Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-06-29

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Φίλλιπου
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Πρόντι
  • [03] Με την ευχή να πέσουν τα τείχη έφυγε ο Κ.Στεφανόπουλος
  • [04] Περιοδεία Καραμανλή στη Καστοριά
  • [05] Ελληνική βοήθεια στα Αδανα
  • [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Με όπλα και ηρωίνη πιάστηκε ο τραγουδιστής των "Νοστράδαμος"
  • [07] Επεισόδια στη χωματερή Α.Λιοσίων
  • [08] Μύνηση Κουσουρή κατά Ανδριτσόπουλου
  • [09] Εφυγε ο Κωστής Μοσκώφ
  • [10] Εγκληματικότητα ανηλίκων
  • [Γ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Ε.Ε-Κοσσυφοπέδιο
  • [Δ] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Περιοδεία Κλίντον στη Κίνα
  • [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Καταστροφικός σεισμός στα Αδανα Τουρκίας
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Η μάχη της τράπεζας Κρήτης
  • [15] Ιονική:Δεκτή η αίτηση της Διοίκησης
  • [16] 7 εναλλακτικές λύσεις για τον πληθωρισμό
  • [17] Χρηματιστήριο
  • [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

  • [18] Καρκίνος του μαστού
  • [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 29-Jun-98 18:45:03

    [01] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Φίλλιπου

    Σε γεύμα, που παρεθεσε προς τιμή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος παρακάθησε ο πρίγκηπας Φίλιππος, διαδοχος του ισπανικου θρονου, που βρίσκεται στη χώρα μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Ανοικτής Θαλάσσης.

    Το πρωί ο πρίγκηπας Φίλιππος, τελεσε τρισαγιο στους ταφους των παπουδων του, βασιλέως Παύλου και βασίλισσας Φρειδερικης, στο Τατοι.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Πρόντι

    Οι σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας και η πορεία της κεντροαριστεράς στην Ευρωπη ήταν στο επικεντρο των συνομιλιων που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι, στην Κέρκυρα

    Οι κύριοι Σημίτης και Πρόντι αναχώρησαν στη Γερμανία, όπου θα παρεβρεθούν σήμερα στην επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του Ολλανδού, Βιμ Ντοϊζεμπεργκ, ώς πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    [03] Με την ευχή να πέσουν τα τείχη έφυγε ο Κ.Στεφανόπουλος

    Με την ευχή και την ελπίδα να πέσουν τα διαχωριστικά τείχη που όρθωσε στην Κύπρο ο Αττίλας ολοκλήρωσε την τετραήμερη επίσημη επισκεψή του στην Μεγαλόνησο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ.Στεφανόπουλος κάλεσε τον πολιτισμένο - όπως είπε - κόσμο να σταματήσει την αδιάφορη στάση του απέναντι στο δράμα του Κυπριακού λαού.

    Ο υπουργός Εξωτερικών ο οποίος συνόδευε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στην επίσκεψή του στη Κυπρο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα περιέχουν τις θέσεις που υποστηρίζει η Κύπρος.

    Η Αγκυρα, εν' τω μεταξυ, με νέα σενάρια, κατασκοπευτικά αυτή τη φορά, επιχειρησε να συντηρήσει την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ , τρεις αξιωματικοί της τουρκικής αεροπορίας δικάζονται σε στρατοδικείο με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Ελλάδος.

    [04] Περιοδεία Καραμανλή στη Καστοριά

    Για αυταρχισμό και βιαιότητα κατηγόρησε τη κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής, από την Καστοριά όπου πραγματοποιεί περιοδεία και την κάλεσε να βγει από το γυάλινο πύργο της και να δει τα προβλήματα του κόσμου.

    [05] Ελληνική βοήθεια στα Αδανα

    Το πράσινο φώς της Αγκυρας περιμένει η Αθήνα για να αποστείλει αεροσκάφος με ιατροφαρμακευτικό υλικό προς αρωγή των

    [Β] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 29-Jun-98 18:41:39

    [06] Με όπλα και ηρωίνη πιάστηκε ο τραγουδιστής των "Νοστράδαμος"

    Με ηρωϊνη και όπλα στην κατοχή του συνελήφθη ο Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος, μουσικός και μέλος του γνωστού παλιού συγκροτήματος Νοστράδαμου.... καθώς και η σύζυγός του Μαριανθη Πατσέλη. Στην κατοχη τους βρέθηκαν δεκάμιση κιλα ηρωινης, ενα καλασνικοφ, ενα μαγκνουμ 357 και ενα πιστολι τυπου Τοκαρεφ.

    Ο Εξαρχοπουλος εχει συλληφθει αλλες τεσσερις φορες για εμπορια ναρκωτικων, ενώ η ποσοτητα της ηρωινης που ειχαν στην κατοχη τους, εκτιμάται ότι ειναι απο τις μεγαλυτερες που εχουν ανακαλυψει οι αρχες.

    [07] Επεισόδια στη χωματερή Α.Λιοσίων

    Ενταση και φραστικά επεισόδια σήμερα στην παλιά χωματερή των Ανω Λιοσίων, όπου ο Κώστας Λαλιώτης θεμελίωσε το εργαστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης των απορριματων.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, άφησε αιχμές για συμφέροντα που αντιδρούν στην ολοκλήρωση του έργου και έκανε λόγο για τριτοκοσμικές αντιδράσεις.

    [08] Μύνηση Κουσουρή κατά Ανδριτσόπουλου

    Μήνυση εναντίον του Αντωνη Ανδρουτσόπουλου, στελεχους της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", κατέθεσαν σήμερα ο πατέρας και οι δικηγοροι του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή για τον άγριο ξυλοδαρμό του.

    Ζητούν την ποινική του δίωξη για τρία κακουργηματα.

    Ο υπουργός Δημοσιας Ταξης δήλωσε πως υπάρχουν υποψίες οτι οι φερόμενοι ως εμπλεκομενοι στον άγριο ξυλοδαρμό διεφυγαν στο εξωτερικό.

    [09] Εφυγε ο Κωστής Μοσκώφ

    Κηδεύτηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Κωστης Μοσκώφ, μορφωτικός ακόλουθος της χώρας μας στην Αίγυπτο, επί σειρά ετών.

    Από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας οργάνωσε ως Μουσείο το σπίτι του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.

    [10] Εγκληματικότητα ανηλίκων

    Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη ενός 18χρονου που φέρεται ως ο εγκέφαλος της συμμορίας των ανηλίκων που επετέθησαν με μολότωφ εναντίον δυο εφήβων στη Νίκαια.

    Οι επτά νεαροί που έχουν συλληφθεί θα απολογηθούν αύριο στον ανακριτή κατηγορύμενοι για κακουργήματα.

    Ραγδαία είναι η αύξηση που παρουσιάζει η εγκληματικότητα των ανηλίκων τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μέσα σε μια πενταετία οι κλοπές με δράστες ανήλικους αυξήθηκαν κατά 300%, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι παραβάσεις για χρήση ναρκωτικών και η βία στους αθλητικούς χώρους.

    [Γ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 29-Jun-98 18:42:20

    [11] Ε.Ε-Κοσσυφοπέδιο

    Την βαθιά τους ανησυχία γιά την κλιμάκωση της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο εξέφρασαν σήμερα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Εξωτερικών των Δεκαπέντε.

    Οι υπουργοί εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους επειδή "οι δεσμεύσεις που έλαβε ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Μόσχα δεν καλύπτουν όλα τα αιτήματά τους".

    "Το Συμβούλιο απευθύνει έκκληση γιά πλήρη και άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς κατά τη συνάντησή του με τον ρώσο Πρόεδρο Μπορίς Γέλτσιν στις 16 Ιουνίου", τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δεκαπέντε.

    Οι υπουργοί αντέδρασαν με επιφύλαξη στην ιδέα συμμετοχής του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" στις ειρηνευτικές συνομιλίες γιά το μέλλον της σερβικής επαρχίας.

    "Ολοι αυτοί που έχουν ηγετικό ρόλο στην αλβανική κοινότητα του Κοσσυφοπεδίου πρέπει όλοι μαζί, υπεύθυνα, να καταστήσουν σαφή τη δέσμευσή τους γιά διάλογο και γιά ειρηνική λύση... και για την απόρριψή της βίας και των τρομοκρατικών ενεργειών", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί.

    Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ακόμα ότι "η Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει σταθερά αντίθετη στην ιδέα της ανεξαρτησίας" του Κοσσυφοπεδίου.

    Οι υπουργοί εξέφρασαν ακόμα τη λύπη τους γιά την άρνηση του Βελιγραδίου να δεχθεί αύξηση του αριθμού των παρατηρητών στο Κοσσυφοπέδιο και υπογράμμισαν ότι είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν την παρουσία τους εκεί.

    Οι υπουργοί επισημοποίησαν εξάλλου την απαγόρευση των πτήσεων των γιουγκοσλαβικών εταιριών προς τις χώρες τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την πολιτική του Βελιγραδίου στο Κοσσυφοπέδιο.

    Η απόφαση απαγόρευσης των πτήσεων των γιουγκοσλαβικών εταιριών, που πλήττει κυρίως την JAT, είχε ληφθεί στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής του Κάρντιφ, στις 15 και 16 Ιουνίου.

    Η κοινή θέση που υιοθετήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο γιά το θέμα αυτό δεν σημαίνει ότι τα γιουγκοσλαβικά αεροπλάνα δεν θα μπορούν από σήμερα να πραγματοποιούν πτήσεις προς την Ευρώπη. Για να ισχύσει η απόφαση αυτή θα πρέπει να αποφασισθεί ένας συγκεκριμένος κανονισμός εφαρμογής της, διαδικασία που μπρεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

    Εν τω μεταξύ, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σίσελ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνόδου των Δεκαπέντε στο Λουξεμβούργο, προειδοποίησε ότι η Σερβία σχεδιάζει μεγάλη επίθεση στο Κοσφυφοπέδιο.

    Ο αυστριακός υπουργός εξέφρασε ανησυχίες γιά κλιμάκωση της έντασης στο Κοσσυφοπέδιο τις προσεχείς ημέρες.

    " Με βάση πληροφορίες που έχουμε, επίκειται επίθεση, ίσως η τελική, από το σερβικό στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις", τόνισε ο Σίσελ, ο οποίος απέρριψε τις συνομιλίες με τον "Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσυφοπεδίου" και υπογράμμισε ότι ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα, ο εκλεγμένος ηγέτης της αλβανικής πλειοψηφίας του Κοσσυφοπεδίου, πρέπει να παραμείνει ο κύριος διαπραγματευτής.

    "Δεν πρέπει να κάνουμε τώρα το λάθος να εγκαταλείψουμε τον Ρουγκόβα", πρόσθεσε ο Σίσελ και υπογράμμισε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι η ΕΕ δεν υποστηρίζει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας.

    [Δ] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 29-Jun-98 18:42:41

    [12] Περιοδεία Κλίντον στη Κίνα

    Εμπορική συμφωνία υψους 1,8 δις δολλαρίων, που περιλαμβάνει και την αγορά 27 Μποινγκ απο τις Ηνωμενες Πολιτείες υπεγραφη στο Πεκίνο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειων και Κινας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος που συνεχίζει την περιοδεία του στην Κίνα το πρωί μιλησε σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, που είχαν πρωτοστατήσει στα γεγονοτα στην πλατεία Τιεν-Αν-Μέν.

    Ο Μπιλ Κλίντον στην ομιλία του αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στα ανθρώπινα δικαιώνατα και επεσήμανε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν "μια νέα σχέση για το νέο αιώνα" με την Κίνα και η ελευθερία είναι το μήνυμα των καιρών για τον κομμουνιστικό ασιατικό γίγαντα.

    [Ε] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 29-Jun-98 18:41:51

    [13] Καταστροφικός σεισμός στα Αδανα Τουρκίας

    Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια, που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ στα Αδανα της Τουρκίας.

    Ο αριθμός των νεκρών μεχρι στιγμής ανερχεται σε 128 ενω οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.500. Το έργο της περίθαλψής τους καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

    "Θέλημα θεού" αποκάλεσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβιτ τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το Σαββατο την περιοχή των Αδάνων, όμως ποιος θεός θα ήθελε να πεθάνουν τόσοι άνθρωποι και να ερημωθεί μια ολόκληρη πόλη και ποιός θεός θα έβαζε μερικούς επιτήδειους να χτίσουν σπίτια απο άμμο, ωστε να γίνουν μια μέρα φέρετρα των κατοίκων της.

    Η παλιά πόλη των Αδάνων θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή, καθώς ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν καταρρεύσει και 80,000 άτομα την έχουν ήδη εγκαταλείψει με προορισμό τον βορρά.

    Περισσότεροι από 300 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των Αδάνων και το έργο της περίθαλψής τους καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ που επισκέφθηκε χθες την πληγείσα περιοχή δήλωσε ότι πρώτη προτεραιότητα παραμένει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Αδανα και το γειτονικό λιμάνι του Τσεϊχάν, που επλήγησαν περισσότερο από τον Εγκέλαδο.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 29-Jun-98 17:33:30

    [14] Η μάχη της τράπεζας Κρήτης

    Ο όμιλος Λάτση προσέφερε το μεγαλύτερο τίμημα για την αγορά της Τράπεζας Κρήτης.

    Σύμφωνα με τις επίσημες προσφορές που ανοίχτηκαν η Eurobank προσφέρει 93 δισεκατομμύρια δραχμές, η Τράπεζα Πειραιώς 52 και η Τράπεζα Εργασίας 48 δισεκατομμύρια.

    Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική και θα οδηγήσει το γενικό δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σε υψηλότερα επίπεδα.

    [15] Ιονική:Δεκτή η αίτηση της Διοίκησης

    Το μονομελές πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση της διοίκησης της Ιονικής να περιορισθεί ο αριθμός των εκπροσώπων των εργαζομένων στην αυριανή γενική συνέλευση της Εμπορικής Τράπεζας

    Σύμφωνα με την απόφαση, θα μπορούν να συμμετέχουν έξι εκπρόσωποι των εργαζομένων και οκτώ μέλη του ταμείου αλληλοβοηθείας. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται, ότι αν αυξηθεί ο αριθμός των εκπροσώπων, υπάρχει κίνδυνος για τη μη ομαλή διεξαγωγή της συνέλευσης.

    Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στη Συνέλευση ενώ σήμερα διοργανώνουν συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    [16] 7 εναλλακτικές λύσεις για τον πληθωρισμό

    Εκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, για την τιθάσευση του πληθωρισμού. Εξετάστηκαν 7 εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση των τιμών και φόρων.

    Αφορούν τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΚΟ, φορολογικούς συντελεστές, εποχιακά είδη και ειδικούς φόρους.

    [17] Χρηματιστήριο

    Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Πιο συγκεκριμένα με άνοδο 0,60%, έκλεισε ο γενικός δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.408 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 104 δισεκατομμύρια 939 εκατομμύρια δραχμές.

    [Ζ] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 29-Jun-98 18:42:05

    [18] Καρκίνος του μαστού

    Ογδόντα στις εκατό γυναίκες που πάσχουν απο καρκίνο του μαστού μπορούν να σώσουν τον μαστό τους, λένε γερμανοί επιστήμονες, οι οποίοι πιστεύουν πως αυτό επιτυγχάνεται εάν χορηγήσουν φάρμακα που κάνουν τον όγκο να υποχωρήσει πριν την χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή του.

    Η έρευνα των γερμανών επιστημόνων που έχει την κωδική ονομασία " Gepardo" έχει στόχο να αποσαφηνίσει αν η χημειοθεραπεία έχει καλύτερα αποτελέσματα πριν ή μετά την αφαίρεση του όγκου, τόνισε ο καθηγητής Μάνφρεντ Κάουφμαν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Φρανγκούρτης μιλώντας στο 23ο Γερμανικό Αντικαρκινικό Συνέδριο.

    Ο Κάουφμαν υπογράμμισε πως ακόμη και περιορισμένοι σε μέγεθος όγκοι στο μαστό έχουν ήδη απλώσει καρκινικά κύτταρα στην περιοχή, γι αυτό η χημειοθεραπεία ή η ορμονοθεραπεία μετά την επέμβαση αποδεικνύεται ωφέλιμη. πρόσθεσε μάλιστα πως η προσέγγιση αυτή βελτίωσε σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών μετά την αφαίρεση του όγκου.

    Πρόσφατα στοιχεία από 11 μελέτες σε δείγμα 826 ασθενών με ιδιαίτερα φλεγμονώδη καρκίνο του μαστού, έδειξαν ότι χημειοθεραπεία πριν την επέμβαση συστέλλει τον όγκο και παρατείνει τη ζωή.

    Εξι εκτενείς μελέτες που έγιναν σε 261 ασθενείς έδειξαν ότι η παραδοσιακή δόση στη χημειοθεραπεία αυξήθηκε. Μεταξύ 17 και 34% των περιπτώσεων, η χημειοθεραπεία έκανε τους όγκους στο μαστό να εξαφανιστούν εντελώς. Και το στοιχείο αυτό συνέβαλε στην παράταση ζωής.

    Η μελέτη Gepardo επιδιώκει να ενισχύσει αυτό το αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο συνδυάζοντας φάρμακα όπως το adriamycin και το docetaxal με το tamoxifen. Η ταμοξιφαίνη χορηγείται μετά την αφαίρεση όγκου στο μαστό για να μειώσει το ποσοστό υποτροπής.

    Ο δρ Κάουφμαν τόνισε ότι κατά κανόνα, ανεξάρτητα αν η χημειοθεραπεία γίνει πριν ή μετά την επέμβαση, η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη παραμένει ίδια. Ωστόσο, με τη χορήγηση φαρμάκων πριν από την επέμβαση είναι πολύ πιθανότερο να σωθεί ο μαστός και έτσι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 29-Jun-98 15:49:56
    Ο Ιούλιος φαίνεται πως αποφάσισε από νωρίς να μας δείξει ότι είναι ο πιο ζεστός μήνας του καλοκαιριού, αφού αυτή την εβδομάδα και ιδιαίτερα την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο ο υδράγυρος, κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα, θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς.

    Πιο αναλυτικά μέχρι την Τετάρτη ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος, αλλά το επόμενο 24ωρο θα συννεφιάσει κατα τόπους το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά, και ίσως βρέξει πρόσκαιρα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

    Οι άνεμοι στα ανατολικά παραμένουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις.

    Η θερμοκρασία ανεβαίνει 1 με 2 βαθμούς και θα κυμαίνεται στο Ιόνιο από 20 μέχρι 34 βαθμούς, στα ηπειρωτικά από 18 μέχρι 37 και στο Αιγαίο από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τετάρτη ανεβαίνει ακόμα λίγο.

    Αρκετά ζεστός ο καιρός την Πέμπτη, με έντονη ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.

    Οι άνεμοι γενικά μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο Αιγαίο τοπικά βόρειοι μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη λίγο και θα πλησιάσει το μεσημέρι στο Ιόνιο στους 36 βαθμούς, στην ηπειρωτική Ελλάδα στους 38 με 39 και στα νησιά του Αιγαίου στους 34 με 35 βαθμούς Κελσιου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 29 June 1998 - 16:09:10 UTC