Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Antenna: News in Greek (PM), 99-02-26

Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Antenna <www.antenna.gr/> - email: webmaster@antenna.gr

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

[Α] Αφαντος ο Καλεντερίδης

[Β] Πολιτική - Ελλάδα

  • [01] EE-Μεταρύθμιση κοινής αγροτικής πολιτικής
  • [02] Τέλος καλό
  • [03] Εκλογές ζητάει ο Κ.Καραμανλής
  • [04] Κορυφώνεται η Τουρκική ανθελληνική υστερία
  • [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

  • [05] Στον Πειραιά το Σαπφώ
  • [06] Αστυνομικό Δελτίο
  • [07] Αφαντοι οι δραπέτες
  • [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

  • [08] Κοσσυφοπέδιο
  • [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

  • [09] Φορολογικές ελαφρύνσεις
  • [10] Χρηματιστήριο-Ανοδος 0,24%
  • [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση


    [Α] Αφαντος ο Καλεντερίδης

    26/02/99

    Σε δικαστικό επίπεδο μεταφέρεται πλέον το θρίλερ της υπόθεσης Οτσαλάν, καθώς οι εισαγγελείς αναζητούν τώρα τον ταγματάρχη Καλεντερίδη και τις συντρόφισσες του Κούρδου ηγέτη, και τον πρέσβη Γιώργο Κωστούλα για να φωτίσουν με τις καταθέσεις τους τις άγνωστες ακόμη πτυχές της ιστορίας του Ναϊρόμπι.

    Η εισαγγελική έρευνα παρατείνεται τουλάχιστον για τρείς ημέρες, ενώ το μεσημέρι κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

    Παράλληλα δύο εισαγγελείς βρίσκονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατάθεση του Ευάγγελου Γιαννόπουλου σχετικά με τις δηλώσεις για τον Καλιντερίδη.

    Ο ταγματάρχης παραμένει άφαντος από χθές τη νύκτα, όταν το Φάλκον που τον μετέφερε μαζί με τους υπόλοιπους από την Κένυα προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

    Αύριο στις 12 το μεσημέρι αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέντευξη τύπου που θα δώσουν οι τρεις συνεργάτιδες του Οτσαλάν.

    Η προγραμματισμένη για σήμερα συνέντευξη τους αναβλήθηκε προκειμένου -όπως διευκρίνισε- ο εκπρόσωπος του Πε κα κα στην Αθήνα, να συννενοηθούν με την οργάνωση.

    Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης που επισκέφθηκε σήμερα τις τρεις γυναίκες στο ξενοδοχείο που διαμένουν τόνισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν είναι κρατούμενος, αλλά αντιθέτως μέχρι απόψε ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων στις δύο που το ζήτησαν.

    Πρόσθεσε δε ότι οι τρεις διαμένουν στο ξενοδοχείο με δική τους επιθυμία προκειμένου να προστατεύονται από την Ελληνική Αστυνομία.

    Ο εκτελών χρλεη κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκος Αθανασάκης, δήλωσε ότι ο Καλιντερίδης διανυκτέρευσε σε φιλικό του σπίτι με δική του πρωτοβουλία ενώ για τις τρεις γυναίκες είπε ότι είναι ελεύθερες να πάνε όπου θελήσουν καθώς η μία έχει Βελγικό διαβατήριο και στις άλλες δύο έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

    Στο υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, η Βάσω Παπανδρέου είχε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς για την εκτίμηση της κατάστασης και την λήψη μέτρων προστασίας των συντρόφων του Οτσαλάν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε το μεσημέρι για τις εξελίξεις τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

    Το κουρδικό θα τεθεί από τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη στο άτυπο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε σήμερα στη Βόννη.

    Στην Τουρκία συνεχίζεται η μαύρη προπαγάνδα κατά της χώρας μας και η Αγκυρα εφευρίσκει καθημερινά νέα τεχνάσματα για να πλήξει το κύρος της Ελλάδας.

    Αυτή τη φορά οι Τούρκοι στρατηγοί στρέφουν τα βέλη των στημένων συνεντεύξεων Οτσαλάν, εναντίον της ορθόδοξης εκκλησίας, που δήθεν ενίσχυε οικονομικά τους Κούρδους.

    Η επιχείρηση-λάσπης του τουρκικού καθεστώτος, διαψεύδεται σε όλους τους τόνους από την Εκκλησία.

    [Β] Πολιτική - Ελλάδα

    [01] EE-Μεταρύθμιση κοινής αγροτικής πολιτικής

    26/02/1999

    Στο Πέτερσμπεργκ και στην Ατυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε για την Ατζέντα 2.000, έκπληξη αλλά και σκεπτικισμό προκάλεσε ένα πρώτο σχέδιο συμβιβασμού που κοινοποίησε ήδη από χθες το βράδυ η Γερμανική Προεδρία σχετικά με την μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

    Η Βόννη προτείνει να μείνουν τα πάντα ώς έχουν στην Αγροτική Πολιτική, ενώ αντιθέτως ζητά να περιοριστούν κατά πολύ τα προβλεπόμενα για τη Διαρθωτική πολιτική και το Ταμείο Συνοχής.

    Η στροφή της Γερμανικής Προεδρίας αποδίδεται από ορισμένους παρατηρητές στην άκαμπτη Γαλλική στάση, αλλά και στις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό.

    Κρίνεται πάντως ώς κίνηση τακτικού και προσωρινού χαρακτήρα, ώστε την πίεση των χωρών της λεγόμενης συνοχής, δηλαδή Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλλία και Ιρλανδία, να τη δεχθεί η Γαλλία.

    [02] Τέλος καλό

    26/02/1999

    Η Βάσω Παπανδρέου έχει συνεχείς επαφές με τους συναρμόδιους υπουργούς για τις επόμενες κινήσεις και χειρισμούς των υπολοίπων πτυχών της υπόθεσης.

    Η Ελλάδα εξετέλεσε το καθήκον της με ανθρωπισμό και σύμφωνα με τις πάγιες αρχές της χώρας μας δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

    Πρόσθεσε ότι η χώρα μας δημοσιοποίησε πλήρως το θέμα για να πετύχει την ασφαλή αποχώρηση των τεσσάρων απο το Ναϊρομπι και παράλληλα εξασφάλισε πολιτικές εγγυήσεις μετά από συννενόηση με την Ε.Ε, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

    [03] Εκλογές ζητάει ο Κ.Καραμανλής

    25/02/1999

    Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής. Τόνισε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν οι εκλογές, τις οποίες όμως δεν μπορεί να επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία.

    [04] Κορυφώνεται η Τουρκική ανθελληνική υστερία

    25/02/1999

    Εν' τω μεταξύ ανθελληνική υστερία της Αγκυρας κορυφώνεται.

    Ο φυλακισμένος Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν φέρεται να ομολόγησε ότι Ελληνικές εκκλησίες συγκέντρωναν χρήματα υπέρ του PKK.

    Το πρακτορείο Ανατολή, μετέδωσε , ότι ο Ελληνας πρεσβευτής στην Κένυα, πρότεινε στον Οτσαλάν, πριν εγκαταλείψει την πρεσβεία, να του δώσει το προσωπικό του όπλο, προκειμένου ο Κούρδος ηγέτης ν' αυτοκτονήσει ή ν' αμυνθεί.

    Η δίκη Οτσαλάν αναμένεται ν' αρχίσει στις αρχές Απριλίου. Το Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας κάλεσε, εν' τω μεταξύ, τους αντάρτες του ΡΚΚ, να παραδοθούν.

    [Γ] Γεγονότα - Eλλάδα

    [05] Στον Πειραιά το Σαπφώ

    26/02/99

    Στο λιμάνι του Πειραιά ρυμουλκείται το επιβατηγό πλοίο Σαπφώ, που έμεινε ακυβέρνητο τα ξημερώματα ανοιχτά της Καρύστου, εξαιτίας φωτιάς στο μηχανοστάσιο. Το πλοίο με τους 291 επιβάτες και το 17μελές πλήρωμα αναμένεται να καταπλεύσει, στον Πειραιά, το μεσημέρι.

    [06] Αστυνομικό Δελτίο

    26/02/99

    Ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα έγινε στις 08.30 στην Ηλιούπολη. Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή γρονθοκόπησαν τον 35χρονο Αντώνη Παντουράκη και του άρπαξαν τον ταχυδρομικό σάκο που περιείχε 1.500.000 δραχμές για συντάξεις.

    Πυροβολισμοί κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών το πρωί.

    Από τις σφαίρες των αγνώστων προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του Χρηματιστηρίου.

    Στόχος ενόπλου ή ενόπλων έγινε και τοίχος της Μονής Πετράκη.

    [07] Αφαντοι οι δραπέτες

    25/02/99

    Σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας στην Κρήτη για τη σύλληψη των 19 από τους 21 κρατούμενους που απέδρασαν από τις φυλακές Νεαπόλεως. Δύο από τους δραπέτες έπεσαν στα χέρια των διωκτικών Αρχών.

    [Δ] Πολιτική - Βαλκάνια

    [08] Κοσσυφοπέδιο

    26/02/99

    Η Ελλάδα δεν έχει δώσει συγκατάθεση για επέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος στη Βουλή.

    Ο κ.Τσοχατζόπουλος είπε ότι είναι γνωστή η θέση της Ελλάδας, εμμένει στη θέση της για πολιτική λύση .

    Το Βελιγράδι στέλνει 4.500 στρατιώτες, άρματα μάχης και βαρέα όπλα στα σύνορα με την επαρχία του Κοσσυφοπεδίου. Οι Σέρβοι προετοιμάζονται αφενός για νέα επεισόδια απο τους Αλβανούς αφετέρου για την περίπτωση αντιμετώπισης των νατοικών στρατευμάτων, αν χρειαστεί, στο μέλλον.

    Η Ουάσιγκτον αντιδρά, όμως απειλεί παράλληλα με τους Σέρβους και τους αντάρτες.Οι εκπρόσωποι των τελευταίων εκκλήθησαν στη Ουάσιγκτον για διμερεις συνομιλίες με αμερικανούς αξιωματούχους (Γραμμη), ενώ το νέο πρόβλημα της Δύσης στα Βαλκάνια εντοπίζεται στα Σκόπια.

    Οι Κινέζοι άσκησαν βέτο για την ανανέωση της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στα Σκόπια επειδή οι Σκοπιανοί εχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την Ταιβάν.

    Τη λύπη της εξέφρασε η Ουάσιγκτον για το βέτο της Κίνας.

    [Ε] Οικονομία - Ειδήσεις

    [09] Φορολογικές ελαφρύνσεις

    26/02/1999

    Φορολογικές ελαφρύνσεις για τα εισοδήματα του '99 ανακοίνωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου

    Περιλαμβάνουν αύξηση του αφορολογήτου πιθανότατα στα δύο εκατομμύρια, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, αλλαγή στα τεκμήρια διαβίωσης και αύξηση του αφορολογήτου για τα παιδιά. Απέκλεισε όμως, αλλαγές στη φορολογία των μετοχών καθώς και ενδεχόμενο επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης για τα παλιά ΙΧ.

    [10] Χρηματιστήριο-Ανοδος 0,24%

    26/02/1999

    Με άνοδο 0,24%, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Εφθασε τις 3377,58 μονάδες.

    Οι συναλλαγές που έγιναν ήταν 112 δισεκατομμύρια 373 εκατομμύρια δραχμές.

    [ΣΤ] Καιρός - Σήμερα

    Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει το Σαββάτο ο καιρός στην χώρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ στα ηπειρωτικά.

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με θερμοκρασία που θα φθάσει τους 14 βαθμούς.

    Καλός ο καιρός στην Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία που θα φθάσει τους 10 βαθμούς κελσίου.

    [Ζ] Καιρός - Πρόγνωση

    Ανοιξιατικος θα μοιάζει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, με ηλιοφάνεια στην μεγαλύτερη διάρκεια της ημερας, ασθενείς ανέμους ή ελαφρό βοριαδάκι και άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως απο την Κυριακή.

    Πιο αναλυτικά το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι γενικά καλός και μόνο αυριο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχει τοπική συννεφιά με λίγες βροχές το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Οι άνεμοι βορειοανατολικοί, ασθενείς στα δυτικά πιο ενισχυμένοι στα ανατολικά θα φθάνουν αύριο τοπικά στο Αιγαίο και τα 6 μποφωρ με βαθμιαία όμως εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα βόρεια απο -4 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιονιο απο 0 μεχρι 14 και στο Αιγαίο απο 8 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα ανέβει 2 με 3 βαθμούς σε ολοκληρη τη χωρα.

    Καλοκαιρία θα έχουμε και τη Δευτέρα με προσκαιρη συννεφιά μετά το μεσημέρι μόνο στα δυτικά και νότια.

    Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοι ασθενείς και στα δυτικά και νότια πελάγη ανατολικοί - νοτιοανατολικοί γύρω στα 4 με 5 μποφωρ, ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ακομη λίγο και θα πλησιάσει το μεσημέρι στους 12 με 13 βαθμούς στα βόρεια και στους 16 με 18 στην υπόλοιπη χωρα.

    (c) Antenna 1999


    Antenna News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ant1gr2html v1.01 run on Friday, 26 February 1999 - 16:40:02 UTC