Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 98-12-01

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna Radio <http://www.antenna.gr/> - email: antenna@compulink.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Φιάσκο η πώληση των ΚΑΕ

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] Δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων
  • [02] Στο Οσλο ο Θ.Πάγκαλος
  • [03] Εβερτ:Συνταξιοδότηση στρατιωτικών
  • [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη
  • [05] Ψηλό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [06] Σε κλοιό η Ελλάδα
  • [07] Οι μαθητές συνεχίζουν
  • [08] Δίκη Ακη Πάνου
  • [09] Ευθύνες για το Γιάκλοβεφ
  • [10] Απαγωγή υπαλλήλου
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [11] Απειλείτε ο αγώνας Γαλατά Σαράϊ-Γιουβέντους
  • [12] Τουρκία-Ιράκ-PKK
  • [Ε] Πολιτική - Διεθνή

  • [13] Ενίσχυση των Παλαιστινίων
  • [14] Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε
  • [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

  • [15] Η Φόρντ και η Τζένεραλ Μότορς συνεργάτες των Ναζί;
  • [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [16] Πτώση στο Χρηματιστήριο
  • [17] Λήζινγκ για τις εργατικές κατοικίες
  • [18] Συγχωνεύονται ΤΟΤΑΛ-ΠΕΤΡΟΦΙΝΑ
  • [19] Γρήγορα προσωπικά δάνεια
  • [20] Χρηματιστήριο
  • [Η] Υγεία - Ειδήσεις

  • [21] Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS
  • [22] Τρώτε λαχανικά συνιστά η επιστήμη
  • [Θ] Καιρός - Σήμερα

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Φιάσκο η πώληση των ΚΑΕ

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:11:43
    Φιάσκο αποδείχθηκε η πώληση των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Η κοινοπραξία που είχε πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό δεν κατέβαλε το ποσό των 81 δισ. δρχ. για την εξαγορά του 67% των μετοχών ως τις 10 το πρωί, προθεσμία που είχε θέσει η κυβέρνηση.

    Είναι η δεύτερη αποτυχία μετά εκείνη της Ιονικής Τράπεζας.

    Μη ευχάριστη και μη αναμενόμενη η εξέλιξη, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, συμπληρώνοντας οτι αυτό δεν πτοεί την κυβέρνηση που θα συνεχίσει με πρόσκληση ενδιαφέροντος.

    Πάντως οι πρώτες αρνητικές επιδράσεις εκδηλώθηκαν στο Χρηματιστήριο όπου ο Γενικός Δείκτης σημείωνε πτώση της τάξης του 2%.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:13:32

    [01] Δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων

    Κυβερνήσεις συνεργασίας για το μέλλον επιθυμεί το 56,6% σύμφωνα με δημοσκόπηση της V-PRC, για την εφημερίδα "ΤΑ ΝEA".

    Στα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης είναι ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται περισσότερο αξιόπιστο ώς προς τη δυνατότητα επίτευξης του στόχου της ΟΝΕ, η ΝΔ εμφανίζεται ως πολύ πιο θελκτική πρόταση εξουσίας για τα θέματα της Παιδείας και της Υγείας καθώς και σε προβλήματα οπως η καταπολέμηση της ανεργίας, και της εγκληματικότητας.

    [02] Στο Οσλο ο Θ.Πάγκαλος

    Ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος εφθασε στις 12 σήμερα το μεσημέρι στην Κοπεγχάγη για μονοήμερη επίσκεψη εργασίας.

    Ο κ. Πάγκαλος θα παρακαθήσει το μεσημέρι σε γεύμα εργασίας με τον Δανό ομόλογό του Νηλς Πέτερσεν, και θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των δυο αντιπροσωπειών.

    Στη συνάντηση Πάγκαλου-Πέτερσεν θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, θέματα που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις σχέσεις ΝΑΤΟ - ΔΕΕ και γενικότερα την ευρωπαϊκή πολιτική ασφαλείας και άμυνας, τη διεθνή οικονομική κρίση, τα Βαλκάνια, το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κ. Πάγκαλος θα αναχωρήσει το απόγευμα για το Οσλο οπου θα έχει διμερείς επαφές και θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ. Στο περιθώριο της συνάντησης αυτής ο κ. Πάγκαλος θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Σλοβακίας και της Λετονίας.

    [03] Εβερτ:Συνταξιοδότηση στρατιωτικών

    Την πλήρη συνταξιοδότηση, στρατιωτικών ή υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας, που χάνουν τη ζωή τους εν' ώρα καθήκοντος, ζητούν ο Μιλτιάδης Εβερτ και 15 βουλευτές της Ν.Δ, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή.

    [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη

    Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος χθες από την Πάτρα τάχθηκε κατά της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από το λαό.

    [05] Ψηλό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ

    Ντέρμπυ υπουργών για το ποδόσφαιρο με αφορμή τη βαριά τιμωρία του ΠΑΟΚ από τον αθλητικό δικαστή.

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις αιτιάσεις Τσοχατζόπουλου περί "νονών" στο ποδόσφαιρο δήλωσε ότι, "άν και το ποδόσφαιρο έχει τεθεί εν' αμφιβόλω, εν' τούτοις παλιομοδίτικες μεγαλοστομίες και ανεύθυνες ενέργειες δεν βοηθούν".

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:12:37

    [06] Σε κλοιό η Ελλάδα

    Ουρές στα σύνορα, τα λιμάνια και τα βενζινάδικα, λόγω της απεργίας των τελωνειακών.

    Ιδιαίτερα έντονα προβλήματα από την έλειψη καυσίμων αντιμετωπίζουν 25 νομοί της χώρας στην, δε, Αττική στέρεψε το 95% των πρατηρίων. Παρουσιάσθηκαν όμως και κρούσματα αισχροκέρδειας καθώς αρκετοί πρατηριούχοι έβαλαν "καπέλο" στις τιμές.

    Το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους προκειμένου να αντιμετωπίσει περιπτώσεις που οι πρατηριούχοι κρύβουν καύσιμα για να πουλήσουν αργότερα με "καπέλο".

    Στον ΟΣΕ συνεχίζονται και σήμερα οι στάσεις εργασίας.

    Από αύριο οι εργαζόμενοι ξεκινούν τρείς διαδοχικές 24ωρες απεργίες.

    Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν από σήμερα οι Νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Αύριο απεργούν εφοριακοί και οικοδόμοι, οι, δε, εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, θα πραγματοποιήσουν δύο 4ωρες στάσεις εργασίας. Πέμπτη και Παρασκευή απεργούν οι δικαστικοί επιμελητές και το Σάββατο οι εργαζόμενοι στα καζίνο.

    [07] Οι μαθητές συνεχίζουν

    Μπαράζ καταλήψεων στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

    Σπουδαστές και μαθητές έχουν εξαγγείλει για αύριο πανελλαδική κινητοποίηση με αφορμή τη συζήτηση στο ΣτΕ της προσφυγής κατά των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής.

    Σήμερα οι μαθητές του Πολυκλαδικού Λυκείου της Νέας Φιλαδελφειας απέκλεισαν για δύο περίπου ώρες την Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Renault. Οι φοιτητές της Παντείου με τη σειρά τους έκλεισαν την λεωφόρο Συγγρού.

    Ο πρωθυπουργός, εν τω μεταξυ, εξέφρασε εκ' νέου την πλήρη υποστήριξή του στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του υπουργου Παιδείας.

    [08] Δίκη Ακη Πάνου

    Αναβλήθηκε η δίκη του Ακη Πάνου στο Εφετείο της Κομοτηνής, λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων μεταξύ των οποίων η κόρη και η σύζυγος του συνθέτη. Ο Ακης Πάνου πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ισόβια καθειρξη για τη δολοφονία του φίλου της κόρης του Σωτήρη Γιαλαμά.

    [09] Ευθύνες για το Γιάκλοβεφ

    Σε λάθη του πληρώματος και στη κακή κατάσταση του μοιραίου Γιάκοβλεφ, αποδίδει το πόρισμα των εμπειρογνωμώνων τη τραγωδία, του περασμενου Δεκεμβρη, στα Πιέρια Ορη.

    Ωστόσο οι συγγενείς των θυμάτων δεν ικανοποιούνται από το πόρισμα και ετοιμάζουν υπόμνημα ζητρώντας να

    καταλογιστούν ευθύνες και στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που ήσαν στον Πύργο Ελέγχου το μοιραίο βράδυ.

    [10] Απαγωγή υπαλλήλου

    Στο Τζάννειο Νοσοκομείο μεταφερθηκε, τα ξημερωματα, ο 32χρονος Σωτήρης Κόλλας ο οποίος βρεθηκε απο οδοκαθαριστές δεμένος και φιμωμένος στον περιφερειακό δρόμο των διυλιστηρίων Ασπροπύργου.

    Τον 32χρονο, υπαλληλο της εταιρειας ΦΕΡΚΑΛ, απήγαγαν κατα δηλωσή του, δύο Αλβανοι έξω απο τραπεζα της οδού Αθηνάς, οπου ειχε παει προκειμένου να καταθέσει το ποσό των τεσσαρων εκατομμυρίων δραχμών.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:13:19

    [11] Απειλείτε ο αγώνας Γαλατά Σαράϊ-Γιουβέντους

    Νέες απειλές κατά της Ιταλίας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζέμ για τη στάση της στο ζήτημα Οτσαλάν, προκαλώντας νέα ένταση μια ημέρα πριν απο τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Γαλατά σαράϊ και της Γιουβέντους στην Κωνσταντινούπολη.

    [12] Τουρκία-Ιράκ-PKK

    Ο τουρκικός στρατός επιδίδεται σε ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον ανταρτών πιστών στον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο, τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβάρδισαν μια μεγάλη περιοχή μεταξύ των πόλεων Κουκούρτσα, Σεμντινλί και Γιουκσέκοβα, στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Δεν υπάρχουν πρός το παρόν πληροφορίες για θύματα.

    Το πρακτορείο δέν ανέφερε πότε άρχισε η επιχείρηση, αλλά υποστήριξε ότι θα διαρκέσει μέχρι να διαπιστωθεί ότι δέν υπάρχουν άλλοι αντάρτες του PΚΚ στην περιοχή.

    Το πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας στην περιοχή ανέφερε ότι 1.728 αντάρτες του PKK και 308 τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Τουρκία και το βόρειο Ιράκ, από την αρχή της χρονιάς. Στο ίδιο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 178 αντάρτες, ενώ 115 παραδόθηκαν.

    [Ε] Πολιτική - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:13:43

    [13] Ενίσχυση των Παλαιστινίων

    Πάνω απο τρία δισεκατομύρια δολλάρια θα λάβουν οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Οχθης στη διάρκεια των πέντε προσεχών χρονων απο τις χώρες δωρητές που έλαβαν μέρος στη Διασκεψη της Ουάσιγκτον.

    [14] Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε

    Ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Αυστρίας θα προτείνει σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μία κοινή πρόταση για την πολιτική στον τομέα της απασχόλησης, όπως γράφουν οι αυστριακές εφημερίδες. Ο Χόστας θα υποβάλλει την πρόταση σε έγγραφο εργασίας που θα παρουσιασθεί στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, στις Βρυξέλλες.

    "Χαράσσουμε νέους δρόμους με αυτή την προσπάθεια να εμπλακούν οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας", δήλωσε ο Χόστας, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

    Βασικός στόχος της κοινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι να προσδιορισθούν οι κατευθυντήριες γραμμές στον τομέα της απασχόλησης, που θα παρουσιασθούν στη σύνοδο κορυφής που θα γίνει στη Βιένη στις 11 και 12 Δεκεμβρίου.

    [ΣΤ] Γεγονότα - Διεθνή

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:12:49

    [15] Η Φόρντ και η Τζένεραλ Μότορς συνεργάτες των Ναζί;

    Σάλος έχει προκληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Πόστ το οποίο αναφέρει πως οι μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Φόρντ και η Τζένεραλ Μότορς διατηρούσαν συνεργασία με το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας.

    Η Ουάσινγκτον Ποστ επικαλούμενη αμερικανικά και γερμανικά αρχεία καθώς και αμερικανούς ιστορικούς και δικηγόρους αναφέρει ότι οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αποκόμισαν κέρδη από την χρησιμοποίηση της καταναγκαστικής εργασίας των αιχμαλώτων πολέμου.

    Οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αποκρούσει τις κατηγορίες για χρησιμοποίηση της καταναγκαστικής εργασίας των αιχμαλώτων πολέμου στις θυγατρικές τους στην Γερμανία ή ότι ενίσχυσαν την γερμανική πολεμική μηχανή κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

    Την ίδια ώρα με τη συμμετοχή και της Ελλάδας αρχίζει σήμερα στην Ουάσιγκτον η διεθνής διάσκεψη για τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε παράνομα η ναζιστική Γερμανία απο τα θύματα του ολοκαυτώματος.

    [Ζ] Οικονομία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:12:15

    [16] Πτώση στο Χρηματιστήριο

    Πτώση 1,66 τοις εκατό σημείωσε ο γενικός δείκτης των μετοχών στο Χρηματιστήριο, στον απόηχο της αποτυχίας του διαγωνισμού για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών. Η σύμβαση με την Σαρέσκο καταγγέλθηκε σήμερα επειδή δεν καταβλήθηκε το τίμημα.

    Δεν θα γίνει νέος διαγωνισμός, αλλά πρόσκληση ενδιαφέροντος δηλώνει στον Αntenna, ο υφυπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Γιά νέο φιάσκο που διασύρει τη χώρα διεθνώς κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας 'Αρης Σπηλιωτόπουλος. Παρέμβαση του εισαγγελέα Κολιοκώστα, ζητεί ο Μιλτιάδης Εβερτ.

    [17] Λήζινγκ για τις εργατικές κατοικίες

    Λήζινγκ για τις εργατικές κατοικίες, θα καθιερωθεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας , με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί το Μάρτιο .

    Ακόμη στο νομοσχέδιο θα περιέχονται διατάξεις που θα προβλέπουν την αγορά εργατικής κατοικίας από τους Ασφαλισμένους του ΙΚΑ με δόσεις, οι οποίες θα λαμβάνονται εν' είδει ενοικίου.

    [18] Συγχωνεύονται ΤΟΤΑΛ-ΠΕΤΡΟΦΙΝΑ

    Τη συγχώνευσή του με την πετρελαϊκή εταιρεία Πετροφίνα του Βελγίου, ανακοίνωσε ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Τοτάλ SA, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της έκτης σε μέγεθος βιομηχανίας πετρελαίου στον κόσμο και την τρίτη στην Ευρώπη.

    [19] Γρήγορα προσωπικά δάνεια

    Αν χρειάζεστε επειγόντως αρκετα χρήματα που φθάνουν απο 1.000.000 έως 8.000.000 δρχ., υπάρχει ένα προσωπικό δάνειο που μπορείτε να πάρετε σε μισή ώρα.

    Kυριολεκτικά σε μισή ώρα η τράπεζα απαντά στο αίτημά σας και στη συνέχεια εκταμιεύετε το ποσό, αρκεί να έχετε μαζί σας τα σχετικά παραστατικά.

    Μπορείτε μάλιστα να μάθετε άν μπορείτε να εξασφαλίσετε ένα τέτοιο δάνειο και με ένα απλό τηλεφωνημα στην τράπεζα, ενώ πρέπει να ξέρετε ότι το επιτόκιο είναι 22%.

    [20] Χρηματιστήριο

    Με πτώση 1,66%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 2.470,09 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 69 δισεκατομμύρια 448 εκατομμύρια δραχμές.

    [Η] Υγεία - Ειδήσεις

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:13:04

    [21] Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

    Ανησυχία για τα προβλήματα στον τομέα πρόληψης του AIDS εκφράζουν οι επιστήμονες του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων, με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά της μάστιγας του αιώνα.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον θα αναγγείλει σήμερα τη διάθεση 10 εκατομμυρίων δολλαρίων για την φροντίδα ορφανών που πάσχουν απο τη μάστιγα του ΕΙΤΖ

    Αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του AIDS, αλλά ανησυχία για τα προβλήματα στον τομέα πρόληψης εκφράζουν οι επιστήμονες του Κέντρου Ειδικών Λοιμώξεων, με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας κατά της μάστιγας του αιώνα.

    [22] Τρώτε λαχανικά συνιστά η επιστήμη

    Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι καλύτερη από τη χορήγηση βιταμινών για την θωράκιση του οργανισμού από πολλές σύγχρονες παθήσεις, μεταξύ των οποίων ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

    [Θ] Καιρός - Σήμερα

    Last Updated: Tuesday, 01-Dec-98 17:14:27
    Τοπικές βροχές προβλέπονται για την Τετάρτη κυρίως στην Δυτική Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

    Στην Αττική, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 16 βαθμούς κελσίου.

    Ιδιες καιρικές συνθήκες και στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία που θα φθάσει του 12 βαθμούς Κελσίου.

    [Ι] Καιρός - Πρόγνωση

    Last Updated:Tuesday, 01-Dec-98 17:14:16
    Τοπικες βροχές κυρίως στα Δυτικά και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη θα έχουμε και τις επόμενες 4-5 μέρες. Μάλιστα από την Παρασκευή ο καιρός θα είναι πιο βαρύς, αλλά από το Σάββατο θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση.

    Την Πέμπτη, στο Ιόνιο και την ηπειρωτικη Ελλάδα δεν αποκλείεται να βρέξει και πάλι, κυρίως όμως στα Δυτικά, ενώ στην υπολοιπη χώρα θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά.

    Οι άνεμοι παραμένουν νότιοανατολικοί στα Δυτικά, 6 με 7 και πιθανόν από το απόγευμα στο Ιόνιο 8 μποφώρ, ενώ στις άλλες περιοχές θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο 7 μποφώρ, με βαθμιαία όμως εξασθένηση από το μεσημέρι.

    Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα πλησιάσει στους 12 βαθμούς στα Βόρεια και στους 16 με 18 στην υπόλοιπη χώρα.

    Επιδεινώνεται ο καιρός την Παρασκευή, με βροχές και καταιγίδες, που θα αρχίσουν από τα Δυτικά και σταδιακά μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται κατά τόπους να είναι έντονες.

    Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις 8 μποφώρ, ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα φθάσει στα Βόρεια στους 12 βαθμούς και στους 16 με 17 στις άλλες περιοχές της χώρας.

    (c) ANT1 Radio 1998


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.00 run on Tuesday, 1 December 1998 - 17:26:44 UTC