατάσταση του Δ.Κουσουρή
  • [07] Αστυνομικό δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [09] Ο Ρ.Χόλμπρουκ πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [10] Οδηγίες για έναν επιτυχημένο γάμο!
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [11] Νέο πρόγραμμα σύγκλησης
  • [12] Αποφασίζεται αύριο η πώληση της Ιονικής
  • [13] Διάλογος κυβέρνησης-εργαζομένων
  • [14] Βουλή-ΞΥΣΤΟ
  • [15] Χρηματιστήριο
  • [16] Ανάκαμψη στα Ασιατικά χρηματιστήρια
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [17] Αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των καρκινοπαθών
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Κλιμακώνει η Τουρκία την ένταση στην Κύπρο

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:14:11
    Κλιμακώνει η Τουρκία την ένταση στην Κύπρο, δύο 24ωρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης στο Κάρντιφ.

    Εξι τουρκικά μαχητικά προσγειώθηκαν στην στρατιωτική βάση Λευκόνοικου στα κατεχόμενα, σε απάντηση της αποστολής τεσσάρων Ελληνικών αεροσκαφών στην Πάφο.

    Ταυτόχρονα στο Κεντρικό Αιγαίο τουρκικά αεροσκάφη έκαναν 11 παραβιάσεις και προκάλεσαν πέντε εμπλοκές μεταξύ Χίου και Μυτιλήνης.

    Η τουρκική πολιτική ηγεσία ανεβάζει τον υδράργυρο της έντασης με νέες προκλητικές δηλώσεις, ενώ στην Αθήνα η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της υπεραμύνεται του ενιαίου αμυντικού δόγματος.

    "Η Τουρκία δεν επιθυμεί πόλεμο στη Κύπρο, αλλά οι Ελληνοκύπριοι είναι εκείνοι που θα υποφέρουν περισσότερο από την κλιμάκωση της έντασης", δηλώνει ο Μεσούτ Γιλμάζ και ζητά από τη Βρετανία να παρέμβει ως εγγυήτρια δύναμη για την αποτροπή στρατιωτικής έντασης στο νησί.

    Για επεκτατική πολιτική κατηγορεί την Ελλάδα ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Ετσεβίτ.

    Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας υπεραμύνεται του ενιαίου αμυντικού δόγματος, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτηρίζει τις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στην Κύπρο παράνομες.

    Απορίες και ερωτήματικά προκαλεί την ίδια ώρα η οξύτατη επίθεση του υπουργού Εξωτερικών εναντίον Ελληνα μονίμου υπαλλήλου στην Κομμισιόν τον οποίο ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε ως εχθρό της Ελλάδας αφού - όπως είπε- πρότεινε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:17:54

    [01] Συνάντηση Σημίτη-Στεφανόπουλου

    Για τα εξωτερικά θέματα αλλά και τις εσωτερικές εξελίξεις ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός.

    Στο επίκεντρο, τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Κάρντιφ. Ο κ.Σημίτης δήλωσε, αμέσως μετά, ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για την θετική, όπως τη χαρακτήρισε, πορεία των οικονομικών μεγεθών και της κυβερνητικής πορείας. Ο πρωθυπουργός επέμεινε και στις διαθρωτικές αλλαγές που η κυβέρνηση, όπως τόνισε, θα συνεχίσει με επιμονή και συνέπεια.

    Ενδιαφέρον είχε ο διάλογος των δύο ανδρών στην αρχή της συνάντησης. "Στο Κάρντιφ είχαμε αναμενόμενες εξελίξεις και αναπάντεχα γεγονότα, αλλά το κλίμα ήταν φιλικό," ήταν η απάντηση του κ.Σημίτη στην ερώτηση του κ.Στεφανόπουλου άν είναι ευχαριστημένος από τη Σύνοδο Κορυφής .

    [02] Δημοσκόπηση

    5,5 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας MRB.

    Οι αναποφάσιστοι παραμένουν σε υψηλό ποσοστό που αγγίζει το 25%, ενώ υψηλή είναι και η συσπείρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φθάνει σε ποσοστό 84%.

    [03] Β.Παπανδρέου:Ελλειμα συνεννόησης στο ΠΑΣΟΚ

    Ελλειμμα συζήτησης και συνεννόησης μέσα στο ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε η Βάσω Παπανδρέου, σε χθεσινή κομματική ομιλία της.

    Παρομοίασε μάλιστα, τον τρόπο που ασκείται η κυβερνητική πολιτική με τη χορήγηση μουρουνόλαδου σε μικρό παιδί.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:16:52

    [04] Πρεμιέρα των Γεν.Εξετάσεων

    Σε θέση μάχης βρίσκονται 174 χιλιάδες υποψήφιοι, καθώς ανοίγει αύριο η αυλαία των γενικών εξετάσεων, στη σκιά της αντιπαράθεσης κυβέρνησης- εκπαιδευτικών.

    Η έναρξη θα γίνει με το μάθημα της έκθεσης, για τις τρεις πρώτες δέσμες.

    Από αύριο και μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις 3 Ιουλίου δεν θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας για τη διευκόλυνση των καθηγητών, των βαθμολογητών και των υποψηφίων.

    [05] Αγωνία για τα τρία αδέλφια

    Στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, παραμένουν οι τρεις μικρές αδελφούλες από τη Χαλκιδική που ηπιαν φυτοφάρμακο.

    Τη νύχτα υποβλήθηκαν σε αιμοκάθαρση και ακόμα αποβάλουν φυτοφάρμακο. Τα παιδιά προς το παρόν δεν έχουν παρουσιάσει επιπλοκές, αλλά είναι διασωληνωμένα και βρίσκονται σε καταστολή.

    [06] Κρίσιμη η κατάσταση του Δ.Κουσουρή

    Mάχη να κρατηθεί στη ζωή, δίνει ο 23χρονος φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα εξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου βρισκόταν για συμπαράσταση στους συλληφθέντες στα επεισόδια για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

    Ο ξυλοδαρμός του 23χρονου έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο Μιλτιάδης Εβερτ ζήτησε παρέμβαση Εισαγγελέως για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Το Πρυτανικό Συμβουλιο του Πανεπιστημίου της Αθηνας διέκοψε τις εργασίες του Ιδρύματος για σήμερα και αύριο. Επίσης διοργανώθηκε στην πλατεία Κάνιγγος, Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Γιώργος Κολιοκώστας ζήτησε από την Αστυνομία την επίσπευση της προανάκρισης, ενώ στην Ασφάλεια συνεχίζονται οι προσαγωγές υπόπτων.

    [07] Αστυνομικό δελτίο

    Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε μέσα στο εργοστάσιο του στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, ο Κώστας Γιαμάκης.

    Το πρωϊ, δύο άγνωστοι νεαροί εισέβαλαν στο γραφείο του Βιομηχάνου και τον πυροβόλησαν . Ο Κώστας Γιαμάκης το μεσημέρι υπέκυψε στα τραυματά του, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

    Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκηνυγητό για τη σύλληψη των δύο νεαρών, που σύμφωνα με πληροφορίες, θεάθηκαν στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ρεθύμνου.

    Ως λόγοι της δολοφονίας θεωρούνται λόγοι αντεκδίκησης ή προσωπικών διαφορών.

    Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου και πρόκληση σωματικών βλαβών, άσκησε ο Εισαγγελέας Πειραιά σε βάρος της Πέρσας Μέγκουλα, 34 χρόνων, η οποία χθες βράδυ ξυλοκόπησε βάναυσα, το μολις 5,5 χρόνων κοριτσάκι της που νοσηλεύεται στο Τζάννειο.

    Στο αυτώφορο παραπέμφθηκε να δικαστεί για αλλοίωση ένδειξης ταξιμέτρου, ο 37χρονος ταξιτζής Γαβριήλ Κατσάνης, ο οποίος με κατάλληλο μηχανισμό στο ταξίμετρο ανέβαζε την τιμή στο κόμιστρο.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:17:43

    [08] Συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο

    Νέες αιματηρές συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο,στα σύνορα Γιουγκοσλαβίας - Αλβανίας, μόλις δύο 24ωρα μετά τις συνομιλίες του Γιουγκοσλάβου προέδρου, Μιλόσεβιτς στη Μόσχα.

    Σύμφωνα με σερβικές πηγές,τουλάχιστον δέκα Αλβανοί σκοτώθηκαν στη προσπαθειά τους να μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά απο την Αλβανία στο Κοσσυφοπέδιο.

    Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου αρνούνται να προσέλθουν στις συνομιλίες με τους Σέρβους και θέτουν ως όρο την αποχώρηση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων απο το Κοσσυφοπέδιο, ενώ καλούν το ΝΑΤΟ να προχωρήσει σε στρατιωτική επέμβαση.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:18:04

    [09] Ο Ρ.Χόλμπρουκ πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

    Ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής συμφωνίας του Ντέιτον για τη Βοσνία, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, διορίστηκε απο τον πρόεδρο Κλίντον πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Εθνη.

    Η πρώτη αποστολή του Χόλμπρουκ ήταν στο Βιετνάμ κατά τη διάρκεια των πολέμων της Ινδοκίνας. Αργότερα ανέλαβε καίριες υπηρεσίες τού Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στην Ευρώπη και την Ασία.

    Ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ είχε εγκαταλείψει το Στέητ Ντηπάρτμεντ, μετα την επιτυχή ειρηνευτική συμφωνία του Ντέϊτον το 1995, που τερμάτιζε τον πόλεμο στη Βοσνία.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:17:05

    [10] Οδηγίες για έναν επιτυχημένο γάμο!

    Για τις 27 Ιουνίου όρισε την ημερομηνία του γάμου της, η Τζάνετ Ντάουνς από τη Νεμπράσκα.

    Η ίδια δεν προτίθεται να κουραστεί με τα τρεχάματα για τις ετοιμασίες της γαμήλιας τελετής και το στήσιμο του νέου της νοικοκυριού.

    Το λευκό νυφικό, η χορωδία, η συνήθης γαμήλια τούρτα και τα λουλούδια αρκούν. Γαμπρός για την "πρωτοποριακή" Τζάνετ δεν υπάρχει. Παντρεύεται τον εαυτό της, με τον οποίο "τα βρίσκει" θαυμάσια και μαζί του είναι πράγματι ευτυχισμένη, δήλωσε η "μελλόνυμφη" που στις 27 του μήνα γίνεται 40 χρονών.

    Η Τζάνετ εξασκείται μπροστά στον καθρέφτη για τη μεγάλη στιγμή. "Εγώ η Τζάνετ Ντάουνς, δέχομαι να παντρευτώ τον εαυτό μου με όλες τις αδυναμίες που μπορεί να έχει...". Αποφάσισε, όπως είπε, να κάνει τον εικονικό αυτό γάμο για να γιορτάσει το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένη έτσι όπως είναι.

    Μετά το γάμο θα υπάρχει μουσική και χορός. Οι καλεσμένοι θα συνοδεύονται από τους συντρόφους ή ... τους εαυτούς τους.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:16:35

    [11] Νέο πρόγραμμα σύγκλησης

    Νέο πρόγραμμα σύγκλησης κατέθεσε στη Ε.Ε η Ελλάδα, καθώς μετά την υποτίμηση της δραχμής δημιουργήθηκαν νέοι όροι στην εθνική μας οικονομία.

    Το νέο πρόγραμμα σύγκλησης προβλέπει τα εξής: Ανάπτυξη 3,5% φέτος και 4,5% το 2001. Ανεργία 9,8% φέτος και 7,5% το 2001

    Οι μισθοί θα κινούνται γύρω στο 2%, ενώ οι φόροι θα εμφανίζουν ελαφρά αυξητική τάση εώς το 2.001

    [12] Αποφασίζεται αύριο η πώληση της Ιονικής

    Αύριο αποφασίζει την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών της Ιονικής, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εμπορικής.

    Στη συνέλευση θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία συνδικαλιστικών στελεχών της Τράπεζας, ενώ για αύριο η ΟΤΟΕ έχει κηρύξει παντραπεζική απεργία.

    [13] Διάλογος κυβέρνησης-εργαζομένων

    Διάλογο ξεκινά η κυβέρνηση με τους εργαζόμενους στους Δημόσιους Οργανισμούς που θα μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρίες.

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας που συναντήθηκε μαζί τους, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εμμένει στη θέση για μετατροπή τους σε ανώνυμες εταιρίες, αλλά με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα παραμείνει σε σε ισχύ το σημερινό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.

    Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δεσμευθεί για το δημόσιο χαρακτήρα των επιχειρήσεων και τη διατήρηση της μονιμότητας.

    [14] Βουλή-ΞΥΣΤΟ

    Στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά την λειτουργία του στιγμιαίου λαχείου ΞΥΣΤΟ, προσήλθε σήμερα ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης και εξέφρασε τις απόψεις του ως εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας που έχει αναλάβει το λαχείο.

    Ο κ.Κόκκαλης δήλωσε ότι σωστά λειτουργεί το λαχείο και σωστά αποδόθηκαν τα κέρδη στους νικητές και το δημόσιο και τόνισε ότι η εταιρία δεν έχει παραβιάσει κανέναν όρο της σύμβασης.

    Ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για πόλεμο που είχε δεχθεί πριν ακόμη εκδοθεί το λαχείο και για παρεμβάσεις του δημοσίου που έθεσαν από την αρχή το παιχνίδι υπό αμφισβήτηση.

    Ακόμη σημείωσε ότι για το ΞΥΣΤΟ έγιναν δύο εισαγγελικές έρευνες που και οι δύο τέθηκαν στο αρχείο γιατί δεν προέκυψε τίποτα το επιβαρυντικό και κατέληξε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο ίδιος προσήλθε στην Επιτροπή της Βουλής, κάτι που δεν έπραξαν άλλοι που είχαν κληθεί.

    [15] Χρηματιστήριο

    Με άνοδο 2%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.475,12 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 50 δισεκατομμύρια 311 εκατομμύρια δραχμές.

    [16] Ανάκαμψη στα Ασιατικά χρηματιστήρια

    Σε ολόκληρη την Ασία, τα χρηματιστήρια ανέκαμψαν σήμερα καθώς το γιέν ενισχύθηκε τοσο από τις ΗΠΑ όσο και απο την Ιαπωνία με μαζικές πωλήσεις δολλαρίων.

    Κίνα και Χονγκ Κόνγκ ευχαρίστησαν Τόκιο και Ουάσιγκτον για την συμπαράστασή τους στο Ιαπωνικό νόμισμα. Στη Σεούλ το χρηματιστήριο ανέβηκε 7%, στην Ταιβάν 4% και στις Φιλιππίνες 6,5%.

    Με άνοδο της τάξης του 4,4% έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο του Τόκιο ακολουθώντας την θεαματική ανάκαμψη του γιεν, καθώς ο δείκτης Nikkei σημείωσε αύξηση 646,16 μονάδων.

    Το ιαπωνικό νόμισμα συνέχισε σήμερα την θεαματική του ανάκαμψη στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, φτάνοντας το πρωί τις 135,70-75 μονάδες.

    Στο μεταξύ, μία σύνοδος των Επτά πλουσιότερων κρατών του κόσμου σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών θα γίνει το προσεχές Σάββατο στο Τόκιο, στα πλαίσια των διεθνών προσπαθειών αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης στη ΝΑ Ασία.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:17:28

    [17] Αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των καρκινοπαθών

    Οι πιθανότητες επιβίωσης των καρκινοπαθών έχουν αυξηθεί σημαντικά από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 στη Βρετανία και την Ουαλία, υπογραμμίζεται σε έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Η αναλογία των καρκινοπαθών που εξακολουθούν να ζουν περισσότερα από πέντε χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση της ασθένειάς τους έχει αυξηθεί από 25% σε 30% σε περίοδο μικρότερη των δέκα ετών, αποκαλύπτει η έρευνα.

    "Πρόκειται για την επιβίωση επιπλέον 10.000 ανθρώπων", δήλωσε ο Γκίλιαν Ριβς του Βασιλικού Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο

    Τα στοιχεία αυτά στηρίζονται σε περισσότερες από 370.000 περιπτώσεις καρκινοπαθών --στους οποίους η διάγνωση είχε γίνει το 1981 και το 1989-- και δείχνουν μια σημαντική αύξηση του ποσοστού επιβίωσης στις περισσότερες από τις 15 πιο κοινές μορφές καρκίνου.

    Οσον αφορά τον καρκίνο του μαστού, το ποσοστό επιβίωσης άνω των πέντε ετών αυξήθηκε από 61% σε 68%. Για τον καρκίνο του εντέρου σημειώθηκε επίσης αύξηση από 32% σε 38%, για τo λέμφωμα (non Hodgkin's) το ποσοστό αυξήθηκε από 35% σε 42% και για τη λευχαιμία από 21% σε 27%.

    Ωστόσο δεν σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα ποσοστά επιβίωσης άνω των πέντε ετών σε αυτούς που πάσχουν από καρκίνο των πνευμόνων, του προστάτη και του παγκρέατος.

    Συνολικά στις 200.000 διαγνώσεις καρκινοπαθών που έγιναν το 1989, 60.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν έναντι 50.000 το 1981.

    Η πληρέστερη ενημέρωση των ανθρώπων για τον καρκίνο, η έγκαιρη επίσκεψη σε εμπειρογνώμονες, οι καλύτερες μέθοδοι διάγνωσης και η επιστημονική πρόοδος στη θεραπεία έχουν βελτιώσει τη γενική εικόνα της νόσου για τους περισσότερους καρκινοπαθείς, δήλωσε ο καθηγητής Κάρολ Σικόρα, σύμβουλος του ICRF.

    "Οι άνθρωποι φοβούνται σήμερα λιγότερο τον καρκίνο και λαμβάνουν τα μέτρα τους", τόνισε.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Thursday, 18-Jun-98 19:18:50
    Ισχυροί βόρειοι ανεμοι και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται για τη Παρασκευή στην χώρα.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς

    Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα πιθανόν να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά.

    Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Thursday, 18-Jun-98 19:54:05
    Μπορεί οι ενισχυμένοι βοριάδες να προκαλούν κάποια προβλήματα στα πελάγη όμως η επιδρασή τους είναι ευεργετική, αφού περιορίζουν αισθητά όχι μόνο την ατμοσφαιρική ρύπανση στις μεγαλουπόλεις, αλλά και την υγρασία. Ευχαριστος λοιπόν και ηλιόλουστος παραμένει ο καιρός τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

    Ιδιο το σκηνικό και το Σαββατοκύριακο. Αίθριος καιρός, τοπική συννεφιά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και κάποια πιθανότητα να βρέξει πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφωρ και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φθάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά στους 28 με 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Thursday, 18 June 1998 - 17:05:12 UTC