Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-07-14

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας άσκησε ο εισαγγελέας στον Ε.Βεντούρη

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Το ΔΗΚΚΙ στηρίζει Μπέη
  • [02] Ρέππας-Λεξικό Μπαμπινιώτη
  • [03] Λαλιώτης-Εγκαίνια χώρου υγειονομικής ταφής στη Λάρισα
  • [04] Καραμανλής-Θερινά τμήματα της Βουλής
  • [05] Τη Δευτέρα στα κατεχόμενα ο Γιλμάζ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Παραλίγο τραγωδία στην Πολεμική Αεροπορία
  • [07] Ευελπίδων:Θύματα ζητούσαν οι τρομοκράτες
  • [08] Πυρκαγιές σε Ωροπό-Ηλεία
  • [09] Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια της Ολυμπιακής
  • [10] Σκηνές Φαρ Ουέστ στην Ομόνοια
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Τουρκία-Ιρακ-Λαθρεμπόριο πετρελαίου
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Ρωσία-Γέλτσιν-Οικονομία
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [13] Γιαγιάδες καμικάζι
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [14] Στην τελική ευθεία η πώληση της Ιονικής
  • [15] Εξυγίανση στον ΟΣΕ
  • [16] 3.300 προσλήψεις στο Δημόσιο
  • [17] Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [18] Καρκίνος του μαστού
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Ποινική δίωξη για απόπειρα δολοφονίας άσκησε ο εισαγγελέας στον Ε.Βεντούρη

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:35:19
    Σοβαρή κατηγορία αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής Ευάγγελος Βεντούρης τον οποίο ο Κώστας Αγαπητός κατονόμασε ώς τον δράστη της εναντίον του δολοφονικής απόπειρας.

    Ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραμένει κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Δραπετσώνας.

    Ο Βεντούρης από την πλευρά του κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Κώστα Αγαπητού για συκοφαντική δυσφήμιση και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη του στην υπόθεση.

    Ο Βεντούρης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί στον ανακριτή την Πέμπτη.

    Αιτία της διαμάχης των δύο ανδρών θεωρείται το επιβατηγό πλοίο "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ 2" το οποίο άνηκε στον Ευάγγελο Βεντούρη και το αγόρασε σε πλειστηριασμό ο Κ.Αγαπητός.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:11:08

    [01] Το ΔΗΚΚΙ στηρίζει Μπέη

    Την υποψηφιότητα Μπέη για τη δημαρχία της Αθήνας, ανακοινώσε επισήμως ότι θα υποστηρίξει το ΔΗΚΚΙ του Δημήτρη Τσοβόλα.

    "Η Μαρία θα σκίσει, μην ακούτε τους Μπέηδες, τα Μπεόπουλα και τους άλλους παρακατιανούς", δήλωσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, όταν ρωτήθηκε για την απουσία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ από το χθεσινό πάρτυ της Μαρίας Δαμανάκη.

    [02] Ρέππας-Λεξικό Μπαμπινιώτη

    "Η επιστημονική έρευνα και γνώση δεν πρέπει να υπόκεινται σε περιορισμούς", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για την απάλειψη της ερμηνείας από το λήμα Βούλγαρος στο Λεξικό Μπαμπινιώτη.

    Για πρωτοφανή απόφαση που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους οπισθοδρόμησης και πολιτικού παραλογισμού κάνει λόγο ο Συνασπισμός.

    [03] Λαλιώτης-Εγκαίνια χώρου υγειονομικής ταφής στη Λάρισα

    Τους δημάρχους-θιασώτες της καύσης των απορριμάτων όπως τους χαρακτήρισε, κάλεσε από τη Λάρισα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης να επισκεφτούν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων, που ο ίδιος εγκαινίασε σήμερα.

    Ο κύριος Λαλιώτης καταλόγισε άγνοια σε όσους, δημοτικούς άρχοντες και δημότες αντιδρούν στην εγκατάσταση χώρων υγιειονομικής ταφής .

    Εξάλλου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή και που θα αποτρέψουν τα φαινόμενα ερημοποίησης της Θεσσαλίας.

    Αναμεσά τους και τα έργα εκτροπής του Αχελώου που θα εξασφαλίσουν την ευρεία και απρόσκοπτη άρδευση του θεσσαλικού κάμπου.

    [04] Καραμανλής-Θερινά τμήματα της Βουλής

    Με τους βουλευτές του κόμματος του, που μετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, συναντήθηκε το μεσημέρι, ο Κώστας Καραμανλής εν' όψει της έναρξης των θερινών τμημάτων.

    [05] Τη Δευτέρα στα κατεχόμενα ο Γιλμάζ

    Στα κατεχόμενα θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, για τα 24 χρόνια από τον Αττίλα.

    Στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας, την κατεχομενη Κύπρο θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:08:10

    [06] Παραλίγο τραγωδία στην Πολεμική Αεροπορία

    Μαχητικό αεροσκάφος Α7 έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Αγρινίου, όταν διαπιστώθηκε βλάβη στην τροφοδοσία καυσίμου.

    Τη στιγμή που οι δύο χειριστές πραγματοποιούσαν την αναγκαστική προσγείωση διαπίστωσαν ότι και τα φρένα του αεροσκάφους δε λειτουργούσαν.

    Ακυβέρνητο ουσιαστικά το Α7 βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης και ανατράπηκε, χωρίς ευτυχώς οι δύο πιλότοι να τραυματιστούν σοβαρά.

    [07] Ευελπίδων:Θύματα ζητούσαν οι τρομοκράτες

    Η οργάνωση Απελευθερωτικός Αγώνας ανέλαβε με προκήρυξή της στη εφημερίδα ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΗ την ευθύνη για το διπλό βομβιστικο χτύπημα χθες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

    Οι τρομοκράτες επιζητούσαν θύματα αφού η δεύτερη βόμβα εξερράγη χωρίς να υπάρξει προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

    "Τα κοινωνικά προβλήματα δε λύνονται με βόμβες", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος και απέκελεισε το ενδεχόμενο οι βομβιστικές επιθέσεις να σχετίζονται με τις εισαγγελικές έρευνες.

    Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι τέτοιες ενέργειες λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που τις δικαστικές αρχές απασχολούν υποθέσεις για περιπτώσεις διαφθοράς αστυνομικών και τα λεγόμενα διαπλεκόμενα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και προσθέτει ότι ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα αποτρέψουν τους δικαστικούς λειτουργούς να επιτελέσουν το έργο τους.

    [08] Πυρκαγιές σε Ωροπό-Ηλεία

    Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Συκάμινο του Ωρωπού. Στην προσπάθεια για την κατάσβεση της έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και άνδρες της πυροσβεστικής.

    Δύο μεγάλες φωτιές και στην Ηλεία. Μια κοντά στην κοινότητα Νεμούτα και μια κοντά στην Κοινότητα Βασιλάκι. Και οι δύο έκαψαν πευκόφυτες εκτάσεις αλλά δεν απειλησαν κατοικημένες περιοχές.

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται και η πυρκαγιά στη Σέριφο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, που προς στιγμήν απείλησε σπίτια.

    [09] Χωρίς προβλήματα τα δρομολόγια της Ολυμπιακής

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εκτελούνται σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής και της Αεροπλοϊας.

    Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ματαξύ της Διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπλοίας με τους πιλότους σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα αεροδρόμια.

    Θεσμικά και όχι οικονομικά τα αιτήματά μας λένε οι πιλότοι, δεν δεχόμαστε εκβιασμούς για την αποδοχή συμφωνιών κάτω από το τραπέζι δηλώνει η διοίκηση.

    [10] Σκηνές Φαρ Ουέστ στην Ομόνοια

    Σκηνές από κινηματογραφική ταινία ξετυλίχθηκαν χθες βράδυ στους δρόμους της Ομόνοιας.

    Ο Νικόλαος Μηχανιώτης, που μάλλον έχει ψυχολογικά προβλήματα, αφόπλισε χωρίς αφορμή τον φρουρό του Αστυνομικού τμήματος, στη οδο Σωκρατους.

    Στη συνεχεία αρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά έναν αστυνομικό. Τελικά συνελήφθη ύστερα απο καταδιωξη.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:08:47

    [11] Τουρκία-Ιρακ-Λαθρεμπόριο πετρελαίου

    Το ιρακινό πετρέλαιο ρέει παράνομα προς την Τουρκία κάτω από τη μύτη των αμερικανικών αεροσκαφών που κατά τα λοιπά περιπολούν στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του βορείου Ιράκ.

    Ορισμένοι κάνουν τα στραβά μάτια και άλλοι κοιτάζουν με ενδιαφέρον τις δελεαστικές αυτοσχέδιες ταμπέλες που γράφουν "φτηνό ντίζελ". Και ακριβώς γι' αυτό η ζήτηση είναι μεγάλη. Τα φορτηγά που το μεταφέρουν περνούν κοντά από την αμερικανο-τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ.

    "Ολοι χρησιμοποιούμε ιρακινό ντίζελ. Είναι φθηνότερο. Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ούτε φόροι", λέει ένας τούρκος φορτηγατζής που πίνει τον καφέ του ακριβώς απέναντι από την κεντρική πύλη της βάσης.

    Ακόμη και τα λεωφορεία που μεταφέρουν το τουρκικό βοηθητικό προσωπικό της βάσης κινούνται με λαθραίο πετρέλαιο, κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ, προφανώς με την ανοχή της Ουάσιγκτον.

    Το πετρέλαιο μεταφέρεται στην Τουρκία από τις πετρελαιοπηγές του Κιρκούκ, μέσω του ελεγχόμενου από τους Κούρδους βορείου Ιράκ. Οι Κούρδοι οργανώνουν τις πωλήσεις στους τούρκους φορτηγατζήδες που κάνουν μεγάλες ουρές αναμονής. Η διακίνηση οργανώνεται όλο και περισσότερο επαγγελματικά, γεγονός που ανησυχεί τις πολυεθνικές εταιρίες πετρελαίου.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τον Ιούνιο ότι το Ιράκ διακινεί στη μαύρη αγορά πετρέλαιο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο μέσω της Τουρκίας.

    Οι Νιού Γιόρκ Τάιμς έγραψαν επίσης τον Ιούνιο ότι το λαθρεμπόριο αυτό ευνοεί την κυβέρνηση του Σαντάμ και την οικογένειά του και οργανώνεται από τον γιό του Ουντάι. Την κατάσταση έχουν επικρίνει και οργανώσεις της ιρακινής αντιπολίτευσης, οι οποίες επισημαίνουν ότι ωφελείται η ιρακινή κυβέρνηση.

    Οι δυτικές χώρες εθελοτυφλούν για να αμβλύνουν τις απώλειες που υφίσταται η Τουρκία- ο νατοϊκός εταίρος- από τις κυρώσεις κατά του Ιράκ.

    Τουρκικές και ξένες εταιρίες πετρελαίου διαμαρτύρονται για διαφυγόντα κέρδη. "Πουλάνε πολύ φθηνότερα, απ'όσο μπορούμε εμείς να πουλήσουμε. Είναι μεγάλο πλήγμα για τις δουλειές μας", δηλώνει

    ένας βενζινοπώλης στο Ιντσιρλίκ.

    Η μαύρη αγορά του πετρελαίου ανάγκασε την Shell της Τουρκίας να πουλήσει το τμήμα λιανικού εμπορίου και το μερίδιό της, 27%, στο μοναδικό ιδιωτικό διυλιστήριο της Τουρκίας.

    Οσο για την διανομή των κερδών, αποτελεί το μόνιμο μήλο της έριδος μεταξύ των αντίπαλων κουρδικών οργανώσεων του Ιράκ.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:09:09

    [12] Ρωσία-Γέλτσιν-Οικονομία

    Ο ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν σε μία προσπάθεια να πείσει την ελεγχόμενη από τους κομμουνιστές Δούμα να εγκρίνει αύριο το πρόγραμμα αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο διάλυσης της Δούμα και προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

    "Είμαστε όλοι μία ομάδα. Δεν θα υπάρξουν πραξικοπήματα, αλλαγές στο σύνταγμα, διάλυση της Δούμας ούτε πρόωρες εκλογές", διαβεβαίωσε ο Γέλτσιν τον πρόεδρο της Δούμα Γκενάντι Σελεζνιόφ και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων με τους οποίους συναντήθηκε στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Σεργκέι Γιαστρεζέμπσκι.

    Οι βουλευτές αρχίζουν αύριο την εξέταση 27 νόμων που είναι απαραίτητοι γιά την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης. Η σχετική συζήτηση θα συνεχισθεί και την Πέμπτη.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:08:21

    [13] Γιαγιάδες καμικάζι

    Η Γερμανία κατα καιρούς έχει σχολιασθεί για πολλούς λόγους... τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο, την εθνική της ομάδα ποδοσφαίρου που δεν εννοεί να παραιτηθεί απο έναν αγώνα έστω κι αν χάνει με διαφορά στο ημίχρονο, την καλύτερη ίσως μπύρα στον κόσμο...

    Εμείς θα ασχοληθούμε με μια νέα πτυχή της γερμανικής κοινωνίας, μια πτυχή που αφορά ένα τμήμα της, το οποίο αν και βρίσκεται σε μια δύσκολη ηλικία καταφέρνει να διατηρεί τη νιότη του.

    Μιλάμε για τις Γερμανίδες γιαγιάδες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια ανακαλυψαν μία νέα ασχολία: τις μοτοσυκλέτες...

    Δημοσίευμα περιοδικού, σχετικού με μοτοσυκλέτες, αναφέρει ότι πενήντα μία γυναίκες, ηλικίας άνω των 80, απέκτησαν μια καινούργια μοτοσυκλέτα μέσα στο 1998, στοιχείο, που κατατάσσει τις Γερμανίδες 80χρονες στην κατηγορία των πιο γρήγορων γιαγιάδων του κόσμου!

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:07:55

    [14] Στην τελική ευθεία η πώληση της Ιονικής

    Στην τελική ευθεία μπήκε η πώληση της Ιονικής τράπεζας. Σήμερα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πώληση και οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 24 του μήνα.

    Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης η πώληση του 51% θα γίνει με μετρητά ενώ αναφέρεται ακόμη ότι ο αγοραστής πρέπει να δεσμευθεί για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων.

    [15] Εξυγίανση στον ΟΣΕ

    Σύντομα τα τραίνα ίσως να μην σφυρίζουν κάτω από κρατικό έλεγχο, καθώς από τον Αύγουστο και μετά η διαδικασία εξυγίανσης του ΟΣΕ μπαίνει σε τελικό στάδιο.

    Σύσκεψη για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Οργανισμού πραγματοποιείτε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

    [16] 3.300 προσλήψεις στο Δημόσιο

    Πράσινο φως για 3.300 νέες προσλήψεις εκτάκτου αλλά και μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο έδωσε στις τελευταίες συνεδριάσεις της ή αρμόδια διυπουργική επιτροπή.

    Παράλληλα η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη άλλων 5.000 συμβασιούχων υπαλλήλων σε τράπεζες, οι οποίοι θα απασχολούνται τα απογεύματα.

    [17] Χρηματιστήριο

    Με πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστηριο Αθηνών.

    Πιο συγκεκριμένα, με πτώση 1,77%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης.

    Εφθασε τις 2638,20 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 62 δισεκατομμύρια 861 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 20:08:33

    [18] Καρκίνος του μαστού

    Τα κρούσματα καρκίνου του μαστού αυξάνονται μετά την ηλικία των 40 χρόνων, τονίζουν αμερικανοί επιστήμονες σε πρόσφατη έρευνα που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, αμφισβητώντας προηγούμενη θεωρία, σύμφωνα με την οποία ο πραγματικός κίνδυνος για τις γυναίκες αρχίζει στα 50.

    Οι ερευνητές του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, οι οποίοι μελέτησαν τα αποτελέσματα μαστογραφιών που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 1990-1995 σε 72.000 γυναίκες ηλικίας 40 έως 79 χρόνων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό κρουσμάτων καρκίνου του μαστού αυξάνεται από 0,6 έως 0,8% από την ηλικία των 40. Αντίθετα δεν παρατηρήθηκε θεαματική αύξηση των κρουσμάτων στα 50 χρόνια, ηλικία της εμμηνόπαυσης.

    Ο δρ. Ντάνιελ Κόπανς, επί κεφαλής της ομάδας, τονίζει στην έρευνα ότι για τον λόγο αυτό οι γυναίκες πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικές μαστογραφίες μόλις συμπληρώσουν το 40ό έτος της ηλικίας τους.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 14-Jul-98 17:07:20
    Παραμένει ζεστός ο καιρός και την Τετάρτη σε ολόκληρη την χώρα ενώ στην νότια Ελλάδα αναμένεται πολύ ζεστός.

    Στην Αττική αίθριος ο καιρός, με θερμοκρασία που θα φθάσει τους 38 βαθμούς και πιθανόν τοπικά στην πόλη 39 βαθμούς.

    Στην Θεσσαλονίκη ζεστός ο καιρός αλλά προς το βράδυ πιθανόν να συννεφιάσει. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 38 βαθμούς κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 14-Jul-98 17:07:09
    Εποχιακή και βέβαια όχι ασυνήθιστη για τον Ιούλιο η έξαρση της θερμοκρασίας των τελευταίων δύο ημερών, που ίσως το επόμενο 24ωρο ανεβει για λιγο και στους 39 βαθμούς. Ευτυχώς, όμως από την Πέμπτη οι βοριάδες ξαναγυρίζουν. Ετσι η θερμοκρασία τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή θα κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα.

    Την Πέμπτη αλλάζει καπως ο καιρός, έτσι εκτός από τις πρόσκαιρες βροχές το απόγευμα κυρίως όμως στα Βόρεια ηπειρωτικά οι άνεμοι σταδιακά από τα Δυτικά και Βόρεια γίνονται Βόρειοι και ενισχύονται σε 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφώρ, με αποτέλεσμα να πέσει 2 με 3 βαθμούς η θερμοκρασία, η οποία θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βόρεια και στις νησιωτικές περιοχές στους 33 με 34 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

    Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος και μόνο στα Βόρεια ηπειρωτικά ίσως βρέξει πρόσκαιρα το απόγευμα στα ορεινά.

    Οι άνεμοι παντού βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί και η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα φθάσει στους 32 με 33 βαθμούς στα Βόρεια και στα νησιωτικές περιοχές και στους 33 με 34 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 14 July 1998 - 18:15:54 UTC