Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-11-09

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Μείωση της φορολογίας στα Ι.Χ

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Ν.Δ-Πανεπιστημιακό άσυλο
  • [02] Δημοσκόπηση
  • [03] Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε
  • [04] Κύπρος-Ισραηλινοί κατάσκοποι
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών
  • [06] Αίγινα:Εκδηλώσεις για την εορτή του Α.Νεκταρίου
  • [07] Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στην παιδεία
  • [08] Αστυνομικό δελτίο
  • [09] Επιστρέφουν στην ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί που μετείχαν στο χουντογλέντι
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [10] Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [11] Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών εναντίον του Ιράκ
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [12] Ο θησαυρός των πειρατών
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [13] Συνάντηση Παπαντωνίου-ΓΣΕΕ
  • [14] Χρηματιστήριο 09/11
  • [Η] Καιρός - Σήμερα

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Μείωση της φορολογίας στα Ι.Χ

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:07:08
    Ανάλογα με τον κυβισμό των Ι.Χ θα είναι η μείωση της φορολογίας σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και θα αρχίσει να ισχύει από την προσεχή Δευτέρα.

    Σύμφωνα με την ρύθμιση η μείωση της φορολογίας για μέχρι 900 κυβικά θα είναι 6%, για κυβισμό από 901 κυβικά μέχρι 1400 7%, για μέχρι 1800 κυβικά 6, 2%, για 1801 έως 2000 6% και για πάνω από 2001 κυβικά 4,9%.

    Για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που θα εισάγονται θα επιβληθεί τέλος ταξινόμησης. Τέλος ταξινόμησης δεν θα ισχύει για τα μεταχειρισμενά της Ελληνικής αγοράς.

    Οπως δήλωσε ο υφυπουργός, Γιώργος Δρυς στόχος είναι η τόνωση της αγοράς του καινούργιου αυτοκινήτου ένω για την εφαρμογή των μέτρων θα αρχίσουν από αύριο ελέγχοι στην αγορά από τον ΣΔΟΕ προκειμένου να μην υπάρξουν αλλοίωση των τιμών και να φτάσει η μείωση στον καταναλωτή.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:08:19

    [01] Ν.Δ-Πανεπιστημιακό άσυλο

    Διάσταση απόψεων μεταξύ Κώστα Καραμανλή και ορισμένων στελεχών του για το πανεπιστημιακό άσυλο. Στη σύσκεψη των τομεαρχών ο κ.Καραμανλής πρότεινε να αναλάβει η Ν.Δ, πρωτοβουλία για επαναπροσδιορισμό του ασύλου όμως στελέχη εξέφρασαν διαφορετική άποψη τονίζοντας ότι εκείνο που χρειάζεται είναι καλύτερη συνεργασία πανεπιστημιακών και αστυνομίας.

    Ακόμη συζητήθηκε το θέμα συνεργασίας με την Πολιτική Ανοιξη και όπως δήλωσε ο Αρης Σπηλιοτόπουλος δεν τίθεται θέμα ούτε συνεργασίας ούτε επιστροφής.

    [02] Δημοσκόπηση

    Νίκη της Ν.Δ στις επόμενες εκλογές με ποσοστό 41,8%, έναντι 40,1% του ΠΑΣΟΚ, προβλέπει δημοσκόπηση της Μαρτέλ που δημοσιεύει ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

    Συμμαχικές κυβερνήσεις με όμορες δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ όπως είναι ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ προτείνει ο Κώστας Λαλιώτης με συνεντευξή του στα ΝΕΑ.

    [03] Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε

    Η διέυρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με νέες χώρες μεταξύ των οποίων είναι και η Κύπρος και το θέμα χρηματοδότησης της Τουρκίας είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που συνεδριάζει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

    Συντονισμένες όμως αντιρρήσεις για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση διατυπώνουν Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία

    Η Ελληνική κυβέρνηση αντιτείνει ότι οι πιέσεις των κοινοτικών εταίρων θα πρέπει να στραφούν στην Αγκυρα, που επιδιώκει την ομηρία της Κύπρου.

    [04] Κύπρος-Ισραηλινοί κατάσκοποι

    Για την επιστροφή στο Ισραήλ των δύο Ισραηλινών που συνελήφθησαν στην Κύπρο ως ύποπτοι κατασκοπείας, δήλωσε πως θα φροντίσει ο Βένιαμιν Νετανιάχου, και αυτό ακόμη κι αν οι δύο δεν εργάζονταν για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

    Στο διαμέρισμα πάντως όπου διέμειναν οι δύο ισραηλινοί βρέθηκε εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε για να διαπιστώσουν άν η Κυπριακή Εθνοφρουρά έχει οπλικά συστήματα αμερικανικής κατασκευής.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:18:09

    [05] Απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών

    Στον αστερισμό της έντασης εξακολουθεί να κινείται ο χώρος της Υγείας, με επίκεντρο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για τις εφημερίες. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ που έχει εξαγγείλει εξάωρες στάσεις εργασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενημέρωσε το μεσημέρι τον Υπουργό Υγείας Λάμπρο Παπαδήμα, αλλά δεν ελήφθη απόφαση.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξήγγειλε πανιατρική απεργία για την Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης στην ΕΙΝΑΠ και καλεί τους ιδιώτες γιατρούς του λεκανοπεδίου καθώς και τους γιατρούς του ΙΚΑ που έχουν ιδιωτικά ιατρεία να συμμετάσχουν. Οι ειδικευόμενοι γιατροί Αθήνας-Πειραιά θα απεργήσουν στις 11- 12-και 13 του μηνα.

    [06] Αίγινα:Εκδηλώσεις για την εορτή του Α.Νεκταρίου

    Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Αίγινα για την εορτη του Αγίου Νεκταρίου, με την πανηγυρική Λειτουργία και τη Λιτανεία της Εικόνας.

    Οι εκατοντάδες πιστοί, κάτοικοι του νησιού και επισκέπτες, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τη Δικαιοσύνη και τόνισε ότι όλοι πρέπει να προσεχουν την εφαρμογή της, ώστε να μην προκαλούνται αδικίες.

    Ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησιας χαρακτήρισε αντιδημοκρατικό μέτρο, που στρέφεται εναντίον της ελευθερίας του ανθρώπου, την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να καταργήσει την εφορευτική επιτροπή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στην Κωνσταντινούπολη. Παρόμοια καταγγελια έχει κάνει ο Οικουμενικος Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    [07] Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στην παιδεία

    Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στο χώρο της Παιδείας ενάντια στις μεταρρυθμίσεις Αρσένη.

    Μαθητές έχουν εξαγγείλει συλλαλητήριο για την Τετάρτη το πρωϊ ενώ από σήμερα θα αρχίσουν συνεδριάσεις στις τοπικές ενώσεις καθηγητών για κινητοποιήσεις του κλάδου.

    Στη Θεσσαλονίκη, μαθητές 13 Δημοτικών σχολείων παρέμειναν σήμερα στα προαύλια, διαμαρτυρόμενοι για τις συνενώσεις τμημάτων.

    Εν τω μεταξύ ο υπουργός Παιδείας έδωσε στην δημοσιότητα την ύλη στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές της Β' Λυκείου σύμφωνα με το ενιαίο Λύκειο. Το 60% της εξεταστέας ύλης θα είναι από την διδαχθείσα ύλη.

    Ο κ.Αρσένης τόνισε ότι για τον λόγο αυτό οι μαθητές δεν υπάρχει λόγος να εγγραφούν σε φροντιστήρια και επανέλαβε ότι η εκπαιδευτική μεταρύθμιση προχωρά κανονικά.

    [08] Αστυνομικό δελτίο

    Στο εισαγγελλέα θα οδηγηθούν εντός της ημέρας οι σεσημασμένοι κακοποιοί Βλάσης Παπαχρήστος και Κυριάκος Βερόπουλος που συνελήφθησαν χθες βράδυ στη Γλυφάδα μετά από άγρια καταδίωξη από αστυνομικούς.

    Ασσύληπτοι παραμένουν ο δραπέτης των φυλακών Μερκούρης Σοφρώνης και η συζυγός του που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο με του δύο συληφθέντες.

    Νέο κρούσμα νεανικής βίας χθες βράδυ στο Κερατσίνι.

    Ομάδα από 6 νεαρούς επιτέθηκε στον 18χρονο, Γιάννη Χριστάκη στην πλατεία Λάου με σκοπό να τον ληστέψουν.

    Ο Χριστάκης αντιστάθηκε και διέφυγε χωρίς να του πάρουν κάτι ενώ διέφυγαν της σύλληψης και οι νεαροί.

    Για τρείς νέες κατηγορίες επιθέσεων σε βάρος γυναικών απολογείται ο 22χρονος φοιτητής της Ναυπηγικής, Μανώλης Αλιφραγκής στην 14η τακτική ανακρίτρια.

    Πολύ ψύχραιμος ο ήδη προφυλακισμένος για τρείς βιασμούς και μία απόπειρα, φοιτητής, προσήλθε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί για μια ακόμη επίθεση- απόπειρα βιασμού, μια σεξουαλική παρενόχληση και για αρπαγή τσάντας.

    Τις επόμενες ημέρες θα απολογηθεί στον εισαγγελέα Κοζάνης ο αστυνομικός, Παναγιώτης Τσολερίδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με υπόπτους σκότωσε με το ιδιωτικό του περίστροφο έναν 40χρονο Αλβανό.

    Η δικογραφία του Τσολερίδη δεν ήταν έτοιμη και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική γνώμη του εισαγγελέα καθώς από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι ο αστυνομικός ήταν σε άμυνα.

    Θύματα ληστείας έπεσαν στις 08.30πμ 23 Κούρδοι πρόσφυγες.

    Τρία άτομα, προσφέρθηκαν να τους μισθώσουν το φορτηγό τους και να τους μεταφέρουν στη Μάνδρα προς αναζήτηση δουλειάς. Ομως υπό την απειλή όπλων τους λήστεψαν τελικά, όταν το φορτηγό έφθασε στη λεωφόρο Καμαρίου και τους άρπαξαν 180 χιλιάδες δραχμές και 220 δολλάρια.

    250 χιλιάδες άρπαξαν τα ξημερώματα δύο άγνωστοι από την εξηντατριάχρονη Κατερίνα Πορφύρη, εισβάλλοντας στο σπίτι της στην Ηλιούπολη.

    Μόνον υλικές ζημιές προκάλεσε έκρηξη χειροβομβίδας τα ξημερώματα σε υπόγειο γκαράζ επί της Λεωφόρου Κηφισίας 213.

    [09] Επιστρέφουν στην ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί που μετείχαν στο χουντογλέντι

    Επιστρέφουν στην Ελληνική Αστυνομία οι αστυνομικοί που μετείχαν στο χουντογλέντι στη Θέρμη, σύμφωνα με την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:08:05

    [10] Κοσσυφοπέδιο

    TA πρώτα χιόνια έπεσαν το Σαββατοκύριακο στο Κοσσυφοπέδιο και χιλιάδες πρόσφυγες αντιμετωπίζουν ήδη τον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς τραγωδίας.

    Πολλά ορεινά χωριά έχουν αποκλειστεί και είναι δύσκολη αν όχι αδύνατη η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι πρόσφυγες φοβούνται να επιστρέψουν στις εστίες τους λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων.

    Δυο σέρβοι αστυνομικοί-τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από την περασμένη Παρασκευή-βρέθηκαν σήμερα νεκροί στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι δύο αστυνομικοί απήχθησαν και εκτελέστηκαν από τους Αλβανούς αντάρτες του "Απελευθερωτικού Στρατού" του Κοσσυφοπεδίου κοντά στο Μαλίσεβο.

    Οι αρχές πιστεύουν ότι οι αστυνομικοί εκτελέστηκαν σε αντίποινα για τον θάνατο πέντε Αλβανών ανταρτών στη διάρκεια επιχείρησης της σερβικής αστυνομίας στην περιοχή Οπτερούσα.

    Η κατάσταση στο Κοσσυφοπεδίο οξύνεται και πάλι τέσσερεις εβδομάδες μετά την συμφωνία του προέδρου Μιλόσεβιτς με τον αμερικανό απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ

    Αλβανοί αντάρτες επιτέθηκαν μάλιστα το βράδυ της Κυπριακής με όλμους στο αστυνομικό τμήμα του Μαλίσεβο, δίχως να υπάρξουν θύματα.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:38:55

    [11] Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών εναντίον του Ιράκ

    Πολύ κοντά στην πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών εναντίον του Ιράκ βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, καθώς η Βαγδάτη αρνείται να συνεργαστεί με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, που ελέγχουν το Ιρακινό οπλοστάσιο.

    Ο βρετανός υπουργός Αμυνας, Τζορτζ Ρόμπερτσον ,που πραγματοποιεί περιοδεία στις χώρες του Κόλπου, κατηγόρησε τον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσεϊν ότι προκαλεί τη χειρότερη κρίση από τον Πόλεμο του Κόλπου και τον προειδοποίησε ότι "τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται".

    Ο αντιπρόεδρος της Ιρακινής κυβέρνησης Ταρέκ Αζίζ δήλωσε μάλιστα ότι η χώρα του δεν θα ξαναρχίσει την συνεργασία με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού δεν άρει το εμπάργκο κατά της Βαγδάτης.

    Ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Κλίντον και οι σύμβουλοί του έχουν χάσει την υπομονή τους με αυτό το " παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι", που αρέσκεται να παίζει ο Σαντάμ Χουσείν.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον Περσικό Κόλπο: το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ κι άλλα 20 πολεμικά πλοία, 7 εκ των οποίων έχουν τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων Κρούζ Τόμαχοκ. Διαθέτουν επίσης 174 πολεμικά αεροπλάνα σε βάσεις της περιοχής και στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:07:36

    [12] Ο θησαυρός των πειρατών

    Ηταν πρίν από τριακόσια χρόνια χρόνια.

    Τό σωτήριον έτος 1678, η πανισχυρη Γαλλική αρμάδα, αποτελούμενη από 35 πλοία πού μετέφεραν έξι χιλιάδες άνδρες, έφθασε στά ανοιχτά τής Βενεζουέλα, μέ έναν καί μοναδικό σκοπό.

    Νά επιτεθεί εναντίον τού νησιού Κουρασάο πού ήταν υπό Ολλανδική κατοχή.

    Πάνοπλοι οί Γάλλοι, πιό έξυπνοι οί Ολλανδοί.

    Μέ διάφορά ναυτικά τεχνασματα, οί Ολλανδοί παρέσυραν τούς Γάλλους κοντά στά νησιά Λάς Αβες, ή αλλοιώς τό νησιωτικό σύμπλεγμα τών Πουλιών καί τούς αποδεκάτισαν.

    Εριξαν τούς Γάλλους στόν φοβερό καί τρομερό γιά τήν εποχή κοραλιογενή ύφαλο τών νησιών καί τούς βύθισαν τήν μισή δύναμη τής αρμάδας, περίπου 18 πολεμικά πλοία.

    Πεντακόσιοι άνθρωποι πνίγηκαν καί αμέτρητοι άλλοι έχασαν τήν ζωή τους στά ακατοίκητα νησιά, αφού ναυάγησαν χωρις τροφή καί νερό.

    Τα κουφάρια τών πλοίων εντοπίσθηκαν πρίν από λίγες ημέρες καί πολλοί χαρακτήρισαν τήν ανακάλυψη ώς τήν μεγαλύτερη καί πιό σημαντική όλων τών εποχών.

    Ενας αμύθητος θησαυρός μέ όλην τήν σημασία τών λέξεων, απλώνεται στά ανοιχτά τής Βενεζουέλα κοντά στά νησιά τών πουλιών.

    Σέ μικρή απόσταση από τόν κοραλλιογενή ύφαλο τών εξωτικών νησιών, ανάμεσα στά κουφάρια τών γαλλικων πολεμικών πλοίων, βρίσκονται καί τά βυθισμένα σκαριά τριών πειρατικών τής εποχής.

    Σέ πολλά από τά γαλλικά πλοία βρέθηκαν 120 μπρούτζινα κανόνια καί μεγάλος αριθμός σπαθιών καί πιστολιών καί μάλιστα διατηρημένα σέ άριστη κατάσταση.

    Ο αμύθητος θησαυρός τών πειρατικών καί τών πολεμικών πλοίων βρίσκεται εκεί καί η ομάδα τών επιστημόνων πού τόν εντόπισε πιέζει τήν κυβέρνηση τής Βενεζουέλα νά κηρύξει τήν περιοχή, προστατευόμενο θαλάσσιο μουσείο.

    Οί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ένας αμύθητος θησαυρός βρίσκεται στά βυθισμένα κουφάρια τών πειρατικών αλλά καί τών πολεμικών πλοίων.

    Καί αυτό γιατί, εκτός από τούς πειρατές πού συνήθιζαν νά μεταφέρουν στά αμπάρια τα λάφυρα τους καί τά πολεμικά πλοία ήταν γεμάτα χρυσάφι.

    Αλλωστε η δουλειά τών στόλων τής εποχής, όλων τών κρατών, δέν ήταν τίποτε άλλο από νόμιμη πειρατεία.

    Οί εργασίες τής επιστημονικής ομάδας συνεχίζονται.

    Απλώς τώρα έχουν τόν φόβο ότι η δημοσιοποίηση τής ανακάλυψης τους ίσως προσελκύσει πολλούς επαγγελματίες κυνηγούς θησαυρών.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:06:54

    [13] Συνάντηση Παπαντωνίου-ΓΣΕΕ

    Ακαρπη τελικά απέβη η σημερινή συνάντηση Παπαντωνίου-ΓΣΕΕ.

    Ο κ.Παπαντωνίου παρέπεμψε για φορολογικές ελαφρύνσεις στο προϋπολογισμό του 2.000 και τόνισε ότι το '99 θα υπάρξει στροφή της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης ενώ 180 δις θα κοστίσουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις.

    Προέβλεψε επίσης πληθωρισμό για τα μέσα του '99, 2% και μίλησε για σημαντικές μειώσεις στα επιτόκια. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.Πολυζογώπουλος είπε ότι δεν μπορούμε να ασπασθούμε την λογική του "ζήσε Μάη μου." Στις επόμενες μέρες το προεδρείο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ενώ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για μία από τη μέρες που θα συζητήτε ο προϋπολογισμός.

    [14] Χρηματιστήριο 09/11

    Με πτώση 0,23%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.250,59 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 44 δισεκατομμύρια 430 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Monday, 09-Nov-98 19:09:40
    Καλός καιρός προβλέπεται για την Τρίτη, με τοπική συννεφιά το πρωί στην ανατολική Ελλάδα.

    Οι άνεμοι θα πνεόυν βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικα μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση.

    Νεφώσεις στην Αττική, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

    Σχεδόν αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη όπου ο υδράργυρος θα φθάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου.

    [Θ] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Monday, 09-Nov-98 19:09:31
    Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιασει το επόμενο 24ωρο ο καιρός, οι βόρειοι άνεμοι εξασθενούν και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία. Ωστόσο, την Τετάρτη και την Πέμπτη ξαναχαλαει με νοτιάδες και βροχές, ενω την Παρασκευή βελτιώνεται και πάλι αλλά προσωρινα.

    Την Τετάρτη στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα σταδιακά θα συννεφιάσει και θα βρέξει. Μάλιστα αργά το απόγευμα οι βροχές θα δυναμώσουν, ενώ στα Δυτικά θα εκδηλωθουν και καταιγίδες. Στις νότιες περιοχές θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά.

    Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι, στα Ανατολικά αρχικά παραμένουν βόρειοι, γύρω στα 4 με 5 μποφώρ, αλλά σταδιακά και εκεί θα γίνουν νότιοι με την ίδια ένταση.

    Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φθάσει στα Βόρεια στους 16 με 17 βαθμούς και στους 19 με 20 στην υπόλοιπη χώρα.

    Κακοκαιρία θα έχουμε την Πέμπτη, με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας. Πάντως, τη νύχτα στα Δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

    Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 5 με 6 μποφωρ σταδιακά όμως στα Δυτικά και Βόρεια θα γίνουν βορειοι με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασια σε πτώση, κυρίως στα Βόρεια, όπου το μεσημέρι δεν θα ανέβει πάνω από τους 13 βαθμούς, στις άλλες όμως περιοχές θα πλησιάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Monday, 9 November 1998 - 18:29:51 UTC