Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-10-21

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο εμφανίστηκε ο

πρωθυπουργός

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Στα δικαστήρια Γιαννόπουλος-Κατριβάνος
  • [02] Επανέλγχο ψήφων σε Χαλάνδρι-Περιστέρι
  • [03] Επιστολή Σημίτη προς Κλιμά
  • [04] Αγγλία: Δημοσίευμα για σύλληψη Ντενκτάς
  • [05] Ασκηση Νικηφόρος-Τουρκικές παραβιάσεις
  • [06] Τσοχατζόπουλος-Διαψευση δημοσιεύματος
  • [07] Βουλή-Εξετάζεται η άρση ασυλίας Γιοβανούδα-Καραμηνά
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [08] Συμμορίες ανηλίκων
  • [09] Εξορμήσεις αστυνομίας σε οίκους ανοχής
  • [10] Αστυνομικό Δελτίο
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [12] Ιταλία: Νέα κυβέρνηση
  • [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Ασφάλιστρα αυτοκινήτων
  • [14] Χρηματιστήριο 21/10
  • [15] Μείωση στις τιμές των καυσίμων
  • [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο εμφανίστηκε ο

    πρωθυπουργός

    Last Updated: Wednesday, 21-Oct-98 19:14:10
    Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στην κοινοβουλευτική ομάδα, απευθύνοντας απειλές στους αντιφρονούντες και προειδοποιήσεις σε υπουργούς.

    Παράλληλα τόνισε ότι το μήνυμα των εκλογών για τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ είναι "ούτε ένα βημα πίσω, ούτε συμβιβασμός ή συναλλαγή με τον λαϊκισμο της αντιπολίτευσης" και υπεραμύνθηκε την πολιτικής που οδηγεί στον στοχο της ΟΝΕ.

    Ο Κώστας Σημίτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους υπουργούς Εργασίας, Δημόσιας Τάξης, Μεταφορών και Υγείας, μιλώντας για τους τομείς που υπολειτουργούν.

    Για την ανεργία είπε ότι τα προγράμματα άργησαν. Για την υγεία ότι είναι σε κακή κατάσταση και το φακελάκι βασιλεύει. Για την αστυνόμευση ότι είναι ελλειπής, και για τις συγκοινωνίες ότι δεν είναι καλές.

    Από την πλευρά τους βουλευτές που πρόσκεινται στην εσωκομματική αντιπολίτευση άσκησαν δριμύτατη κριτική, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η δευτερολογία του πρωθυπουργού.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Wednesday, 21-Oct-98 19:34:08

    [01] Στα δικαστήρια Γιαννόπουλος-Κατριβάνος

    Στις αίθουσες των δικαστηρίων θα μεταφερθεί η αντιπαράθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου με τον νέο υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς Θεόδωρο Κατριβάνο.Ο κύριος Γιαννόπουλος κατέθεσε το πρωί μήνυση κατά του υπερνομάρχη για συκοφαντική δυσφήμιση.

    [02] Επανέλγχο ψήφων σε Χαλάνδρι-Περιστέρι

    Αιτήσεις για επανέλεγχο και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών στο Χαλάνδρι και στο Περιστέρι κατέθεσαν σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας οι υποψήφιοι κύριοι Παττακός και Καυκάλας και ο κύριος Παχατουρίδης αντιστοίχως.

    Τα ψηφοδέλτια θα καταμετρηθούν εκ νέου από επιτροπή στην οποία θα προϊσταται δικαστής και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των συνδυασμών και στη συνέχεια αφού αναρτηθούν τ'αποτελέσματα στους Δήμους εντός πενθημέρου θα μπορούν να υποβάλλονται ενστάσεις που θα εκδικαστούν από τα διοικητικά δικαστήρια και το ΣτΕ.

    [03] Επιστολή Σημίτη προς Κλιμά

    Με προσφυγή στο Ευρωπαϊκο Δικαστηριο απειλει η Ελλαδα την Κομισιον, εαν, σημερα η Ευρωπαϊκη Επιτροπή, υιοθετησει, οπως αναμενεται τις προτασεις Βαν Ντε Μπρουκ για κοινοτική χρηματοδοτηση της Τουρκίας

    Ο κυβερνητικος εκπροσωπος επιβεβαιωσε οτι υπαρχει επιστολη του κ.Σημιτη προς τον Αυστριακο Πρωθυπουργο κ.Κλιμά, για ελληνικο βετο στην χρηματοδοτηση της Τουρκιας.

    [04] Αγγλία: Δημοσίευμα για σύλληψη Ντενκτάς

    Εξηγήσεις απο τον Υπατο Αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο, Ντέηβιντ Μάντεν θα ζητήσει ο Ραούφ Ντενκτάς σχετικά με το δημοσίευμα των Times.

    Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ενδέχεται ο κ.Ντεκτάς να συλληφθεί πηγαίνοντας στο Λονδίνο άν υπάρξει αίτηση με στοιχειοθετημένες κατηγορίες των Κυπριακών αρχών.

    Στην απάντηση πάντως του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με Κυπριακούς κύκλους, θα τονίζεται πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τον κ.Ντενκτας, άν αυτός ταξιδεύσει στο Λονδίνο.

    [05] Ασκηση Νικηφόρος-Τουρκικές παραβιάσεις

    Στην Κύπρο, συνεχίζεται η άσκηση Νικηφόρος, που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο με τη συμμετοχή του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

    Η άσκηση εξελίσσεται παράλληλα με τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση των Ελληνικών Ενοπων Δυνάμεων στο τρίγωνο Κρήτη-Ρόδος-Κύπρος.

    Η Κυπριακή κυβέρνηση έχει προβεί σε διαβήματα για την παραβίαση του εναέριου χώρου της Κύπρου από τουρκικά αεροπλάνα.

    Εν΄τω μεταξύ η Ιταλία μπλοκάρισε την παράδοση των πυραύλων ``Ασπιτε`` στην Κύπρο, συνδέοντάς την με το θέμα της παράδοσης των ρωσικών πυραύλων S-300.

    [06] Τσοχατζόπουλος-Διαψευση δημοσιεύματος

    Ανάξιο διαψεύσεως θεωρεί το υπουργείο Αμυνας το δημοσίευμα αμερικανικού περιοδικού ότι Ελληνας αξιωματούχος, διαπιστευμένος στην έδρα του ΝΑΤΟ, πιάστηκε επ' αυτοφώρω να στέλνει στην Αθήνα μέσω φαξ ευαίσθητες λεπτομέρειες γύρω από τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια για επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο.

    [07] Βουλή-Εξετάζεται η άρση ασυλίας Γιοβανούδα-Καραμηνά

    Το απογευμα θα συζητηθει στην Ολομελεια της Βουλης η αρση της ασυλιας του βουλευτη της Νεας Δημοκρατιας Κωστα Καραμηνά και του Βαρσαμη Γιοβανουδα, που εχει διαγραφει απο το κομμα της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Wednesday, 21-Oct-98 19:15:44

    [08] Συμμορίες ανηλίκων

    Με εξορμήσεις στα στέκια νεαρών, περιπολίες έξω από σχολεία και με συλλήψεις των γονέων ανήλικων παραβατών, επιχειρούν Αστυνομία και Εισαγγελεία Πειραιώς να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο των συμμοριών που δρούν κυρίως στα δυτικά προάστια.

    Την Παρασκευή απολογούνται στον ανακριτή με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, έξη νεαροί που ομολόγησαν δεκάδες επιθέσεις εναντίον ανηλίκων.

    Την ίδια ώρα η δράση των συμμοριών συνεχίζεται και στο Νέο Κόσμο συνεληφθησαν ένας 16χρονος και ένας 18χρονος, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, οι οποίοι με βία και απειλές έγδυσαν στην κυριολεξία δύο μαθητές λυκείου.

    Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η δράση των συμμοριών να σχετίζεται με διακίνηση ναρκωτικών και την παιδική πορνεία.

    Η δράση των συμμοριών έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από παιδοψυχολόγους, αθλητικούς παράγοντες, αλλά και από την ηγεσία της Αστυνομίας.

    Ολοι συμφωνούν ότι το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία του Τμήματος Ανηλίκων.

    Μόνο το 1996, ανήλικοι πρωταγωνίστησαν σε περίπου 400 χιλιάδες αδικήματα, ενώ σε 17.000 υποθέσεις εμπλέκονται ανήλικοι από 7 έως 17 ετών.

    [09] Εξορμήσεις αστυνομίας σε οίκους ανοχής

    Εξορμήσεις έκανε χθες το βράδυ η Αστυνομία και σε οίκους ανοχής καθώς και σε ξενοδοχεία τρίτης και τέταρτης κατηγορίας σην Ομόνοια μετά την έξαρση της δράσης των κυκλωμάτων μαστρωπείας.

    Ανδρες του τμήματος ηθών συνέλλαβαν 20 αλλοδαπές, οι οποίες θ'απελαθούν.

    Πολλοί από τους οίκους ανοχής τους οποίους επιχείρησαν να ερευνήσουν οι αστυνομικοί ήταν κλειστοί.

    [10] Αστυνομικό Δελτίο

    Πέρασε τον ηλεκτρολόγο για διαρρήκτη και τον πυροβόλησε. Το επεισόδιο συνέβη στην αγροτική περιοχή Νησί στα Κουφάλια της Θεσσαλονίκης.

    Θύμα ο Γεώργιος Ουζούνης 20 ετών, που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και δράστης ο Βασίλειος Καπουτόγλου 72 χρόνων , που παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

    Στη Δράμα συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο Ιωάννης Θεοδώρου, ασφαλιστής ο οποίος κατηγορείται ότι έπαιρνε χρήματα από πελάτες και αντί να τους δίνει αμοιβαία κεφάλαια τα επένδυε για λογαριασμό του.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Wednesday, 21-Oct-98 19:16:00

    [11] Χόλμπρουκ-Κοσσυφοπέδιο

    Στη λήψη στρατιωτικών μέτρων εναντίον του Βελιγραδίου κιόλας από "την ερχόμενη εβδομάδα" είναι δυνατόν να οδηγήσει ο μή πλήρης σεβασμός της συμφωνίας για το Κοσσυφοπέδιο από πλευράς του γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, δήλωσε ο αμερικανός μεσολαβητής Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Λος Αντζελες Τάιμς.

    Ο Χόλμπρουκ που ακόμη βρίσκεται στο Βελιγράδι για διαβουλεύσεις με τη σερβική ηγεσία, υπενθύμισε πως η διαταγή ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ για τη χρήση στρατιωτικών μέσων είναι ακόμη εν ισχύι και η στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί κιόλας από την ερχόμενη εβδομάδα. "Και τη στιγμή ετούτη που σας μιλώ (χθες) ο Μιλόσεβιτς δεν τηρεί πλήρως τη συμφωνία για το Κοσσυφοπέδιο" υπογράμμισε ο ίδιος.

    Σύμφωνα με τον Χόλμπρουκ, ο Μιλόσεβιτς εξακολουθεί να διατάσσει κινήσεις στρατευμάτων στην νότια γιουγκοσλαβική επαρχία.

    "Ο σεβασμός της συμφωνίας σημαίνει ακριβώς σεβασμό της συμφωνίας. Ο Μιλόσεβιτς δεν μπορεί να αποσύρει στρατεύματα και να στέλνει στη θέση τους άλλα. Τούτο σημαίνει πως δεν τηρεί τη συμφωνία".

    Ο ίδιος εμπιστεύθηκε στη συνέντευξή του και την ανησυχία της αμερικανικής πλευράς μήπως προσπαθήσει το αυτονομιστικό κίνημα των Αλβανών της επαρχίας UCK να σαμποτάρει τη συμφωνία "Πιστεύω πως τούτο αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο", διαπίστωσε ο Χόλμπρουκ.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως η άρνηση του Βελιγραδίου να αναγνωρίσει τα δικαιώματα της αλβανικής κοινότητας, "έχει δημιουργήσει μία έντονη και δικαιολογημένη οργή στους κόλπους της αλβανικής αντιπολίτευσης, ορισμένα στελέχη της οποίας αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα". Μολαταύτα, τονίζει "η εκεχειρία είναι προς το συμφέρον όλων και για να επιτύχει η συμφωνία χρειάζονται δύο. Εάν αυτό δεν το κατανοεί η αλβανική κοινότητα, τότε γελιέται".

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Wednesday, 21-Oct-98 19:16:40

    [12] Ιταλία: Νέα κυβέρνηση

    Την συνθεση της νεας ιταλικής κυβερνησης,της 56ης στην μεταπολεμική ιστορία της χωρας υπεβαλε σημερα στον πρόεδρο Σκάλφαρο ο πρώην κομμουνιστής και νέος ηγέτης του Συνασπισμού της Ελιάς Μάσιμο Ντ'Αλέμα,ο οποίος αυτή την ώρα ορκίζεται πρωθυπουργός.

    Η κυβέρνηση περιλαμβάνει επτά μέλη του απερχομένου κεντροαριστερού συνασπισμού, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι και Λαμπέρτο Ντίνι.

    Ο πρώην πρωθυπουργός Τζουλιάνο Αμάτο διορίζεται επί κεφαλής του νεοσύστατου υπουργείου Συνταγματικών Μεταρρυθμίσεων, ενώ ο κομμουνιστής Ολιβιέρο Ντιλιμπέρτο αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Αύριο η το αργότερο έως την Παρασκευή η νεα κυβέρνησή θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

    [ΣΤ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Wednesday, 21-Oct-98 19:15:27

    [13] Ασφάλιστρα αυτοκινήτων

    Με πρόστιμο και αφαίρεση για ένα χρόνο του διπλώματος θα τιμωρούνται όσοι έχουν ανασφάλιστο το αυτοκινητό τους.

    Σχετικό σχέδιο νόμου προωθούν ασφαλιστικές εταιρίες και υπουργείο Αναπτυξης που συμφώνησαν στο πάγωμα των ασφαλίστρων για ένα χρόνο.

    [14] Χρηματιστήριο 21/10

    Με άνοδο 1,79%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2078,81 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 46 δισεκατομμύρια 213 εκατομμύρια δραχμές.

    [15] Μείωση στις τιμές των καυσίμων

    Μειώνονται από τα μεσάνυχτα οι τιμές της βενζίνης κατά 50 λεπτά και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 1&#189; δραχμή. Του πετρελαίου κίνησης μειώνεται κατά μία δραχμή και 10 λεπτά.

    [Ζ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Wednesday, 21-Oct-98 19:17:24
    Νεφώσεις την Πέμπτη σε όλη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά.

    Οι άνεμοι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί.

    Πρόσκαιρη συννεφιά στην Αττική και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

    Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη και θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    [Η] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Wednesday, 21-Oct-98 19:17:13
    Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το επόμενο τετραήμερο με τοπική συννεφιά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον, βόρειους μετριους ανέμους που θα ελαττώσουν σημαντικά την αυξημένη υγρασία και κανονικές θερμοκρασίες.

    Πιο καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρη συννεφιά μόνο στα Δυτικά και Νότια.

    Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα την Παρασκευή στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία χωρίς αλλαγή θα πλησιάσει στους 21 βαθμούς στα Βόρεια και στους 24 με 25 στην υπολοιπη χώρα.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Wednesday, 21 October 1998 - 17:07:25 UTC