Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-08-31

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Πολιτική - Διεθνή

  • [01] Ιρλανδία-ΙΡΑ εναντίον Αληθινού ΙΡΑ
  • [Β] Γεγονότα - Διεθνή

  • [02] Ενας χρόνος χωρίς τη Νταϊανα
  • [Γ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 31-Aug-98 20:56:15

    [01] Ιρλανδία-ΙΡΑ εναντίον Αληθινού ΙΡΑ

    Να προβεί στην αυτοδιάλυσή της κάλεσε χθες ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (ΙΡΑ) την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση Αληθινός ΙΡΑ, που συστήθηκε από αποσκιρτήσαντα μέλη του και ανέλαβε την ευθύνη για την πολυαίμακτη βομβιστική επίθεση στην βορειοϊρλανδική πόλη Ομαγκ, στα μέσα του μήνα.

    'Θα πρέπει να διαλυθούν και οφείλουν να το πράξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα" δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος του ΙΡΑ σε ανακοινωθέν του που τυπώθηκε στο επισημο όργανο της οργάνωσης, τα "Ρεπομπλικανικά Νέα".

    Ο Αληθινός ΙΡΑ είχε αναλάβει την ευθύνη για την βομβιστική ενέργεια της 15ης Αθγούστου που είχε στοιχήσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 220 άλλων, στο χειρότερο επεισόδιο στον σχεδόν 30ετή εμφύλιο πόλεμο στη Βόρειο Ιρλανδία.

    [Β] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 31-Aug-98 20:53:00

    [02] Ενας χρόνος χωρίς τη Νταϊανα

    Πολλοί άνθρωποι έκαναν ολονυχτία έξω από το παλάτι του Κένσιγκτον, τιμώντας τη νύχτα που πριν ένα χρόνο, στις 4 τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου, ξεψύχησε η πριγκίπισα του λαού,η Νταϊάνα.

    "Εδώ είναι τόπος προσκυνήματος για την Νταϊάνα, λέει μια γυναίκα.

    Ηταν η βασιλισα του λαού και δεν είχαν δικαίωμα να κλείσουν τις πύλες".

    Η εθνική σημαία κυματίζει μεσίστια σ`όλα τα δημόσια κτίρια και στις βασιλικές κατοικίες. Η βασίλισα Ελισάβετ,που πέρυσι επικρίθηκε,γιατί δεν υπέστειλε την σημαία αμέσως μετά τον θάνατο της Νταϊάνα,σήμερα ευχαρίστησε τον λαό για τα μηνύματα συμπάθειας που έστειλαν μέσω του Ιντερνετ και ταχυδρομικώς.

    Τα αγαπημένα αγόρια της Νταϊάνα,ο 16χρονος πρίγκηπας Γουίλιαμ και ο αδελφός του,ο 13χρονος Χάρυ,μαζί με τον πατέρα τους, τον διάδοχο Κάρολο,και την υπόλοιπη οικογένεια έχουν πάει στο Κάστρο Μπαλμπόραλ στην Σκωτία.Εκεί βρίσκονταν και πέρσι, όταν ο Κάρολος τα ξύπνησε το πρωί για να τους πει για το μοιραίο τροχαίο.Η βασιλική οικογένεια,καθώς και ο πρωθυπουργός Τόνυ Μπλαίρ με την σύζυγό του,παραβρέθηκαν σε ιδιωτικό μνημόσυνο που τελέστηκε σε εκκλησία κοντά στο Μπαλμόραλ.

    Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ,ο πατέρας του Ντόντι,έκανε το πρωί τα αποκαλυπτήρια ενός γρανιτένιου μνημείου αφιερωμένου στον γιό του και στην Νταϊάνα,μέσα στο ιδιόκτητο πολυτελές κατάστημα Χάροντς.

    Στο Αλθορπ,ο αδελφός και οι δύο αδελφές της Νταϊάνα, καθώς και η μητέρα της θα τελέσουν μνημόσυνο δίπλα στον τάφο της,πάνω στο νησάκι της τεχνητής λίμνης στο οικογενειακό κτήμα των Σπένσερ.Το μουσειο που έχει ανεγείρει εκεί ο κόμης Σπένσερ στη μνήμη της Νταϊάνα,έκλεισε χθες για το κοινό αφού συγκέντρωσε 152 χιλιάδες επισκέπτες που πλήρωσαν 9 λίρες εισιτήριο εισόδου, ο καθένας.

    Ο σερ Ελτον Τζων,φίλος της Νταϊάνα,που με το τραγούδι του Κερί στον Ανεμο, εξέφρασε κατά την κηδεία το πάνδημο πένθος, επέκρινε την οικογένεια της πριγκίπισας για την απόφασή της να ενταφιάσει την πριγκίπισσα τόσο μακριά από το Λονδίνο, όπου ζουν τα παιδιά της και ο πολύς κόσμος που την λάτρεψε και τώρα δεν μπορούν να επισκέπτονται εύκολα τον τάφο της.

    Ο σταρ της ροκ,δήλωσε στην Σάντευ Τέλεγκραφ ότι η Νταϊάνα έπρεπε να ταφεί στην εκκλησία Γουέστμίνστερ Αμπυ όπου κηδεύτηκε.

    Στο Παρίσι,το γλυπτό αντίγραφο της φλόγας του αγάλματος της Ελευθερίας έχει γίνει ανεπίσημα ένα μνημείο για την Νταϊάνα. Η βάση του γλυπτού που βρίσκεται πολύ κοντά στην σήραγγα Ντ`Αλμά όπου συνέβη το μοιραίο,έχει καλυφθεί από λουλούδια και σημειώματα με λόγια αγάπης για την Νταϊάνα.

    [Γ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 31-Aug-98 20:56:55
    Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμαίνεται η θερμοκρασία αυτη την εβδομάδα, καθώς οι βόρειοι άνεμοι, χωρίς να είναι ιδιαίτερα ενισχυμενοι διατηρούνται τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη. Απο την Παρασκευή όμως εξασθενούν και η θερμοκρασία ανεβαίνει 1 με 2 βαθμούς.

    Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά στα Βόρεια ηπειρωτικά.

    Οι βόρειοι άνεμοι διατηρούνται 3 με 5 και κατά τόπους, κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαιο 6 μποφώρ με τάση να εξασθενήσουν την Πέμπτη στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα πλησιάσει το μεσημέρι στα Βόρεια στους 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά στους 32 και στα νησιά στους 30 βαθμούς Κελσίου με μικρή άνοδο την Πέμπτη, κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Friday, 4 September 1998 - 21:15:42 UTC